Lundby til legesjekk etter fall: – Alt virker greit

Et av Norges største medaljehåp, Maren Lundby, falt på hopptrening søndag. Undersøkelsene søndag ettermiddag viste at det går bra med Gjøvik-jenta.

Maren Lundby

FALT: Maren Lundby mistet balansen da hun forsøkte å sette nedslag.

Lundby falt da hun forsøkte å sette nedslag under et treningshopp i OL-bakken i Pyeongchang søndag.

Olympiatoppens vinteridrettssjef Helge Bartnes var en av de første som var ute i bakken hos Lundby etter fallet. Han opplyser til NTB at Bøverbru-jenta klaget over smerter i hofta.

Lundby reiste seg etter hvert og gikk ut av bakken for egen maskin.

– Maren har vært til sjekk og alt virker greit. Et lite slag i hofta setter sjelden ut en totning, og vi tror at dette prakteksemplaret av folkeslaget tåler det minst like bra som de andre, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

– Spiller mentalt inn

Bartnes sa til NTB tidligere søndag at ingenting tydet på at OL-håpet pådro seg noen kneskade i fallet.

Sportssjef Clas Brede Bråthen, som så fallet fra avstand, trodde ikke det er snakk om en alvorlig skade.

– Jeg har ikke fått rapport om noe som tyder på at det er noe alvorlig. Den ene skien skar ut, og hun falt litt på den ene hoften. Det er ingenting som tyder på at dette kan ødelegge med tanke på OL-rennet, sa Bråthen til NTB.

På besøk i TV Norges OL-studio noe senere søndag ettermiddag uttalte han at «det er ikke sånn man ønsker å avslutte treningen».

– Det spiller definitivt mentalt inn. Det er noe uforutsett skjer. Men om det er positivt med tanke på å ta tankene vekk fra presset, eller om det blir negativt, er vanskelig å svare på. Men det spiller definitivt inn.

Hoppet 103 meter

Bråthen fortalte samtidig at han da ikke hadde fått snakket med Lundby etter fallet.

Lundby hoppet 103 meter i første omgang, som var det tredje beste hoppet i omgangen. Hoppet hun falt på var omgangens lengste.

OL-rennet for kvinner går mandag klokken 13.50. Her kan du få hele oversikten over mandagens OL-program.

Siste nytt

 • Sterk prestasjon av Hovland

  Viktor Hovland held fram med å imponere og leverte bra i tredje runde i US Open. 21-åringen ligg på 27.-plass, likt med mellom annan golflegenda Tiger Woods. Dette gjere han til den nest beste amatøren som er att i turneringa. Måndag går han over til å bli proff.

  Viktor Hovland i aksjon under andre runde av U.S. Open
  Foto: Orlando Ramirez / Reuters
 • Ukraina vant U20-VM

  Sør Korea tok en tidlig ledelse i finalen, men det var ukrainerne som kunne juble til slutt. Vladislav Suprijaga utlignet først til 1-1, før han deretter sendte Ukraina opp i ledelsen. Like før slutt punkterte Georgi Tsjtajsjvilij kampen.

  Ukraina vant U20-VM
  Foto: Janek Skarzynski / AFP
 • Canada slo New Zealand

  Jessie Fleming og Nichelle Prince scoret målene for Canada da de slo New Zealand 2-0. Canada står nå med seks poeng etter to kamper, like mange som Nederland, som de møter i den siste kampen i gruppespillet.

  Canada feirer 2-0-scoringen over New Zealand
  Foto: Francisco Seco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal