Her går det i svart for rallystjernen: – Det rant over til slutt

Mads Østberg lå an til å vinne Rally Sardinia da han punkterte like før mål på en av de siste fartsprøvene. Da kokte det over for regjerende verdensmesteren i WRC2-klassen.

Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen får ut frustrasjonen i bilen. Bilder med tillatelse fra Discovery+.

Helgen på Sardinia var preget av uhell for Østberg. Lørdag mistet han ledelsen i løpet, fordi han fikk tidsstraff for å komme for sent til kontrollen før den tolvte fartsprøven. Årsaken var at han mistet et hjul mellom etappene og måtte reparere det lands veikanten.

Og da han søndag klarte å kjempe seg tilbake i ledelsen, for så å miste den igjen etter en punktering like før mål, ble det for mye for nordmannen.

– Jeg er så j***** irritert. Det er alltid noe som skjer. For noen drittdekk. Jeg kjørte ikke på noe som helst, og likevel punkterte dem. Jeg er så j***** lei av dette, sa en irritert Østberg i et intervju vist på Eurosport etter målgang.

Noen få sekunder før intervjuet hadde han hamret løs på rattet og servert noen saftige norske gloser inne i bilen.

Ukevis med frustrasjon

Etter løpet var Østberg rask ute og beklaget til fansen på sin egen Twitter-konto. Der la han seg flat etter utbruddet.

– Vi gjennomførte et godt Rally Sardinia på søndag. Dessverre gjorde jeg noe som jeg ikke burde gjort, og jeg vil beklage for språkbruket mitt etter den ene fartsprøven, sier Østberg i videoen.

Motorsport, WRC 2019, Rally Sweden, Day 4. Mads Østberg

VERDENSMESTERE: Østberg og kartleser Torstein Eriksen er regjerende verdensmestere i WRC2.

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Til NRK forteller han at det var mye sinne som skulle ut etter flere tøffe uker.

– Det har i det hele tatt vært en tøff periode med lange dager og lite søvn. Det er også en stor påkjenning å være så mye borte fra familien. Til slutt ble det for mye for meg å håndtere. Jeg kan ikke huske at jeg har vært så sinna før, sier Østberg.

Den vanligvis så sindige 33-åringen var ikke ferdig med å blåse ut ukevis med frustrasjon etter intervjuet. Han forteller at han etterpå kjørte noen hundre meter bortover på veien, før han ble stående og skrike ut mot havet i fem minutter.

Han tror mye av frustrasjonen kom av mange dager borte fra kona og sønnen Mons. Når det i tillegg oppstår nye uhell i løp etter løp, blir det vanskelig å akseptere.

– Jeg legger mye i dette, men jeg har en filosofi som sier at når jeg reiser fra de jeg elsker mest, så skal det være verdt det. De siste ukene har det skjedd så mye at det ikke har vært verdt å være så lenge borte, og da rent det over til slutt.

RALLY SWEDEN

FRUSTRERT: Mads Østberg har hatt mye uhell de siste ukene. På Sardinia i helga rant begeret over.

Foto: Micke Fransson / Tt / NTB

Fikk straff av forbundet

Østberg har altså beklaget til fansen, og fått mye støtte av både dem og kollegaer. Likevel må han tåle en bot fra det internasjonale forbundet på 1000 euro og en advarsel som gjør at han blir trukket 25 poeng hvis han banner på TV igjen.

– Det viktigste for meg er at fansen har akseptert unnskyldningen min og støtter meg. Det er de jeg kjører for. Når det er sagt, så beklager jeg det som skjedde og hvis noen ble fornærmet av det. Det skal så klart ikke skje igjen, sier Østberg.

Til tross for uhellene på Sardinia, endte nordmannen på en andreplass totalt, bare 7,5 sekunder bak vinneren Jari Huttunen.

Andreplassen betyr at han er to poeng bak landsmannen Andreas Mikkelsen i førermesterskapet. Mikkelsen fikk også trøbbel på grusen på Sardinia og måtte bryte etter å ha kjørt i grøfta.

Østberg, Mikkelsen og de andre WRC-førerne får nå nesten tre ukers pause før neste løp som går i Kenyas hovedstad, Nairobi.

Siste nytt

 • Eliteseriespiller legger opp

  Ranheim-spiller Magnus Blakstad har valgt å avslutte fotballkarrieren. 27-åringen har gjennom flere år vært mye skadeplaget. Blakstad har ikke spilt en kamp siden i desember i fjor. En skade i mars ga ham nok et langvarig avbrekk.

  Eliteserien fotball 2019: Bodø/Glimt- Ranheim. (5-1)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Ny NM-tittel for Christiansen

  Vetle Sjåstad Christiansen skjøt feilfritt på søndagens fellesstart og tok en NM-dobbel i rulleskiskyting på Lillehammer. Han vant foran Johan-Olav Botn og Johannes Dale. Lørdag ble Christiansen norsk mester i sprintøvelsen.

  Christiansen var i mål 9,2 sekunder foran Botn, mens det var 11,9 ned til landslagskollega Dale. Regjerende verdenscupvinner Johannes Thingnes Bø la seg inn på fjerdeplass etter tre bom.

  Det ble også tre bom på storebror Tarjei Bø, som var i mål som nummer ti. Sturla Holm Lægreid åpnet med fullt hus, men endte til slutt opp med fire bom og en 14.-plass.

  Vetle Sjåstad Christiansen
  Foto: Carina Johansen
 • Etterlengtet opptur for Deila

  Ronny Deila ledet sitt New York City til 2-1 mot Cincinnati i Major League Soccer. Det stoppet lagets rekke på sju bortekamper uten å vinne. Keaton Parks og Valentin Castellanos scoret målene for Deilas lag, som nå ligger på tredjeplass på tabellen.

  Deila
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Sendeplan

Kl. Program Kanal