Eckhoff gikk sitt livs beste stafettetappe med smerter: – Mye rart som skjer

Lørdag vant hun verdenscupen. Søndag gikk Tiril Eckhoff (30) karrierens beste stafettetappe, som ga Norge en overlegen seier. Men det har kostet på flere måter.

Tiril Eckhoff

HAR VONDT: Tiril Eckhoff har gått superløp på superløp. Men hun innrømmer at kroppen er sliten og at en tå plager henne.

Foto: Lubos Pavlicek / AP

– Selv om hun vant i går så leverer hun kanskje den beste førsteetappen vi har sett noen gang, og det sier litt om nivået hun har inne, sier Johannes Thingnes Bø.

Det var første gang Tiril Eckhoff gikk en førsteetappe for Norge på blandet stafett, men det stoppet henne ikke fra å gi Norge et utgangspunkt så bra at det holdt helt inn til soleklar seier.

– Jeg tror ikke jeg har gått en så bra stafett før. Jeg er så fornøyd med hvordan jeg angrep fra start, innrømmer Fossum-løperen.

– Veldig vondt

Det har vært en lang sesong, og i den nyeste podkast-episoden av «Kant ut» forteller Eckhoff at den siste tiden også har vært preget av smerter i en lilletå. Den samme som hun brakk for halvannet år siden.

– Den har bestemt seg for at nok er nok og ikke vil mer. Den er rød og har vokst ut. Det gjør veldig vondt, og ender med at jeg ikke kan gå klassisk. Det gjør vondt å tråkke fra, sier hun der.

Til SVTs reporter forteller hun at hun nå har måttet fått spesialtilpassede sko fra leverandøren, som har ekstra rom til lilletåa.

– Det er ubehagelig. Må begynner kroppen å bli sliten og da er det mye rart som skjer, sier hun med en liten latter.

Tiril Eckhoff

VINNER OG VINNER: Med seieren på blandet stafett har Tiril Eckhoff vunnet fem renn på rad i Nove Mesto.

Foto: Pavlicek Lubos / AP

– Hva kan du gjøre med den?

– Jeg går i Birkenstock (sandaler) og minst mulig med sko. Det er det eneste jeg kan gjøre, svarer Eckhoff.

– Et nivå vi kanskje aldri har sett

Men seirene kommer på rekke å rad. Lørdag ble hun overrasket over beskjed om at hun allerede har sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen. Men til tross for lite søvn, vartet Eckhoff opp med 10 blanke treff med teknisk presisjon på blandet stafett, kunne hun sende lagvenninnen Marte Olsbu Røiseland ut med et forsprang på nesten halvminuttet.

– Det er helt enormt. Hun er verdens beste kvinnelige skiskytter. Og har nå et nivå vi kanskje aldri har sett før, roser Ola Lunde.

RASKEST: Ikke bare traff Tiril Eckhoff alle blinkene. Hun var også raskest av samtlige kvinner på stående skyting, og brukte 22,7 sekunder.

Også Liv Grete Skjelbreid er full av lovord.

– Hun imponerer stort. Det er bare en fryd å se på, for hun er så trygg på alle områder. Eckhoff er nå både teknisk god på skyting og ser utrolig sterk ut fysisk. Hun får det til å se så lett ut, sier NRKs ekspert, som ble passert av Eckhoff i antall verdenscupseiere denne uka.

Blandet stafett Norge

BESTE LAG: Tiril Eckhoff, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu Røiseland.

Foto: MICHAL CIZEK / AFP

Utklassing

– Det Tiril har gjort i år er helt enormt. Spesielt etter at hun tapte verdenscupen på målstreken i fjor, og bare banker tilbake sånn, sier Thingnes Bø.

Røiseland klarte seg med ett ekstraskudd, og økte Norges ledelse til 50 sekunder. Tarjei Bø startet med fullt hus, forspranget var så stort at to ekstraskudd på stående ikke skapte uroligheter. Faktisk vekslet han lillebroren ut med en ledelse på så mye som 1.14.

PERFEKT AVSLUTNING: Johannes Thingnes Bø fikk én bom på liggende, men traff fem på siste skyting.

– Norge utklasser konkurrentene så til de grader. Det har egentlig ikke vært spennende etter Eckhoffs stående skyting, sier Stabrun Smith.

Norge brukte bare fire ekstraskudd totalt.

– Det er ikke alltid det skjer med Norge, men i dag var vi gode. Tøffe i løypa, og gode på standplass, oppsummerer Eckhoff.

Italia ble nummer to, 1.08 bak, mens Sverige – som har hele trenerstaben i karantene etter et smittetilfelle, tok tredjeplassen. I det som var tidenes raskeste blandet stafett.

 • Sturla Holm Lægreid og Ingrid Tandrevold gikk parstafett for Norge, og ble nummer to. Sverige vant, etter en imponerende sluttspurt av Sebastian Samuelsson, mens USA ble nummer tre.

Sportsnyheter

VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia

Landslagsdebutanten åpnet målfesten: – Jeg tenkte «åh, hva gjør jeg her?»

ULLEVAAL (NRK): I sin aller første kamp for det norske landslaget åpnet Guro Bergsvand (27) ballet for det som ble en målrik affære for det norske landslaget.

Siste nytt

 • United la fram milliardtap

  Manchester United hadde et nettotap på 1,1 milliard kroner i regnskapsåret som ble avsluttet 30. juni. Under framleggelsen av regnskapstallene for 2020/21 beskrev United-direktør Ed Woodward det siste året som spesielt krevende.

  – De siste tolv månedene har vært blant de mest utfordrende i Manchester Uniteds historie. Alle i klubben kan være stolt over motstandsdyktigheten vi har vist i denne svært krevende tiden, sa Woodward.

  Av tapet på 92,2 millioner pund knyttes 36,9 millioner direkte til klubbdriften, ifølge Sky Sports. En annen betydelig faktor var en avskriving på 790 millioner kroner, skriver kanalen.

  Lønnsutgiftene økte med 13,6 prosent til 3,84 milliarder, hovedsakelig knyttet til utbetalinger fordi klubben kvalifiserte seg for Champions League.

  Britain Soccer European Super League
  Foto: Jon Super / AP
 • Firmino fortsatt ute med skade

  Roberto Firmino rekker ikke Liverpools hjemmekamp mot Crystal Palace lørdag. Brasilianeren pådro seg lårtrøbbel før landslagspausen. Han hinket av banen med en lårskade få minutter før pause i 1-1-kampen mot Chelsea 28. august.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • KBK-profil forlenget kontrakten

  Bendik Bye spiller i Kristiansund også neste sesong, det bekrefter klubben selv fredag. Trønderens opprinnelige avtale hadde utløp ved årsskiftet. Bye har vært i Kristiansund siden vinteren 2018 og passerte nylig 100 kamper for klubben.

  Eliteserien i fotball 2021: Kristiansund - Sandefjord (2-0).
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal