Hopp til innhold

Eckhoff gikk sitt livs beste stafettetappe med smerter: – Mye rart som skjer

Lørdag vant hun verdenscupen. Søndag gikk Tiril Eckhoff (30) karrierens beste stafettetappe, som ga Norge en overlegen seier. Men det har kostet på flere måter.

Tiril Eckhoff

HAR VONDT: Tiril Eckhoff har gått superløp på superløp. Men hun innrømmer at kroppen er sliten og at en tå plager henne.

Foto: Lubos Pavlicek / AP

– Selv om hun vant i går så leverer hun kanskje den beste førsteetappen vi har sett noen gang, og det sier litt om nivået hun har inne, sier Johannes Thingnes Bø.

Det var første gang Tiril Eckhoff gikk en førsteetappe for Norge på blandet stafett, men det stoppet henne ikke fra å gi Norge et utgangspunkt så bra at det holdt helt inn til soleklar seier.

– Jeg tror ikke jeg har gått en så bra stafett før. Jeg er så fornøyd med hvordan jeg angrep fra start, innrømmer Fossum-løperen.

– Veldig vondt

Det har vært en lang sesong, og i den nyeste podkast-episoden av «Kant ut» forteller Eckhoff at den siste tiden også har vært preget av smerter i en lilletå. Den samme som hun brakk for halvannet år siden.

– Den har bestemt seg for at nok er nok og ikke vil mer. Den er rød og har vokst ut. Det gjør veldig vondt, og ender med at jeg ikke kan gå klassisk. Det gjør vondt å tråkke fra, sier hun der.

Til SVTs reporter forteller hun at hun nå har måttet fått spesialtilpassede sko fra leverandøren, som har ekstra rom til lilletåa.

– Det er ubehagelig. Må begynner kroppen å bli sliten og da er det mye rart som skjer, sier hun med en liten latter.

Tiril Eckhoff

VINNER OG VINNER: Med seieren på blandet stafett har Tiril Eckhoff vunnet fem renn på rad i Nove Mesto.

Foto: Pavlicek Lubos / AP

– Hva kan du gjøre med den?

– Jeg går i Birkenstock (sandaler) og minst mulig med sko. Det er det eneste jeg kan gjøre, svarer Eckhoff.

– Et nivå vi kanskje aldri har sett

Men seirene kommer på rekke å rad. Lørdag ble hun overrasket over beskjed om at hun allerede har sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen. Men til tross for lite søvn, vartet Eckhoff opp med 10 blanke treff med teknisk presisjon på blandet stafett, kunne hun sende lagvenninnen Marte Olsbu Røiseland ut med et forsprang på nesten halvminuttet.

– Det er helt enormt. Hun er verdens beste kvinnelige skiskytter. Og har nå et nivå vi kanskje aldri har sett før, roser Ola Lunde.

RASKEST: Ikke bare traff Tiril Eckhoff alle blinkene. Hun var også raskest av samtlige kvinner på stående skyting, og brukte 22,7 sekunder.

Også Liv Grete Skjelbreid er full av lovord.

– Hun imponerer stort. Det er bare en fryd å se på, for hun er så trygg på alle områder. Eckhoff er nå både teknisk god på skyting og ser utrolig sterk ut fysisk. Hun får det til å se så lett ut, sier NRKs ekspert, som ble passert av Eckhoff i antall verdenscupseiere denne uka.

Blandet stafett Norge

BESTE LAG: Tiril Eckhoff, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu Røiseland.

Foto: MICHAL CIZEK / AFP

Utklassing

– Det Tiril har gjort i år er helt enormt. Spesielt etter at hun tapte verdenscupen på målstreken i fjor, og bare banker tilbake sånn, sier Thingnes Bø.

Røiseland klarte seg med ett ekstraskudd, og økte Norges ledelse til 50 sekunder. Tarjei Bø startet med fullt hus, forspranget var så stort at to ekstraskudd på stående ikke skapte uroligheter. Faktisk vekslet han lillebroren ut med en ledelse på så mye som 1.14.

PERFEKT AVSLUTNING: Johannes Thingnes Bø fikk én bom på liggende, men traff fem på siste skyting.

– Norge utklasser konkurrentene så til de grader. Det har egentlig ikke vært spennende etter Eckhoffs stående skyting, sier Stabrun Smith.

Norge brukte bare fire ekstraskudd totalt.

– Det er ikke alltid det skjer med Norge, men i dag var vi gode. Tøffe i løypa, og gode på standplass, oppsummerer Eckhoff.

Italia ble nummer to, 1.08 bak, mens Sverige – som har hele trenerstaben i karantene etter et smittetilfelle, tok tredjeplassen. I det som var tidenes raskeste blandet stafett.

  • Sturla Holm Lægreid og Ingrid Tandrevold gikk parstafett for Norge, og ble nummer to. Sverige vant, etter en imponerende sluttspurt av Sebastian Samuelsson, mens USA ble nummer tre.

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Træen måtte bryte Giro d'Italia

    Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen.

    Træen skadet kneet stygt og måtte sy flere sting i lørdagens velt. Likevel kom han seg til mål og fullførte også etappene søndag og mandag.

    Tirsdag startet han også den fjerde etappenfra Acqui Terme til Andora, men underveis ble det stopp. Det melder Giro d'Italia i sine kanaler.

    28-åringen byttet lag fra Uno-X til Bahrain-Victorious før årets sesong.

    Træen var én av tre norske ryttere i årets Giro-felt. De to andre er Vegard Stake Laengen (UAE) og Tobias Foss (Ineos). (NTB)

    Torstein Træen under Tour de France i 2023
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Vingegaard-milepæl etter skrekkvelten – håper på Tour-start

    Jonas Vingegaard gjennomførte tirsdag sin første sykkeltur utendørs etter den stygge velten i Baskerland rundt. Han har ikke gitt opp å vinne Tour de France tre år på rad.

    Den danske sykkelstjernen pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter velten i Spania tidlig i april.

    Midt i forrige måned ble 27-åringen skrevet ut fra sykehus. Der oppholdt han seg i tolv dager og ble operert i kragebeinet.

    Nå venter sykkelfansen i spenning på om Vingegaard har nok tid til rådighet til å komme i toppform tidsnok til Tour de France. Starten går i italienske Firenze 29. juni.

    – Jeg håper selvsagt å være der når starten på Tour de France går. Vi vet ikke helt hvordan formen og rehabiliteringen min utvikler seg, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å være i toppform i Touren.

    Det sier VIngegaard i en video publisert av danskens arbeidsgiver, delvis norsksponsede Visma Lease a Bike.

    – Det er godt å endelig kunne sykle normalt igjen, og å være tilbake på veien. Jeg ser fram til de neste stegene, sier Vingegaard.

    Samtidig røper han at han fortslatt sliter med ettervirkninger etter velten, og at det fortsatt er enkelt ting han må bli frisk etter. (NTB)

    Jonas Vingegaard
    Foto: PAU BARRENA / AFP
  • Stjernemålvakt har øyeproblemer – må avbryte turnering i Norge

    Den danske stjernemålvakten Niklas Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det ene øyet. Dermed må han droppe denne ukens trenasjonersturnering i Oslo.

    Øyeskaden oppsto da landin i søndagens seriekamp for Aalborg fikk han en ball i hodet. Øyet fortsatte å plage den danske landslagskapteinen i ettertid, og det ble undersøkt videre på sykehuset.

    Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det høyre øyet, og derfor tar landslagssjef Nikolaj Jacobsen ingen sjanser og sender ham hjem for å hvile.

    Det danske håndballforbundet opplyser tirsdag at Flensburg-keeper Kevin Møller har sluttet seg til landslagstroppen som erstatter for Landin. Danskene skal møte Kroatia og Norge i turneringen som spilles i Jordal Amfi.

    (NTB)

    EC men's handball: Denmark - Slovenia
    Foto: LISELOTTE SABROE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal