NRK Meny
Normal

Viktig selvmål reddet RBK i Irland

DUNDALK/OSLO (NRK): Irske Dundalk gikk ut i hundre og sjokkerte Rosenborg i starten, men trønderne reiste seg i Irland, og tar med et viktig bortemål hjem til Norge.

Tore Reginiussen

BORTEMÅL: Brian Gartland (skjult) pirker ballen inn i eget mål foran snuta på Tore Reginiussen.

Foto: Liam Mcburney / AP

Laster innhold, vennligst vent..

18 minutter var spilt da Dundalk tok ledelsen, på irenes andre sjanse i kampen. Michael Duffy slo et innoverskrudd innlegg fra venstrekanten og David McMillan stanget ballen forbi André Hansen og i mål.

– Vi er for snille i duellene. Det er for lett, og gir dem blod på tann, sier Tore Reginiussen til Viasat 4 etter kamp.

Selvmål

RBK hang ikke med på det høye tempoet til irske Dundalk, som spilte Europaligaen så sent som i fjor. Det kunne fort ha vært 2-0, men Rosenborg reiste seg gradvis og var helt på høyde mot slutten av 1. omgang.

Med halvannet minutt igjen til pause av 1. omgang fikk scoret RBK det som kan bli et meget viktig bortemål.

– Jeg er ikke sikker. Vi er begge to inni der, og ballen spretter litt. Den gikk i alle fall inn, og det var det viktigste. Å score borte i Europa er aldri dumt, og uavgjort er et greit resultat, sier Reginiussen til NRK i Irland.

Vegar Eggen Hedenstad slo et frispark inn i feltet. Tore Reginiussen fikk ta ned ballen på fem meter, og hadde god tid til å sette ballen i kassa. Det så først ut som Reginiussen var målscorer, men reprisene viste at Dundalk-kaptein Brian Gartland kom foran RBK-stopperen og pirket ballen i eget nett.

Ble tatt på senga

I pauseintervjuet med Viasat 4 innrømte Kåre Ingebrigtsen at RBK ble tatt på senga av irenes høye intensitet.

– Ja, men vi visste det på forhånd. Vi kom oss utover, og det ble jevnere på slutten, uttalte Ingebrigtsen i pausen.

Rosenborg, i lyseblå drakter for anledningen, tok få sjanser da de kom ut etter pause. Dundalk hadde ballen mesteparten av tiden, mens Ingebrigtsens menn lå lavt og ventet på kontringsmuligheter.

Reginiussen: En gjeng mannfolk!

Det gjorde at Dundalk fikk langt færre sjanser, og kampen ebbet ut med 1–1. Rosenborgs scoring gir dem et godt utgangspunkt før returkampen; nå må Dundalk score i returkampen på Lerkendal. Den spilles neste onsdag.

– Vi er kapable til å slå de hjemme. Da må vi være på tå og ta duellene. Det er en gjeng med skikkelige mannfolk. Hvis vi ikke står opp blir det tøft, sier Tore Regniussen til Viasat 4.

Siste nytt

 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret for hjemmelaget, mens både Jarstein og Skjelbred ble sittende på Hertha-benken hele kampen.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP
 • Et mål for landet og mot verneplikt

  Tottenhams Son Heung-min scoret kampens eneste mål mot Kirgistan på volley da Sør-Korea spilte seg fram til åttedelsfinale i Asia-lekene.

  Det betyr at Son fortsatt har kurs for gullet han trenger for å unngå å måtte avtjene den obligatoriske verneplikten i hjemlandet. Leder han Sør-Korea til seier i Asia-lekene unntas han fra regelen.

  son
  Foto: Timur Matahari / AFP
 • Hareide frykter stjernefall

  Danmarks landslagssjef Åge Hareide tok mandag ut troppen til de kommende landskampene mot Slovakia og Wales, men har ingen garanti for at spillerne møter opp.

  Christian Eriksen og de øvrige danske stjernene skal etter planen møte i Bratislava 3. september, men har til gode å komme til enighet med forbundet om en ny landslagsavtale. Avtalen må være på plass 1. september, slik at spillerne rekker å reise til den planlagt samlingen.

  – Landslagskonflikt vil være en katastrofe, sier Hareide til NTB.

  VM fotball 2018, Kroatia - Danmark. 3-2 (straffespark)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd