NRK Meny
Normal

Må gå verdenscup med ødelagt skøyte

Det norske skøytehåpet Sindre Henriksen falt i verdenscupåpningen. Grunnen mener han var en ødelagt skøyte. En skøyte han ikke rekker å få reparert til helgens verdenscupløp i Japan.

Sindre Henriksen

KNEKK I KARBONEN: Denne ødelagte skøyteskoen må Sindre Henriksen bruke i verdenscupløpene i Japan denne helga

Foto: Privat

Allerede i andre sving på 1500 meteren, i par med Sverre Lunde Pedersen under verdenscupåpningen i kinesiske Harbin forrige helg, gikk det galt for Sindre Henriksen. Norgesmesteren falt og seilte rett i veggen.

Nå mener han at han har funnet årsaken. Henriksen har nemlig oppdaget en knekk i karbonen i høyre skoen på den ene skøyta si. Dermed bøyer foten seg utover, spesielt i svingene.

– Det var ikke feiringen etter pallplass på lagtempoen som gjorde at jeg falt. Skøyta mi hadde fått en skade, og jeg får ikke støttet opp anklene på den måten man bør når man skal gå fort, forklarer Henriksen til NRK.

Video: Se Henriksens fall i Harbin (artikkelen fortsetter under videoen).

Henriksen med fall på 1500 meter

Må til Nederland for reparasjon

Lengdeløpsskøyter har en stiv sko. Den er spesialtilpasset hver enkelt utøver, og blir laget på en fabrikk i Nederland. Av den grunn rekker ikke Henriksen å få reparert skøyta før helgens verdenscuprenn i japanske Nagano.

– Det er en kjip situasjon, og ikke så vanlig. Vi har ett par sko, så det er ikke som om jeg bare kan få låne et par nye. Disse er formet etter min fot, forklarer han.

– Inntil videre må jeg teipe opp ankelen og lage trykk som skaper støtte i skoen. Det er ikke optimalt og ikke sikker jeg får det til, men jeg må jo bare prøve, legger han til.

– Litt lettere på tåen

I Nagano tror han ikke den ødelagte skøyta vil ha så mye å si for lagtempoen. Der går man ikke like fort som på 1500 meter.

– Men jeg må nok være litt lettere på tåen. Jeg er vant til å gå med tunge lange skyv. Det må jeg nok legge litt om på, men jeg tror det skal gå greit, sier Fana-løperen, som tok gull på 1500 meter i NM i Bjugn i forrige måned.

På grunn av fallet fikk ikke Henriksen med seg poeng i Kina. Det betyr at han mister sin plass i A-gruppa på 1500 meter i Nagano, og nå må kjempe seg opp fra B-gruppa. Med ødelagt skøyte.

1500-meteren i Nagano går søndag, lagtempo lørdag.

– Jeg får bare tenke fremover, for jeg føler jeg har mye bra på gang. Formen har vært veldig bra i høst. det var en kjip situasjon at det skulle skje nå men shit happens. Jeg må bare se fremover og satse på at det går i orden. Jeg får komme sterkere tilbake senere i sesongen, sier 24-åringen optimistisk.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag