Hopp til innhold

Mistet broren i sommer – tok overraskende NM-gull

Sverre Dahlen Aspenes har hatt en tøff tid etter at han mistet broren sin i sommer. Fredag slo han tilbake og vant sitt aller første NM-gull.

Sverre Dahlen Aspenes

TØFT ÅR: Sverre Dahlen Aspenes mistet broren Knut (til venstre i bildet) i sommer.

Foto: Privat/NTB

– Det har vært en jævlig tøff sesong og et tøft år. Det blir mye tvil og mye dritt. Det å stå her i dag og gjøre årets beste løp på slutten av sesongen. Det betyr mye, sier Aspenes i det han bryter ut i tårer på NRKs direktesending fra NM i Alta.

Da hadde han akkurat sikret seg NM-gull på sprinten foran Vetle Rype Paulsen og Johannes Thingnes Bø.

Men i gledesrusen spant tankene fort over på broren Knut som ikke lenger kan følge ham på skiskyttereventyret.

– I sommer mista jeg broren min. Han valgte å gå fra oss. Det unner jeg ikke noen. Jeg har tenkt mye på han i høst og i vinter, forteller Aspenes.

Se det rørende intervjuet her:

– Takknemlig

Perioden som kom i bakkant har vært tøff og løperen på rekruttlaget har nesten ikke konkurrert utenlands i vinter. I stedet har han holdt seg hjemme i Norge og fått støtte fra menneskene rundt ham.

– Jeg er så takknemlig for alle som har vært rundt og støttet meg, trenere, lagkamerater og familie. Det har vært spesielt. Det var fint å avslutte sånn her, sier han til NRK.

Aspenes skryter veldig av skiskyttermiljøet som støtter opp i vanskelige perioder.

Denne uken er en annen skiskytter meldt savnet på Lillehammer. Hele miljøet er preget.

– Det er veldig fint å se hvordan miljøet står sammen i en sånn periode. Det er mye viktigere enn det som skjer her og i verdenscup. Det har ikke noe å si om du er Johannes Thingnes Bø og vinner 19 seire eller om du går Norgescup hele sesongen. Det viktigste er at vi tar vare på hverandre og det synes jeg vi gjør, skryter Aspenes.

Les også: Skiskytter har vært savnet i fire døgn: – Det er mye fortvilelse

Bilde av skiskytterstadion i Alta sammen med et bilde av den savnede 22-åringen.
Bilde av skiskytterstadion i Alta sammen med et bilde av den savnede 22-åringen.

– Rørende dag

I skifteområdet etter at seieren var spikret var det mange som ville dele triumfen med Aspenes.

– Det er en veldig rørende dag. Det er veldig fortjent. Han har hatt en tøff tid og det er utrolig gøy at han får litt valuta. Jeg har vært tett på Sverre og er gode venner og på lag. At han vinner i dag er sykt gøy, sier Johannes Dale som har Aspenes som toastmaster i sitt eget bryllup i sommer.

Aspenes

TAKKNEMLIG: Sverre Dahlen Aspenes skryter av skiskyttermiljøet etter den vanskelige perioden.

Foto: Hans Solbakken / NRK

Fredagens andre overraskelse og andremann på sprinten, Vetle Rype Paulsen, har også hatt en tung sesong og trent mye med Aspenes i Norge denne vinteren.

– Det var utrolig sterkt å høre om det da vi fikk vite det i sommer. Hele laget var på begravelsen og alle har støttet om Sverre siden da. Vi er en veldig bra gjeng og med treneren vår Anders har vi bygd et veldig godt fellesskap, forteller Paulsen.

Etter å ha mottatt gullmedaljen var smilet tilbake hos Aspenes.

– Det var ikke mulig å gå i fred i skifteområdet. Det er utrolig rørende og veldig mange som unner meg det her. Det er utrolig fint og stort. Det er veldig fint at vi kan samles her på godt og vondt, avslutter en fornøyd gullvinner.

Les også: Skiskyttarar ut mot eige forbund – krev meir midlar

Sweden Biathlon
Sweden Biathlon

Sportsnyheter

Molde vant sjumålsdrama: Berisha hånet med «slanger» og falske sedler

Veton Berisha fikk ikke noe hyggelig gjensyn med Stavanger og Viking, men helt på tampen sikret Molde tre dramatiske poeng.

Siste nytt

 • Russisk politi anholdt over 100 Navalnyj-tilhengere

  Russisk politi anholdt søndag over 100 tilhengere av Aleksej Navalnyj, da de markerte den fengslede opposisjonspolitikerens 47-årsdag.

  Den uavhengige russiske menneskerettighetsgruppa OVD-Info skriver søndag kveld at 109 personer i 23 russiske byer er anholdt av politiet i forbindelse med at de foretok offentlige markeringer av Aleksej Navalnyjs 47-årsdag.

  Myndighetene har slått kraftig ned på alle tegn til opposisjon siden den russiske invasjonen av Ukraina. I de fleste byene var det en håndfull kritikere som ble anholdt av politiet.

  Aleksej Navalnyj soner en dom på elleve og et halvt års fengsel for korrupsjon og forakt for retten, anklager som han selv hevder er fabrikkert for å bringe ham til taushet i den russiske offentligheten.

  (NTB)

 • Ibrahimovic legger opp

  Det svenske fotballikonet Zlatan Ibrahimovic bekrefter at han setter punktum for sin unike fotballkarriere. Tidligere søndag rapporterte Aftonbladet at han takket av i Italia. – Familien min visste ikke at jeg skulle legge opp da vi våknet i dag. Jeg ville at alle skulle vite det samtidig, sier svensken på en pressekonferanse sent søndag kveld.

  – Det er trist, for dette har vært hele livet mitt, fortsetter han.

  Zlatan
  Foto: AP
 • Zlatan Ibrahimovic (41) ser ut til å legge opp

  Det svenske fotballikonet Zlatan Ibrahimovic synes å gi seg som profesjonell fotballspiller, melder blant andre Aftonbladet.

  Svenskens kontrakt med AC Milan går ut etter sesongen, og etter sesongavslutningen mot Hellas Verona søndag, antydet han tydelig at han vil legge skoene på hylla.

  – Det er på tide å ta farvel med fotballen, men ikke med dere, sa han til klubbens fans, ifølge Aftonbladet. Avisa skriver videre at Zlatan og klubben skal holde pressekonferanse senere søndag kveld. Oppholdet i klubben er svenskens andre.

  – Så mange følelser og minner på denne arenaen. Første gangen jeg kom til Milan, ga dere meg lykke, den andre gangen ga dere meg kjærlighet. Dere har tatt meg imot med åpne armer og fått meg til å føle meg som hjemme. Jeg kommer til å være Milan-supporter livet ut, sa Zlatan videre.

  41-åringen har spilt for flere av Europas aller største klubber og vunnet en lang rekke titler.

  (NTB)

  Svenske Zlatan Ibrahimovic (41) annonserte søndag kveld at han trekker seg fra fotballen.
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste