Hopp til innhold
Champions League Final - Liverpool v Real Madrid
Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters

Mesterligaen 2021/2022

 • Gransking frikjenner fansen for finalekaoset i Mesterligaen

  Mesterliga-finalen i Paris ble i mai preget av fullstendig kaos etter lange køer, trengsel og bruk av tåregass mot supportere.

  Mangler på alle nivå i organiseringen var årsaken til skandalescenene før og under mesterligafinalen i fotball på Stade de France 28. mai, slår en rapport fast.

  Tusenvis av Liverpool-tilhengere slapp ikke inn på stadion for å se gigantkampen. Kaoset førte til farlige situasjoner, og fransk politi fikk siden mye kritikk for bruk av tåregass utenfor arenaen.

  Kampen måtte utsettes og startet 36 minutter senere enn planlagt.

  Franske myndigheter – med innenriksminister Gérald Darmanin i spissen – la tidlig skylden på de britiske supporterne og et stort omløp av falske billetter. Senere gikk man tilbake på disse uttalelsene, og Lafon understreket onsdag at fansen ikke kunne bebreides.

  – Det var ikke antall personer på stadionområdet som førte til problemene, sa han på en pressekonferanse.

  Forrige måned la polititoppen Didier Lallement seg flat og erkjente at Paris-politiet hadde gjort feil. Det gjorde han i en høring i det franske senatet. (NRK/NTB)

  Mesterligafinalen
  Foto: THOMAS COEX / AFP
 • Færøysk motstand for Glimt i mesterligaens 1. kvalifiseringsrunde

  Bodø/Glimt skal opp mot KI Klaksvik fra Færøyene i 1. kvalifiseringsrunde til mesterligaen i fotball.

  Kampene spilles 5./6. og 12./13. juli, og Glimt skal spille hjemme først.

  Begge kampene må nordlendingene spille uten Kjetil Knutsen på sidelinjen. Hovedtreneren soner fortsatt karantene på grunn av bråket mellom ham og Romas keepertrener Nuno Santos i april.

  Den regjerende norske seriemesteren får en lang vei inn mot gruppespillet i mesterligaen. Den kommende dobbeltkampen er den første av fire som må vinnes dersom det skal bli spill i Fotball-Europas gjeveste selskap.

  Glimt var seedet i trekningen og unngikk dermed de beste lagene. Onsdag får gultrøyene vite hvem de eventuelt møter i 2. kvalrunde.

  Sist et norsk lag var med i gruppespillet i mesterligaen var Rosenborg i 2007/08. (NTB)

  Bodø/Glimt jubler etter scoring mot AS Roma
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • UEFA ber om orsaking

  UEFA har bedt tilhengarane til Liverpool og Real Madrid for behandlinga dei fekk før, under og etter meisterligafinalen i Paris laurdag, om orsaking.

  - Uefa vil gjerne gi ei oppriktig unnskyldning til fans som opplevde eller blei vitne til dei uhyggelege og urovekkande hendingane i opptakten til meisterliga-finalen på Stade de France 28. mai. Det skulle ha vore ein kveld som feira europeisk klubbfotball, skriv forbundet.

  Fansen, spesielt frå Liverpool, klaga over dårleg oppførsel frå politiet, mangel på organisering og sterke forseinkingar for å kome inn.

  Mange med billett kom ikkje inn i det heile, og politet brukte tåregass mot folkemengda som hopa seg opp utanfor porten.

  - Ingen fotballtilhengar skal kome i ein slik situasjon, og det skal ikkje skje igjen, heiter det i meldinga frå UEFA.

  I tillegg til orsakinga overfor publikum, lovar UEFA å gjere ei uavhengig gransking av det som skjedde.

  Laster Twitter-innhold
 • Benzema best i meisterligaen

  Real Madrid-spissen Karim Benzema er kåra til den beste spelaren i meisterligaen av Uefa denne sesongen.

  Benzema vart den store frontfiguren i eit Real Madrid-mannskap som vann meisterligafinalen mot Liverpool 1-0.

  Franskmannen noterte seg for 15 skåringar på vegen mot triumfen. Det gjorde han til toppskårar i turneringa, to mål føre Bayern Münchens Robert Lewandowski.

  Benzema vann også kåringa av det flottaste målet i Meisterligaen, headinga som gav skåring i kvartfinalen mot Chelsea. Vinicius jr. er kåra til den beste unge spelaren i turneringa.

  Uefa har også kåra årets lag i Meisterligaen i fotball. Finalelaga Liverpool og Real Madrid dominerer stort.

  Mannskapet består av fire spelarar frå både Liverpool og Real Madrid. I tillegg er Chelsea, Manchester City og Paris Saint-Germain representert med éin mann kvar.

  Slik ser laget ut i formasjonen 4-3-3: Thibaut Courtois (Real Madrid) - Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Antonio Rüdiger (Chelsea), Virgil van Dijk (Liverpool), Andrew Robertson (Liverpool) - Luka Modric (Real Madrid), Fabinho (Liverpool), Kevin De Bruyne (Manchester City) - Kylian Mbappé (PSG), Karim Benzema (Real Madrid), Vinicius Jr. (Real Madrid).

  France Soccer Champions League Final
  Foto: irsty Wigglesworth / AP
 • Finalebråket: Blei åtvara av etterretninga

  Fransk etterretning skal ha åtvara om at 50.000 britar utan billett ville strøyme til Paris i samband med meisterligafinalen laurdag, skriv AFP.

  Etterretningsinformasjon gjeven att av det franske nyheitsbyrået AFP tysdag viser at politiet vart åtvara om at opptil 50.000 engelske fans utan billettar ville komme til den franske hovudstaden.

  – Nokre av dei vil ha falske billettar og prøve å bruke dei til å komme inn på stadion, heiter det i eit notat frå organisasjonen som kjempar mot fotballvald i Frankrike.

  Notatet, basert på informasjon frå fransk etterretning, åtvarar også mot at andre vil prøve å lure seg inn på Stade de France utkledde som Uefa-representantar, vaskepersonell eller som medisinsk personell.

  Omkring 2700 supporterar med billett fekk aldri sett kampen i Frankrike.

  Champions League Final - Liverpool v Real Madrid
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Siste nytt

 • Åge Skinstad ny sjef for ski-VM 2025

  Det bekrefter arrangøren for VM i Trondheim onsdag. Skinstad fikk jobben i et styremøte tirsdag.

  – Åge har lang og bred ledererfaring, både fra idrett og næringsliv, som dekker svært mange av de viktige områdene i tiden fram mot VM. Han kjenner skimiljøene og frivilligheten i Norge og Trøndelag godt. Han har også et godt internasjonalt nettverk, forteller Ski-VMs styreleder Bård Benum i en pressemelding.

  Skinstad, som har erfaring fra en rekke roller innen langrennssporten, gleder seg til å ta over ledelsen av Ski-VM 2025.

  – For en som har vært til stede på svært mange store skiarrangement er dette drømmejobben, Alle som husker VM i 1982, 1997 og 2011 - og som er glade i skisporten - kan tenke seg en sånn jobb. Jeg var selv til stede under VM i 1997 for NRK, og ønsker å bidra til at VM i 2025 kan bli en enda større folkefest, sier han i pressemeldingen.

  Skinstad erstatter den opprinnelige VM-sjefen Berit Svendsen, som i helgen informerte styreleder Bård Benum om at hun ønsket å fratre sin stilling.

  hkvIAJROpRM
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Bekreftet: Ukraina vil arrangere fotball-VM i 2030

  Ukraina går i kompaniskap med Spania og Portugal og søker om arrangøransvaret for VM-sluttspillet i fotball i 2030.

  Spanias fotballforbund (RFEF) opplyser om det overraskende framstøtet onsdag. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal ha gitt sitt samtykke til planene.

  Også president i Det europeiske fotballforbundet (Uefa), Aleksander Ceferin, er positiv til søknaden.

  RFEF skriver at partnerskapet mellom Ukraina, Spania og Portugal skal styrke båndene til Europa ved å skape håp og gi gjenoppbygningsverktøy til det ukrainske folket.

  De tre landene skal ha planlagt for at krigføringen mellom Ukraina og Russland er over innen 2030, og at gjenoppbyggingen av Ukraina da er i full gang.

  The Times melder at planen er at en av VM-gruppene skal spille kamper i Ukraina.

  I pressemeldingen skriver imidlertid RFEF at planen for selve turneringen ikke er endret. Spania skal fortsatt bruke elleve arenaer, mens det skal spilles kamper på tre stadioner i Portugal. (NTB)

  Statsminister Jonas Gahr Støre besøker Ukraina
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Russarar får bokse igjen

  Det internasjonale bokseforbundet (IBA) kunngjer at russiske og belarusiske boksarar kan få byrje å gå boksekampar igjen.

  – IBA-styret stemde for å oppheve den tidlegare avgjerda si og la boksarar frå Russland og Belarus konkurrere på IBA-arrangement. IBA er overtydd om at politikk ikkje bør ha nokon innverknad på sport. Derfor bør alle utøvarar givast likt moglegheiter, skriv IBA i ei pressemelding.

  Russiske og belarusiske boksarar har vore utestengde frå alle IBA-arrangement sidan Russlands invasjon av Ukraina.

  Styreleiar i IBA er russaren Umar Kremlev, som vart attvalt i september.

  Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) har fleire gonger uttrykt uro for måten IBA har vore styrt på av Kremlev. Det internasjonale bokseforbundet får mellom anna ikkje arrangere bokseturneringa under OL i Paris i 2024. Den jobben skal skjøttast av ein uavhengig IOC-utnemnd arbeidsgruppe.

  Umar Kremlev
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste