NRK Meny
Normal

Må gå verdenscup med ødelagt skøyte

Det norske skøytehåpet Sindre Henriksen falt i verdenscupåpningen. Grunnen mener han var en ødelagt skøyte. En skøyte han ikke rekker å få reparert til helgens verdenscupløp i Japan.

Sindre Henriksen

KNEKK I KARBONEN: Denne ødelagte skøyteskoen må Sindre Henriksen bruke i verdenscupløpene i Japan denne helga

Foto: Privat

Allerede i andre sving på 1500 meteren, i par med Sverre Lunde Pedersen under verdenscupåpningen i kinesiske Harbin forrige helg, gikk det galt for Sindre Henriksen. Norgesmesteren falt og seilte rett i veggen.

Nå mener han at han har funnet årsaken. Henriksen har nemlig oppdaget en knekk i karbonen i høyre skoen på den ene skøyta si. Dermed bøyer foten seg utover, spesielt i svingene.

– Det var ikke feiringen etter pallplass på lagtempoen som gjorde at jeg falt. Skøyta mi hadde fått en skade, og jeg får ikke støttet opp anklene på den måten man bør når man skal gå fort, forklarer Henriksen til NRK.

Video: Se Henriksens fall i Harbin (artikkelen fortsetter under videoen).

Henriksen med fall på 1500 meter

Må til Nederland for reparasjon

Lengdeløpsskøyter har en stiv sko. Den er spesialtilpasset hver enkelt utøver, og blir laget på en fabrikk i Nederland. Av den grunn rekker ikke Henriksen å få reparert skøyta før helgens verdenscuprenn i japanske Nagano.

– Det er en kjip situasjon, og ikke så vanlig. Vi har ett par sko, så det er ikke som om jeg bare kan få låne et par nye. Disse er formet etter min fot, forklarer han.

– Inntil videre må jeg teipe opp ankelen og lage trykk som skaper støtte i skoen. Det er ikke optimalt og ikke sikker jeg får det til, men jeg må jo bare prøve, legger han til.

– Litt lettere på tåen

I Nagano tror han ikke den ødelagte skøyta vil ha så mye å si for lagtempoen. Der går man ikke like fort som på 1500 meter.

– Men jeg må nok være litt lettere på tåen. Jeg er vant til å gå med tunge lange skyv. Det må jeg nok legge litt om på, men jeg tror det skal gå greit, sier Fana-løperen, som tok gull på 1500 meter i NM i Bjugn i forrige måned.

På grunn av fallet fikk ikke Henriksen med seg poeng i Kina. Det betyr at han mister sin plass i A-gruppa på 1500 meter i Nagano, og nå må kjempe seg opp fra B-gruppa. Med ødelagt skøyte.

1500-meteren i Nagano går søndag, lagtempo lørdag.

– Jeg får bare tenke fremover, for jeg føler jeg har mye bra på gang. Formen har vært veldig bra i høst. det var en kjip situasjon at det skulle skje nå men shit happens. Jeg må bare se fremover og satse på at det går i orden. Jeg får komme sterkere tilbake senere i sesongen, sier 24-åringen optimistisk.

Siste nytt

 • Hamilton forlenger med Mercedes

  Den britiske Formel 1-føreren, Lewis Hamilton, har forlenget sin kontrakt med Mercedes. Avtalen varer frem til 2020 og skal være verdt 40 millioner pund i året, ifølge BBC. Han er verdensmester i Formel 1 fire ganger.

  AUTO-PRIX-F1-ITA-QUALIFYING
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
 • Fjorårets toer bryter Touren

  Rigoberto Urán trekker seg fra årets Tour de France etter å ha pådratt seg skader i en velt søndag. På onsdagens etappe rullet colombianeren i mål over 26 minutter bak etappevinner Geraint Thomas. I fjor ble 31-åringen nummer to i sammendraget.

  Uran
  Foto: Christophe Ena / AP
 • OL: Fleire øvingar - færre utøvarar

  Beijing-OL 2022 skal ha 109 øvingar, mot 102 i Pyeongchang i år. Men talet på utøvarar skal ned frå 2933 til 2892. Det betyr 41 færre i skidisiplinane, 26 færre i skøyter og 20 færre i skiskyting.

  Med det nye OL-programmet blir 45,4 prosent av deltakarane i 2022 kvinner, mot 41,1 i år.

  China Beijing Winter Olympics
  Foto: Ng Han Guan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale