NRK Meny
Normal

Viktig selvmål reddet RBK i Irland

DUNDALK/OSLO (NRK): Irske Dundalk gikk ut i hundre og sjokkerte Rosenborg i starten, men trønderne reiste seg i Irland, og tar med et viktig bortemål hjem til Norge.

Tore Reginiussen

BORTEMÅL: Brian Gartland (skjult) pirker ballen inn i eget mål foran snuta på Tore Reginiussen.

Foto: Liam Mcburney / AP

Laster innhold, vennligst vent..

18 minutter var spilt da Dundalk tok ledelsen, på irenes andre sjanse i kampen. Michael Duffy slo et innoverskrudd innlegg fra venstrekanten og David McMillan stanget ballen forbi André Hansen og i mål.

– Vi er for snille i duellene. Det er for lett, og gir dem blod på tann, sier Tore Reginiussen til Viasat 4 etter kamp.

Selvmål

RBK hang ikke med på det høye tempoet til irske Dundalk, som spilte Europaligaen så sent som i fjor. Det kunne fort ha vært 2-0, men Rosenborg reiste seg gradvis og var helt på høyde mot slutten av 1. omgang.

Med halvannet minutt igjen til pause av 1. omgang fikk scoret RBK det som kan bli et meget viktig bortemål.

– Jeg er ikke sikker. Vi er begge to inni der, og ballen spretter litt. Den gikk i alle fall inn, og det var det viktigste. Å score borte i Europa er aldri dumt, og uavgjort er et greit resultat, sier Reginiussen til NRK i Irland.

Vegar Eggen Hedenstad slo et frispark inn i feltet. Tore Reginiussen fikk ta ned ballen på fem meter, og hadde god tid til å sette ballen i kassa. Det så først ut som Reginiussen var målscorer, men reprisene viste at Dundalk-kaptein Brian Gartland kom foran RBK-stopperen og pirket ballen i eget nett.

Ble tatt på senga

I pauseintervjuet med Viasat 4 innrømte Kåre Ingebrigtsen at RBK ble tatt på senga av irenes høye intensitet.

– Ja, men vi visste det på forhånd. Vi kom oss utover, og det ble jevnere på slutten, uttalte Ingebrigtsen i pausen.

Rosenborg, i lyseblå drakter for anledningen, tok få sjanser da de kom ut etter pause. Dundalk hadde ballen mesteparten av tiden, mens Ingebrigtsens menn lå lavt og ventet på kontringsmuligheter.

Reginiussen: En gjeng mannfolk!

Det gjorde at Dundalk fikk langt færre sjanser, og kampen ebbet ut med 1–1. Rosenborgs scoring gir dem et godt utgangspunkt før returkampen; nå må Dundalk score i returkampen på Lerkendal. Den spilles neste onsdag.

– Vi er kapable til å slå de hjemme. Da må vi være på tå og ta duellene. Det er en gjeng med skikkelige mannfolk. Hvis vi ikke står opp blir det tøft, sier Tore Regniussen til Viasat 4.

Siste nytt

 • Tre kamper utsatt

  Tre kamper i Toppserien er utsatt, melder NFF. Lørdagens oppgjør mellom Stabæk og Avaldsnes ryker. Det samme gjør to kamper i 2. runde: Avaldsnes-Klepp og Kolbotn-Røa.

  Utfordrende baneforhold er årsaken, nye kampdatoer er ikke klare.

  Semifinale i NM-cupen fotball kvinner 2017: Avaldsnes - Arna-Bjørnar (1-0).
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • VG: Martinsen tilbake til NHL

  Andreas Martinsen hentes opp til NHL-laget Chicago Blackhawks, melder VG.

  Han har spilt for farmerlaget Rockford IceHogs de siste månedene, men hentes nå opp til Chicago. Han kan få debuten natt til onsdag, mot gamleklubben Colorado Avalanche.

  Andreas Martinsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Bøygard norsk presidentkandidat

  Norges Skiskytterforbund (NSSF) fremmer Tore Bøygard som kandidat til presidentvalget i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) til høsten.

  – Det tar jeg som en tillit fra forbundet. Det blir spennende, men kan også bli krevende, sier Bøygard til NRK om den mulige jobben.

  Bøygard er tidligere president i NSSF. Dagens IBU-president Anders Besseberg sa i forrige uke at han ikke stiller til gjenvalg - så lenge han finner en etterfølger han er fornøyd med.

  Tore Bøygard
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag