Hopp til innhold
Champions League Final - Liverpool v Real Madrid
Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters

Mesterligaen 2021/2022

 • Gransking frikjenner fansen for finalekaoset i Mesterligaen

  Mesterliga-finalen i Paris ble i mai preget av fullstendig kaos etter lange køer, trengsel og bruk av tåregass mot supportere.

  Mangler på alle nivå i organiseringen var årsaken til skandalescenene før og under mesterligafinalen i fotball på Stade de France 28. mai, slår en rapport fast.

  Tusenvis av Liverpool-tilhengere slapp ikke inn på stadion for å se gigantkampen. Kaoset førte til farlige situasjoner, og fransk politi fikk siden mye kritikk for bruk av tåregass utenfor arenaen.

  Kampen måtte utsettes og startet 36 minutter senere enn planlagt.

  Franske myndigheter – med innenriksminister Gérald Darmanin i spissen – la tidlig skylden på de britiske supporterne og et stort omløp av falske billetter. Senere gikk man tilbake på disse uttalelsene, og Lafon understreket onsdag at fansen ikke kunne bebreides.

  – Det var ikke antall personer på stadionområdet som førte til problemene, sa han på en pressekonferanse.

  Forrige måned la polititoppen Didier Lallement seg flat og erkjente at Paris-politiet hadde gjort feil. Det gjorde han i en høring i det franske senatet. (NRK/NTB)

  Mesterligafinalen
  Foto: THOMAS COEX / AFP
 • Færøysk motstand for Glimt i mesterligaens 1. kvalifiseringsrunde

  Bodø/Glimt skal opp mot KI Klaksvik fra Færøyene i 1. kvalifiseringsrunde til mesterligaen i fotball.

  Kampene spilles 5./6. og 12./13. juli, og Glimt skal spille hjemme først.

  Begge kampene må nordlendingene spille uten Kjetil Knutsen på sidelinjen. Hovedtreneren soner fortsatt karantene på grunn av bråket mellom ham og Romas keepertrener Nuno Santos i april.

  Den regjerende norske seriemesteren får en lang vei inn mot gruppespillet i mesterligaen. Den kommende dobbeltkampen er den første av fire som må vinnes dersom det skal bli spill i Fotball-Europas gjeveste selskap.

  Glimt var seedet i trekningen og unngikk dermed de beste lagene. Onsdag får gultrøyene vite hvem de eventuelt møter i 2. kvalrunde.

  Sist et norsk lag var med i gruppespillet i mesterligaen var Rosenborg i 2007/08. (NTB)

  Bodø/Glimt jubler etter scoring mot AS Roma
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • UEFA ber om orsaking

  UEFA har bedt tilhengarane til Liverpool og Real Madrid for behandlinga dei fekk før, under og etter meisterligafinalen i Paris laurdag, om orsaking.

  - Uefa vil gjerne gi ei oppriktig unnskyldning til fans som opplevde eller blei vitne til dei uhyggelege og urovekkande hendingane i opptakten til meisterliga-finalen på Stade de France 28. mai. Det skulle ha vore ein kveld som feira europeisk klubbfotball, skriv forbundet.

  Fansen, spesielt frå Liverpool, klaga over dårleg oppførsel frå politiet, mangel på organisering og sterke forseinkingar for å kome inn.

  Mange med billett kom ikkje inn i det heile, og politet brukte tåregass mot folkemengda som hopa seg opp utanfor porten.

  - Ingen fotballtilhengar skal kome i ein slik situasjon, og det skal ikkje skje igjen, heiter det i meldinga frå UEFA.

  I tillegg til orsakinga overfor publikum, lovar UEFA å gjere ei uavhengig gransking av det som skjedde.

  Laster Twitter-innhold
 • Benzema best i meisterligaen

  Real Madrid-spissen Karim Benzema er kåra til den beste spelaren i meisterligaen av Uefa denne sesongen.

  Benzema vart den store frontfiguren i eit Real Madrid-mannskap som vann meisterligafinalen mot Liverpool 1-0.

  Franskmannen noterte seg for 15 skåringar på vegen mot triumfen. Det gjorde han til toppskårar i turneringa, to mål føre Bayern Münchens Robert Lewandowski.

  Benzema vann også kåringa av det flottaste målet i Meisterligaen, headinga som gav skåring i kvartfinalen mot Chelsea. Vinicius jr. er kåra til den beste unge spelaren i turneringa.

  Uefa har også kåra årets lag i Meisterligaen i fotball. Finalelaga Liverpool og Real Madrid dominerer stort.

  Mannskapet består av fire spelarar frå både Liverpool og Real Madrid. I tillegg er Chelsea, Manchester City og Paris Saint-Germain representert med éin mann kvar.

  Slik ser laget ut i formasjonen 4-3-3: Thibaut Courtois (Real Madrid) - Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Antonio Rüdiger (Chelsea), Virgil van Dijk (Liverpool), Andrew Robertson (Liverpool) - Luka Modric (Real Madrid), Fabinho (Liverpool), Kevin De Bruyne (Manchester City) - Kylian Mbappé (PSG), Karim Benzema (Real Madrid), Vinicius Jr. (Real Madrid).

  France Soccer Champions League Final
  Foto: irsty Wigglesworth / AP
 • Finalebråket: Blei åtvara av etterretninga

  Fransk etterretning skal ha åtvara om at 50.000 britar utan billett ville strøyme til Paris i samband med meisterligafinalen laurdag, skriv AFP.

  Etterretningsinformasjon gjeven att av det franske nyheitsbyrået AFP tysdag viser at politiet vart åtvara om at opptil 50.000 engelske fans utan billettar ville komme til den franske hovudstaden.

  – Nokre av dei vil ha falske billettar og prøve å bruke dei til å komme inn på stadion, heiter det i eit notat frå organisasjonen som kjempar mot fotballvald i Frankrike.

  Notatet, basert på informasjon frå fransk etterretning, åtvarar også mot at andre vil prøve å lure seg inn på Stade de France utkledde som Uefa-representantar, vaskepersonell eller som medisinsk personell.

  Omkring 2700 supporterar med billett fekk aldri sett kampen i Frankrike.

  Champions League Final - Liverpool v Real Madrid
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Sportsnyheter

tlqOwsGJAyM

Graham Hansen av med skade: – Vi vet ikke hvor alvorlig det er

I sin debut som norsk landslagssjef kunne Gemma Grainger se de norske stjernene tidvis herje med Kroatia. Et stort minus var at Caroline Graham Hansen måtte ut med skade.

Knust Stöckl om hoppbråket: – Jeg føler meg ganske alene

Alexander Stöckl forteller at han er langt nede mentalt etter de siste ukers konflikt med utøverne. Samtidig beskyldes han for avtalebrudd av nettopp utøverne.

Siste nytt

 • Gulliksen ferdig i Glimt - klar for svenske Djurgården

  Angrepsspiller Tobias Gulliksen forlater Bodø/Glimt til fordel for Djurgården i svensk fotball. Dermed endte 20-åringen på kun 24 kamper for gultrøyene.

  Glimt bekrefter selv salget i egne mediekanaler.

  Etter tapet mot Ajax i conferenceligaen torsdag kveld bekreftet Gulliksen at han trolig hadde gjort sitt i gult.

  – Det kan tyde på det. Jeg skal etter hvert ta en medisinsk test, så får vi skje hva som skjer etter det. Det er noe som kjennes rett for meg, sa han til TV 2.

  Gulliksen debuterte for Godsets A-lag i 2019/20-sesongen og ble etter hvert en viktig spiller for klubben fra hjembyen Drammen. (NTB)

  tobias gulliksen
  Foto: NTB
 • Skiskyting: VM-gull til Norges juniorlag

  Det norske juniorlaget med Sivert Gerhardsen, Isak Frey, Marie Sofie Brännare-Gran og Gro Randby gikk inn til VM-seier i blandet skiskytterstafett i Estland.

  Det ble en spennende avslutning etter at Randby måtte ut i to strafferunder på stående skyting. Tyskerne tok sølvet, slått med 13,3 sekunder, mens bronsen gikk til Østerrike.

  Tromsø-gutten Gerhardsen brukte ett ekstraskudd, og til tross for to ekstraskudd på stående gikk han ut i en knapp ledelse.

  Frey brukte også ett ekstraskudd på liggende, men Bærum-talentet banket ned alle fem blinkende på stående og ga Norge en luke på nesten ett minutt før jentene skulle i aksjon.

  Bærumsjenta Brännare-Gran brukte ett ekstraskudd på liggende og to på stående før hun vekslet 1.24 minutter foran Polen.

  Ankerkvinnen Gro Randby, som kommer fra Re-klubben Ivrig, brukte ett ekstraskudd på liggende skyting, men på stående fikk hun problemer. Avstanden til Tyskland krympet kraftig, men det holdt til gull.

  (©NTB)

  Norges Cup Finale Skiskyting junior kvinner 17.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Tysk skiskytterprofil legger opp

  Den tyske skiskytteren Benedikt Doll (33) velger å avslutte karrieren etter sesongen, melder IBU.

  Doll tok nylig bronse på normaldistansen i sitt siste VM. Han endte bak Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø.

  Veteranen har vært en vanskelig konkurrent for de norske skiskytterne siden han slo igjennom i 2016, men på siste stående skyting har han ofte slitt. Foran inneværende sesong tok han noen grep på standplass.

  – Nå er det rette øyeblikket. Jeg vil tilbringe mer tid sammen med familien, og jeg ser fram til nye utfordringer etter skiskytterkarrieren, skriver Doll i en uttalelse.

  Han har to bronse fra 2018-OL i Pyeongchang. Det ble bare ett VM-gull i sprint (2017), men han står med flere sølv- og bronsemedaljer. I verdenscupen har Doll seks seirer, og to av dem har kommet denne vinteren.

  (NTB)

  RJbH8ytFMkk
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal