Lundby til legesjekk etter fall: – Alt virker greit

Et av Norges største medaljehåp, Maren Lundby, falt på hopptrening søndag. Undersøkelsene søndag ettermiddag viste at det går bra med Gjøvik-jenta.

Maren Lundby

FALT: Maren Lundby mistet balansen da hun forsøkte å sette nedslag.

Lundby falt da hun forsøkte å sette nedslag under et treningshopp i OL-bakken i Pyeongchang søndag.

Olympiatoppens vinteridrettssjef Helge Bartnes var en av de første som var ute i bakken hos Lundby etter fallet. Han opplyser til NTB at Bøverbru-jenta klaget over smerter i hofta.

Lundby reiste seg etter hvert og gikk ut av bakken for egen maskin.

– Maren har vært til sjekk og alt virker greit. Et lite slag i hofta setter sjelden ut en totning, og vi tror at dette prakteksemplaret av folkeslaget tåler det minst like bra som de andre, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

– Spiller mentalt inn

Bartnes sa til NTB tidligere søndag at ingenting tydet på at OL-håpet pådro seg noen kneskade i fallet.

Sportssjef Clas Brede Bråthen, som så fallet fra avstand, trodde ikke det er snakk om en alvorlig skade.

– Jeg har ikke fått rapport om noe som tyder på at det er noe alvorlig. Den ene skien skar ut, og hun falt litt på den ene hoften. Det er ingenting som tyder på at dette kan ødelegge med tanke på OL-rennet, sa Bråthen til NTB.

På besøk i TV Norges OL-studio noe senere søndag ettermiddag uttalte han at «det er ikke sånn man ønsker å avslutte treningen».

– Det spiller definitivt mentalt inn. Det er noe uforutsett skjer. Men om det er positivt med tanke på å ta tankene vekk fra presset, eller om det blir negativt, er vanskelig å svare på. Men det spiller definitivt inn.

Hoppet 103 meter

Bråthen fortalte samtidig at han da ikke hadde fått snakket med Lundby etter fallet.

Lundby hoppet 103 meter i første omgang, som var det tredje beste hoppet i omgangen. Hoppet hun falt på var omgangens lengste.

OL-rennet for kvinner går mandag klokken 13.50. Her kan du få hele oversikten over mandagens OL-program.

Siste nytt

 • Tatt ut på nytt kombinertlandslag

  Norges Skiforbund har tatt ut Gyda Westvold Hansen (17) og søstrene Mari (20) og Marte Leinan Lund (18) på det nyopprettede kvinnelandslaget i kombinert. Inntil videre må kombinertkvinnene nøye seg med å gå kontinentalcuprenn.

  Norges kvinnelandslag i kombinert
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Bronsemedalje til Tomasgaard

  Hermann Thomasgaard held fram den norske medaljefangsten i prøve-OL i segling i Japan. Finaleomgangen vart avlyst grunna lite vind i dag, og dermed vart 3.-plassen frå i går ståande. Jesper Stålheim frå Sverige vann, føre Tom Burton frå Australia.

  Hermann Tomasgaard
  Foto: Sailing Energy / Pedro Martinez/SAILING ENERGY
 • Bohinen forlenga med Ålesund

  Ålesund har skrive under ein ny kontrakt med Lars Bohinen (49) og forlengjer opphaldet på Sunnmøre fram til 2021. Laget leiar 1. divisjon og har i år også tatt seg vidare til kvartfinalen i cupen. Bohinen sin kontrakt gjekk i utgangspunktet ut dette året.

  Lars Bohinen
  Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal