Mesterligaen 2021/2022

 • – «Hvordan lot vi dette skje?»

  De åpnet årets mesterliga med et smell da AC Milan-spiller Fikayo Tomori scoret selvmål på Anfield allerede etter ti minutter.

  Men det ble med det ene målet for Liverpool til tross for et massivt press det første kvarteret.

  I stedet kom en voldsom kalddusj i andre enden. På bare to minutter like før pause hadde Ante Rebic og Brahim Diaz snudd kampen.

  Liverpool-forsvarer Andy Robertson forklarer de to baklengsmålene med at de rett og slett ble for slurvete.

  – Vi stoppet å gjøre de tingene vi gjorde bra. Vi lot dem komme tilbake i kampen og gikk inn til pause og tenkte «hvordan lot vi dette skje?–, sier han til BT Sports, ifølge BBC.

  For etter hvilen startet den lange jobben med å snu kampen for Liverpool. Det klarte de rødkledde. Mohamed Salah sørget for en drømmeåpning på den andre omgangen med scoring etter 49 minutter.

  Så, drøyt 20 minutter før slutt, sørget Jordan Henderson for at snuperasjonen og 3-2 var et fakum. Det brøt ut jubelscener og de varte kampen ut.

  Robertson trekker frem en klar lærdom av onsdagens kamp:

  – Når du spiller i en slik turneringen, så er det mot gode lag. Vi må bli smartere. Det var tøft, men vi klarte å komme ut til andre omgang, spille vår fotball og nyte det igjen, sier han.

  Tre poeng i mesterligaåpningen tar Liverpool til topps i gruppe B. Atletico Madrid og Porto spilte 0-0 i kveld og følger på plassene bak. AC Milan ligger sist.

 • Målkalas for Manchester City

  Det endte svært målrikt da Manchester City slo RB Leipzig hele 6-3 i gruppespillet i mesterligaen onsdag.

  Hele fem ulike City-spillere meldte seg på scoringslisten i seieren: Nathan Aké, Riyad Mahrez, Jack Grealish, João Cancelo og Gabriel Jesus.

  Grealish scoret med dette også sitt første mesterligamål i karrieren. Ifølge statistikktjenesten Opta er han første engelskmann til å klare det i debuten siden Wayne Rooney gjorde det samme mot Fenerbahçe i 2004.

  – Jeg elsket det. Jeg har ventet en stund på å oppleve dette. De siste ukene har det kriblet, og det ble en stor kveld, sa Grealish til BT Sport.

  – Det viktigste var tre poeng, men jeg er fornøyd med mål og assist.

  Leipzig-spilleren Nordi Mukiele scoret et selvmål. Christopher Nkunku scoret samtlige av Leipzigs tre mål.

  Tidligere City-spiller Angeliño ble utvist elleve minutter før slutt.

  PSGs uavgjort mot Club Brugge (1-1) sender Manchester City i føringen i mesterligaens gruppe A.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Zac Goodwin / AP
 • Dobbel Lewandowski i Bayern-triumf

  Bayern München spela kontrollert og trygt, og slo Barcelona så klart som 3-0 på Camp Nou i den katalanske storbyen.

  Robert Lewandowski scora dei to siste måla - begge då han var på rett plass til rett tid på retur etter stolpeskot. Polakken har dermed scora i 16 kampar på rad for Bayern.

  Men før det hadde Thomas Müller gitt Bayern 1-0 via ryggen på ein Barcelona-spelar. Det sette keeper Marc-Andre ter Stegen heilt ut av spel, og Bayern leia 1-0 ved pause.

  ter Stegen spela ein god kamp, og sytte for at tapet for det tidlegare nærmast uslåelege laget ikkje blei endå større. Bayern hadde full kontroll i heile kampen.

  Dermed har det tyskle meisterlaget fått ein perfekt start på gruppespelet. Ikkje minst fordi Dynamo Kiev og Benfica spela 0-0 i den andre kampen i gruppa.

  Robert Lewandowski scorer
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Svensk stortap mot Juventus

  Det ble en tung dag på hjemmebane for Malmö, som tapte 0-3 for Juventus i mesterligaen. Alex Sandro scoret det første for gjestene etter 23 minutter.

  Like før pause ble det dømt straffe til Juventus, som Paulo Dybala satte i nettet. Og Malmö-spillerne hadde knapt kommet seg etter den andre scoringen, før Àlvaro Morata la på til 3-0 minuttet senere.

  Champions League - Group H - Malmo FF v Juventus
  Foto: Tt News Agency / Reuters

Siste nytt

 • USA knuste Europa i Ryder Cup

  USA har dominert hele helgen, og avsluttet med stil også på den siste dagen av Ryder Cup. Colin Morikawa satt vinnerputten i duell med Viktor Hovland.

  På hull 17 slo Hovland en lang birdieputt som stoppet rett foran hullet. Morikawa hadde levert et fantastisk innspill, og da han senket sin birdieputt fra en snau meter var USA garantert halvpoenget som holdt til sammenlagtseier.

  Dermed ble det tap for Hovland i hans Ryder Cup-debut. Han var én av tre som spilte alle fem kampene.

  Ryder Cup er stort, noe Rory McIlroy viste i intervjuet etter sin kamp. Oppløst i tårer sa han følgende på Vsport sin sending:

  – Det har vært ekstremt skuffende at jeg ikke har bidratt mer for laget. Det har vært en tøff uke. Det er den beste turneringen i golf, og jeg håper å få spille mange flere.

  USA gikk inn i turneringen med tidenes høyeste gjennomsnittlig verdensranking, og vant tilbake trofeet etter at Europa vant sist Ryder Cup i 2018.

  The 2020 Ryder Cup
  Foto: Brian Snyder / Reuters
 • Botheim ble Glimt-helt

  Bodø/Glimt stanget og staget i 79 minutter, før kaptein Ulrik Saltnes satt på turboen. Etter to tverrliggertreff og flere misbrukte sjanser kunne Erik Botheim pirke inn en retur.

  – Jeg og «Salten» har et fint samspill. Han får spilt opp på meg og jeg vet nøyaktig hvor han går, så detter ballen foran meg og jeg får skuffa den inn. Det var veldig deilig, og jeg synes det var fortjent, sier Botheim etter kampen.

  Vålerenga la seg lavt og satset på kontringer fra start. mens de gulkledde åpnet i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter sang det i treverket fra Fredrik Bjørkan.

  Bodø/Glimt ropte på straffespark etter en halvtime, da Sondre Brunstad Fet gikk i bakken i en duell med Vålerenga-keeper Kjetil Haug. Men dommer vinket spillet videre.

  Tobias Christensen holdt på å stjele med seg en ledelse inn til pause, men langskuddet traff tverrliggeren.

  Nærmere kom aldri Vålerenga. Bjørkan hadde enda en til i treverket, før Botheim ble helten. Med det gikk Bodø/Glimt forbi Molde på tabellen, og leder nå Eliteserien.

  Eliteserien i fotball for menn 2021: Bodø/Glimt - Vålerenga
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • VM-sølv til Borch

  Kjetil Borch slo til med sølv, bak Italia, i verdensmesterskapet i kystroing i Portugal søndag. Medaljen kom i strandsprint, og øvelsen skal inn på OL-programmet i 2028.

  – Det er litt rart. Jeg hadde ingen ambisjoner da jeg kom hit og hadde ikke lagt inn så mye trening. Det er en ny konkurranseform, en avart av roing, så det er kult å kunne gjøre det nokså bra på første forsøk, sier han til NRK.

  Borch fortalte nylig at han var lei roing etter OL, og la på seg 10 kilo siden sølvet i Tokyo.

  – Fett er fart. Jeg har jo gått opp en del og trent i snitt én økt i uka, så jeg er ikke i sykt god form. Men det er en kort konkurranse, så kravet til aerob kapasitet er ikke like stort, sier han.

  Kjetil Borch
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal