Må kjøre 900 km for å spille NM-kvalifisering

Det skiller kun drøye 10 kilometer mellom lagenes hjemmebaner, men til årets første cupkamp i Norge må Kirkenes og Bjørnevatn begge ut på langtur.

Lagbilde Bjørnevatn

VANT TIL Å REISE: Bjørnevatn er vant til å kjøre langt til kamper. På bildet var laget på vei til en kamp på Sørøya - er 850 km unna.

Foto: privat

Laster innhold, vennligst vent..

– Det her er skikkelig lokalderby – bare 500 kilometer unna, sier Bjørnevatn-trener Anton Romanov.

Vanligvis når Kirkenes og Bjørnevatn møtes til lokaloppgjør, er det ti kilometer mellom lagenes hjemmebaner. En kjøretur på omtrent 15 minutter.

På grunn av vinter og mangel på haller i Finnmark, må begge lagene denne helgen sette seg i biler og kjøre 460 km til Finnmarkshallen i Alta for å spille NM-kvalik lørdag. En tur på godt over seks timer hver vei.

460 km hver vei

– Vi kjører til Karasjok fredag, og overnatter der. Hotellene i Alta var smekkfulle hele helgen, så vi må overnatte halvveis, forteller Romanov.

Bjørnevatns 16 spillere, samt oppmann og trener setter kursen mot Alta i fem leiebiler. Men lange turer til kamp er ikke ukjent for lagene i nord.

Narkotika ved Finnmarkshallen i Alta

FINNMARKSHALLEN: Kun en hall i Finnmark er stor nok for spill i norgesmesterskapet. Dermed må flere lag reise til Alta for å spille kampene sine.

Foto: NRK

– I fjor brukte vi gjennomsnittlig fem timer for å komme oss til bortekamper. Så vi er vant med det – og er det en ting vi er vant med her i Finnmark, så er det å reise, sier han.

Og selv om det kanskje ikke er den beste oppladningen, gjelder dette for begge lagene.

– Jeg må poengtere – vi klager ikke på dette her altså. Vi ser fram til å komme oss til Alta og spille kamp, sier Romanov.

Vil ha større hall

– Jeg tror hvis man hadde plassert «søringer» i den her situasjonen så hadde det nok blitt en del skrik. Det er sikkert vanskelig å forstå for lag på Østlandet der man har en halvtimes reisetid til bortekamp at vår nærmeste bortekamp er 170 km unna, sier Kirkenes-trener Eivind Blix.

Kirkenes kjører rett til Alta fredag og overnatter på en campingplass for å få bilturen ut av beina.

Lagbilde Kirkenes

SAMHOLD: Selv om det er mye styr med de lange reisene, er det veldig mye positivt med å dra på tur også, sier Kirkenestreneren.

Foto: Privat

– Er det optimalt med en slik opplading før kamp?

– Det er jo ikke optimalt. Det å spille kamp i Alta er jo ikke uvant, men det er jo klart at det er langt!

– Burde det vært flere storhaller i Finnmark?

– Det er et fantastisk godt spørsmål. Det hadde betydd så uendelig mye for oss og ha en hall i full størrelse, sier han.

Med stor bane i Barentshallen i Sør-Varanger hadde ikke lagene bare sluppet store økonomiske utgifter for leiebiler, overnatting og mat til en full tropp. Den sure bilturen hjem for det tapende laget ville også vært betraktelig lettere.

– Det er klart å turen hjem etter tap er sur bestandig. Det er dårlig stemning, og man venter bare på å komme hjem – mens med en seier er det bare kos.

– Så det er det vi planlegger da, sier Blix.

Siste nytt

 • Godset vant første treningskamp

  Strømsgodset slo Mjøndelen i den aller første treningskampen i norsk fotball etter koronapausen.

  Siden 12. mars har det ikke blitt spilt fotballkamper på norsk jord. I nabooppgjøret mot Mjøndalen, var det drammenserne som var best. De vant 2-1.

  Lørdag ettermiddag vant så Rosenborg 1-0 mot Bodø/Glimt i en annen treningskamp. Kristoffer Zachariassen scoret etter sju minutter.

  FK Haugesund slo Brann 3-0. Finske Benjamin Källman scoret to mål og Kevin Martin Krygård ett.

  Det spilles en rekke treningskamper i norsk fotball lørdag. Eliteserien starter opp den 16. juni.

  Treningskamp Strømsgodset - Mjøndalen
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Blummenfelt vant mestermøte

  Kristian Blummenfelt vant femkilometeren i Perseløpet på Jessheim lørdag formiddag.

  Blummenfelt løp i heat med Casper Stornes, Gustav Iden og friidrettsløperne Marius Vedvik og Eivind Øygard.

  Feltet åpnet forrykende og lå an til en tid under den norske bestenoteringen på øvelsen på 13,28. Den rekorden er det Jakob Ingebrigtsen som har.

  Men det ble tøft på slutten. Blummenfelt vant på en tid rett i underkant av 14 minutter.

  Blummenfelt
  Foto: Graham Hughes / AP
 • La Liga starter 11. juni

  Det spanske idrettsdepartementet bekreftet fredag ettermiddag at La Liga starter opp igjen 11. juni med derbyet mellom Sevilla og Betis. Mellom fredag 12. juni og mandag 15. juni blir de andre kampene i runde 28 spilt, alle foran tomme tribuner. Elleve serierunder gjenstår å avvikle for Martin Ødegaard og de øvrige La Liga-spillerne. Barcelona ligger to poeng foran Real Madrid, mens Real Sociedad er nummer fire.

  _Yg7VIwtYTw
  Foto: Joan Monfort / Joan Monfort

Sendeplan

Kl. Program Kanal