Hopp til innhold

Loeb mot sjuende strake

Rally-sirkuset fortsetter i Spania lørdag. Mads Østberg og Henning Solberg blant de ti første.

Sebastien Loeb

LOEB I TET. Sjudobbelt verdensmester Sebastien Loeb styrer sikkert mot karrierens 67. VM-rundeseier i Rally Spania etter at halve løpet er kjørt.

Foto: Lionel Cironneau / Ap

Sjudobbelt verdensmester Sebastien Loeb styrer sikkert mot karrierens 67. VM-rundeseier i Rally Spania etter at dag to av Rally Spania er unnagjort.

Loeb leder foran finnene Latvala og Hirvonen, og deretter følger Sordo, Ogier og Meeke etter etappene lørdag i Spania.

Mads Østberg ligger på 7. plass fulgt av Henning Solberg, og begge er dermed på poengplass.

Topp 10 etter andre dag:
1. S. LOEB 0.0
2. J. LATVALA +27.6
3. M. HIRVONEN +1:51.8
4. 7D. SORDO +2:29.2
5. S. OGIER +3:41.4
6. K. MEEKE +4:11.9
7. M. ØSTBERG +4:49.1
8. H. SOLBERG +6:42.0
9. E. NOVIKOV +7:19.8
10. M. WILSON +8:48.8

Asfalt og grus

Etter halvkjørt lørdag er franskmannen i komfortabel ledelse med over halvminuttet.

Kun toer Jari-Matti Latvala henger delvis med på Loebs tempo og er 27,6 sekunder bak etter lørdagens fartsetapper.

RACC Rally de Espana har base i badebyen Salou, en time sør for Barcelona.

Rallyet er det eneste løpet i VM som blir arrangert med to forskjellige underlag, både grus- og asfaltprøver.

Rally Spania avsluttes søndag.

Les også:

AUTO-RALLY-AUS-LOEB AUTO-RALLY-AUS-LOEB

USLÅELIG I SPANIA. Sebastien Loeb kan være på vei mot karrierens 67. VM-rundeseier, dersom han vinner Rally Spania.

Foto: TORSTEN BLACKWOOD / Afp

Jakter på sin sjuende strake

Sebastien Loeb har vunnet den spanske VM-runden seks år på rad før årets grusløp.

Men Loeb har støtt på sjeldent mange problemer denne sesongen, og tre VM-runder er gått siden han vant sist i Finland for to måneder siden.

Det er to år siden sist franskmannen måtte vente så lenge på seier.

Citron-føreren er tidenes soleklart mestvinnende rallyfører, men fortsatt blir det umulig for Citron å ta igjen Ford på toppen av fabrikklisten over flest seirer.

Uansett utfall vil det franske gigantselskapet mangle minst en triumf på å tangere Fords 82 seirer.

Også i fabrikkmesterskapet må Citron vente noen år. Franskmennene er tre titler bak Lancias ti om det blir Citron-seier også i år - for fjerde året på rad.

Tok nok en rekord

Lørdag satte franske Sebastien Loed nok en rekord i rally-VM, da han vant karrierens 802. fartsprøve i sin 149. VM-runde.

Dermed passerte rekordmannen finske Markku Alen, som vant 801 fartsprøver i karrierens som endte på slutten av 1980-tallet.

Fra før har Loeb flest VM-titler (7), flest seirer (66), flest plasseringer på seierspallen (102) og flest poeng (1255).

Flest fartsprøveseirer: 802: Sebastien Loeb, Frankrike. 801: Markku Alen, Finland. 756: Carlos Sainz, Spania. 700: Juha Kankkunen, Finland. 654: Hannu Mikkola, Finland. 554: Didier Auriol, Frankrike. 542: Marcus Gronholm, Finland.

Mads Østberg og Jonas Andersson

TILBAKE PÅ ASFALT. Fredag feide Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson inn på en 7. plass under kjøring på grus. Lørdag kjøres seks nye fartsprøver på asfalt.

Foto: Adapta World Rally Team

Petter brøt

Etter å ha satt raskeste tid på torsdagens Shakedown i Spania, var det med stor spenning Petter Solberg stilte til start på Rally Spanias fredag.

Dessverre måtte Petter og Chris bryte 19 km inn på dagens første prøve etter å ha truffet en en betongkant.

Selv om det er mulig å reparere bilen og fortsette under SuperRally-reglene for resten av løpet, har Petter Solberg World Rally Team valgt å ikke gjøre dette.

– Det hadde vært mulig å fortsette igjen i morgen. Men isteden velger vi å stoppe her, og heller spare både bil og ressurser til Rally Wales, sa Petter Solberg fredag.

ntb/nrk

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

    Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

    Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

    Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

    Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

    Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

    Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

    Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

    I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

    Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

    Kristian Eriksen
    Foto: NTB
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

    Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

    Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

    Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

    Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

    Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

    Vetlesen
    Foto: AP
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal