Hopp til innhold

Mesterliga-motstanderne advares mot Hegerberg og Graham Hansen

Caroline Graham Hansen og Ada Stolsmo Hegerberg spiller begge sentrale roller for sine respektive lag når de i kveld jakter det som kan bli et nytt steg mot en norsk «drømmefinale».

Hegerberg

PROFILER: Både Caroline Graham Hansen (t.v) og Ada Stolsmo Hegerberg har finale i Mesterligaen denne sesongen som et stort mål.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Graham Hansens Wolfsburg tar i mot italienske Brescia på eget gress, mens Hegerbergs Lyon er vertsskap når tsjekkiske Slavia Praha kommer på besøk.

Trekkes frem som profiler

Begge de norske jentene blir på UEFAs hjemmeside trukket frem som «players to watch». Eller «spillere å holde et øye med», som vi ville sagt på godt norsk.

– Det viser litt det potensialet de to jentene har, og som de allerede har fått ut. Tross sin unge alder, så har de allerede opplevd mye i sitt fotballiv. Og det er ikke bare at de spiller, men de preger også kampene for to av de beste lagene i Europa, sier landslagssjef Roger Finjord.

Ada Hegerberg Lyon

MÅLMASKIN: Ada Stolsmo Hegerberg (t.v) har bøttet inn med mål denne sesongen. Dette bildet er fra da hun scoret i den franske cupfinalen i fjor.

Foto: PHILIPPE HUGUEN / Afp

Hegerberg har hatt en kjempeturnering så langt, og notert seg for hele åtte scoringer - noe som gjør henne til toppscorer i turneringen.

– Det er imponerende. Ada vil være matchvinner. Hun kommer til sjanser hele veien med sin «smartness» og fysikk. Hun har vært en viktig spiller for Lyon siden hun kom til klubben, og kan fort være den spilleren som avgjør i Mesterligaen i kveld.

Graham Hansen, som lenge har slitt med en kneskade, viste på sin side viste senest forrige helg hva hun er god for da hun scoret to mål og avgjorde toppkampen mot Frankfurt i den tyske ligaen.

Finjord

SKRYTER: Caroline Graham Hansen har igjen begynt å vise det helt spesielle balltalentet hun har. Her sammen med landslagssjef Roger Finjord som kommer til å få stor nytte av Wolfsburg-profilen fremover.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Hun har vært helt avgjørende for Wolfsburg etter at hun ble frisk. Hun jobber fortsatt for å bli helt frisk, så vi håper hun skal bli kvitt den skaden slik at hun kan spille nitti minutter for både klubb og landslag, sier Finjord, som i starten av april samler den norske troppen for å spille EM-kvalifisering mot Israel og Østerrike.

– Vil være et stort øyeblikk for norsk fotball

Lyon og Wolfsburg er begge favoritter i sine respektive oppgjør onsdag, og det vil være en overraskelse om de ikke tar seg til semifinale. Turneringsoppsettet gjør imidlertid til at de norske jentene uansett ikke kommer til å møtes før i en eventuell finale.

Skal det skje, må storlag som Barcelona, Paris Saint Germain og Frankfurt ryddes av veien.

– Det er nok det nærmeste du kommer klisjeen en «en drømmefinale». Det vil bli en helt fantastisk opplevelse om vi skulle få oppleve det, men også et stort øyeblikk for norsk fotball, sier landslagssjefen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • PA: Presset Horner møtte Verstappens manager

  Red Bull-sjef Christian Horner skal mandag ha møtt Max Verstappens agent ansikt-til-ansikt i Dubai i et forsøk på å dempe spenningene rundt Formel 1-laget.

  Det er det britiske nyhetsbyrået PA som melder om samtalene som skal ha funnet sted i Midtøsten.

  Møtet mellom Horner og Verstappen-manager Raymond Vermeulen ble holdt kun 48 timer etter at Formel 1-stjernens far, Jos, uttalte at Red Bull vil «eksplodere» dersom Horner fortsetter som teamsjef.

  Ifølge PA opplysninger var verken Jos Verstappen eller sønnen til stede i Dubai mandag. Vermeulen representerte i stedet den regjerende verdensmesteren.

  Ifølge en kilde PA har vært i kontakt med skal samtalene ha «gått bra». Også flere andre ledere i Red Bull-systemet skal ha deltatt. (NTB)

  MuRbRxEufU4
  Foto: AP
 • VAR-motstanderne led nytt nederlag – Molde stemte for å beholde teknologien

  Molde Fotballklubb sa mandag ja til at den omstridte VAR-teknologien skal fortsette å bli benyttet i norsk fotball. Det ble klart på klubbens årsmøte.

  VAR-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den.

  Så langt har imidlertid ingen klubber tatt et aktivt standpunkt mot VAR. Tidligere har Odd og 1. divisjonsklubben Aalesund på sine årsmøte stilt seg positiv til at bruken skal fortsette.

  Lsn5MqsUuaM
  Foto: NTB
 • BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

  Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

  Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

  Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem. (NTB)

  kSykObywMsM
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal