Hopp til innhold

Mener hun har motbevist kritikerne: – Folk mente jeg gikk for penger og ikke utvikling

To år etter at Caroline Graham Hansen fikk kommentarer om at «hun tok et karrieresteg ned», har Barcelona vunnet alt og markert seg som verdens beste klubb.

Football, Primera Division Femenina, Barcelona - Sporting Huelva

HERJER: Caroline Graham Hansen har bidratt sterkt til Barcelonas suksess de siste par årene.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

– Jeg visste hva jeg gikk til. At resten ikke gjorde det, og at man får småstikk om at folk mener man går for penger og ikke utvikling viser seg i ettertid å være veldig feil. Det er litt deilig, innrømmer Caroline Graham Hansen.

Iført shorts og med solbrune legger møter hun NRK utenfor landslagets hotell i polske Lodz. Den fungerende kapteinen er klar til å lede Norge til en ny seier i VM-kvalifiseringen, og selvtilliten hun tar med seg fra den råsterke sesongstarten i Spania kommer godt med.

Forrige sesong vant klubben «alt», og med 4-1-seier over Arsenal i mesterligaen, samt 43–1 i målforskjell etter syv serierunder i den spanske ligaen, virker Barca nærmest uovervinnelige.

Det forutså nok Graham Hansen tidligere enn mange andre.

Bestemte seg tidlig

Den norske teknikeren ble offisielt klar for Barcelona i mai 2019, kun to dager etter at klubben hadde blitt knust i mesterligafinalen av Ada Hegerbergs Lyon.

– Jeg hadde gått til Barca ganske lenge før det, og bestemt meg lenge før de gikk til mesterligaen. For min del så var jeg veldig sikker på hvor laget var på vei. At resten av verden ikke så det der og da var «bad luck» for dem.

Da hun gikk fra tyske Wolfsburg til Barca gikk hun betydelig opp i lønn, og NRK kunne erfare at grunnlønna var på rundt 3 millioner kroner, hvilket gjorde henne til en av verdens best betalte kvinnelige fotballspillere.

Football, UEFA Women's Champions League, Final, Chelsea - Barcelona

VANT TRIPPELEN: Caroline Graham Hansen og Barca vant både mesterligaen, den spanske serien og den spanske cupen forrige sesong.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

26-åringen, som var på ønskelista til mange toppklubber i Europa, opplevde at klubbskiftet ikke var like populært blant alle. Hun forteller om kommentarer om at hun gikk til Barcelona kun for pengene. Nå håper hun at resultatene klubben har hatt de siste par årene motbeviser nettopp det.

– Folk har mange forskjellige meninger. Folk satte spørsmålstegn ved at Barca spilte fin fotball, men at det ikke var så mye mer enn det etter den finalen.

– Hvem kom kritikken fra?

– Tyskland og fans generelt som er veldig tett på fotballmiljøet på damesiden som følger med på veldig mye kamper kom med de stikkene, men jeg lever fint med det, sier hun.

Sendte stikk tilbake

Og til disse sendte hun et stikk tilbake tidligere denne måneden:

Laster Twitter-innhold

Til Unisport skal den norske spilleren ha sagt:

«Da jeg flyttet hit (til Barcelona) var det mye drittprat om at det var et skritt ned i karrieren min. Jeg følte meg trygg på at jeg kunne komme hit og hjelpe oss til å bli det laget alle i klubben trodde vi kunne bli.»

At enkelte var kritiske til klubbskiftet i 2019 synes hun bare er gøy i dag.

– Det er mye meninger, som det alltid er. Det viktigste for min del er at jeg visste hva jeg gikk til, og man ser at resultatene vi har klart å skape så langt har vært veldig bra. Så til nå har det vært et veldig bra valg for min del, sier hun.

 • Se VM-kvalifiseringskampen Polen – Norge, torsdag kl. 19.00 på NRK 2

Siste nytt

 • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

  Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

  Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

  – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

  Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

  – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

  Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

  Q6DAaGK1xwQ
  Foto: NTB
 • Zuccarello-scoring i Wild-tap

  Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

  Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

  Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

  Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

  pa39-a-fBGA
  Foto: AP
 • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

  Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

  Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

  Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

  Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

  Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

  Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

  * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

  * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

  * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

  Otfs84t2WGM
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal