Hopp til innhold

Svendsen: – Jeg må bare beklage

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Emil Hegle Svendsen gjenopplevde marerittet fra Sotsji da det ble strafferunde på siste skyting på OL-stafetten fredag.

Biathlon - Winter Olympics Day 14

– Jeg må bare beklage den siste skytingen, sier Svendsen til Eurosport.

– All ære til Sverige, de vinner fortjent, kommenterer han.

Under OL i Sotsji gikk også Svendsen ankeretappen. Da skjøt han bort det som de fleste regnet som en sikker medalje.

– Der og da var det den største nedturen i karrieren, har han sagt om det som skjedde i 2014.

Den gang endte det med en 4.-plass, fredag ble det OL-medalje og sølv bak sensasjonslaget Sverige. Tyskland tok bronse drøyt to minutter bak svenskene.

– Det går greit, selv om det er litt surt akkurat nå, forteller Norges ankermann til NRK etter den dramatiske stafetten.

Hvor mye av det er mentalt?

– Det baller på seg. Først får du vind, så begynner du å bomme litt og så setter det seg i hodet. Det er en ond sirkel du kommer inn i. Totalen er at det er veldig vanskelig. Jeg klarer ikke å få skudda innenfor slik som svensken gjør. Da er jeg ikke bedre.

Landslagstrener Egil Kristiansen innrømmer at han er skuffet etter at OL-gullet glapp.

– Det var litt berg og dal bane. Vi kom hit for å ta gullet, men vi skal prøve å være fornøyd med sølv, også, sier han til NRK.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.

SIKRET GULLET: Svenske Fredrik Lindström.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Dramatisk siste etappe

Skiskytterstafetten i OL ble til slutt en kamp om medaljene mellom Norge, Sverige og Tyskland. Emil Hegle Svendsen, Fredrik Lindström og Simon Schempp.

Men mens Svendsen og Lindström skjøt side om side på liggende, fikk Schempp store problemer med sin skyting.

Dermed stod gullkampen mellom Norge og Sverige.

På stående gikk de to konkurrentene nok en gang inn til skyting side om side, men som i 2014 sviktet skytingen for Emil Hegle Svendsen.

Det endte med en strafferunde og dermed ble det norsk sølv, mens Lindström kunne gå inn til gull for jublende svensker.

– Når du skyter om gullet så vil du jo ha det. Men et sølv er bedre enn vi fikk i Sotsji, da ble det jo fjerdeplass. Så det blir nok en feiring allikevel, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.

GOD SKYTING: Johannes Thingnes Bø.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Vanskelige vindforhold

Tarjei Bø fikk det også tøft på sin etappe i de vekslende forholdene på standplass.

Han måtte bruke tre ekstraskudd både på liggende og stående skyting, men brukte rutinen og greide å fullføre uten å måtte gå ekstrarunder.

– Alle kjenner på vindforholdene her. Det er den som takler vinden best, som vinner dette, fortalte Tarjei Bø til NRK.

– Vi så hvordan Emil hadde det, det så umulig ut å skyte. Jeg unner ham ikke den følelsen, det så ikke ut som det var mulig å treffe.

En offensiv Johannes Thingnes Bø gikk mot Martin Fourcade på sin tredje etappe. Stryningen åpnet imidlertid forrykende i sporet og kjempet seg raskt opp i teten etter fantastisk skyting på liggende.

På den stående skytingen blåste det opp, men Thingnes Bø mestret de vanskelige forholdene og greide seg med ett ekstraskudd før han sendte Svendsen ut på sin siste etappe i konkurranse med Sverige.

– Vanskelig å se på

Sveriges tyske trener Wolfgang Pichler forteller at han knapt orket på se på stafetten.

– Det var vanskelig for hjertet å se siste skyting, for man vet ikke om det blir treff. Men i dag var det kult. Det var også et høydepunkt å kjempe mot Norge. Det ble en tøff kamp på siste skyting der.

– Jeg er veldig fornøyd. Selvfølgelig drømmer alle trenere om stafettgull. I dag var det vår dag. Vi var forberedt på medalje, men å vinne hadde vi ikke planlagt, sier han.

WEB_SPORT

Kong Carl Gustaf jubler sammen med Fredrik Lindström, Peppe Femling, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson og treneren Wolfgang Pichler.

Foto: Andreas Hillergren/tt / NTB scanpix

Siste nytt

  • Norge slo Danmark etter forlengning i andre kamp på rad

    Ole Einar Engeland Andersen ble matchvinner da Norge slo Danmark med 2-1 etter forlengning i lørdagens ishockeylandskamp.

    Viktor Granholm sendte nordmennene i ledelsen i midtperioden på pasning fra Petter Vesterheim.

    Max Krogdahl og Lucas Andersen barket i sammen etter en duell foran mål hvor nordmannen var litt vel røff i taklingen. Begge endte med å kaste hanskene og fikk med det hver sin matchstraff.

    Norge ble felt av veldig mange utvisninger. De klarte å ri av mange undertall, men på den åttende klarte danskene å score og utligne til 1-1 ved Joachim Blichfeld.

    – Jeg synes at vi spiller bra ut fra de forutsetningene dommerne gir oss. Jeg er glad for at vi slipper unna skader. De (dommerne) tillater at man går over grensen og det preger spillerne, sa Tobias Johansson til TV 2.

    Fredag slo det norske laget Danmark med 4-3 etter forlegning hvor Michael Brandsegg-Nygård ble firemålsscorer. Mora-spilleren spilte bare to perioder.

    Neste helg skal Norge møte Latvia i de to siste VM-oppkjøringskampene i Riga. Norge innleder VM i Praha mot Sveits 10. mai. (NTB)

    U7bBRSwIpKs
    Foto: NTB
  • Stabæk tapte uten Jönsson - Rosenborg fortsatt ubeseiret

    Anna Aahjem ble matchvinner da Brann slo Stabæk 1-0 i Toppserien lørdag. RBK fortsatte sin perfekte sesongstart med 1-0 over Røa.

    Timen var spilt da Aahjem avsluttet et vakkert Brann-angrep og sørget for 1-0 på bortebane.

    Etter tapet for LSK Kvinner i serieåpningen, har Brann tre strake seire.

    Stabæk måtte greie seg uten hovedtrener Jan Jönsson på sidelinjen i oppgjøret. Han er utestengt i to kamper etter at han tok seg inn på banen og gikk i kroppen på VIF-spiller Karina Sævik i tirsdagens 2-3-tap.

    Rosenborg fikk besøk av Røa, og med sitt mål i 88. minutt sørget Sara Hørte for 1-0-seier for trønderne.

    Med det har Rosenborg full pott etter fem kamper. De fire siste kampene har alle endt med 1-0-seier for RBK, og i de tre siste har de avgjort etter 80 minutters spill.

    LSK Kvinner vant 3-1 over Åsane, mens Kolbotn beseiret Arna-Bjørnar 4-1.

    Runden avsluttes med byderbyet mellom Vålerenga og Lyn, som sendes direkte på NRK 1 klokken 16:45 lørdag. (NTB/NRK)

    Toppserien fotball kvinner, Stabæk - SK Brann
    Foto: Frederik Ringnes / NTB
  • EM-bronse for Benske og Tjøm: – Råimponert

    Lars Benske og Ask Tjøm leverte en god avslutning og rodde til bronse i dobbeltsculler i EM i Ungarn.

    – Jeg er råimponert. Det er det best disponerte løpet jeg har sett dem ro noen gang, sa NRKs ro-ekspert Lars Bjønnes idet duoen passerte målstreken.

    Det ble en svært tett og jevn affære gjennom de 2000 meterne som ble rodd. Den norske duoen så lenge ut til å ta sølvet, men måtte seg seg slått på målstreken av italienske Stefano Oppo og Gabriel Soares.

    Jan Schäuble og Rafael Ireland fra Sveits tok gullet etter å ha ledet hele veien. De ble utfordret av italienerne, men hadde krefter igjen mot slutten og vant med 2,27 sekunders margin.

    Norge har allerede sikret OL-plass i dobbeltsculler for menn.

    Lars Benske og Ask Tjøm leverte en god avslutning og rodde til bronse i dobbeltsculler i EM i Ungarnn

Sendeplan

Kl. Program Kanal