Hopp til innhold

Lot tårene trille da motgangen endelig tok slutt: – Det er så vakkert og fantastisk

I 2018 gikk hun feil da hun hadde OL-bronsen i lomma. I 2019 havnet hun uforskyldt midt i en dopingskandale. Beijing-OL kunne blitt stoppet av koronakluss. I stedet ble det endelig gledestårer for Teresa Stadlober.

ZN_HTYxp540

OPPREISNING: Endelig var det Teresa Stadlobers tur til å stå på seierspallen i et mesterskap.

Foto: JEWEL SAMAD / AFP

Det er ubeskrivelig. Jeg har vært med så lenge i verdenscupen nå og har så mange renn i OL og VM. Jeg har alltid drømt om å få med en medalje i et av de store mesterskapene. Det er utrolig og emosjonelt for meg. Det har ikke alltid vært lett for meg. Jeg er veldig glad og jeg må jobbe med å forstå det, sier Stadlober til NRK.

Lørdag lot Therese Johaug gledestårene trille etter et etterlengtet individuelt OL-gull.

Hun som kom på tredjeplass gråt ikke mindre. For mens Johaugs gull var ventet, var Teresa Stadlobers bronse overraskende.

Og i likhet med Johaug, har 29-åringen fra Østerrike hatt nok av motgang.

Se intervju med Teresa Stadlober her:

Gikk feil

Under OL i Pyeongchang i 2018 var hun på vei mot en sikker bronsemedalje på tremila. Så gikk hun feil. Ikke engang, men to ganger. I stedet gikk svenske Stina Nilsson inn til bronse uten å vite at hun var med i medaljekampen.

I 2019 skulle Stadlober revansjere seg under VM på hjemmebane i Seefeld. Det skulle i stedet bli et skammens mesterskap for Østerrike, da Max Hauke og Dominik Baldauf ble tatt på fersk gjerning for bloddoping.

Det østerrikske skiforbundet kuttet satsingen på langrenn. Teresa Stadlober sto igjen som et uskyldig offer for lagkameratenes juks. Det var usikkert om hun kunne satse videre.

Men hun satset videre og gjorde alt hun kunne for å ta en medalje i VM i fjor. Det endte med en fjerde- og en femteplass i Oberstdorf.

Måtte utsette avreisen

Drømmen om en medalje har levd inn mot OL i Beijing. Men da hun skulle reise, dukket det igjen opp problemer. En covidtest ga positivt utslag. Dagene før testet hun negativt. Dagene etter testet hun også negativt.

Likevel tok hun ikke sjansen på å reise som planlagt, av frykt for å havne i karantene. Flybillettene måtte bookes om.

Hun kom seg til Kina i tide. Og på åpningsdistansen 15 km fellesstart med skibytte skulle det altså endelig lykkes.

Therese Johaug var i en klasse for seg. At Natalja Neprjajeva vant spurten om sølvet gjorde heller ingen ting.

For Teresa Stadlober var bronsen god som gull.

Jeg har hatt noen virkelig tøffe år. Det har også langrennssporten hjemme i Østerrike. Jeg er glad for å gi noe tilbake og at vi kan ta en medalje igjen, sier hun til NRK.

Teresa Stadlober

GODT SOM GULL: Therese Johaug (i forgrunnen) gråt for gull, men Teresa Stadlober på bronseplass var minst like glad.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

– Forbannelsen er borte

Pappa – og tidligere storløper – Alois Stadlober kommenterte løpet for ORF. Han var ikke mindre begeistret enn datteren.

Ufattelig. Forbannelsen er borte. Vi skal på premieutdelingen i morgen. Hvis hun hadde blitt nummer fire igjen i dag, ville det vært galskap, fastslo han på lufta, før han løp ut av kommentatorbua for å dele ut gratulasjonsklemmen mens tårene trillet.

Jeg gråter hele tiden. Det er så vakkert og fantastisk. Pappa er også treneren min og vi har jobbet så lenge sammen. Jeg har alltid vært tett med ham. I VM i fjor ble jeg nummer fire og fem og nå har jeg endelig en medalje, konstaterer Teresa Stadlober.

Siste nytt

 • Strand Larsen-mål ikke nok for Celta Vigo

  Jørgen Strand Larsen notert seg med én scoring da Celta Vigo tapte 1-2 borte mot Real Betis i La Liga fredag kveld.

  Haldenserens scoring kom imidlertid ett minutt på overtid, og da ble det fryktelig kort tid for gjestene å snu kampen.

  Scoringen kom da nordmannen styrte inn en rakett fra Franco Cervi. Nettkjenningen var Strand LArsens 11. i ligaen denne sesongen.

  Fra før hadde Juan Miranda sendt vertene i ledelsen etter 53 minutter, før Nabil Fekir doblet en halvtime senere.

  Celta ligger på 17.-plass på La Liga-tabellen og har virkelig kniven på strupen for å unngå nedrykk. Det skiller bare tre poeng ned til Cádiz på nedrykksplass.

  Betis ligger på sin side helt oppe på 7.-plass og er for virkelig med i kampen om europaspill neste sesong. (NTB)

  Strand Larsen
  Foto: Reuters
 • Delte serien i jakt på VM-plass

  Håvard Sandstad Eidsmo (Freidig) og Eirik Langedal Breivik (NTNUI) delte seieren i sprintløpet i Halden O-meeting, den første viktige konkurransen på norsk jord i orienteringssesongen.

  Dermed har de festet grepet om to av de åtte ledige plassene til verdenscupåpningen i Sveits og Italia, konkurranser hvor det er viktig å prestere for å få en plass i troppen til VM i Skottland i sommer.

  I kvinneklassen tok Andrine Benjaminsen (Lillomarka) en klar seier.

  Håvard Sandstad Eidsmo og Eirik Langedal Breivik
  Foto: Ivar Haugen / NOF
 • Full Hovland-kollaps: Måpte av fortvilelse

  Viktor Hovland startet fint med en runde ett slag under par i majorturneringen The Masters torsdag, men fredagens runde er i ferd med å bli et mareritt for nordmannen.

  Etter å ha åpnet runden med en bogey på hull én, gikk det helt på tverke på hull to. Hovland sendte først utslaget rett ut i skogen.

  – Wow ... Holy shit, utbrøt Hovland.

  Og det skulle bli verre. Etter å ha droppet ballen, sendte han tredjeslaget rett i et tre. Da ballen klinket inn i treet, måpte Hovland av fortvilelse, før han etter hvert dekket til ansiktet med albuen.

  Det hele endte med en trippeltbogey, og etter en dobbeltbogey på hull fire og en ny bogey på hull fem, var Hovland hele syv slag over par etter fem hull.

  De neste fem hullene har Hovland spilt på par og han er dermed fremdeles syv slag over par for runden.

  Med det er han seks slag over par for turneringen og i skrivende stund to slag bak cutgrensen. Hovland har ikke misset en cut siden Scottish Open sommeren 2022.

  Hovlands verste rundescore i en profesjonell turnering kom med en 80-runde i Porsche European Open tilbake i 2018. Fredag kan det bli enda verre.

  Hovland
  Foto: Skjermdump: Discovery+

Sendeplan

Kl. Program Kanal