Hopp til innhold

Eckhoff overrasket over seiersbeskjed etter nytt superløp: – Er det sånn?

Selv om det er tre renn igjen denne sesongen, kan Tiril Eckhoff (30) allerede nå kalle seg vinner av verdenscupen sammenlagt. Etter seier på jaktstarten i Nove Mesto kan ingen ta henne igjen.

OVERRASKET: Her får Tiril Eckhoff beskjed om at hun er årets sammenlagtvinner i verdenscupen i skiskyting. Både gleden og overraskelsen er tydelig.

– Jeg er veldig, veldig glad. Jeg visste egentlig ikke at jeg kunne vinne i dag. Det er veldig deilig, sier Eckhoff med tårer i øynene.

For selv om det er tre individuelle renn igjen av sesongen, så er Eckhoff allerede vinneren av verdenscupen sammenlagt. Marte Olsbu Røiseland, som ble nummer fire, og Hanna Öberg (27.-plass) var de to som kunne ta henne igjen.

Men da 30-åringen fra Fossum vant jaktstarten i Nove Mesto lørdag i overlegen stil, spilte det liten rolle hva konkurrentene gjorde. Men hun visste altså ikke helt hva som stod på spill.

– Det er ikke så stabilt inne i mitt eget sinn iblant. Jeg er opp og ned. Mine første skirenn i vinter var vel en 80.-plass, så jeg er fornøyd at jeg nå kan komme seirende ut. Er det sånn? Jeg tror det nesten ikke før det er ferdig, sier Eckhoff til SVTs reporter i Tsjekkia.

Manglet selvtillit

Også i fjor kjempet Eckhoff for sammenlagtseier, men den glapp siste helgen til Dorothea Wierer. Neste helg mottar hun sin første store kule.

– Det er veldig stort. I fjor så var det skikkelig tøft å komme hjem og være nummer to, i år kan jeg komme hjem og feire.

JUBEL: Tiril Eckhoff tok sin fjerde strake seier da hun vant jaktstarten i Nove Mesto. Det er hennes 25. verdenscupseier i karrieren.

– Det er veldig fortjent, hun er ustoppelig for tiden. Jeg skulle veldig gjerne vært med på å gi henne enda mer kamp, så hun fikk den kanskje litt for lett, men jeg har slitt litt etter jul og kan ikke forvente det, sier Røiseland.

For Eckhoff var det absolutt ingen selvfølge at denne sesongen skulle bli så god.

– Jeg har ikke sånn superselvtillit. Jeg er vel litt skadet fra mine tidligere år da. Det er vel sånn det funker i psykologien, sa hun da hun møtte NRK på Sjusjøen like før sesongstart.

Og de første rennene i Finland gikk heller ikke så veldig bra, men så snudde det allerede helg nummer to. Siden han seirene egentlig rent inn, nå totalt 12 i tallet. Flere enn noen annen norsk, kvinnelig skiskytter på en sesong.

– Det er definitivt annerledes nå. Jeg har en «hot hand», som det heter i basketball. Jeg er veldig god på skytebanen og jeg er i flyten. Da har man god selvtillit. Det er to helt forskjellige ting, forteller Eckhoff nå

– Kanskje den råeste

Hun vant fredagens sprint i Nove Mesto, hennes tredje strake triumf, og på jaktstarten ledet hun fra start til mål. Hun var 35 sekunder foran Dzinara Alimbekava og 40 sekunder foran Franziska Preuss.

– I dag måtte jeg jobbe veldig med meg selv. Det er ikke så lett å være favoritt. Det er mye negative tanker, som at nå skjer det som i fjor, jeg skyter tre bom på siste stå. Jeg måtte jobbe veldig, og i dag gjorde jeg et skikkelig bra løp, forteller Eckhoff.

1. SKYTING: Tiril Eckhoff var trygg på første liggende skyting og økte forspranget i løypa.

2. SKYTING: Det ble én bom på andre tur innom standplass, men Eckhoff beholdt likevel ledelsen.

3. SKYTING: – Det er så moro å se på! kommenterte Ola Lunde. 

4. SKYTING: Eckhoff avsluttet perfekt.

– Det er helt, helt fantastisk det hun gjør på standplass, mener Ola Lunde.

– Hun er kanskje den råeste kvinnelige skiskytteren sporten har hatt. Hun er blitt veldig stabil og har fått et bredere spekter, roser Ole Kristian Stoltenberg.

  • Franske Quentin Fillon Maillet fulgte opp sprintseieren og vant herrenes jaktstart. Johannes Thingnes Bø ble nummer to, foran Emilien Jacquelin.

Sportsnyheter

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal