NRK Meny
Normal

Sa nei til serielederen - ja til Brann

Marcus Pedersen (24) dro til Molde og fikk med seg et kontraktsforslag i bagasjen. I stedet takket han ja til et Brann som ligger an til nedrykk.

Marcus Pedersen

TIL BERGEN: Sportslig er Molde bra, men Brann er en klubb som hører hjemme i toppen, sier Marcus Pedersen om overgangen.

Foto: Skibstad, Kent / Scanpix

Det er i et intervju med Bergensavisen at Marcus Pedersen forteller at han hadde mulighet til å signere for Molde, men i stedet valgte Brann og Bergen.

I går stengte overgangsvinduet og Brann fikk i siste liten sikret seg landslagsspissen, etter intens jobbing i timene før midnatt.

Mest av alt er det fotballbyen Bergen og det trøkket som er på Stadion som fikk meg til å bestemme meg for Brann.

Marcus Pedersen

Før det var 24-åringen svært nær en overgang til Molde. Til BA bekrefter Pedersen at han i helgen var i Molde og fikk med seg et kontraktsforslag fra serielederen.

– Da jeg satt på flyet hjem fra Molde, hadde jeg en dårlig magefølelse. Jeg følte at dette ikke var det riktige for meg, sier han.

– Fotballbyen Bergen lokket meg

I stedet endte han opp i Bergen og Brann, som sårt trengte en spissmakker til klubbens toppscorer Jakob Orlov. Spissen sier han ikke fryktet å sitte på benken i Molde. Han vil heller hjelpe Brann til å overleve.

– Nei, det var jeg ikke. Sportslig er Molde bra, men Brann er en klubb som hører hjemme i toppen. Det å hjelpe Brann til å holde seg, ser jeg på som en kjempeutfordring som tiltaler meg.

– Mest av alt er det fotballbyen Bergen og det trøkket som er på Stadion som fikk meg til å bestemme meg for Brann. Jeg hadde tilbud fra flere norske og utenlandske klubber, men jeg bestemte meg til slutt for Brann. Jeg føler meg trygg på at jeg har tatt den riktige avgjørelsen, sier Pedersen til avisen.

Pedersen kommer fra den nederlandske toppklubben Vitesse, der 24-åringen ikke har fått den tilliten han trenger. Klubben har også uttalt at de ikke ønsket å satse videre på ham.

Vil være med å slå Rosenborg

Brann fortalte på sine hjemmesider i går at Pedersen har signert en kontrakt som varer ut 2016.

– Jeg er glad for at overgangen gikk i orden og gleder med veldig til å møte mine nye lagkamerater og komme i gang med Brann-karrieren, sa Pedersen til Brann.no i går.

Neste kamp for Brann er cupkampen mot Odd borte torsdag. Søndag kommer Brann erkerival Rosenborg til Rosenborg på Brann Stadion. Pedersen stiller gjerne fra start til begge kampene.

– Det blir stort. Jeg kjenner at det kribler i beina bare vi snakker om det, sier Pedersen om RBK-kampen.

Marcus Pedersen kommer til Bergen i dag. Han rekker ikke lagets trening, men får møte Brann-trener Rikard Norling for første gang. Nå er det opp til Branns svenske trener når bergenserne får se Pedersen i Brann-trøye for første gang.

Den formelle bekreftelsen på at overgangen er i orden får Brann i dag.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning
EM Ryttersport