Ronaldo-scoring hjalp lite da United røk på overtidssmell: – En utilgivelig feil

Med kun ti mann på banen så Manchester United ut til å berge uavgjort. Men fire og et halvt minutt på overtid rotet Jesse Lingard det til.

I ti minutter før pause, og hele andre omgang, måtte Manchester United spille med én mann mindre. På stillingen 0–1 kjørte Young Boys på mot gjestenes 16-meter, og etter 66 minutter fikk Nicolas Moumi Ngamaleu satt inn utligningen mellom David de Gea og stolpen.

Og snaut fire og et halvt minutt inn i overtiden satte vertene spikeren i kista.

Jordy Siebatcheu etter scoring mot Manchester United i mesterligaen.

FEIRING: Både supporterne og Young Boys-spillerne jublet hemningsløst etter seieren.

Foto: Sebastien Bozon / AFP

Et dårlig tilbakespill fra Jesse Lingard havnet rett i beina på Jordan Siebatcheu, som løftet ballen over foten til de Gea og sikret seieren for Young Boys.

– Det er en utilgivelig feil av Jesse Lingard. For et aldri så lite fotballsjokk i Sveits, kommenterte TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen etter scoringen.

Solskjær var på sin side ikke så streng etter tabben.

– Den siste var en feil av Jesse. Sånt skjer. Vi ga dem den, sa Solskjær etter kampen i et intervju vist på TV 2.

– Det er ikke en bra måte å slippe inn mål på.

Etter tapet i Sveits har Manchester United tapt syv av sine elleve mesterligakamper under Solskjær.

Ronaldo scoret igjen

Men det startet lyst for Manchester United. Det tok 13 minutter før Cristiano Ronaldo scoret i sin første mesterligakamp for Manchester United på 12 år.

Bruno Fernandes sendte av gårde et lekkert innlegg med utsiden av foten. Landsmann Ronaldo løp seg deretter fri og klarte å få ballen forbi Young Boys-keeperen.

Men én Ronaldo-scoring holdt ikke for tre poeng til Solskjærs mannskap.

 • Se scoringene i vinduet øverst.

Wan-Bissaka så rødt før pause

For det var ikke bare Lingards tabbe som ødela for United. Problemene for gjestene startet allerede ti minutter før pause. Aaron Wan-Bissaka prøvde å rette opp etter en dårlig berøring, men da satte han knottene i ankelen til Young Boys-spiller Christopher Martins Pereira.

Pereira ble liggende og vri seg i smerte, samtidig som Wan-Bissaka ble vist det røde kortet av dommeren. Da stod det bare 35 minutter på klokka.

Manchester United-spilleren så ikke ut til å protestere mot avgjørelsen, som gjorde at gjestene måtte klare seg med ti mann resten av kampen.

– Det er selvfølgelig vanskelig når du spiller med ti mann. Spesielt på kunstgresset hvor ballen beveger seg fort. Vi blir løpende mye. Men jeg synes vi holdt de vekk fra å skape for mange sjanser, sa Solskjær i et intervju vist på TV 2.

 • Se taklingen her:

Etter utvisningen valgte også Solskjær og ta ut Jadon Sancho, for å sette Diogo Dalot inn på backen.

Like etter Young Boys' utligning ble også Ronaldo byttet ut. 36-åringen spilte sin 177. mesterligakamp og tangerte dermed rekorden til keeperen Iker Casillas, hans tidligere lagkamerat i Real Madrid.

Bedre rustet i år

Før kampen var Solskjær klar på at Manchester United er bedre forberedt til å utfordre motstanden i år, enn i fjorårets mesterliga.

– Vi har hatt noen store øyeblikk, men laget har vokst og blitt mer modent i løpet av de siste sesongene, sa Solskjær, og skrøt av to av sine nysigneringer.

– Raphaël Varane og Cristiano Ronaldo har tillagt laget noe ekstra som du må kjøpe hvis ikke du har vunnet det fire ganger selv.

Siste nytt

 • VM-sølv til Borch

  Kjetil Borch slo til med sølv, bak Italia, i verdensmesterskapet i kystroing i Portugal søndag. Medaljen kom i strandsprint, og øvelsen skal inn på OL-programmet i 2028.

  – Det er litt rart. Jeg hadde ingen ambisjoner da jeg kom hit og hadde ikke lagt inn så mye trening. Det er en ny konkurranseform, en avart av roing, så det er kult å kunne gjøre det nokså bra på første forsøk, sier han til NRK.

  Borch fortalte nylig at han var lei roing etter OL, og la på seg 10 kilo siden sølvet i Tokyo.

  – Fett er fart. Jeg har jo gått opp en del og trent i snitt én økt i uka, så jeg er ikke i sykt god form. Men det er en kort konkurranse, så kravet til aerob kapasitet er ikke like stort, sier han.

  Kjetil Borch
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ruud og Europa jublet for seier

  Casper Ruud og hans Europa-lagkamerater kunne søndag juble for seier over verdenslaget i Laver Cup i tennis allerede etter søndagens første kamp.

  Andrej Rublev og Alexander Zverev vant doublekampen mot Reilly Opelka og Denis Shapovalov og sørget for åttende Europa-seier på ni kamper så langt. Dermed ble de tre gjenstående singlekampene avlyst fordi de var uten betydning.

  I stedet avvikles en siste doublekamp der Casper Ruud og Daniil Medvedev skal møte Felix Auger-Aliassime og Diego Schwartzman. Det blir i praksis en oppvisningskamp.

  Ruud imponerte da han fredag spilte turneringens åpningskamp og slo Opelka i strake sett (NTB).

  Ruud og Borg
  Foto: CLIVE BRUNSKILL / AFP
 • Tre mål på tre minutter i Molde

  Tre spinnville minutter snudde kampen mellom Molde og Viking på hodet.

  Eirik Ulland Andersen hadde sendt Molde i føringen etter en halvtimes spill, men det var senere i kampen dramatikken skulle utfolde seg.

  På stillingen 1-0 til Molde utliknet Samúel Fridjónsson for Viking etter 70 minutters spill. Rett fra avspark gikk Molde i angrep, og Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo satte lekkert inn 2-1.

  Men det ga seg ikke der. For rett fra avspark igjen gikk Viking i angrep. Shayne Pattynama styrte inn utlikningen via Martin Linnes, og rogalendingene hadde kommet tilbake for andre gang på tre minutter.

  Det var også det siste målet i kampen. Molde taper to poeng i gullkampen.

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Viking
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal