NRK Meny
Normal

Viktig selvmål reddet RBK i Irland

DUNDALK/OSLO (NRK): Irske Dundalk gikk ut i hundre og sjokkerte Rosenborg i starten, men trønderne reiste seg i Irland, og tar med et viktig bortemål hjem til Norge.

Tore Reginiussen

BORTEMÅL: Brian Gartland (skjult) pirker ballen inn i eget mål foran snuta på Tore Reginiussen.

Foto: Liam Mcburney / AP

Laster innhold, vennligst vent..

18 minutter var spilt da Dundalk tok ledelsen, på irenes andre sjanse i kampen. Michael Duffy slo et innoverskrudd innlegg fra venstrekanten og David McMillan stanget ballen forbi André Hansen og i mål.

– Vi er for snille i duellene. Det er for lett, og gir dem blod på tann, sier Tore Reginiussen til Viasat 4 etter kamp.

Selvmål

RBK hang ikke med på det høye tempoet til irske Dundalk, som spilte Europaligaen så sent som i fjor. Det kunne fort ha vært 2-0, men Rosenborg reiste seg gradvis og var helt på høyde mot slutten av 1. omgang.

Med halvannet minutt igjen til pause av 1. omgang fikk scoret RBK det som kan bli et meget viktig bortemål.

– Jeg er ikke sikker. Vi er begge to inni der, og ballen spretter litt. Den gikk i alle fall inn, og det var det viktigste. Å score borte i Europa er aldri dumt, og uavgjort er et greit resultat, sier Reginiussen til NRK i Irland.

Vegar Eggen Hedenstad slo et frispark inn i feltet. Tore Reginiussen fikk ta ned ballen på fem meter, og hadde god tid til å sette ballen i kassa. Det så først ut som Reginiussen var målscorer, men reprisene viste at Dundalk-kaptein Brian Gartland kom foran RBK-stopperen og pirket ballen i eget nett.

Ble tatt på senga

I pauseintervjuet med Viasat 4 innrømte Kåre Ingebrigtsen at RBK ble tatt på senga av irenes høye intensitet.

– Ja, men vi visste det på forhånd. Vi kom oss utover, og det ble jevnere på slutten, uttalte Ingebrigtsen i pausen.

Rosenborg, i lyseblå drakter for anledningen, tok få sjanser da de kom ut etter pause. Dundalk hadde ballen mesteparten av tiden, mens Ingebrigtsens menn lå lavt og ventet på kontringsmuligheter.

Reginiussen: En gjeng mannfolk!

Det gjorde at Dundalk fikk langt færre sjanser, og kampen ebbet ut med 1–1. Rosenborgs scoring gir dem et godt utgangspunkt før returkampen; nå må Dundalk score i returkampen på Lerkendal. Den spilles neste onsdag.

– Vi er kapable til å slå de hjemme. Da må vi være på tå og ta duellene. Det er en gjeng med skikkelige mannfolk. Hvis vi ikke står opp blir det tøft, sier Tore Regniussen til Viasat 4.

Siste nytt

 • Zuccarello-assist i nytt tap

  En svak midtperiode ble utslagsgivende da New York Rangers og Mats Zuccarello røk 2–4 for Los Angeles Kings i NHL søndag. Mats Zuccarello fikk notert en målgivende pasning på 2-0 målet.

  Mats Zuccarello
  Foto: NTB Scanpix
 • Weng spår OL-gull til Kalla

  Heidi Weng mener Charlotte Kallas «mesterskapshode» gir svensken en fordel før OL neste måned. Hun tror Kalla kommer til å ha gull med hjem fra Sør-Korea. Det skriver Aftonbladet.

  Charlotte Kalla
  Foto: SKJERMDUMP NRK
 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal