Hopp til innhold

Her går det i svart for rallystjernen: – Det rant over til slutt

Mads Østberg lå an til å vinne Rally Sardinia da han punkterte like før mål på en av de siste fartsprøvene. Da kokte det over for regjerende verdensmesteren i WRC2-klassen.

Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen får ut frustrasjonen i bilen. Bilder med tillatelse fra Discovery+.

Helgen på Sardinia var preget av uhell for Østberg. Lørdag mistet han ledelsen i løpet, fordi han fikk tidsstraff for å komme for sent til kontrollen før den tolvte fartsprøven. Årsaken var at han mistet et hjul mellom etappene og måtte reparere det lands veikanten.

Og da han søndag klarte å kjempe seg tilbake i ledelsen, for så å miste den igjen etter en punktering like før mål, ble det for mye for nordmannen.

– Jeg er så j***** irritert. Det er alltid noe som skjer. For noen drittdekk. Jeg kjørte ikke på noe som helst, og likevel punkterte dem. Jeg er så j***** lei av dette, sa en irritert Østberg i et intervju vist på Eurosport etter målgang.

Noen få sekunder før intervjuet hadde han hamret løs på rattet og servert noen saftige norske gloser inne i bilen.

Ukevis med frustrasjon

Etter løpet var Østberg rask ute og beklaget til fansen på sin egen Twitter-konto. Der la han seg flat etter utbruddet.

– Vi gjennomførte et godt Rally Sardinia på søndag. Dessverre gjorde jeg noe som jeg ikke burde gjort, og jeg vil beklage for språkbruket mitt etter den ene fartsprøven, sier Østberg i videoen.

Motorsport, WRC 2019, Rally Sweden, Day 4. Mads Østberg

VERDENSMESTERE: Østberg og kartleser Torstein Eriksen er regjerende verdensmestere i WRC2.

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Til NRK forteller han at det var mye sinne som skulle ut etter flere tøffe uker.

– Det har i det hele tatt vært en tøff periode med lange dager og lite søvn. Det er også en stor påkjenning å være så mye borte fra familien. Til slutt ble det for mye for meg å håndtere. Jeg kan ikke huske at jeg har vært så sinna før, sier Østberg.

Den vanligvis så sindige 33-åringen var ikke ferdig med å blåse ut ukevis med frustrasjon etter intervjuet. Han forteller at han etterpå kjørte noen hundre meter bortover på veien, før han ble stående og skrike ut mot havet i fem minutter.

Han tror mye av frustrasjonen kom av mange dager borte fra kona og sønnen Mons. Når det i tillegg oppstår nye uhell i løp etter løp, blir det vanskelig å akseptere.

– Jeg legger mye i dette, men jeg har en filosofi som sier at når jeg reiser fra de jeg elsker mest, så skal det være verdt det. De siste ukene har det skjedd så mye at det ikke har vært verdt å være så lenge borte, og da rent det over til slutt.

RALLY SWEDEN

FRUSTRERT: Mads Østberg har hatt mye uhell de siste ukene. På Sardinia i helga rant begeret over.

Foto: Micke Fransson / Tt / NTB

Fikk straff av forbundet

Østberg har altså beklaget til fansen, og fått mye støtte av både dem og kollegaer. Likevel må han tåle en bot fra det internasjonale forbundet på 1000 euro og en advarsel som gjør at han blir trukket 25 poeng hvis han banner på TV igjen.

– Det viktigste for meg er at fansen har akseptert unnskyldningen min og støtter meg. Det er de jeg kjører for. Når det er sagt, så beklager jeg det som skjedde og hvis noen ble fornærmet av det. Det skal så klart ikke skje igjen, sier Østberg.

Til tross for uhellene på Sardinia, endte nordmannen på en andreplass totalt, bare 7,5 sekunder bak vinneren Jari Huttunen.

Andreplassen betyr at han er to poeng bak landsmannen Andreas Mikkelsen i førermesterskapet. Mikkelsen fikk også trøbbel på grusen på Sardinia og måtte bryte etter å ha kjørt i grøfta.

Østberg, Mikkelsen og de andre WRC-førerne får nå nesten tre ukers pause før neste løp som går i Kenyas hovedstad, Nairobi.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters
  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal