Hopp til innhold

Ødegaard og Arsenal kollapset: Haaland kan bli seriemester neste helg

Erling Braut Haaland kan nærmest kjenne lukten av ligagull. Etter Arsenals tap ligger alt til rette for at jærbuen blir seriemester neste helg.

Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland.

KONTRASTER: Martin Ødegaard fortvilte etter Arsenals 0-3-tap. Nå ligger alt til rette for 52-målsmannen Erling Braut Haaland.

Foto: AP/Reuters

I så fall blir Erling Braut Haaland første nordmann til å vinne engelske Premier League siden Ole Gunnar Solskjær i 2007.

Etter at Manchester City - på overbevisende vis - slo Everton 3-0 tidligere søndag, var presset for alvor på Arsenal. Men Martin Ødegaard & co. klarte ikke å svare, og røk på et 0-3-tap hjemme mot Brighton.

– Det føles som om tittelen røk. Det kommer til å bli veldig vanskelig nå. Denne er tøff å ta. Det føles som det ikke er noe håp nå, sier Ødegaard til Sky Sports.

Julio Enciso, Deniz Undav og Pervis Estupiñán scoret målene som trolig knuser titteldrømmen for Arsenal.

Britain Soccer Premier League

SKUFFET: Martin Ødegaard var langt nede etter kampen mot Brighton.

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

– Dette er slutten

Selv om ballen er rund, mirakler kan skje og det fortsatt er fotballkamper som skal spilles, er ekspertene mer eller mindre helt samkjørte: Nå blir Manchester City seriemestere.

– Dette er slutten på Arsenals titteljakt, fastslår tidligere Manchester United Gary Neville.

– Arsenal kom seg aldri etter den 1-0-scoringen. Den lille lufta de hadde i ballongen den forsvant ut og Brighton spilte med enkelthet av kampen. Det er sånne situasjoner som rett og slett avgjør en tittelkamp. Mest sannsynlig hadde City blitt seriemester uansett, slik ståa er nå, men nå blir de det neste helg, sier Pål André Helland i Viaplay-studio.

Slik ser tabelltoppen i Premier League ut per. 14. mai 2023.
Foto: NTB

– Arsenal ser ut som de er sluttkjørte, både fysisk og mentalt. De har gjort et godt forsøk denne sesongen, men de kommer til kort, sier Roy Keane i studioet til Sky Sports.

– Dette var en kamp Arsenal måtte vinne, men de spilte ikke sitt eget spill. De manglet energi. Jeg er lei for å si det, men jeg tror det er utenkelig at City ikke tar ligagullet nå, supplerer Arsenal-legenden Patrick Vieira.

Lenge før overtidsscoringen til Estupiñan hadde Arsenal-supporterne begynt å forlate stadion, vel vitende om at gulldrømmen trolig gikk i tusen knas denne søndagen.

Manchester City kan nemlig bli kronet til seriemester neste helg.

Her kan du se hvordan alt gikk galt for Arsenal:

Én seier unna

Det skiller nå fire poeng mellom serielederen og Arsenal, og Manchester City har fortsatt én kamp mindre spilt. Arsenal har bare to kamper igjen av sesongen. Med andre ord:

Manchester City er én seier - eller et nytt Arsenal-tap - unna ligagull.

Arsenal møter Nottingham Forest borte klokken 18.30 på lørdag. Skulle Arsenal gjøre jobben der, kan Manchester City sikre gullet foran egne fans dagen etter:

Manchester City møter Chelsea, som har slitt kraftig denne sesongen, hjemme på Etihad. Den kampen har avspark klokken 17.00 på søndag.

Manchester United's Solskjaer holds the English Premier League Trophy after they were crowned champions following their English Premier League soccer match against West Ham United in Manchester

FORRIGE NORDMANN: Ole Gunnar Solskjær med Premier League-trofeet i 2007. Han er foreløpig siste nordmann til å vinne den engelske ligaen.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Haaland har, mildt sagt, vært en viktig brikke i sin debutsesong i England. Mot Everton scoret rekordmannen sitt 36 ligamål. Han står med spinnville 52 scoringer i alle turneringer denne sesongen.

Full kontroll

Erling Braut Haaland var lite involvert, men fortsatt toneangivende i Manchester Citys seier over Everton. Den norske storscoreren scoret med bare sin tredje ballberøring da kampen var 37 minutter gammel.

Haaland fikk stå helt alene inne i Everton-boksen da Ilkay Gündogan løftet ballen inn fra venstre. Nordmannen steg til værs og stanget inn Manchester Citys andre scoring for dagen.

Erling Braut Haaland scoret ett mol mot Everton.

Erling Braut Haaland scoret ett mol mot Everton.

Tidligere hadde nevnte Gündogan sendt Manchester City i føringen, og samme mann scoret det siste målet.

Med 3-0 på resultattavlen kunne Manchester City-manager Pep Guardiola tillate seg å hvile noen spillere før returoppgjøret mot Real Madrid, og Haaland ble byttet ut tolv minutter før full tid.

Erling Braut Haaland og Pep Guardiola.

GOD KLEM: Haaland og Guardiola feiret seieren mot Everton.

Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

Jakter trippelen

Guardiola var godt fornøyd med prestasjonen til sine menn, til tross for at kampen havnet midt imellom semifinalekampene mot Real Madrid i mesterligaen.

– Semifinale i mesterligaen hjemme mot Real Madrid, hva skal man si? Jeg sa til spillerne at de må prøve å slappe av og bare gjøre det de har gjort de siste fire eller fem årene, sa Guardiola.

Det er rett og slett en gigantisk uke som venter for Haaland og hans lagkamerater i lyseblått.

Onsdag, på Norges nasjonaldag, møter de Real Madrid til den andre og avgjørende semifinalen i Mesterligaen. Der er det vidåpent etter at den første kampen i Madrid endte 1-1.

Manchester City jakter en historisk trippelbragd, som ingen har klart siden Manchester United i 1999. Og mulighetene er gode for Haaland & co.: De er nå én seier unna ligagullet, kan sikre finaleplass i Mesterligaen på onsdag og møter byrival Manchester United i FA-cupfinalen i starten av juni.

Og samtidig er Haaland nå elleve scoringer unna å tangere «den umulige rekorden» til Dixie Dean på 63 mål i løpet av en sesong i engelsk fotball.

Les også Haalands jakt på mystiske Dixie Dean: – Vil huskes for alltid

Erling Braut Haaland, Dixie Dean

Siste nytt

 • Haugesund utestenger supporter for rasistisk omtale av hovedtreneren

  En supporter får ikke komme på Haugesunds stadion de neste 35 kampene etter rasistisk omtale av hovedtrener Sancheev Manoharan i en podkast-episode.

  Det opplyser klubben en pressemelding torsdag.

  Tidligere har TV 2 omtalt podkast-episoden som skapte sinne i FKH-leiren. Der skal Manoharan ha blitt sammenlignet med en tegneseriefigur som er en ulovlig innvandrer.

  – Det er rystende. Vi har et ansvar for å stoppe slike ting, og derfor synes jeg det er på sin plass å si fra på det kraftigste her, sa Manoharan til TV 2 for noen dager siden.

  – Uakseptabel ordbruk

  Nå har klubben tatt grep.

  – Utestengelsen kommer som følge av en helt uakseptabel ordbruk vi som klubb ikke kan akseptere. Det skjer gjentatte ganger i samme episode, og det er tidligere også blitt benyttet andre, nedsettende begreper om en av våre ansatte som er langt over streken. Sett i lys av det, er vi heller ikke veldig imponert over beklagelsen som er kommet fra podkastens redaksjon i etterkant, sier daglig leder Martin Fauskanger.

  Personen som nå er utestengt, må dessuten gjennom et holdningsprogram før vedkommende får komme tilbake på stadion.

  Norsk Toppfotball reagerer

  Personene bak podkasten har i en uttalelse beklaget hendelsen.

  – Vi beklager at vi i siste episode brukte en referanse som kunne oppfattes som støtende for FKHs trener Sancheev Manoharan. Dette var selvsagt ikke vår intensjon, står det i en uttalelse sendt til TV 2.

  Episoden er senere blitt slettet.

  Også Norsk Toppfotball reagerer sterkt.

  – Rasisme hører ikke hjemme i fotballen, uansett om du befinner deg på tribunen, på banen eller i et podkaststudio. At FK Haugesund reagerer sterkt når en av deres ansatte blir omtalt på denne måten, har vi full forståelse for, sier NTFs administrerende direktør Jens Haugland.

  (©NTB)

  Eliteserien i fotball 2024: Strømsgodset - Haugesund (2-0)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Maradona-rettssak utsatt til oktober

  Rettssaken mot Diego Maradonas medisinske team kommer først i gang i oktober. Åtte personer er tiltalt for å ha medvirket til fotballikonets død.

  Maradona døde i november 2020. Kort tid i forveien hadde han vært innlagt på sykehus, der han ble operert for hjerneblødning.

  Argentinsk påtalemyndighet har tatt ut drapstiltale mot åtte medisinere for å ha medvirket til legendens død. Det er blant annet anført at helsepersonellet ikke gjorde forsøk på å redde Maradonas liv.

  Maradonas personlige lege Lepoldo Luque er blant de åtte tiltalte i saken.

  Opprinnelig skulle rettssaken starte kommende uke, men onsdag opplyste en dommer i Buenos Aires at det ikke skjer før i oktober. Grunnen skal være at det fortsatt gjenstår å få plass en del praktiske ting før høringene kan starte.

  De åtte medisinerne risikerer fengselsstraffer fra åtte til 25 år.

  Den samme dommeren besluttet onsdag å avvise deler av familiens forespørsel om å flytte Maradonas levninger fra en privat kirkegård til et mausoleum.

  (NTB)

  GJuZoXKupr4
  Foto: AP
 • Olympiakos vant serieligaen

  Olympiakos slo Fiorentina i onsdagens finale i serieligaen i fotball.

  Tittelvinneren ble kåret på AEK Arena i Aten. Oppgjøret hadde få sjanser, og i den greske kveldsvarmen gjorde lagene det vanskelig for hverandre. Kampen gikk til ekstraomganger, hvor Olympiakos skåret.

  Ligaen er lavest rangert av Uefas tre europacuper. Den ble opprettet foran 2021/22-sesongen. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal