Hopp til innhold

Svensk høydehopper med homolov-protest

Den svenske høydehopperen Emma Green Tregaro markerte sin motstand mot Russlands omstridte antihomo-lover med regnbuefargede negler under friidretts-VM.

Emma Green Tregaro

Emma Green Tregaro stilte med regnbuefargede negler som en protest mot Russlands omstridte homolover.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

– Idrett handler om å respektere hverandre, så jeg syntes det var en fin gest, sier hun til Aftonbladet.

Emma Green

Et bilde av høydehopperens 'protest-negler' ble også publisert på Instagram.

Foto: Instagram
Emma Green Tregaro

Emma Green Tregaro markerte motstand mot de russiske homolovene. - Det føles fint, sier hun.

Foto: Hassan Ammar / Ap

Høydehopperen ønsket torsdag å ta et standpunkt mot de utskjelte lovene, som forbyr å bedrive såkalt «homofil propaganda» i Russland.

Svenskens protest var å stille i konkurranse med neglene malt i de samme fargene som det velkjente regnbueflagget, et symbol for LHBT-personer (homofile, lesbiske, bifile og transpersoner).

– Vil vise hvor jeg står

Hun har også lagt et bilde av neglene på Instagram.

– Det er bare en liten greie for å vise hvor jeg står og hvordan jeg tenker. Kjærlighet til et annet menneske kan ikke være feil og jeg viser det på mitt lille vis, sier hun til TV4.

Den homofiendtlige loven har møtt massiv kritikk, og flere steder i verden har det foregått demonstrasjoner med meldinger om å boikotte vinterens OL.

Nick Symmonds

Amerikanske Nick Symmonds feirer VM-sølvet i Moskva.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Emma Green Tregaro er imidlertid ikke alene om å ville vise motstand mot anti-homoloven.

Dediserte medalje til homofile venner

800-meterløperen Nick Symmonds tok sølv i friidretts-VM, og brukte TV-intervjuet etterpå til å snakke om homofili. Samtidig dediserte han medaljen til sine homofile venner hjemme i USA.

– Så mye som jeg kan snakke om det, mener jeg at alle mennesker er likeverdige som Gud skapte dem, sa 29-åringen til Reuters.

– Uansett om homo- eller heterofil, hvit eller svart, fortjener du de samme rettighetene. Jeg vil gjøre det jeg kan for å kjempe for denne saken, så lenge jeg ikke blir arrestert, sier han.

– Positive kommentarer

Det har vært knyttet spenning til hvordan den kontroversielle loven ville påvirke internasjonale utøvere og støtteapparat under friidretts-VM i Russland.

– En del folk har blitt opprørt av dette, men jeg har fått mange positive kommentarer, kommenterer Emma Green Tregaro, som er gift med sin trener Yannick Tregaro.


Siste nytt

 • Nusa delaktig i overraskende seier

  Belgiske Brugge tok sesongens tredje seier i mesterligaen da spanske Atlético Madrid ble slått 2-0 i gruppe B.

  Antonio Nusa startet på benken for de belgiske mestrerne, men kom inn for målscorer Ferran Jutglas fire minutter før slutt. Det var snakk om at 17-åringen skulle være med fra start ettersom lagets danske spiss Andreas Skov Olsen har slitt med en matforgiftning de siste dagene, men slik ble det ikke.

  I stedet var det canadiske Tajon Buchanan som fikk sjansen på topp sammen med Ferran Jutgla og Kamal Sowah.

  Nordmannen ble den nest yngste målscoreren i mesterligaen da han scoret i 4-0-kampen mot Porto sist. Brugge har vunnet sine tre første kamper i mesterligaen og har seks poeng sluke på tabelltopp.

  Portugal Soccer Champions League
  Foto: Luis Vieira / AP
 • Alexander-Arnold med perlescoring i Liverpool-seier

  Liverpool vant den britiske duellen mot Rangers i Mesterligaen tirsdag kveld.

  Trent Alexander-Arnold svarte kritikerne da han skrudde et frispark fra 24 meter vakkert i hjørnet allerede i det 7. minutt på Anfield, og Jürgen Klopps lag så seg ikke tilbake. Bare en god Allan McGregor i målet holdt Rangers inne i kampen før pause, og tidlig i den andre omgangen doblet Mo Salah ledelsen på straffespark etter at Luis Diaz ble felt.

  Liverpool kunne vunnet mer, men Rangers var veldig nær redusering på tampen. En akrobatisk redning på strek av Kostas Tsimikas og en flott redning av Alisson Becker hindret det.

  Liverpool har slått tilbake med to seirer etter at laget fikk juling i Napoli i første runde, og med en ny seier i Glasgow neste uke vil det se veldig bra ut.

  (NTB)

 • Keepermareritt i ellevill Marseille-vending

  Keeper Antonio Adáns hadde ti fryktelige minutter i mesterligakampen mellom Sporting Lisboa og Marseille, som endte til slutt med en 4-1-seier for det franske laget. Det var Sporting Lisboa som kom best i gang, etter bare 52 sekunder.

  Så skulle kampen endre seg betraktelig.

  Adán hadde skyld i de to målene som vendte resultatet i Marseilles favør, og deretter ble han utvist for viljehands utenfor feltet da han holdt på å slippe inn ett til. Reserven Franco Israel kom inn og slapp inn nok et tabbemål.

  France Soccer Champions League
  Foto: Daniel Cole / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste