Lingard slo tilbake etter mesterligafadesen: – Det har ikke vært lett

Manchester Uniteds Jesse Lingard og David De Gea spilte hovedrollene i et ellevilt drama på London Stadium. Den ene fikk drømmetreff, den andre reddet West Hams straffe på overtid.

Premier League - West Ham United v Manchester United

VILL MÅLJUBEL: Bruno Fernandes og Jesse Lingard (foran) feirer 2–1-målet i det 89. minutt. Aaron Wan-Bissaka til høyre.

Foto: David Klein / Reuters

Ole Gunnar Solskjær stormet ut på banen for å feire sammen med De Gea og resten av laget etter strafferedningen som berget 2–1 borte mot West Ham.

De Gea bommet på det avgjørende straffesparket og reddet ikke et eneste forsøk i europaliga-finalen tidligere i år. Søndag fikk han en liten revansj da han berget tre poeng til Manchester United på overtid – med sin første strafferedning på de siste 22 forsøkene.

Sisteskansen hadde ikke reddet straffe i Premier League siden 2014.

West Ham-manager David Moyes fikk kritikk fra eksperthold for å la Mark Noble ta straffen. Veteranen kom nemlig rett fra banken.

– Jeg tror jeg ville vært mer irritert med meg selv om jeg ikke hadde tatt den beslutningen, svarer Moyes til BBC på spørsmål om valget.

Lingard slo tilbake

Jesse Lingard, som tirsdag serverte Young Boys seiersmålet på overtid i mesterligaen, spilte den andre helterollen på London Stadium. Han fikk drømmetreff og banket inn vinnermålet minuttet før full tid.

– Jeg har jobbet hardt for å komme meg over det som skjedde tidligere denne uken, det har ikke vært lett, sier Lingard etter kampen, ifølge TV 2.

– Jeg er så glad på hans vegne. Jesse hadde en tøff kveld på tirsdag, men har jobbet hardt etterpå, sier Solskjær.

Frustrert Ronaldo

West Ham-angriper Saïd Benrahma sørget for en tung start for Manchester United da han – via armen til Raphaël Varane – scoret kampens første mål etter en halvtimes spill. Cristiano Ronaldo slo raskt tilbake, men det var lite som tydet på annet enn uavgjort få minutter før slutt.

Portugiseren var tydelig irritert og frustrert underveis i kampen. Målet ble feiret med å beine tilbake til midtsirkelen. Kvarteret før slutt slo han ut med armene på teatralsk vis etter en duell med Vladimir Coufal. Han protesterte høylydt da han ikke fikk straffespark.

Premier League - West Ham United v Manchester United

FRUSTRET: Cristiano Ronaldo kunne ikke tro at han ikke fikk straffespark.

Foto: David Klein / Reuters

Men dommer Martin Atkinson lot seg ikke rikke. Han mente Ronaldo oppsøkte situasjonen. Solskjær mener laget hans ble snytt ved to anledninger.

– På den første setter West Ham-spilleren ut foten og Cristiano løper rett frem. Forhåpentligvis blir det ikke slik at Ronaldo aldri skal få et straffespark, sier Solskjær.

Manchester United møter West Ham i ligacupen allerede onsdag.

Sportsnyheter

Ble buet av banen – så hyllet Solskjær supporterne

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United lukket ørene for pipekonserten på Old Trafford. I stedet tok de med seg applausen fra Stretford End – og snudde 0–2 til 3–2.

Siste nytt

 • Chelsea kjørte over Malmö

  Chelsea var aldri truet i oppgjøret mot Malmö onsdag og kjørte over de svenske gjestene med 4-0. Både Romelu Lukaku og Timo Werner måtte av med skade i kampen.

  Champions League - Group H - Chelsea v Malmo FF
  Foto: David Klein / Reuters
 • Akershus har tillit til skistyret

  Styremedlem Dag Helland-Hansen i Akershus skikrets bekreftar overfor NRK at dei ikkje vil komme med eit mistillitsforslag mot det sittande skistyret.

  Det blei klart i et styremøte i kveld. Dei vil heller presentere eitt forslag til løysing, som vil bli diskutert på kretsledermøte førstkommande helg.

  – Denne løysinga vil bli presentert før kretsledermøte. Vi meiner at denne løysinga vil vere betre enn eitt mistillitsforslag, skriv Akershus skikrets i ein utsegn.

  Røste og Bråthen
 • Etterlengtet Barcelona-seier

  Barcelona slo Dynamo Kiev 1-0 etter en scoring av Gerard Piqué i første omgang. Det var en mildt sagt etterlengtet seier, etter at det spanske storlaget hadde tapt de to første kampene i årets mesterliga.

  yzYC5GH0y5Q
  Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal