Hopp til innhold

Sa nei til serielederen - ja til Brann

Marcus Pedersen (24) dro til Molde og fikk med seg et kontraktsforslag i bagasjen. I stedet takket han ja til et Brann som ligger an til nedrykk.

Marcus Pedersen

TIL BERGEN: Sportslig er Molde bra, men Brann er en klubb som hører hjemme i toppen, sier Marcus Pedersen om overgangen.

Foto: Skibstad, Kent / Scanpix

Det er i et intervju med Bergensavisen at Marcus Pedersen forteller at han hadde mulighet til å signere for Molde, men i stedet valgte Brann og Bergen.

I går stengte overgangsvinduet og Brann fikk i siste liten sikret seg landslagsspissen, etter intens jobbing i timene før midnatt.

Mest av alt er det fotballbyen Bergen og det trøkket som er på Stadion som fikk meg til å bestemme meg for Brann.

Marcus Pedersen

Før det var 24-åringen svært nær en overgang til Molde. Til BA bekrefter Pedersen at han i helgen var i Molde og fikk med seg et kontraktsforslag fra serielederen.

– Da jeg satt på flyet hjem fra Molde, hadde jeg en dårlig magefølelse. Jeg følte at dette ikke var det riktige for meg, sier han.

– Fotballbyen Bergen lokket meg

I stedet endte han opp i Bergen og Brann, som sårt trengte en spissmakker til klubbens toppscorer Jakob Orlov. Spissen sier han ikke fryktet å sitte på benken i Molde. Han vil heller hjelpe Brann til å overleve.

– Nei, det var jeg ikke. Sportslig er Molde bra, men Brann er en klubb som hører hjemme i toppen. Det å hjelpe Brann til å holde seg, ser jeg på som en kjempeutfordring som tiltaler meg.

– Mest av alt er det fotballbyen Bergen og det trøkket som er på Stadion som fikk meg til å bestemme meg for Brann. Jeg hadde tilbud fra flere norske og utenlandske klubber, men jeg bestemte meg til slutt for Brann. Jeg føler meg trygg på at jeg har tatt den riktige avgjørelsen, sier Pedersen til avisen.

Pedersen kommer fra den nederlandske toppklubben Vitesse, der 24-åringen ikke har fått den tilliten han trenger. Klubben har også uttalt at de ikke ønsket å satse videre på ham.

Vil være med å slå Rosenborg

Brann fortalte på sine hjemmesider i går at Pedersen har signert en kontrakt som varer ut 2016.

– Jeg er glad for at overgangen gikk i orden og gleder med veldig til å møte mine nye lagkamerater og komme i gang med Brann-karrieren, sa Pedersen til Brann.no i går.

Neste kamp for Brann er cupkampen mot Odd borte torsdag. Søndag kommer Brann erkerival Rosenborg til Rosenborg på Brann Stadion. Pedersen stiller gjerne fra start til begge kampene.

– Det blir stort. Jeg kjenner at det kribler i beina bare vi snakker om det, sier Pedersen om RBK-kampen.

Marcus Pedersen kommer til Bergen i dag. Han rekker ikke lagets trening, men får møte Brann-trener Rikard Norling for første gang. Nå er det opp til Branns svenske trener når bergenserne får se Pedersen i Brann-trøye for første gang.

Den formelle bekreftelsen på at overgangen er i orden får Brann i dag.

Sportsnyheter

Ut mot «dårlig dømming» i dramatisk tap: – Det er helt utrolig

Med tap i Portugal henger Norges OL-drøm i en syltynn tråd. Både Leif Gunnar Smerud og NRKs eksperter var langt ifra imponert over dommerne.

Siste nytt

 • Eikeland erstatter Graham Hansen - slik stiller Norge

  Klokken 19.15 starter kampen mellom Portugal og Norge, som er den andre kampen i Nasjonsligaen for Norge.

  Nasjonsligaen står også sentralt i OL-kvalifiseringen og etter uavgjort mot Østerrike fredag, vil en norsk seier sørge for at de har heng på gruppefavoritt Frankrike.

  Allerede før kampen var det klart at to av spillerne som startet kampen mot Østerrike, Thea Bjelde og Caroline Graham Hansen, måtte stå over kampen med skade.

  De erstattes av Tuva Hansen og Amalie Eikeland.

  – Hun har stor erfaring i den rollen og er en solid og stødig spiller, sier trener Leif Gunnar Smerud om valget av Eikeland.

  Slik stiller Norge i tirsdagens kamp (4-2-3-1): Aurora Mikalsen - Tuva Hansen, Maren Mjelde, Guro Bergsvand, Marit Bratberg Lund - Ingrid Syrstad Engen, Guro Reiten - Amalie Eikeland, Karina Sævik, Frida Maanum - Sophie Román Haug.

  – Det er en veldig viktig kamp for oss. Vi bør kanskje (vinne), men vi fikk ett poeng sist. Vi har lyst på tre poeng i dag, sier Norges Guro Reiten kort tid før kampstart.

  Fotball, trening med kvinnelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Kristoff nummer tre i Kroatia

  Godt hjulpet av lagkameratene i Uno-X, fikk Alexander Kristoff en god posisjon ut på oppløpet på den første etappen i CRO Race i Kroatia.

  Elia Viviani åpnet spurten i front, foran Tobias Lund og Kristoff. Nordmannen forsøkte å komme seg forbi, men han måtte se at han ikke klarte det.

  Dermed ble det en tredjeplass, mens Viviani vant foran Lund.

  Etapperittet avsluttes søndag.

  Alexander Kristoff
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Uefa slipper russiske 17-årslag tilbake i sine turneringer

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) besluttet på sitt styremøte i Limassol tirsdag å slippe Russlands G17- og J17-landslag inn i EM-turneringene igjen.

  Det begrunnes med at barn ikke skal straffes for handlinger som utelukkende er forårsaket av voksne og at fotballen «aldri må slutte å sende budskap om fred og håp».

  – Det er spesielt opprørende at en generasjon med barn på grunn av konflikten (krigen i Ukraina) fratas retten til å spille internasjonal fotball, står det i en uttalelse.

  Russiske klubblag og alle Russlands landslag i alle eldre årsklasser, inkludert seniorlag, er fortatt utestengt fra Uefa-turneringer. (NTB)

  Aleksander Ceferin
  Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Jessica (28) er første kvinne som testkjører Formel 1-bil på fem år 01:00
Neste