NRK Meny
Normal

Må gå verdenscup med ødelagt skøyte

Det norske skøytehåpet Sindre Henriksen falt i verdenscupåpningen. Grunnen mener han var en ødelagt skøyte. En skøyte han ikke rekker å få reparert til helgens verdenscupløp i Japan.

Sindre Henriksen

KNEKK I KARBONEN: Denne ødelagte skøyteskoen må Sindre Henriksen bruke i verdenscupløpene i Japan denne helga

Foto: Privat

Allerede i andre sving på 1500 meteren, i par med Sverre Lunde Pedersen under verdenscupåpningen i kinesiske Harbin forrige helg, gikk det galt for Sindre Henriksen. Norgesmesteren falt og seilte rett i veggen.

Nå mener han at han har funnet årsaken. Henriksen har nemlig oppdaget en knekk i karbonen i høyre skoen på den ene skøyta si. Dermed bøyer foten seg utover, spesielt i svingene.

– Det var ikke feiringen etter pallplass på lagtempoen som gjorde at jeg falt. Skøyta mi hadde fått en skade, og jeg får ikke støttet opp anklene på den måten man bør når man skal gå fort, forklarer Henriksen til NRK.

Video: Se Henriksens fall i Harbin (artikkelen fortsetter under videoen).

Henriksen med fall på 1500 meter

Må til Nederland for reparasjon

Lengdeløpsskøyter har en stiv sko. Den er spesialtilpasset hver enkelt utøver, og blir laget på en fabrikk i Nederland. Av den grunn rekker ikke Henriksen å få reparert skøyta før helgens verdenscuprenn i japanske Nagano.

– Det er en kjip situasjon, og ikke så vanlig. Vi har ett par sko, så det er ikke som om jeg bare kan få låne et par nye. Disse er formet etter min fot, forklarer han.

– Inntil videre må jeg teipe opp ankelen og lage trykk som skaper støtte i skoen. Det er ikke optimalt og ikke sikker jeg får det til, men jeg må jo bare prøve, legger han til.

– Litt lettere på tåen

I Nagano tror han ikke den ødelagte skøyta vil ha så mye å si for lagtempoen. Der går man ikke like fort som på 1500 meter.

– Men jeg må nok være litt lettere på tåen. Jeg er vant til å gå med tunge lange skyv. Det må jeg nok legge litt om på, men jeg tror det skal gå greit, sier Fana-løperen, som tok gull på 1500 meter i NM i Bjugn i forrige måned.

På grunn av fallet fikk ikke Henriksen med seg poeng i Kina. Det betyr at han mister sin plass i A-gruppa på 1500 meter i Nagano, og nå må kjempe seg opp fra B-gruppa. Med ødelagt skøyte.

1500-meteren i Nagano går søndag, lagtempo lørdag.

– Jeg får bare tenke fremover, for jeg føler jeg har mye bra på gang. Formen har vært veldig bra i høst. det var en kjip situasjon at det skulle skje nå men shit happens. Jeg må bare se fremover og satse på at det går i orden. Jeg får komme sterkere tilbake senere i sesongen, sier 24-åringen optimistisk.

Siste nytt

 • Nå er Norge mestvinnende i Sotsji

  Etter nye russiske utestengelser er Norge nå den nasjonen som står med flest gullmedaljer i Sotsji-OL i 2014. Bobkjører Alexander Zubkov ble fratatt sine to gullmedaljer fredag, og dermed står Russland med 10 gull. Norge tok 11.

  Gullmedalje
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Fire nye russere utestengt

  IOC har dopingutestengt fire nye russiske utøvere fra OL på livstid. Den doble gullvinneren fra toer- og firerbob Alexander Zubkov, skøyterløperne Olga Fatkulina og Aleksandr Rumjantsev, og bobkjører Olga Stulneva.

  Olympics Russian Doping Sochi
  Foto: Natacha Pisarenko / AP
 • Strålende laginnsats av Norge

  Kombinertgutta imponerte under hoppdelen av verdenscuprennet i Ruka i dag. Espen Andersen ligger på andreplass etter hopprennet. Jan Schmid og Jørgen Graabak sørget for tre nordmenn blant topp sju før skirennet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
Sport i dag
Sport i dag
V-cup hopp: Kvalifisering