Hopp til innhold

Mener hun har motbevist kritikerne: – Folk mente jeg gikk for penger og ikke utvikling

To år etter at Caroline Graham Hansen fikk kommentarer om at «hun tok et karrieresteg ned», har Barcelona vunnet alt og markert seg som verdens beste klubb.

Football, Primera Division Femenina, Barcelona - Sporting Huelva

HERJER: Caroline Graham Hansen har bidratt sterkt til Barcelonas suksess de siste par årene.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

– Jeg visste hva jeg gikk til. At resten ikke gjorde det, og at man får småstikk om at folk mener man går for penger og ikke utvikling viser seg i ettertid å være veldig feil. Det er litt deilig, innrømmer Caroline Graham Hansen.

Iført shorts og med solbrune legger møter hun NRK utenfor landslagets hotell i polske Lodz. Den fungerende kapteinen er klar til å lede Norge til en ny seier i VM-kvalifiseringen, og selvtilliten hun tar med seg fra den råsterke sesongstarten i Spania kommer godt med.

Forrige sesong vant klubben «alt», og med 4-1-seier over Arsenal i mesterligaen, samt 43–1 i målforskjell etter syv serierunder i den spanske ligaen, virker Barca nærmest uovervinnelige.

Det forutså nok Graham Hansen tidligere enn mange andre.

Bestemte seg tidlig

Den norske teknikeren ble offisielt klar for Barcelona i mai 2019, kun to dager etter at klubben hadde blitt knust i mesterligafinalen av Ada Hegerbergs Lyon.

– Jeg hadde gått til Barca ganske lenge før det, og bestemt meg lenge før de gikk til mesterligaen. For min del så var jeg veldig sikker på hvor laget var på vei. At resten av verden ikke så det der og da var «bad luck» for dem.

Da hun gikk fra tyske Wolfsburg til Barca gikk hun betydelig opp i lønn, og NRK kunne erfare at grunnlønna var på rundt 3 millioner kroner, hvilket gjorde henne til en av verdens best betalte kvinnelige fotballspillere.

Football, UEFA Women's Champions League, Final, Chelsea - Barcelona

VANT TRIPPELEN: Caroline Graham Hansen og Barca vant både mesterligaen, den spanske serien og den spanske cupen forrige sesong.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

26-åringen, som var på ønskelista til mange toppklubber i Europa, opplevde at klubbskiftet ikke var like populært blant alle. Hun forteller om kommentarer om at hun gikk til Barcelona kun for pengene. Nå håper hun at resultatene klubben har hatt de siste par årene motbeviser nettopp det.

– Folk har mange forskjellige meninger. Folk satte spørsmålstegn ved at Barca spilte fin fotball, men at det ikke var så mye mer enn det etter den finalen.

– Hvem kom kritikken fra?

– Tyskland og fans generelt som er veldig tett på fotballmiljøet på damesiden som følger med på veldig mye kamper kom med de stikkene, men jeg lever fint med det, sier hun.

Sendte stikk tilbake

Og til disse sendte hun et stikk tilbake tidligere denne måneden:

Laster Twitter-innhold

Til Unisport skal den norske spilleren ha sagt:

«Da jeg flyttet hit (til Barcelona) var det mye drittprat om at det var et skritt ned i karrieren min. Jeg følte meg trygg på at jeg kunne komme hit og hjelpe oss til å bli det laget alle i klubben trodde vi kunne bli.»

At enkelte var kritiske til klubbskiftet i 2019 synes hun bare er gøy i dag.

– Det er mye meninger, som det alltid er. Det viktigste for min del er at jeg visste hva jeg gikk til, og man ser at resultatene vi har klart å skape så langt har vært veldig bra. Så til nå har det vært et veldig bra valg for min del, sier hun.

  • Se VM-kvalifiseringskampen Polen – Norge, torsdag kl. 19.00 på NRK 2

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal