Hopp til innhold

Her går det i svart for rallystjernen: – Det rant over til slutt

Mads Østberg lå an til å vinne Rally Sardinia da han punkterte like før mål på en av de siste fartsprøvene. Da kokte det over for regjerende verdensmesteren i WRC2-klassen.

Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen får ut frustrasjonen i bilen. Bilder med tillatelse fra Discovery+.

Helgen på Sardinia var preget av uhell for Østberg. Lørdag mistet han ledelsen i løpet, fordi han fikk tidsstraff for å komme for sent til kontrollen før den tolvte fartsprøven. Årsaken var at han mistet et hjul mellom etappene og måtte reparere det lands veikanten.

Og da han søndag klarte å kjempe seg tilbake i ledelsen, for så å miste den igjen etter en punktering like før mål, ble det for mye for nordmannen.

– Jeg er så j***** irritert. Det er alltid noe som skjer. For noen drittdekk. Jeg kjørte ikke på noe som helst, og likevel punkterte dem. Jeg er så j***** lei av dette, sa en irritert Østberg i et intervju vist på Eurosport etter målgang.

Noen få sekunder før intervjuet hadde han hamret løs på rattet og servert noen saftige norske gloser inne i bilen.

Ukevis med frustrasjon

Etter løpet var Østberg rask ute og beklaget til fansen på sin egen Twitter-konto. Der la han seg flat etter utbruddet.

– Vi gjennomførte et godt Rally Sardinia på søndag. Dessverre gjorde jeg noe som jeg ikke burde gjort, og jeg vil beklage for språkbruket mitt etter den ene fartsprøven, sier Østberg i videoen.

Motorsport, WRC 2019, Rally Sweden, Day 4. Mads Østberg

VERDENSMESTERE: Østberg og kartleser Torstein Eriksen er regjerende verdensmestere i WRC2.

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Til NRK forteller han at det var mye sinne som skulle ut etter flere tøffe uker.

– Det har i det hele tatt vært en tøff periode med lange dager og lite søvn. Det er også en stor påkjenning å være så mye borte fra familien. Til slutt ble det for mye for meg å håndtere. Jeg kan ikke huske at jeg har vært så sinna før, sier Østberg.

Den vanligvis så sindige 33-åringen var ikke ferdig med å blåse ut ukevis med frustrasjon etter intervjuet. Han forteller at han etterpå kjørte noen hundre meter bortover på veien, før han ble stående og skrike ut mot havet i fem minutter.

Han tror mye av frustrasjonen kom av mange dager borte fra kona og sønnen Mons. Når det i tillegg oppstår nye uhell i løp etter løp, blir det vanskelig å akseptere.

– Jeg legger mye i dette, men jeg har en filosofi som sier at når jeg reiser fra de jeg elsker mest, så skal det være verdt det. De siste ukene har det skjedd så mye at det ikke har vært verdt å være så lenge borte, og da rent det over til slutt.

RALLY SWEDEN

FRUSTRERT: Mads Østberg har hatt mye uhell de siste ukene. På Sardinia i helga rant begeret over.

Foto: Micke Fransson / Tt / NTB

Fikk straff av forbundet

Østberg har altså beklaget til fansen, og fått mye støtte av både dem og kollegaer. Likevel må han tåle en bot fra det internasjonale forbundet på 1000 euro og en advarsel som gjør at han blir trukket 25 poeng hvis han banner på TV igjen.

– Det viktigste for meg er at fansen har akseptert unnskyldningen min og støtter meg. Det er de jeg kjører for. Når det er sagt, så beklager jeg det som skjedde og hvis noen ble fornærmet av det. Det skal så klart ikke skje igjen, sier Østberg.

Til tross for uhellene på Sardinia, endte nordmannen på en andreplass totalt, bare 7,5 sekunder bak vinneren Jari Huttunen.

Andreplassen betyr at han er to poeng bak landsmannen Andreas Mikkelsen i førermesterskapet. Mikkelsen fikk også trøbbel på grusen på Sardinia og måtte bryte etter å ha kjørt i grøfta.

Østberg, Mikkelsen og de andre WRC-førerne får nå nesten tre ukers pause før neste løp som går i Kenyas hovedstad, Nairobi.

Sportsnyheter

Narve Gilje Nordås intervjues av Ida Nysæther Rasch om bronsemedaljen i VM i Budapest.

Nordås angrar etter NRK-intervjua: – Det der er ikkje meg

VM-bronsevinnar Narve Gilje Nordås kviknar som regel til når han får mikrofonen i ansiktet, men VM-håpet kjem med ei avsløring til NRK.

Siste nytt

 • Zuccarellos Wild gikk på en kjempesmell i Nashville

  Minnesota Wild og Mats Zuccarello ledet i et snaut minutt i første periode mot Predators, men til slutt vant Nashville-laget 6–1.

  Det ble ingen god dag på jobb for Mats Zuccarello, som verken scoret eller bidro med noen assist denne gangen, men som måtte tilbringe to minutter på benken for usportslig oppførsel i andre periode.

  Nordmannen fikk 13 minutter på isen i torsdagens kamp.

  (NTB)

  fW-ZZUHdWeY
  Foto: AFP
 • Aursnes tente håpet for Benfica

  I semifinalen i den portugisiske cupen så det lenge mørkt ut for Fredrik Aursnes og hans Benfica, mot Sporting.

  De grønnkledde med svenske Victor Gyökeres dominerte kampen, men vant kun 2-1, etter at nettopp Aursnes reduserte etter nærmere 70 minutters spilt.

  Dermed har Benfica et brukbart utganspunkt før returoppgjøret på hjemmbane i april.

  AqTF2ejEOCg
  Foto: AFP
 • Semifinaletap for norsk Groningen-trio

  Det blir ingen nederlandsk cupfinale for de norske Groningen-spillerne Johan Hove, Isak Määttä og Kristian Lien. Feyenoord vendte til 2-1 i semifinalen.

  Hove og Määttä spilte fra start foran 46.000 tilskuere på De Kuip i Rotterdam, mens Lien fikk et kort innhopp på tampen av kampen.

  Groningen er på 6.-plass i 1. divisjon og med i opprykksjakten. Laget sjokkerte Feyenoord ved og ta ledelsen ved Laros Duarte etter en halvtimes spill. Samme mann hadde også et stolpetreff i første omgang.

  Feyenoord hevet seg etter pause. Dávid Hancko utlignet i det 62. minutt, og sju minutter før full tid ble innbytter Ondrej Lingr matchvinner tre minutter etter at han kom inn.

  Hove spilte hele kampen for Groningen, mens venstreback Määttä ble byttet ut i det 78. minutt.

  Feyenoord møter Nijmegen i cupfinalen 21. april. Også den kampen spilles på De Kuip. (NTB)

  Johan Hove
  Foto: JEROEN PUTMANS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal