Sønderknust Hegle Svendsen: – Det hjelper ikke med de andre gullene nå

SOTSJI (NRK.no): OL har vært en følelsemessig berg-og-dalbane for Emil Hegle Svendsen (28). Til slutt endte mesterskapet i tårer.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen var utrøstelig etter stafettkollapsen lørdag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det gikk nesten én time før Emil Hegle Svendsen møtte pressen etter marerittet på OL-stafetten. Da han omsider kom var han utrøstelig.

– Jeg så ikke denne komme, sier han til NRK.no.

På siste skyting skjøt han Norge ut av gullkampen. Russland vant foran Tyskland og Østerrike - selv om Norge ledet ved hver veksling.

Jublende russere

Etter målgang satt Svendsen lenge i omkledningsteltet i målområdet. Da han omsider kom ut hadde han hetta godt trukket over hodet.

På vei gjennom pressesonen snek han seg bak jublende russere som nettopp hadde fått gullet rundt halsen.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen satt nesten én time i det hvite omkledningsteltet i målområdet før han møtte pressen. Lagkameratene gjorde sitt beste for å trøste han.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Svendsens siste intervju i OL, skulle også vise seg å bli det tyngste.

– Jeg har ikke så mye mer å si enn at jeg er skuffa. Den siste blinken ville bare ikke ned. Akkurat nå hjelper det ikke å ha de andre gullene, sier han med blikket festet i bakken.

Mesterskapet har vært en følelsesmessig berg-og-dalbane for 28-åringen. Først mistet han en klar medalje på 20-kilometeren på grunn av dårlige ski. Så slo han knallhardt tilbake med gull på fellesstarten og mixed-stafetten.

Før det raknet på stafetten.

Advarte mot kollapsen

Paradoksalt nok advarte Svendsen selv mot dette scenarioet da NRK.no snakket med han fredag - dagen før stafetten.

– Jeg er jo en type som blir litt sløv når det går bra. Det hadde vært j*** kjipt hvis jeg hadde fått en runde i morgen fordi jeg hadde begynt å ta ferien på forskudd, sa Svendsen fredag.

Med fasiten i hånd fikk han skremmende nok rett, og fallet han nå opplever fra de to gullene til kollapsen på stafetten, gjør fryktelig vondt.

– De andre har vært støttende og greie. De er gode lagkamerater, men jeg føler det jeg føler uansett. Det er ikke artig å være ankermann når det ikke går, sier han.

Ville gi Bø-brødrene gull

Det virker som hans tyngste stund så langt i karrieren.

Han harker mellom hvert svar og er på gråten. Han føler han har sviktet lagkameratene når det gjaldt som mest.

Han ville så inderlig gi dette OL-gullet til Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø som ikke har medalje i mesterskapet.

– Akkurat nå er det ikke til å unngå og føle skyld, sier han og fortsetter på den tunge intervjurunden.

Siste nytt

 • Algerie vant Afrikamesterskapet

  Baghdad Boudjenah ga Algerie en drømmestart allerede etter to minutter i finalen mot Senegal fredag kveld. Senegal klarte aldri å komme tilbake i oppgjøret, og dermed vant Algerie turneringen for første gang siden 1990.

  Africa Cup of Nations 2019 - Final - Senegal v Algeria
  Foto: Amr Abdallah Dalsh / Reuters
 • Ventura fortsatte storspillet

  Kristoffer Ventura leder golfturneringen Pinnacle Bank Championship i Nebraska etter to dager. 24-åringen gikk sju slag under par fredag. Med totalt elleve slag under par leder Ventura med ett slag på amerikanske Tyson Alexander med to dager igjen.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Benjamin A. Ward/ngf / NTB scanpix
 • Drømmescoring da Norge vant

  Norge J19 vant 4-0 mot Skottland i andre gruppespillskamp i U19-EM. Emilie Bragstad sendte Norge i ledelsen etter 20 minutter. Så doblet Anna Jøsendal ledelsen med en drømmetreff fire minutter senere. Jenny Olsen og Rikke Nygard scoret de øvrige målene.

Sendeplan

Kl. Program Kanal