Hopp til innhold

Lingard slo tilbake etter mesterligafadesen: – Det har ikke vært lett

Manchester Uniteds Jesse Lingard og David De Gea spilte hovedrollene i et ellevilt drama på London Stadium. Den ene fikk drømmetreff, den andre reddet West Hams straffe på overtid.

Premier League - West Ham United v Manchester United

VILL MÅLJUBEL: Bruno Fernandes og Jesse Lingard (foran) feirer 2–1-målet i det 89. minutt. Aaron Wan-Bissaka til høyre.

Foto: David Klein / Reuters

Ole Gunnar Solskjær stormet ut på banen for å feire sammen med De Gea og resten av laget etter strafferedningen som berget 2–1 borte mot West Ham.

De Gea bommet på det avgjørende straffesparket og reddet ikke et eneste forsøk i europaliga-finalen tidligere i år. Søndag fikk han en liten revansj da han berget tre poeng til Manchester United på overtid – med sin første strafferedning på de siste 22 forsøkene.

Sisteskansen hadde ikke reddet straffe i Premier League siden 2014.

West Ham-manager David Moyes fikk kritikk fra eksperthold for å la Mark Noble ta straffen. Veteranen kom nemlig rett fra banken.

– Jeg tror jeg ville vært mer irritert med meg selv om jeg ikke hadde tatt den beslutningen, svarer Moyes til BBC på spørsmål om valget.

Lingard slo tilbake

Jesse Lingard, som tirsdag serverte Young Boys seiersmålet på overtid i mesterligaen, spilte den andre helterollen på London Stadium. Han fikk drømmetreff og banket inn vinnermålet minuttet før full tid.

– Jeg har jobbet hardt for å komme meg over det som skjedde tidligere denne uken, det har ikke vært lett, sier Lingard etter kampen, ifølge TV 2.

– Jeg er så glad på hans vegne. Jesse hadde en tøff kveld på tirsdag, men har jobbet hardt etterpå, sier Solskjær.

Frustrert Ronaldo

West Ham-angriper Saïd Benrahma sørget for en tung start for Manchester United da han – via armen til Raphaël Varane – scoret kampens første mål etter en halvtimes spill. Cristiano Ronaldo slo raskt tilbake, men det var lite som tydet på annet enn uavgjort få minutter før slutt.

Portugiseren var tydelig irritert og frustrert underveis i kampen. Målet ble feiret med å beine tilbake til midtsirkelen. Kvarteret før slutt slo han ut med armene på teatralsk vis etter en duell med Vladimir Coufal. Han protesterte høylydt da han ikke fikk straffespark.

Premier League - West Ham United v Manchester United

FRUSTRET: Cristiano Ronaldo kunne ikke tro at han ikke fikk straffespark.

Foto: David Klein / Reuters

Men dommer Martin Atkinson lot seg ikke rikke. Han mente Ronaldo oppsøkte situasjonen. Solskjær mener laget hans ble snytt ved to anledninger.

– På den første setter West Ham-spilleren ut foten og Cristiano løper rett frem. Forhåpentligvis blir det ikke slik at Ronaldo aldri skal få et straffespark, sier Solskjær.

Manchester United møter West Ham i ligacupen allerede onsdag.

Siste nytt

 • Riiber suveren igjen

  Jarl Magnus Riiber var tilbake i storslag i hoppbakken i dag, og vant kombinertrennet i Ruka.

  – Det smakte nå altså, sier Riiber til NRK.

  I dagens konkurranse gikk de fellesstart i langrenn, før de avsluttet i hoppbakken. Riiber vant langrennet etter en spurt, og ledet smått før hopprennet.

  – Når man sitter på toppen og hører om mange lange lengder et jevnt langrenn så er det ekstra deilig å avgjøre det i hoppbakken, sier Riiber.

  Alene på toppen satt det for Riiber igjen i hoppbakken etter en ustød start på sesongen i hoppbakken.

  – Jeg har rota litt i bakken, så det å kjenne at det går ok når jeg kommer ut var en god følelse. Det er viktig for selvtilliten.

  Dette var Riibers 51. verdenscupseier. Den 50. vant han i går.

  Franske Matteo Baud ble nummer to, mens Ryota Yamamota fra Japan ble nummer tre. Jens Lurås Oftebro hoppet 137,5 meter, og med 144,2 poeng endte han på fjerdeplassen.

  Jarl Magnus Riiber
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Belgia snublet etter sjansesløseri

  Det ble ikke noe De Bruyne-show da Belgia gikk på et 0-2-tap mot Marokko.

  De første 45 minuttene var relativt sjansefattige, men omgangen fikk en dramatisk slutt. Marokkos Hakim Ziyech sendte frisparket gjennom hele feltet og i mål, men målet ble avblåst for offside.

  Belgia var førende store deler av kampen, men maktet ikke å sette sjansene. Det gjorde derimot Abdelhamid Sabiri, da han dundret ballen rett i mål fra frispark.

  På overtid satte Marokko spikeren i kista. Innbytter Zakaria Aboukhlal banket ballen opp i nettaket, og sørget for historisk seier over Belgia.

  – Det skal bli interessant å følge Marokko videre, sier NRKs fotballekspert Åge Hareide etter kampen.

 • O'Neil blir permanent Bournemouth-sjef

  Gary O'Neil har imponert Bournemouth-ledelsen som managervikar og har skrevet under på en 1,5 år lang avtale som hovedtrener for Premier League-klubben.

  – Vi har blitt veldig imponerte av hvordan han har opptrådt siden han kom til klubben og føler det er fortjent at han for sjansen til å lede laget videre, sier Bournemouth-direktør Neill Blake, ifølge NTB.

  Gary O'Neil
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste