Mener hun har motbevist kritikerne: – Folk mente jeg gikk for penger og ikke utvikling

To år etter at Caroline Graham Hansen fikk kommentarer om at «hun tok et karrieresteg ned», har Barcelona vunnet alt og markert seg som verdens beste klubb.

Football, Primera Division Femenina, Barcelona - Sporting Huelva

HERJER: Caroline Graham Hansen har bidratt sterkt til Barcelonas suksess de siste par årene.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

– Jeg visste hva jeg gikk til. At resten ikke gjorde det, og at man får småstikk om at folk mener man går for penger og ikke utvikling viser seg i ettertid å være veldig feil. Det er litt deilig, innrømmer Caroline Graham Hansen.

Iført shorts og med solbrune legger møter hun NRK utenfor landslagets hotell i polske Lodz. Den fungerende kapteinen er klar til å lede Norge til en ny seier i VM-kvalifiseringen, og selvtilliten hun tar med seg fra den råsterke sesongstarten i Spania kommer godt med.

Forrige sesong vant klubben «alt», og med 4-1-seier over Arsenal i mesterligaen, samt 43–1 i målforskjell etter syv serierunder i den spanske ligaen, virker Barca nærmest uovervinnelige.

Det forutså nok Graham Hansen tidligere enn mange andre.

Bestemte seg tidlig

Den norske teknikeren ble offisielt klar for Barcelona i mai 2019, kun to dager etter at klubben hadde blitt knust i mesterligafinalen av Ada Hegerbergs Lyon.

– Jeg hadde gått til Barca ganske lenge før det, og bestemt meg lenge før de gikk til mesterligaen. For min del så var jeg veldig sikker på hvor laget var på vei. At resten av verden ikke så det der og da var «bad luck» for dem.

Da hun gikk fra tyske Wolfsburg til Barca gikk hun betydelig opp i lønn, og NRK kunne erfare at grunnlønna var på rundt 3 millioner kroner, hvilket gjorde henne til en av verdens best betalte kvinnelige fotballspillere.

Football, UEFA Women's Champions League, Final, Chelsea - Barcelona

VANT TRIPPELEN: Caroline Graham Hansen og Barca vant både mesterligaen, den spanske serien og den spanske cupen forrige sesong.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

26-åringen, som var på ønskelista til mange toppklubber i Europa, opplevde at klubbskiftet ikke var like populært blant alle. Hun forteller om kommentarer om at hun gikk til Barcelona kun for pengene. Nå håper hun at resultatene klubben har hatt de siste par årene motbeviser nettopp det.

– Folk har mange forskjellige meninger. Folk satte spørsmålstegn ved at Barca spilte fin fotball, men at det ikke var så mye mer enn det etter den finalen.

– Hvem kom kritikken fra?

– Tyskland og fans generelt som er veldig tett på fotballmiljøet på damesiden som følger med på veldig mye kamper kom med de stikkene, men jeg lever fint med det, sier hun.

Sendte stikk tilbake

Og til disse sendte hun et stikk tilbake tidligere denne måneden:

Laster Twitter-innhold

Til Unisport skal den norske spilleren ha sagt:

«Da jeg flyttet hit (til Barcelona) var det mye drittprat om at det var et skritt ned i karrieren min. Jeg følte meg trygg på at jeg kunne komme hit og hjelpe oss til å bli det laget alle i klubben trodde vi kunne bli.»

At enkelte var kritiske til klubbskiftet i 2019 synes hun bare er gøy i dag.

– Det er mye meninger, som det alltid er. Det viktigste for min del er at jeg visste hva jeg gikk til, og man ser at resultatene vi har klart å skape så langt har vært veldig bra. Så til nå har det vært et veldig bra valg for min del, sier hun.

 • Se VM-kvalifiseringskampen Polen – Norge, torsdag kl. 19.00 på NRK 2

Siste nytt

 • Svendsen inn for Kalvå

  Anne Kjersti Kalvå må stå over dagens renn i Ruka, grunnet sår hals. Det opplyser Norges Skiforbund. Kalvå erstattes av Anna Svendsen. Dagens vintersport kan du følge her.

  Verdenscup i Ruka, Anna Svendsen
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Én seier unna play-off

  Casper Ruud feide over Vitalij Satsjko i Norges andre kamp mot Ukraina i Davis Cup. Verdensåtteren vant kampen 6–3, 6–2.

  Nå står det 2–0 til Norge. Viktor Durasovic vant åpningskampen mot Illja Martsjenko tidligere på kvelden.

  Det laget som først når tre seire vinner landskampen. Durasovic og Ruud møter Denys Moltasjanov og Serhij Stakhovskyj i potensielt avgjørende double-kamp lørdag, klokken 12.

  – Vi har aldri hatt noe bedre lag. Det er ungt lag og det lover veldig bra for fremtiden, sier lagkaptein Anders Håseth.

  Ved norsk tap vil det avgjøres i single-kamper. Først Ruud-Martsjenko, så eventuelt Durasovic-Satsjko.

  Vinneren går videre til play-off om en av de 18 plassene i neste års sluttspill. Norge har aldri kvalifisert seg tidligere.

  Davis Cup Norge-Ukraina
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Vålerenga Hockey sparket treneren

  Kenneth Larsen har fått sparken som hovedtrener i Vålerenga Hockey. Han er dermed ferdig etter kun 21 kamper for klubben. Det bekrefter han til TV 2.

  Laget ligger på 4.-plass i eliteserien med 37 poeng, og har elleve poeng opp til Stjernen på tabelltopp.

  Vålerenga tapte 2–4 borte mot Ringerike torsdag, og etter kampen ble Larsen fratatt ansvaret for ishockeyklubben.

  – Jeg hadde håpet at jeg ville få mer tid til å få oss på rett spor og er overrasket over at jeg ikke fikk mer tid. Men hvis du ikke har tillit hos ledelsen så er man kjørt i den bransjen her, sier Larsen til TV 2.

  Eliteserien i ishockey 2021: Vålerenga - Stjernen (4-6)
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal