Eckhoff overrasket over seiersbeskjed etter nytt superløp: – Er det sånn?

Selv om det er tre renn igjen denne sesongen, kan Tiril Eckhoff (30) allerede nå kalle seg vinner av verdenscupen sammenlagt. Etter seier på jaktstarten i Nove Mesto kan ingen ta henne igjen.

OVERRASKET: Her får Tiril Eckhoff beskjed om at hun er årets sammenlagtvinner i verdenscupen i skiskyting. Både gleden og overraskelsen er tydelig.

– Jeg er veldig, veldig glad. Jeg visste egentlig ikke at jeg kunne vinne i dag. Det er veldig deilig, sier Eckhoff med tårer i øynene.

For selv om det er tre individuelle renn igjen av sesongen, så er Eckhoff allerede vinneren av verdenscupen sammenlagt. Marte Olsbu Røiseland, som ble nummer fire, og Hanna Öberg (27.-plass) var de to som kunne ta henne igjen.

Men da 30-åringen fra Fossum vant jaktstarten i Nove Mesto lørdag i overlegen stil, spilte det liten rolle hva konkurrentene gjorde. Men hun visste altså ikke helt hva som stod på spill.

– Det er ikke så stabilt inne i mitt eget sinn iblant. Jeg er opp og ned. Mine første skirenn i vinter var vel en 80.-plass, så jeg er fornøyd at jeg nå kan komme seirende ut. Er det sånn? Jeg tror det nesten ikke før det er ferdig, sier Eckhoff til SVTs reporter i Tsjekkia.

Manglet selvtillit

Også i fjor kjempet Eckhoff for sammenlagtseier, men den glapp siste helgen til Dorothea Wierer. Neste helg mottar hun sin første store kule.

– Det er veldig stort. I fjor så var det skikkelig tøft å komme hjem og være nummer to, i år kan jeg komme hjem og feire.

JUBEL: Tiril Eckhoff tok sin fjerde strake seier da hun vant jaktstarten i Nove Mesto. Det er hennes 25. verdenscupseier i karrieren.

– Det er veldig fortjent, hun er ustoppelig for tiden. Jeg skulle veldig gjerne vært med på å gi henne enda mer kamp, så hun fikk den kanskje litt for lett, men jeg har slitt litt etter jul og kan ikke forvente det, sier Røiseland.

For Eckhoff var det absolutt ingen selvfølge at denne sesongen skulle bli så god.

– Jeg har ikke sånn superselvtillit. Jeg er vel litt skadet fra mine tidligere år da. Det er vel sånn det funker i psykologien, sa hun da hun møtte NRK på Sjusjøen like før sesongstart.

Og de første rennene i Finland gikk heller ikke så veldig bra, men så snudde det allerede helg nummer to. Siden han seirene egentlig rent inn, nå totalt 12 i tallet. Flere enn noen annen norsk, kvinnelig skiskytter på en sesong.

– Det er definitivt annerledes nå. Jeg har en «hot hand», som det heter i basketball. Jeg er veldig god på skytebanen og jeg er i flyten. Da har man god selvtillit. Det er to helt forskjellige ting, forteller Eckhoff nå

– Kanskje den råeste

Hun vant fredagens sprint i Nove Mesto, hennes tredje strake triumf, og på jaktstarten ledet hun fra start til mål. Hun var 35 sekunder foran Dzinara Alimbekava og 40 sekunder foran Franziska Preuss.

– I dag måtte jeg jobbe veldig med meg selv. Det er ikke så lett å være favoritt. Det er mye negative tanker, som at nå skjer det som i fjor, jeg skyter tre bom på siste stå. Jeg måtte jobbe veldig, og i dag gjorde jeg et skikkelig bra løp, forteller Eckhoff.

1. SKYTING: Tiril Eckhoff var trygg på første liggende skyting og økte forspranget i løypa.

2. SKYTING: Det ble én bom på andre tur innom standplass, men Eckhoff beholdt likevel ledelsen.

3. SKYTING: – Det er så moro å se på! kommenterte Ola Lunde. 

4. SKYTING: Eckhoff avsluttet perfekt.

– Det er helt, helt fantastisk det hun gjør på standplass, mener Ola Lunde.

– Hun er kanskje den råeste kvinnelige skiskytteren sporten har hatt. Hun er blitt veldig stabil og har fått et bredere spekter, roser Ole Kristian Stoltenberg.

 • Franske Quentin Fillon Maillet fulgte opp sprintseieren og vant herrenes jaktstart. Johannes Thingnes Bø ble nummer to, foran Emilien Jacquelin.

Siste nytt

 • Hovland fem slag bak lederen

  Viktor Hovland gikk første runde i PGA-turneringen i North Carolina på 69 slag etter fire birdier og to bogeyer. Det gir delt 18.-plass etter første dag.

  Det er fem slag opp til lederen Phil Mickelson, som med åtte birdier og en eneste bogey la nærmeste konkurrent to slag bak seg.

  50-åringen med fem majortitler blant sine 54 turneringsseirer jager sin første triumf på to år. (NTB)

  Valspar Championship - Final Round
  Foto: Julio Aguilar / AFP
 • Arsenal og Ødegaard ute

  Arsenal er ute av Europaligaen etter at det andre semifinale-oppgjeret mot Villarreal enda 0–0. Det spanske laget leia 2–1 etter det første oppgjeret, og sjølv om Arsenal hadde sine sjansar så lukkast dei ikkje med å få ballen i mål.

  Martin Ødegaard hadde ein relativt anonym kveld for heimelaget, og blei bytta ut etter om lag halvspelt andre omgang med det som såg ut som ein liten smell.

  Villarreal møter Manchester United i finalen i Gdansk 26. mai

  Europa League - Semi Final Second Leg - Arsenal v Villarreal
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Solskjær til sin første finale

  Ole Gunnar Solskjær skal leie Manchester United i sin første finale. For sjølv om dei tapa 3–2 i det andre semifinale-oppgjeret i Europaligaen mot Roma, så vann dei 8–5 samanlagt. Edinson Cavani blei tomålsskårar for United. Bryan Cristante, Edin Dzeko og eit sjølvmål av Alex Telles stod for Roma sine mål.

  I finalen i Gdansk 26. mai møter dei Villarreal.

  Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United

Sendeplan

Kl. Program Kanal