NRK Meny
Normal

Messi på tiltalebenken for skattesvindel

Fotballstjernen må sammen med sin far overbevise retten om at de ikke har svindlet Spania for skattemillioner.

Lionel Messi

NY RUNDE I RETTEN: Messi beskyldes for skattesvindel. Dette bildet er fra 2013, da saken mot ham startet.

Foto: Emilio Morenatti / Ap

Jorge Horacio Messi

Jorge Horacio Messi.

Foto: JOSEP LAGO / Afp

Fra tirsdag til torsdag er han sammen med sin far på tiltalebenken i Barcelona, tiltalt for skattesvindel. De to risikerer nærmere to års fengsel hver.

Saken startet i 2013 da Messi og hans far, Jorge Horacio Messi, ble anklaget for å ha unndratt rundt 40 millioner kroner i skatt fra 2007 til 2009.

Det skjedde ifølge påtalemyndigheten ved hjelp av kontoer i skatteparadis.

Hevder faren er hovedmann

Barcelona-spilleren skal ha tjent millionene gjennom sponsoravtaler. I tiltalen blir det hevdet at Jorge Horacio Messi er hovedmannen, men at Messi etter alt å dømme har visst om sin fars praksis. Far og sønn har avvist dette.

De hevder at Lionel kun har konsentrert seg om fotballen, mens faren har tatt seg av det økonomiske.

Aktor er imidlertid av en annen oppfatning og har lagt ned påstand om 22,5 måneders fengsel på begge to, samt bøter tilsvarende summen som er påstått unndratt.

Møter i retten torsdag

Siden den maksimale straffen er under to år, er ikke Lionel Messi forpliktet til å møte opp i retten før torsdag. Da skal både han og faren vitne.

Først deretter kan Messi slutte seg til det argentinske landslaget i USA hvor Argentina starter Copa America mot de regjerende mesterne fra Chile 6. juni.

Siste nytt

 • Disse jentene får gå i Tyumen

  Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold og Hilde Fenne får gå verdenscupavslutningen i Tyumen.

  World Cup Skiskyting kvinner 15 km
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Bjørndalen med i troppen til Tyumen

  Ole Einar Bjørndalen får med seg Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Erlend Øvereng Bjøntegaard, Lars Helge Birkeland, Henrik L`Abée-Lund, Fredrik Gjesbakk og Vetle Sjåstad Christiansen til verdenscupavslutningen i Tyumen denne uka.

  Ole Einar Bjørndalen
  Foto: Sven Hoppe / AP
 • Gir seg som Vipers-trener

  Kenneth Gabrielsen slutter som hovedtrener i Vipers Kristiansand når håndballsesongen er over. Han slutter for å ta en jobb i næringslivet. Det opplyser Vipers i en pressemelding mandag morgen.Spillerne ble informert søndag.

  Kenneth Gabrielsen
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag