Hopp til innhold
Champions League Final - Liverpool v Real Madrid
Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters

Mesterligaen 2021/2022

  • Gransking frikjenner fansen for finalekaoset i Mesterligaen

    Mesterliga-finalen i Paris ble i mai preget av fullstendig kaos etter lange køer, trengsel og bruk av tåregass mot supportere.

    Mangler på alle nivå i organiseringen var årsaken til skandalescenene før og under mesterligafinalen i fotball på Stade de France 28. mai, slår en rapport fast.

    Tusenvis av Liverpool-tilhengere slapp ikke inn på stadion for å se gigantkampen. Kaoset førte til farlige situasjoner, og fransk politi fikk siden mye kritikk for bruk av tåregass utenfor arenaen.

    Kampen måtte utsettes og startet 36 minutter senere enn planlagt.

    Franske myndigheter – med innenriksminister Gérald Darmanin i spissen – la tidlig skylden på de britiske supporterne og et stort omløp av falske billetter. Senere gikk man tilbake på disse uttalelsene, og Lafon understreket onsdag at fansen ikke kunne bebreides.

    – Det var ikke antall personer på stadionområdet som førte til problemene, sa han på en pressekonferanse.

    Forrige måned la polititoppen Didier Lallement seg flat og erkjente at Paris-politiet hadde gjort feil. Det gjorde han i en høring i det franske senatet. (NRK/NTB)

    Mesterligafinalen
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Færøysk motstand for Glimt i mesterligaens 1. kvalifiseringsrunde

    Bodø/Glimt skal opp mot KI Klaksvik fra Færøyene i 1. kvalifiseringsrunde til mesterligaen i fotball.

    Kampene spilles 5./6. og 12./13. juli, og Glimt skal spille hjemme først.

    Begge kampene må nordlendingene spille uten Kjetil Knutsen på sidelinjen. Hovedtreneren soner fortsatt karantene på grunn av bråket mellom ham og Romas keepertrener Nuno Santos i april.

    Den regjerende norske seriemesteren får en lang vei inn mot gruppespillet i mesterligaen. Den kommende dobbeltkampen er den første av fire som må vinnes dersom det skal bli spill i Fotball-Europas gjeveste selskap.

    Glimt var seedet i trekningen og unngikk dermed de beste lagene. Onsdag får gultrøyene vite hvem de eventuelt møter i 2. kvalrunde.

    Sist et norsk lag var med i gruppespillet i mesterligaen var Rosenborg i 2007/08. (NTB)

    Bodø/Glimt jubler etter scoring mot AS Roma
    Foto: Mats Torbergsen / NTB
  • UEFA ber om orsaking

    UEFA har bedt tilhengarane til Liverpool og Real Madrid for behandlinga dei fekk før, under og etter meisterligafinalen i Paris laurdag, om orsaking.

    - Uefa vil gjerne gi ei oppriktig unnskyldning til fans som opplevde eller blei vitne til dei uhyggelege og urovekkande hendingane i opptakten til meisterliga-finalen på Stade de France 28. mai. Det skulle ha vore ein kveld som feira europeisk klubbfotball, skriv forbundet.

    Fansen, spesielt frå Liverpool, klaga over dårleg oppførsel frå politiet, mangel på organisering og sterke forseinkingar for å kome inn.

    Mange med billett kom ikkje inn i det heile, og politet brukte tåregass mot folkemengda som hopa seg opp utanfor porten.

    - Ingen fotballtilhengar skal kome i ein slik situasjon, og det skal ikkje skje igjen, heiter det i meldinga frå UEFA.

    I tillegg til orsakinga overfor publikum, lovar UEFA å gjere ei uavhengig gransking av det som skjedde.

    Laster Twitter-innhold
  • Benzema best i meisterligaen

    Real Madrid-spissen Karim Benzema er kåra til den beste spelaren i meisterligaen av Uefa denne sesongen.

    Benzema vart den store frontfiguren i eit Real Madrid-mannskap som vann meisterligafinalen mot Liverpool 1-0.

    Franskmannen noterte seg for 15 skåringar på vegen mot triumfen. Det gjorde han til toppskårar i turneringa, to mål føre Bayern Münchens Robert Lewandowski.

    Benzema vann også kåringa av det flottaste målet i Meisterligaen, headinga som gav skåring i kvartfinalen mot Chelsea. Vinicius jr. er kåra til den beste unge spelaren i turneringa.

    Uefa har også kåra årets lag i Meisterligaen i fotball. Finalelaga Liverpool og Real Madrid dominerer stort.

    Mannskapet består av fire spelarar frå både Liverpool og Real Madrid. I tillegg er Chelsea, Manchester City og Paris Saint-Germain representert med éin mann kvar.

    Slik ser laget ut i formasjonen 4-3-3: Thibaut Courtois (Real Madrid) - Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Antonio Rüdiger (Chelsea), Virgil van Dijk (Liverpool), Andrew Robertson (Liverpool) - Luka Modric (Real Madrid), Fabinho (Liverpool), Kevin De Bruyne (Manchester City) - Kylian Mbappé (PSG), Karim Benzema (Real Madrid), Vinicius Jr. (Real Madrid).

    France Soccer Champions League Final
    Foto: irsty Wigglesworth / AP
  • Finalebråket: Blei åtvara av etterretninga

    Fransk etterretning skal ha åtvara om at 50.000 britar utan billett ville strøyme til Paris i samband med meisterligafinalen laurdag, skriv AFP.

    Etterretningsinformasjon gjeven att av det franske nyheitsbyrået AFP tysdag viser at politiet vart åtvara om at opptil 50.000 engelske fans utan billettar ville komme til den franske hovudstaden.

    – Nokre av dei vil ha falske billettar og prøve å bruke dei til å komme inn på stadion, heiter det i eit notat frå organisasjonen som kjempar mot fotballvald i Frankrike.

    Notatet, basert på informasjon frå fransk etterretning, åtvarar også mot at andre vil prøve å lure seg inn på Stade de France utkledde som Uefa-representantar, vaskepersonell eller som medisinsk personell.

    Omkring 2700 supporterar med billett fekk aldri sett kampen i Frankrike.

    Champions League Final - Liverpool v Real Madrid
    Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Lahti får «låne» den klassiske Kollen-femmila – første gang på 40 år

    Det blir ingen prestisjefylt Kollen-femmil for langrennsstjernene i 2025. I stedet får Lahti arrangere en 50 kilometer i verdenscupen to uker etter VM i Granåsen.

    Det ble endelig vedtatt på denne ukens møte i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) i slovenske Portoroz.

    Verdenscuprennene i langrenn i Holmenkollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. Det er helgen etter at VM i Trondheim er avsluttet. I stedet for femmil blir det distanserenn over 10 og 20 kilometer.

    Årsaken er at mesterskapet i Granåsen avsluttes med femmil for begge kjønn. Med det som bakteppe har langrennstoppene i FIS besluttet at det ikke vil være fornuftig med en ny femmil kun én uke etter i Holmenkollen.

    I stedet er det funnet plass til distansen når sirkuset forflytter seg videre til Lahti to uker etter VM. Femmila i Lahti går dermed søndag 23. mars.

    (NTB)

    jm3C-4cNNLY
    Foto: NTB
  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Haaland nominert til gjev Premier League-pris

    Erling Braut Haaland kan bli kåret til årets unge spiller i Premier League denne sesongen. Kampen om hederbevisningen er imidlertid beintøff.

    Nominasjonene til prisen ble offentliggjort av Premier League torsdag. Haaland er én av åtte spillere det kan stemmes på.

    En av de tøffeste utfordrerne blir etter alle solemerker klubbkamerat Phil Foden. Manchester City-stjernen, som i likhet med Haaland er 23 år, har vært strålende for de lyseblå.

    Det er fansen som skal stemme fram vinneren av prisen. Forrige sesong gikk den til Haaland. Før det ble det to strake priser til Foden.

    (NTB)

    RARQbR4LYDw
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal