Utskjelt Pogba sørget for serieledelse: – Det har vært tøft for han

Man må åtte år tilbake i tid for å finne forrige gang Manchester United toppet Premier League-tabellen etter nyttår. Tirsdag sørget Pogba for at United fikk en luke på tre poeng ned til erkerival Liverpool.

SCORET: Paul Pogba scoret kampens eneste mål.

Etter å ha stått mot hardt press lenge, så måtte Burnley til slutt bukke under. Marcus Rashford spilte ballen inn til Paul Pogba som på lekkert vis sendte ballen mellom beina på Nick Pope.

Jeg har vært kritisk til Pogba noen ganger, men han har vært den beste spilleren på banen i andreomgang, sa Sky Sportsreporter og United-legende Gary Neville.

Også United-trener Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med Pogbas opptreden denne kvelden, og hvordan han har utviklet seg siden forrige sesong.

– Det har vært tøft for han. Nå har han virkelig kommet seg i form. Han har jo kvaliteter og det målet var jo veldig, veldig bra, sa Solskjær i et intervju med TV 2 etter kampen.

Stor innflytelse

Etter en førsteomgang med store sjanser til begge lag, VAR-kaos og annullert mål, så var Manchester United det beste laget i andreomgang.

Og etter å ha presset Burnley i omtrent hele omgangen, så fikk United-spillerne lønn for strevet etter 70 minutters spill. Pogba sendte ballen i nettet på volley.

Paul Pogba

FEIRET: Paul Pogba kunne feire etter å ha sikret tre poeng til United.

Foto: CLIVE BRUNSKILL / Reuters

– Pogbas innflytelse på denne omgangen har vært stor, sa Neville etter scoringen.

Etter kampen var Pogba fornøyd med innsatsen til laget og at de nå topper tabellen.

– Jeg er alltid glad når vi vinner. Jeg er glad for at vi vant og jeg er glad for at vi er på toppen, sa Pogba etter kampen.

Liverpool neste

Burnley fikk imidlertid flere muligheter mot slutten av kampen til å redde poeng, men avslutningene gikk verken på eller i mål. Dermed endte det med seier til Ole Gunnar Solskjærs menn.

Martial

SLITESEIER: Martial fant ikke vegen til nettet denne kvelden.

Foto: JON SUPER / AFP

Etter tapet mot Arsenal i begynnelsen i oktober lå Manchester United helt nede på 15. plass, ni poeng bak Liverpool. Tre måneder senere topper de nå hele Premier League før møtet med erkerivalen på søndag.

Vi er snart halvveis i sesongen og tabellposisjonen viser vi har gjort en del riktig. I mai tenker vi ikke hvor vi lå i januar, men vi er fornøyd med posisjonen og gleder oss til neste kamp. Kampen mot Liverpool blir en realitetssjekk mot laget som har vært best de siste 2,5 årene, sier Ole Gunnar Solskjær.

Siste nytt

 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen klarte ikke å følge opp åpningsseieren i Wijk aan Zee-turneringen i sjakk. Søndag måtte han godta poengdeling i partiet mot spanske David Anton.

  Nordmannen, som er turneringens regjerende mester, spilte med svarte brikker, men var likevel klar favoritt i møtet med langt mindre meritterte Anton.

  Spanjolen valgte tidlig å gå for dronningbytte og skapte mye trøbbel for den norske verdensmesteren. Carlsen slet med å få initiativet i partiet, men fikk en fordel da Anton begynte å slite med tiden. Likevel endte det med remis. (NTB)

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Brann-spiller har fått korona

  Branns midtbanespiller Amer Ordagic (27) har fått påvist koronasmitte etter å ha kommet tilbake til Bergen fra juleferie i Bosnia.

  Det opplyser Brann på sine nettsider. Ordagic er satt i isolasjon og blir ikke å se på trening når klubben mandag starter oppkjøringen til 2021-sesongen.

  – Amer testet positivt da han kom hjem igjen etter ferien i starten av denne uken. Han har hatt milde symptomer med hodepine og lett sykdomsfølelse. Han har vært i isolasjon siden han kom hjem, og skal være det til han er symptomfri, sier Brann-lege Magnus Myntevik.

  Eliteserien fotball 2018: Brann - Stabæk (3-0)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Vellykket operasjon for Kilde

  Norges beste alpinist det siste året Aleksander Aamodt Kilde røk et korsbånd under trening lørdag.

  Søndag var han gjennom en vellykket operasjon i Innsbruck. Det bekrefter landslagslege Marc Jacob Strauss til NRK.

  – Jeg har akkurat fått melding om at det har gått veldig fint. Alt gikk som forventet og det er positivt, sier Strauss.

  Han forteller videre at Kilde gjennomfører den første delen av rehabiliteringen i Innsbruck før han vender hjemover til Norge. Det forventes å ta minst ni måneder før Kilde er tilbake.

  – Under omstendighetene er han ved veldig godt mot. Det er en vanlig skade i alpint, så han skjønner hva det innebærer, sier Strauss.

  Kilde
  Foto: Fabrice Coffrini / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal