Hopp til innhold

Her spretter LSK gullsjampisen: – Har vært innom hele spekteret av følelser

Emilie Haavi ble kampens gigant, men LSK måtte slite lenge mot nedrykkstruede Kolbotn.

LSK Kvinner sikret seg seriegullet

TIL TOPPS: Slik feirer LSK-kvinnene seriegullet.

Laster innhold, vennligst vent..

LSK Kvinner har tatt seriegull, tre serierunder før slutt. Det ble klart søndag, etter 1–3 mot Kolbotn. To mål fra Emilie Haavi, og et fra Ingrid Kvernvolden ga LSK Kvinner seriemesterskapet for fjerde år på rad.

LSK Kvinner var spådd en langt tøffere oppgave i år, etter at store deler av laget slutten etter fjorårssesongen. Blant dem Haavi, som gikk til Boston Breakers i fjor høst, men som etter seks kamper innså at USA ikke var noe for henne. Derfra tilbake til LSK, og til et EM der Norge på ingen måte fungerte som ventet.

Men i gullfinalen var det nettopp Haavi som funklet. Hun skåret selv to vakre mål og la opp til det tredje.

– Det var ikke dette jeg hadde sett for meg i januar, men det føles veldig, veldig bra, sier hun til NRK.

– Det har virkelig svingt, jeg har vært innom hele spekteret av følelser, fra store skuffelser og nedturer til å stå og feire seriegull, sier hun.

To mål på fire minutter

Det var den soleklare ligalederen mot tiendeplassen. 50 poeng mot ni poeng. 44 plussmål mot 28 minus. Gullkamp mot kniven på strupen. Men det var Kolbotn, med sin målsnitt på 0,6 per kamp, som tok ledelsen.

Sjokket kom etter 33 minutter. Da fikk Kolbotns Karina Sævik ballen feilvendt innenfor LSKs sekstenmeter. Hun fikk vendt opp og lobbet ballen nydelig og utagbart over LSKs Fiskerstrand.

Ledelsen holdt i fire minutter. Da slo Guro Reiten en nydelig stikker inn til Emilie Haavi, som var iskald med Kolbotns keeper, Aurora Mikalsen.

Med Kolbotns ni poeng i bakhodet skulle man kanskje tro at lufta gikk ut av ballongen, men det var hjemmelaget som fikk neste store mulighet, og det var bare en god Fiskerstrand i LSK-buret som hindret 2–1 på et hardt og velplassert Kolbotn-skudd.

Haavi kampens gigant

Lagene gikk til pause etter en jevnspilt og spennende affære, men lufta gikk noe ut av lagene i andre omgang. Likevel var det LSKs rutine, talent og trening som ble utslagsgivende. Etter 80 minutter var igjen Haavi på riktig plass, igjen var det Reiten som var nest sist på ballen, og hun dundret ballen i nettaket. 1–2.

Fem minutter etter: Denne gangen er Haavi servitør til Ingrid Kvenvolden, som setter spikeren i kista.

Kolbotn hadde før kampen ni poeng, ett poeng foran Grand Bodø på kvalikplass med fire kamper igjen å spille. Et lyspunkt for laget fra Oppegård er iallfall at Grand gikk på en stjernesmell mot Sandviken, men kampen om å slippe kvalikplassen fortsetter trolig til sesongslutt.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal