Hopp til innhold

Fotografen: – Jeg prøver å ikke skremme folk

TV-sendingene fra VM i orientering tar deg med på en helt ny type løpetur.

Det er ikke være lett å følge etter utøverne under VM i orientering med kamera.

VIDEO: Slik så det ut da fotograf Carl Magnusson (27) falt under filming i VM i orientering i svenske Strömstad tirsdag. 27-åringen ble ikke skadet og kom seg raskt på beina.

– Det er ikke noe man er helt vant til, sier den norske orienteringsløperen Eskil Kinneberg.

 Eskil Kinneberg

VM-LØPER: Norske Eskil Kinneberg håper å bli tatt ut på stafettlaget som skal kjempe om VM-gull i Strömstad til lørdag. Her er han på sprinten forrige lørdag.

Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB scanpix

Tirsdag løp han inn til en 18. plass på mellomdistansen i VM med en fotograf i hælene. Mannen som løp etter, med et lite hånhodlt kamera, heter Carl Magnusson (27).

– Jeg er litt nervøs hver gang det kommer en løper. Det er jo litt spesielt, de kommer jo der alene og så plutselig følger jeg etter, sier han til NRK.

Carl Magnusson har en spesiell jobb under VM i orientering i Strömstad denne uken. Utstyrt med et lite kamera løper han etter utøverne ute i skogen - i flere hundre meter.

– Jeg prøver og ikke skremme dem, sier han med glimt i øyet.

Jobben han gjør gir tv-seerne helt unike bilder, bare se her:

Det er ikke bare oreinteringsløperne i VM dom imponerer.

VIDEO: Slik ser det ut når fotografen følger utøverne i VM i orientering.

– Bra han tar hensyn

– Det er jo bra at han prøver å ta hensyn og kanskje ikke ligger helt oppi ryggen og sånt, men jeg synes uansett det er bedre at han er der og filmer enn at han ikke er der. Det er jo likt for alle. Dessuten gjør det sendingen bedre, sier Kinneberg.

Nordmannen har ikke hørt om noen som er blitt skremt av den løpende fotografen, men sier det legger et ekstra press på utøverne.

– Man vil jo ikke stå der og ikke vite hvor man skal mens man blir filmet, sier han og legger til:

– Men det kan jo også virke positivt ved at man blir ekstra fokusert.

Falt

Som den øverste videoen viser går svensken av og til på snørra. Torsdag gikk det bra og han hevder han heller aldri har løpt seg vill.

Første gang man tok i bruk en slik produksjon i VM, var under mesterskapet i Skottland i fjor. Også da var det Magnusson som løp med kameraet. Da la 27-åringen ut disse bildene fra de skotske skoger:

Som du kan se av bildene setter han opp en antenne i skogen som kameraet sender signaler til. Dette gjør det mulig for han å bevege seg fritt. Under tirsdagens konkurranse i Sverige løp han omlag 300 meter med kamera hver gang han fulgte en løper.

Når NRK snakker med 27-åringen på telefon onsdag er han igjen ute i skogen for å finne en ny plassering til antennen før torsdagens langdistanse-konkurranse.

Ekstrajobb

– Jeg forsøker å trene hver dag, sier han.

Fotografen trener opptil ti timer i uka og har deltatt i EM i skiorientering, men aldri hevdet seg på elitenivå. Derfor jobber han nå hos det svenske Trafikverket med vei- og jernbane-prosjekter.

– Filmingen er en morsom ekstrajobb, sier han.

Olav Lundanes løp inn til sølv på mellomdistansen under VM i orientering.

VM-SØLV: Olav Lundanes løp inn til ledelse i VM i orientering, og endte på sølvplass.

Sportsnyheter

gLcod8jQhBs

Sendte rørende hilsen til sin avdøde datter: – Det ble en spesiell dag

27. november er en dato Luis Enrique aldri glemmer. Søndagens kamp mot Tyskland fikk derfor en svært spesiell ramme for Spania-treneren.

Siste nytt

 • Skotsk fotball setter begrensninger for hodestøt

  Profesjonelle fotballspillere i Skottland har fått et forbud mot å heade ballen på trening dagen før og dagen etter kamp. I tillegg har klubber fått beskjed om å begrense øvelser i øktene som involverer hodestøt. Det skriver BBC.

  De nye retningslinjene kommer etter at Glasgow universitet publiserte sin undersøkelse som viste at tidligere fotballspillere har en tre og en halv større sjanse for å dø av hjernesykdom. Ekspertene mener det har en sammenheng med heading.

  Champions League - Group F - Real Madrid v Celtic
  Foto: SUSANA VERA / Reuters
 • Skandalescener i tyrkisk fotball: Ble angrepet med hjørneflagg

  Et brennhett derby mellom Göztepe og Altay i den tyrkiske andredivisjonen i fotball søndag, ble stoppet etter bare 20 minutter.

  Det skjedde etter at fyrverkeri ble skutt mot den ene langsiden, og en supporter skal ha fått brannskader som følge av det.

  En annen supporter hadde lyktes i å ta seg inn på banen, for å deretter gå løs mot Altays keeper Evrim Özenç med et hjørneflagg. Video fra kampen viser at han ble slått i hodet.

  Både supporteren og keeper Özenç fikk umiddelbart hjelp av helsepersonell, før de ble ført fra stadion i ambulanse.

  – Det er flaut. Jeg kan ikke si noe annet, sier Altays klubbpresident om scenene, ifølge Sabah.

  Kampen ble avbrutt, og vil spilles fra 20 minutter på et seinere tidspunkt.

  Göztepe og Altay. Keeper angrepet med hjørneflagg
  Foto: Skjermdump @gchahal / Twitter
 • Neuer om fornyet håp: – Lettelse

  Tyskland-kaptein Manuel Neuer omtaler det som en lettelse at laget fortsatt har mulighet til å avansere til cupspillet i fotball-VM.

  Premissene foran siste runde i puljespillet er klare. Tyskland er avhengig av seier over Costa Rica, samt at Japan ikke slår Spania.

  – Det viktigste er at vi fortsatt er i live. Vi har kun innflytelse på å ta tre poeng mot Costa Rica, sa Neuer, ifølge Ritzau.

  Spania leder gruppen foran siste runde. Om Tyskland slår Costa Rica holder det med uavgjort mot Japan for å ta gruppeseieren.

  WCup Spain Germany Soccer
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste