Hopp til innhold

Norsk EM-stjerne hentet av ambulanse etter stygg kollisjon

Alt gikk galt for Kasper Fosser under dagens EM-løp i Italia. I stedet for medalje og verdenscupseier, havnet han i ambulansen.

Kasper Fosser hentet i ambulanse

MÅTTE BRYTE: Kasper Fosser kom seg aldri til mål i EM-øvelsen som kunne ha sikret ham sammenlagtseier i verdenscupen.

– Det er veldig dramatisk. Ikke bare at det er to som har skadet seg, men det avgjør også verdenscupen sammenlagt, sier NRKs orienteringsekspert Kjetil Bjørlo.

Søndagens NRK-sendte EM-øvelse endte nemlig med en stygg kollisjon mellom norske Kasper Fosser og sveitsiske Joey Hadorn.

Kjetil Bjørlo, orienteringsekspert

NRK-EKSPERT: Kjetil Bjørlo.

Foto: Arild Andersen / NRK

– De knocker hverandre ut, rett og slett, forklarer Bjørlo.

– Vi kom i full fart

Etter sammenstøtet måtte begge bryte konkurransen, og begge ble hentet av ambulanse.

– Jeg og Joey kom med ulike veivalg. Vi rundet et hjørne. Vi kom i full fart fra hver vår side, og vi fikk hode mot hode. Han fikk seg en skikkelig smell i nesa, forklarer Fosser en drøy time etter sammenstøtet.

– Det føles greit. Jeg har fått en skikkelig stuck i låret, så jeg halter litt nå. Og jeg har litt vondt i hodet. Men jeg tror Joey fikk det verste av det, fortsetter 24-åringen.

Søndagens EM-øvelse «knockout-sprint» har i stor grad sammenlignbart format som en langrennssprint. Utøverne løper først kvalifisering, før de så deles inn i heat, der det handler om å ta seg videre.

Til slutt gjør de seks beste herrene og kvinnene opp om medaljene i hver sin finale.

Joey Hadorn og Kasper Fosser

BLODIG NESE: Joey Hadorn og Kasper Fosser kolliderte ansikt mot ansikt.

Foto: Erik Unaas

Peker på sikkerheten

Svenske Tove Alexandersson tok kvinnenes gull.

Men det har vært en vanskelig dag, for det er ganske folksomt i løypa. Og vi har denne ulykken med Kasper og Joey. Jeg er lei meg på grunn av det, og det er ikke rettferdig. Det er stor risiko å løpe sånne type løp, spesielt når det er så mange folk der ute. Vi skal kunne fokusere på kartet og veivalg, men så er det alle de folka som ikke aner at du er der, og de andre løperne som kommer her og der, sier hun i seiersintervjuet.

Også under onsdagens sprint var det mange nestenuhell for en rekke løpere i gatene i Verona, som man kan se i videoen under.

Jeg er ikke overrasket over at disse uhellene skjer. Sikkerheten for oss løpere er viktig, men det er vanskelig å gjøre «knockout-sprinter» så det blir rettferdig, men dette er noe å tenke på, sier Alexandersson.

Man kan alltid si at løypeleggingen kan gjøres annerledes, men det er vanskelig. Det er nesten sånn at man kan si det er vanskelig å unngå i et sånn bymiljø som man har der i dag. Men det er veldig synd og ergerlig, spesielt for Kasper, men også for konkurransen, mener Bjørlo.

Sportslig nedtur

Kun to norske herrer maktet å kvalifisere seg fra dagens kvalifisering, nemlig Cornelius Bjork og Kasper Fosser. Sistnevnte er vant med å raske med seg mesterskapsmedaljer, og tidligere i EM ble det sølv.

I fjor vant han også verdenscupen sammenlagt. I år endte verdenscupavslutningen i en ambulanse.

– Det er kjipt. Jeg følte meg utrolig bra. Jeg hadde full kontroll, og jeg løp komfortabelt i ledelsen da vi krasjet, sier Fosser om de sportslige konsekvensene av kollisjonen.

Nordmannen ledet nemlig sammenlagt før dagens løp, men nå ble han passert av sveitsiske Matthias Kyburz, som tok gullet i søndagens konkurranse.

– Jeg er trist over ulykken, jeg ville helst slått ham i ren konkurranse. Jeg har stor respekt for ham, for sesongen hans var veldig god, men det har min også vært, sier Kyburz.

Victoria Hæstad Bjørnstad gjorde det best av de norske løperne i dag. Hun kom helt til finalen. Herrefinalen gikk uten nordmenn.

Siste nytt

 • Deila og Vetlesen tapte norsk duell i cupen

  Ronny Deilas Club Brugge, med Hugo Vetlesen på benken fra start, møtte Union St. Gilloise i den belgiske cupen.

  Tidligere Brann-spiller Mathias Rasmussen fikk gode 70 minutter for Union St. Gilloise hjemme mot Brugge.

  Vertene vant til slutt 2–0. Hugo Vetlesen ble byttet inn seint i andre omgang, mens Antonio Nusa ikke var i troppen til Deilas lag.

  KiEIss5r4kI
  Foto: AFP
 • Klopps unggutter seiret igjen – nå venter rivalen

  Liverpool stilte med nok et ungt lag hjemme mot Southampton i kvartfinalen i FA-cupen.

  Og ungguttene leverte til gagns. 18 år gamle Lewis Koumas sendte Anfield til himmels da han scoret sitt første mål for klubben, i debuten hans for klubben. Akademispilleren sendte Liverpool i ledelsen.

  I andre omgang ble en annen 18-åring, Jayden Danns, byttet inn på topp. Spissen la først på til 2–0 og senere 3–0. Det var ungguttens første mål for klubben.

  Sluttresultatet ble 3-0 og Liverpool er videre til kvartfinale i FA-cupen. Der møter Jürgen Klopps menn Manchester United på Old Trafford.

  boWD1fyC7YM
  Foto: AP
 • Chelsea videre i FA-cupen

  Ett minutt før kamslutt sendte Chelseas midtbanespiller Conor Gallagher de blåkledde fra London videre til kvartifinale hjemme mot Leeds.

  Gjestene scoret kampens første mål, men etter to raske mål fra Chelsea var de i ledelsen. Leeds utlignet midtveis i andre omgang. Fram til Gallaghers sene scoring luktet det av ekstraomganger på Stamford Bridge.

  I kvartfinalen skal Chelsea møte Leicester.

  4OlEMnEturc
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal