NRK Meny
Normal

Solberg dyttet trusa i eksosrøret for å slukke brann

Det ble en dramatisk helg for rallyfører Henning Solberg. Da bilen hans tok fyr og lakk olje etter å ha endt i grøfta, var det til slutt de brannsikre trusene til nordmannen som ble redningen.

Henning Solbergs bil brant

Bilen til Henning Solberg bar tydelig preg av å ha brent. Men mekanikerne fikk Solberg tilbake på hjulene, og han fullførte med en 23. plass.

Foto: Privat

Henning Solberg

Det ble en dramatisk helg i Portugal for den norske rallyføreren Henning Solberg.

Foto: Fransson, Micke / SCANPIX

Den erfarne rallyføreren fra Spydeberg delte hendelsen med sine følgere på Instagram, og det var Solbergs lokalavis Smaalenene som først laget sak på den dramatiske brannen.

Det under VM-løpet i Portugal at det gikk galt, da Solberg traff en stein som lå i veien og bilen forsvant ut i buskene.

– Jeg skulle snu bilen, men den tok fyr. Det var faktisk dramatisk. Det rant og rant olje ut av eksospotta, så jeg visste bare ikke hva jeg skulle gjøre til slutt. Jeg fikk faktisk litt panikk, for vi kastet jord, men det var ingenting som hjalp. Det var som å slukke en oljebrann i Nordsjøen, sier Solberg på telefon fra Portugal.

Tok en halvtime

Men nordmannen visste likevel råd. Redningen for bilen ble undertøy i eksospotta.

– Vi puttet det brannsikre undertøyet inn i potta og fikk slukket brannen etter en halvtime.

Sto du da naken i skogen og putta underbuksa i eksosrøret?

– Ikke naken, men det var ikke langt unna. Jeg er glad det ikke er alle bildene derfra som har blitt lagt ut, ler nordmannen høyt.

Se episoden her:

Portugiser rappet trusene

Solberg forteller videre at han hadde andre muligheter enn undertøyet.

– Jeg har jo kjøredressen også, men den koster 30.000 kroner, så den gadd jeg ikke å bruke opp.

Bilen ble raskt fikset av mekanikerne og Solberg var tibake i løpet allerede dagen etter. Han endte på en 23. plass totalt i løpet.

Men underbuksene var tapt - i hvert fall for rallyførerens del.

– Det var faktisk en portugiser som forsvant med underbuksene mine. Han skulle ha dem som suvenir. Brannsikre, oppbrente underbukser, det er bra.

Se Solberg fortelle om episoden i videoen under:

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkulykke i Askim

    En bil og en syklist har vært involvert i en trafikkulykke ved Krosbykrysset i Askim. Trafikken går som normalt på stedet.

  • Tons of Rock kunne blitt i Halden

    Tons of Rock kunne blitt i Halden, dersom det hadde blitt tilrettelagt bedre fra kommunen sin side. Det sier festivalsjef Svein Bjørge til Halden Arbeiderblad. Bjørge peker blant annet på at de har lite tid til å rigge et stort arrangement på grunn av andre produksjoner på Fredriksten Festning og at det har vært begrenset plass til publikum. I tillegg mener han dårlig tilgang på strøm, vann, toaletter og renovasjon har vært noe av grunnen til at festivalen nå flyttes til Ekebergsletta i Oslo.