Hopp til innhold

Messi på tiltalebenken for skattesvindel

Fotballstjernen må sammen med sin far overbevise retten om at de ikke har svindlet Spania for skattemillioner.

Lionel Messi

NY RUNDE I RETTEN: Messi beskyldes for skattesvindel. Dette bildet er fra 2013, da saken mot ham startet.

Foto: Emilio Morenatti / Ap

Jorge Horacio Messi

Jorge Horacio Messi.

Foto: JOSEP LAGO / Afp

Fra tirsdag til torsdag er han sammen med sin far på tiltalebenken i Barcelona, tiltalt for skattesvindel. De to risikerer nærmere to års fengsel hver.

Saken startet i 2013 da Messi og hans far, Jorge Horacio Messi, ble anklaget for å ha unndratt rundt 40 millioner kroner i skatt fra 2007 til 2009.

Det skjedde ifølge påtalemyndigheten ved hjelp av kontoer i skatteparadis.

Hevder faren er hovedmann

Barcelona-spilleren skal ha tjent millionene gjennom sponsoravtaler. I tiltalen blir det hevdet at Jorge Horacio Messi er hovedmannen, men at Messi etter alt å dømme har visst om sin fars praksis. Far og sønn har avvist dette.

De hevder at Lionel kun har konsentrert seg om fotballen, mens faren har tatt seg av det økonomiske.

Aktor er imidlertid av en annen oppfatning og har lagt ned påstand om 22,5 måneders fengsel på begge to, samt bøter tilsvarende summen som er påstått unndratt.

Møter i retten torsdag

Siden den maksimale straffen er under to år, er ikke Lionel Messi forpliktet til å møte opp i retten før torsdag. Da skal både han og faren vitne.

Først deretter kan Messi slutte seg til det argentinske landslaget i USA hvor Argentina starter Copa America mot de regjerende mesterne fra Chile 6. juni.

Siste nytt

 • Roma-spiller fikk medisinsk tilsyn - Serie A-kamp avbrutt

  Drøyt 70 minutter ut i kampen mellom Udinese og Roma satte midtstopper Evan Ndicka seg ned på gressmatta, uten at noen andre var i nærheten av Roma-forsvaren. Ndicka tok seg tydelig til brystet mens han lå nede.

  Like etter kom det medisinske apparatet inn på banen og Ndicka ble like etter fraktet ut av banen på båre. På vei ut av banen ga Roma-spilleren en tommel opp til en lagkamerat.

  Kampen ble avbrutt like etter og lagene gikk inn i garderoben. På det tidspunktet var stillingen 1-1 i søndagens kamp.

  Roma skriver i en oppdatering på X søndag kveld at Roma-laget har vært på besøk hos Ndicka på sykehuset, og at midtstopperen føler seg bedre. Ndicka vil holde seg på sykehuset for videre observasjon.

  Roma
  Foto: AP
 • Ødegaard så Arsenal tape fra benken - ga fra seg ligaledelsen

  Arsenal, Liverpool og Manchester City har fulgt hverandre tett i kampen om seriegullet i Premier League de siste ukene.

  Etter at Liverpool gikk på et overraskende 0-1-tap mot Crystal Palace tidligere søndag, var det Arsenals tittelhåp som fikk seg et skudd for baugen søndag kveld.

  Arsenal styrte lenge mot Aston Villa, hvor Martin Ødegaard spilte en sentral rolle. Drøyt ti minutter før slutt ble Ødegaard byttet ut og derfra fikk han se at det raknet for Arsenal.

  To scoringer fra Leon Bailey og Ollie Watkins i løpet av to og halvt minutt sørget for Unai Emerys Aston Villa tok en svært viktig seier i kampen om en topp fire-plass.

  Samtidig er det nå Manchester City som fører an i Premier League. Med seks runder igjen leder de regjerende mesterne med to poeng ned til Arsenal og Liverpool.

  Arsenal-manager Mikel Arteta sier til VG at Ødegaard «følte på noe» og at nordmannen derfor ikke kunne fortsette.

  Ødegaard
  Foto: Reuters
 • Hjemmespøkelset fortsatte for Vålerenga: – De er forhekset

  Nok en gang måtte tusenvis av Vålerenga-supportere se laget i sitt hjerte gå av banen uten seier. Søndag røk de 1-3 mot Stabæk i 1. divisjon.

  Sist Oslo-klubben vant på hjemmebane, var 17. september over Aalesund. Siden den gang har de spilt sju kamper uten seier.

  – Man må se litt bak resultatene, men så må vi prøve å vinne her snart, sa en oppgitt Vegar Eggen Hedenstad til TV 2.

  – Det er ikke sånn at vi tenker på statistikken. Vi gleder oss til kamp, fortsatte han.

  To scoringer på to minutter fra Kasper Pedersen var det som vippet søndagens oppgjør i Stabæks favør. Totalt mot spillets gang.

  – Det er fantastisk, det er en skikkelig god følelse, sa tomålsscoreren til TV 2.

  Vålerenga står dermed med bare én seier etter tre serierunder i 1. divisjon. Det i en sesong hvor kun opprykk er godt nok.

  Stabæk topper på sin side tabellen med sju av ni mulige poeng. (NTB)

  Vålerenga
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal