Hopp til innhold

Granerud droppet Lindvik-hyllest etter bragd: – Ikke optimalt

Marius Lindvik (23) tok sin åttende individuelle verdenscupseier i Planica. Halvor Egner Granerud (25) mister dermed pallplassen i verdenscupen sammenlagt og er ikke fornøyd.

Granerud og Lindvik

STORE KONTRASTER: Lindvik stakk av med seieren og pallplass i verdenscupen sammenlagt. Granerud måtte ta til takke med den «sure» fjerdeplassen.

Foto: AP

Med et hopp i andreomgang på 245,5 meter kunne Lindvik juble av glede nede i den velkjente Planica-bakken.

– For en sinnssyk fin dag, sier Lindvik til NRK med en svær champagne fra Slovenia i hånden.

– Dette var utrolig morsomt, spesielt når det er så mye folk til stedet. For et sinnssykt trøkk, sier dagens ener.

Det er fire år og 16 renn siden en nordmann sist vant et individuelt skiflygingsrenn i verdenscupen.

Ble ikke med på Lindvik-hyllest

Men én nordmanns glede ble en annens sorg. Halvor Egner Granerud endte på en 12.-plass og mistet tredjeplassen i verdenscupen med fire snaue poeng.

Da Lindvik ble hyllet for sin seier og flotte sesong, var Granerud borte.

– Jeg var veldig skuffet og måtte litt vekk. Jeg kjenner meg selv såpass godt at jeg vet at hvis jeg ikke hadde stukket av gårde hadde jeg vært en surpomp og en demper, sier Granerud til NRK.

Granerud

– Angrer du på at du ikke var der?

– Nei. Jeg tror det var lurt, jeg.

Landslagstrener Alexander Stöckl fikk med seg hendelsen. Han vil ikke direkte kritisere Granerud for å ha droppet Lindviks hyllest, men skulle helst sett at situasjonen ble løst på en bedre måte.

– Jeg tror han gikk rett i skifteboden. Det er ikke helt optimalt, men jeg har forståelse for at det er ganske tungt, sier Stöckl til NRK.

Hoppuka 2021-2022

IKKE OPTIMALT: Mener landslagstrener Alexander Stöckl.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Hva kommer du til å si til ham?

– Jeg skal først og fremst høre hvordan han har det og ta en god prat med ham. Det hadde vært bedre for alle om han hadde vært der, men det er jo ikke så lett.

Det var lenge usikkert om Granerud skulle være med til Planica. For Stöckl er det viktig å rose Granerud for at han vant den mentale kampen med seg selv og våget å hoppe i skiflygingsbakken.

Rørt Tande

Det ble en dag som Lindvik nok sent glemmer. For ikke nok med seieren: 23-åringen satte også personlig rekord med sitt hopp på 245,5 meter.

– Nå er jeg glad. Nå er det adrenalin og glede, sier han om sin egen prestasjon.

Lindvik kan se tilbake på en sesong med blant annet individuelt OL- og VM-gull sammen med fire verdenscupseire.

– Det har vært en helt sinnssyk sesong. Jeg har nådd over halvparten av målene jeg har satt meg over en femårsperiode. Jeg tar med meg masse fin erfaring inn i fremtiden, sier han.

Slovenia Ski Jumping World Cup
Foto: Darko Bandic / AP

Det var en rørt Daniel André Tande som fikk se lagkameraten vinne søndagens hopprenn. Det nesten nøyaktig ett år etter at Tande falt stygt og var i kunstig koma i samme bakke.

– Dette var sjukt. Jeg tror det er en av de råeste omgangene jeg har fått lov til å se av skiflyging, sier Tande til NRK etter rennet.

Han valgte selv å ikke hoppe i Planica, men var til stede og fikk suge til seg den berømte stemningen.

Pallplass sammenlagt

Lindvik tok altså tredjeplassen sammenlagt i verdenscupen foran Halvor Egner Granerud. Japanske Ryoyu Kobayashi ble beste hopper i verdenscupen med totalt 1621 poeng.

Etter førsteomgang lå alt til rette for seier til Rælingen-hopperen. Med 226 poeng og det lengste hoppet på 241,5 meter var det norsk ledelse før andreomgang.

Ski Jumping World Cup 2022

Marius Lindvik med det synlige beviset på søndagens seier.

Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters

– Det kjentes bra ut. Jeg følte at jeg fortsatte der jeg slapp i går. Vi får se om det holder, så er det bare å kline til en omgang til, sa Lindvik.

Forfang og Granerud slo tilbake

Halvor Egner Granerud skuffet på sitt første hopp på 226 meter, men slo kraftig tilbake på sitt andre og landet på 243,5 meter. Et voldsomt jubelbrøl kom det fra Asker-hopperen.

– Det var et fint hopp. Til syvende og sist taper jeg den tredjeplassen i sammenlagten på stil denne helgen her og det er selvfølgelig kjipt. Uansett skal jeg prøve å være stolt av det jeg har fått til denne helgen, sier han til NRK.

Johann André Forfang hadde også et svakt første hopp, men som sin lagkamerat slo også hopperen fra Tromsø kraftig tilbake. 237 meter var en fin måte å avslutte sesongen, til tross for 16.-plassen.

Japanske Yukiya Sato tok andreplassen bak Lindvik, mens slovenske Peter Prevc tok den siste pallplassen.

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal