Hopp til innhold

Skiskytter har vært savnet i fire døgn: – Det er mye fortvilelse

NM i Alta skulle være en fest, men en leteaksjon på Lillehammer preger hele skiskyttermiljøet. Letingen pågår for fullt, fire døgn etter at en 22 år gammel mann forsvant.

Bilde av skiskytterstadion i Alta sammen med et bilde av den savnede 22-åringen.

SAVNET SKISKYTTER: Den 22 år gamle mannen har vært borte fra hjemmet sitt på Lillehammer siden søndag. Familien har gitt NRK tillatelse til å bruke bilder av mannen slik at publikum kan kjenne han igjen dersom han blir observert.

Foto: Hans Solbakken / NRK

– Vi leter med det utgangspunkt at han fortsatt kan være i live, sier Per Solberg ved politiets operasjonssentral Innlandet.

Søndag forsvant en 22-åring som bor på Lillehammer og driver med skiskyting på et av de mange privatlagene som er etablert der. Samtidig som det gjøres klart for NM i Alta har en rekke skiskyttere deltatt aktivt i søk etter kameraten. Hele miljøet er sterkt preget.

– På tirsdag og onsdag deltok vi på leteaksjonen og da fikk vi se hvordan sivilforsvaret, politi og Røde Kors jobber i denne saken. Jeg tror det var veldig givende for utøverne å ta del i letearbeidet, sier Aasmund Steien, som er trener for laget til utøveren.

Bilde av skiskyttertrener Aasmund Steien. Han er ikledd svarte vinterklær og svart lue.

PREGET: Aasmund Steien er trener for skiskytterlaget til den savnede 22-åringen. Han forteller at hele miljøet er preget av leteaksjonen etter mannen.

Foto: Hans Solbakken / NRK

Samling i Alta

Etter en debrif tirsdag kveld bestemte utøverne seg for å reise til NM. Mesterskapet i Alta har blitt et samlingssted i en vanskelig tid.

En stor andel av landets skiskyttere bor på Lillehammer. Det er et lite miljø der de aller fleste kjenner hverandre. Torsdag morgen var det felles samling for skiskytterne i Alta.

– Det var en beveget gjeng. Veldig mange møtte opp og hadde et behov for å snakke om ting. Det var fint. Vi er veldig heldige som har et sterkt miljø, forteller utviklingssjef i skiskytterforbundet, Anders Brun Hennum, som ledet møtet.

– Vi hadde en diskusjon i forkant om vi skulle gjennomføre NM som planlagt. Vi ble enige om at NM er en fin mulighet til å få samla alle og bruke det som et sted der vi kan prate sammen. Det er selvsagt mye fortvilelse i systemet vårt, og det at vi klarer å lufte ut og få en god prat er viktig, sier skiskytterpresident Arne Horten.

Leting pågår fortsatt

Foreløpig foregår letingen med uforminsket styrke. Torsdag morgen var 70 personer fra sivilforsvaret med i letingen rundt Høgskolen på Lillehammer. Flere frivillige deltar også.

Sivilforsvaret

LETES FORTSATT: Letemannskaper leter fortsatt med håp om å finne den savnede i live. Torsdag morgen startet de å søke ved Høgskolen i Lillehammer.

Foto: Arne Sørenes / NRK

NRK publiserer nå bilder av mannen nasjonalt i samråd med de pårørende og politiet. Den savnede er 180 centimeter høy, slank og har normal kroppsbygning, og snakker Rogalands-dialekt. Han har blondt hår og blå øyne.

Har du tips i saken ønsker politiet at man ringer dem på telefon 02800.

Mann (22) savnet på Lillehammer

SAVNET: Dette er 22-åringen som det letes etter i Lillehammer-området. NRK publiserer bilde av han i samråd med familien og politiet.

Foto: Privat

– Vi ser på aktuelle områder som personen kan ha tatt seg fra sist sette sted. Vi søker i både terreng og i byområdet. Vi undersøker garasjer og private tun hvor han muligens kan ha søkt tilhold, forteller Per Solberg i Innlandet politidistrikt.

Skiskytterforbundet er forberedt på at det kan bli en utvikling i saken under NM.

– Vi har folk både på Lillehammer og her som kan følge opp i miljøet uansett hva som måtte skje. Og så har vi full tillit til at politi og letemannskaper gjør den profesjonelle jobben og innsatsen med å løse saken da og finne vedkommende, sier skiskytterpresident Arne Horten.

Aasmund Steien forteller at skiskytterne i Alta føler på samhold

– Jeg tror det er veldig godt å kjenne at vi er et fellesskap mens vi er her i Alta og skal drive med denne idretten som vi holder høyest.

Sportsnyheter

Molde vant sjumålsdrama: Berisha hånet med «slanger» og falske sedler

Veton Berisha fikk ikke noe hyggelig gjensyn med Stavanger og Viking, men helt på tampen sikret Molde tre dramatiske poeng.

Siste nytt

 • Russisk politi anholdt over 100 Navalnyj-tilhengere

  Russisk politi anholdt søndag over 100 tilhengere av Aleksej Navalnyj, da de markerte den fengslede opposisjonspolitikerens 47-årsdag.

  Den uavhengige russiske menneskerettighetsgruppa OVD-Info skriver søndag kveld at 109 personer i 23 russiske byer er anholdt av politiet i forbindelse med at de foretok offentlige markeringer av Aleksej Navalnyjs 47-årsdag.

  Myndighetene har slått kraftig ned på alle tegn til opposisjon siden den russiske invasjonen av Ukraina. I de fleste byene var det en håndfull kritikere som ble anholdt av politiet.

  Aleksej Navalnyj soner en dom på elleve og et halvt års fengsel for korrupsjon og forakt for retten, anklager som han selv hevder er fabrikkert for å bringe ham til taushet i den russiske offentligheten.

  (NTB)

 • Ibrahimovic legger opp

  Det svenske fotballikonet Zlatan Ibrahimovic bekrefter at han setter punktum for sin unike fotballkarriere. Tidligere søndag rapporterte Aftonbladet at han takket av i Italia. – Familien min visste ikke at jeg skulle legge opp da vi våknet i dag. Jeg ville at alle skulle vite det samtidig, sier svensken på en pressekonferanse sent søndag kveld.

  – Det er trist, for dette har vært hele livet mitt, fortsetter han.

  Zlatan
  Foto: AP
 • Zlatan Ibrahimovic (41) ser ut til å legge opp

  Det svenske fotballikonet Zlatan Ibrahimovic synes å gi seg som profesjonell fotballspiller, melder blant andre Aftonbladet.

  Svenskens kontrakt med AC Milan går ut etter sesongen, og etter sesongavslutningen mot Hellas Verona søndag, antydet han tydelig at han vil legge skoene på hylla.

  – Det er på tide å ta farvel med fotballen, men ikke med dere, sa han til klubbens fans, ifølge Aftonbladet. Avisa skriver videre at Zlatan og klubben skal holde pressekonferanse senere søndag kveld. Oppholdet i klubben er svenskens andre.

  – Så mange følelser og minner på denne arenaen. Første gangen jeg kom til Milan, ga dere meg lykke, den andre gangen ga dere meg kjærlighet. Dere har tatt meg imot med åpne armer og fått meg til å føle meg som hjemme. Jeg kommer til å være Milan-supporter livet ut, sa Zlatan videre.

  – Fra og med i morgen er jeg en fri mann, sier han.

  Beslutningen om legge opp hadde han holdt hemmelig, til og med for sine nærmeste, skriver Aftonbladet.

  41-åringen har spilt for flere av Europas aller største klubber og vunnet en lang rekke titler.

  (NTB/NRK)

  AC Milans svenske spiss Zlatan Ibrahimovic takker publikum under en avskjedsseremoni etter den italienske Serie A-fotballkampen mellom AC Milan og Hellas Verona 4. juni 2023
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste