Hopp til innhold

Svendsen: – Jeg må bare beklage

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Emil Hegle Svendsen gjenopplevde marerittet fra Sotsji da det ble strafferunde på siste skyting på OL-stafetten fredag.

Biathlon - Winter Olympics Day 14

– Jeg må bare beklage den siste skytingen, sier Svendsen til Eurosport.

– All ære til Sverige, de vinner fortjent, kommenterer han.

Under OL i Sotsji gikk også Svendsen ankeretappen. Da skjøt han bort det som de fleste regnet som en sikker medalje.

– Der og da var det den største nedturen i karrieren, har han sagt om det som skjedde i 2014.

Den gang endte det med en 4.-plass, fredag ble det OL-medalje og sølv bak sensasjonslaget Sverige. Tyskland tok bronse drøyt to minutter bak svenskene.

– Det går greit, selv om det er litt surt akkurat nå, forteller Norges ankermann til NRK etter den dramatiske stafetten.

Hvor mye av det er mentalt?

– Det baller på seg. Først får du vind, så begynner du å bomme litt og så setter det seg i hodet. Det er en ond sirkel du kommer inn i. Totalen er at det er veldig vanskelig. Jeg klarer ikke å få skudda innenfor slik som svensken gjør. Da er jeg ikke bedre.

Landslagstrener Egil Kristiansen innrømmer at han er skuffet etter at OL-gullet glapp.

– Det var litt berg og dal bane. Vi kom hit for å ta gullet, men vi skal prøve å være fornøyd med sølv, også, sier han til NRK.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.

SIKRET GULLET: Svenske Fredrik Lindström.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Dramatisk siste etappe

Skiskytterstafetten i OL ble til slutt en kamp om medaljene mellom Norge, Sverige og Tyskland. Emil Hegle Svendsen, Fredrik Lindström og Simon Schempp.

Men mens Svendsen og Lindström skjøt side om side på liggende, fikk Schempp store problemer med sin skyting.

Dermed stod gullkampen mellom Norge og Sverige.

På stående gikk de to konkurrentene nok en gang inn til skyting side om side, men som i 2014 sviktet skytingen for Emil Hegle Svendsen.

Det endte med en strafferunde og dermed ble det norsk sølv, mens Lindström kunne gå inn til gull for jublende svensker.

– Når du skyter om gullet så vil du jo ha det. Men et sølv er bedre enn vi fikk i Sotsji, da ble det jo fjerdeplass. Så det blir nok en feiring allikevel, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.

GOD SKYTING: Johannes Thingnes Bø.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Vanskelige vindforhold

Tarjei Bø fikk det også tøft på sin etappe i de vekslende forholdene på standplass.

Han måtte bruke tre ekstraskudd både på liggende og stående skyting, men brukte rutinen og greide å fullføre uten å måtte gå ekstrarunder.

– Alle kjenner på vindforholdene her. Det er den som takler vinden best, som vinner dette, fortalte Tarjei Bø til NRK.

– Vi så hvordan Emil hadde det, det så umulig ut å skyte. Jeg unner ham ikke den følelsen, det så ikke ut som det var mulig å treffe.

En offensiv Johannes Thingnes Bø gikk mot Martin Fourcade på sin tredje etappe. Stryningen åpnet imidlertid forrykende i sporet og kjempet seg raskt opp i teten etter fantastisk skyting på liggende.

På den stående skytingen blåste det opp, men Thingnes Bø mestret de vanskelige forholdene og greide seg med ett ekstraskudd før han sendte Svendsen ut på sin siste etappe i konkurranse med Sverige.

– Vanskelig å se på

Sveriges tyske trener Wolfgang Pichler forteller at han knapt orket på se på stafetten.

– Det var vanskelig for hjertet å se siste skyting, for man vet ikke om det blir treff. Men i dag var det kult. Det var også et høydepunkt å kjempe mot Norge. Det ble en tøff kamp på siste skyting der.

– Jeg er veldig fornøyd. Selvfølgelig drømmer alle trenere om stafettgull. I dag var det vår dag. Vi var forberedt på medalje, men å vinne hadde vi ikke planlagt, sier han.

WEB_SPORT

Kong Carl Gustaf jubler sammen med Fredrik Lindström, Peppe Femling, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson og treneren Wolfgang Pichler.

Foto: Andreas Hillergren/tt / NTB scanpix

Siste nytt

  • Nyland bekrefter kontraktsforhandlinger med Sevilla

    Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland stortrives i sin spanske klubb Sevilla, og forteller at han allerede er i forhandlinger for å forlenge kontrakten.

    – Vi har hatt en fin samtale den siste tiden. Det ser bra ut, så får vi se hvordan det går de neste ukene, sier Nyland til NRK.

    33-åringen signerte en toårskontrakt med Sevilla i fjor sommer, og har stort sett blitt foretrukket som førstekeeper foran Marko Dmitrović.

    Totalt har Nyland stått 19 kamper for La Liga-klubben i alle turneringer.

    – Det hadde vært fint å fortsette der. Det er en kjekk tid. Det er et fint sted å være og utvikle seg. Jeg føler at den siste tiden så har jeg fått vise det på banen, sier Nyland og fortsetter:

    – Jeg har levert stabilt og godt, og vært med å ta en del poeng som har vært viktig for oss.

    Ørjan Håskjold Nyland mot Real Madrid
    Foto: VIOLETA SANTOS MOURA / Reuters
  • Sabalenkas kjæreste bekreftet død: – Må han hvile i fred

    Den tidligere NHL-spilleren Konstantin Koltsov har gått bort. Det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet.

    Koltsov var også kjæresten til verdenstoer i tennis, Aryna Sabalenka.

    I en kort uttalelse skrev forbundet at Koltsov «døde plutselig», uten å si hvordan eller hvor han gikk bort.

    «Vi er i sorg. Det belarusiske hockeyforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse til familien, venner og alle som kjente og jobbet med Konstantin», heter det i uttalelsen.

    Koltsov spilte tre sesonger i NHL med klubben Pittsburgh Penguins, samt i to OL med det belarusiske landslaget.

    I tillegg til sin spillerkarriere, var Koltsov også trener for KHL-klubben Salavat Yulayev Ufa og det belarusiske landslaget.

    «Han var en sterk og positiv person, han var elsket og respektert av spillere, kolleger og supportere. Må han hvile i fred,» skriver Salavat Julajev Ufa i en uttalelse.

    Konstantin Koltsov ble 42 år gammel.

    Aryna Sabalenka
    Foto: AP
  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal