Hopp til innhold

Løkens råd til Ingebrigtsen: Trenger ny midtbanedirigent

Karl Petter Løken er skuffet over Rosenborgs dansker. Men Kåre Ingebrigtsens største problem må trolig løses med en handlerunde, ifølge NRKs ekspert.

Eliteserien fotball 2017: FK Haugesund - Rosenborg (1-0).

I TRØBBEL: Kåre Ingebrigtsen etterlyser tempo i Rosenborgs angrepsspill. Karl Petter Løken mener en ny midtbanedirigent er en god start.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Jeg er ikke noe imponert over det Rosenborg har gjort. Og det begynner å haste litt å bedre prestasjonene, for det er ikke så veldig lenge til de skal spille kvalifisering til europacup, sier Løken etter at Rosenborg tapte 1-0 mot Haugesund søndag kveld.

Nærmere bestemt trekkes mesterligakvalifiseringa mandag. RBK skal inn i andre runde, med 11./12. og 18./19. juli som kampdatoer.

Det er et Rosenborg med bare én seier på de seks siste eliteseriekampene som ligger i den ene glassbollen i Nyon. Et Rosenborg som bare har 19 scoringer på 13 kamper (1,46 i snitt).

Et Rosenborg som sliter med å finne angrepsrytmen laget er så kjent for.

– Vi får ikke fart nok på ballen til å få et offensivt spill som vi ønsker, sa RBK-trener Kåre Ingerbrigtsen til NRK etter smellen mot Haugesund.

– Jensen ikke i nærheten

Karl Petter Løken mener det blant annet handler om at RBKs danske stjerner ikke har prestert.

– Nicklas Bendtner har til tross for at han har holdt seg skadefri ikke hatt noen stigende kurve i Rosenborg, sier den tidligere RBK-kjempen som nå er NRKs fotballekspert.

Og:

– Mike Jensen har ikke vært i nærheten av det han har prestert tidligere.

Samtidig mener Løken at dette igjen henger sammen med et annet problem. Skal det løses, må Rosenborg handle når overgangsvinduet åpner 21. juli.

Hull etter Selnæs

Anders Konradsen

MIDTBANEANKER: Anders Konradsen styrte Rosenborg til seier i både serie og cup fra sentral midtbaneplass i fjor, men er ifølge Karl Petter Løken bedre som indreløper.

Foto: Sakis Savvides / NTB scanpix

Løken mener Rosenborg rett og slett trenger en ny sentral midtbanespiller. En som er tryggere med ball og en tydeligere dirigent.

– Indreløperne Midtsjø og Jensen har lidd under at den sentrale rollen ikke har vært bra nok utfylt i år, konstaterer Løken.

Han understreker at Anders Konradsen, som har vært førstevalget siden Ole Selnæs ble solgt før 2016-sesongen, ikke er noe dårlig fotballspiller.

– Men jeg synes ikke han er noen sentral midtbanespiller i et godt Rosenborg-mannskap. Ole Selnæs var veldig viktig der, og du kan tenke på de beste årgangene med Bent Skammelsrud og Ørjan Berg. Du har hatt spillere i den rollen som har definert det offensive spillet til Rosenborg, men det har ikke skjedd etter at Selnæs forsvant.

– Den sentrale midtbanespilleren er veldig viktig for å sette fart på indreløperne, sette dem opp i gunstige posisjoner og styre tempoet i pasningsspillet offensivt, konstaterer Karl Petter Løken.

De siste kampene har Marius Lundemo spilt sentralt på midten for Rosenborg, i Anders Konradsens skadefravær, men uten å framstå som et bedre alternativ.

Rosenborg

BORTSKJEMTE: Karl Petter Løken (nr. 2 f.v.) og Kåre Ingebrigtsen (nr. 3 f.v.) var bortskjemt med midtbanedirigenter som Sverre Brandhaug (t.h.) og Ørjan Berg (skjult t.v.).

Foto: Jørn H. Moen / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal