Hopp til innhold

Utskjelt Pogba sørget for serieledelse: – Det har vært tøft for han

Man må åtte år tilbake i tid for å finne forrige gang Manchester United toppet Premier League-tabellen etter nyttår. Tirsdag sørget Pogba for at United fikk en luke på tre poeng ned til erkerival Liverpool.

SCORET: Paul Pogba scoret kampens eneste mål.

Etter å ha stått mot hardt press lenge, så måtte Burnley til slutt bukke under. Marcus Rashford spilte ballen inn til Paul Pogba som på lekkert vis sendte ballen mellom beina på Nick Pope.

Jeg har vært kritisk til Pogba noen ganger, men han har vært den beste spilleren på banen i andreomgang, sa Sky Sportsreporter og United-legende Gary Neville.

Også United-trener Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med Pogbas opptreden denne kvelden, og hvordan han har utviklet seg siden forrige sesong.

– Det har vært tøft for han. Nå har han virkelig kommet seg i form. Han har jo kvaliteter og det målet var jo veldig, veldig bra, sa Solskjær i et intervju med TV 2 etter kampen.

Stor innflytelse

Etter en førsteomgang med store sjanser til begge lag, VAR-kaos og annullert mål, så var Manchester United det beste laget i andreomgang.

Og etter å ha presset Burnley i omtrent hele omgangen, så fikk United-spillerne lønn for strevet etter 70 minutters spill. Pogba sendte ballen i nettet på volley.

Paul Pogba

FEIRET: Paul Pogba kunne feire etter å ha sikret tre poeng til United.

Foto: CLIVE BRUNSKILL / Reuters

– Pogbas innflytelse på denne omgangen har vært stor, sa Neville etter scoringen.

Etter kampen var Pogba fornøyd med innsatsen til laget og at de nå topper tabellen.

– Jeg er alltid glad når vi vinner. Jeg er glad for at vi vant og jeg er glad for at vi er på toppen, sa Pogba etter kampen.

Liverpool neste

Burnley fikk imidlertid flere muligheter mot slutten av kampen til å redde poeng, men avslutningene gikk verken på eller i mål. Dermed endte det med seier til Ole Gunnar Solskjærs menn.

Martial

SLITESEIER: Martial fant ikke vegen til nettet denne kvelden.

Foto: JON SUPER / AFP

Etter tapet mot Arsenal i begynnelsen i oktober lå Manchester United helt nede på 15. plass, ni poeng bak Liverpool. Tre måneder senere topper de nå hele Premier League før møtet med erkerivalen på søndag.

Vi er snart halvveis i sesongen og tabellposisjonen viser vi har gjort en del riktig. I mai tenker vi ikke hvor vi lå i januar, men vi er fornøyd med posisjonen og gleder oss til neste kamp. Kampen mot Liverpool blir en realitetssjekk mot laget som har vært best de siste 2,5 årene, sier Ole Gunnar Solskjær.

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal