Hopp til innhold

Ny sponsoravtale kan skape Northug-problemer: – Sier seg selv at vi er skuffet

Norges Skiforbund har vendt tommelen ned for en sponsoravtale med Coop. Nyheten falt ikke i god jord hos Northug-leiren.

Petter Northug

UTENFOR: Petter Northug har lenge hatt en privatavtale med nettopp Coop. Her fra trening i Italia i fjor høst.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det siste jeg hørte fra skiforbundet var at vi kunne gå i forhandlinger med Coop om å reforhandle den privatavtalen som Petter Northug har hatt de siste fem årene. Så det her er en overraskende vending for vår del, det er ingen tvil om det, sier Petter Northugs manager Are Sørum Langås til NRK.

Northug har i flere år hatt en privat sponsoravtale med nettopp Coop. Den har skapt utfordringer i forholdet til Norges Skiforbund, som har sittet på en avtale med konkurrenten Norgesgruppen.

Nylig meldte TV 2 at Norges Skiforbund var i forhandlinger med Coop om en sponsoravtale. Styret i handelskjeden skal for bare få dager siden ha behandlet og sagt ja til en ferdigforhandlet avtale med forbundet.

Fredag bekreftet imidlertid administrasjons- og markedssjef Espen Bjervig i skiforbundet at det likevel ikke blir noen Coop-avtale. VG var først ut med å omtale saken.

Espen Bjervig.

Espen Bjervig.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Vi har hatt forhandlinger med Coop gjennom vinteren. De har vært profesjonelle og ryddige, men det ble ikke noen avtale. Langrennskomiteen besluttet etter en helhetsvurdering at de ikke ønsket å sluttføre en avtale med Coop, sier Bjervig til avisen.

Coop: – Aldri opplevd maken

I stedet forlenges nå samarbeidet med Norgesgruppen. I en pressemelding opplyser skiforbundet at en ny treårsavtale er inngått og signert. Avtalen gjelder alle elitelandslagene i langrenn.

Vi er veldig overrasket. Vi ble kontaktet av Norges Skiforbund i november som spurte om vi ønsket å sponse dem. Så hadde vi en seriøs samtale og jobbet frem et avtaleverk sammen med dem, gode seriøse forhandlinger. Så kom sjokkbeskjeden, sier Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop, til NRK.

Han er i likhet med Northug-leiren skuffet over hvilken vending forhandlingene med skiforbundet har tatt, og sier de allerede hadde planlagt å legge ned en god del kroner i norsk langrenn på breddenivå.

– Vi har ikke fått noen begrunnelse i det hele tatt. Jeg har selv spurt gjentatte ganger om å få møte langrennskomiteen i skiforbundet, men bare fått avslag. Jeg har aldri opplevd maken, sier Stokke.

Det er neppe gode nyheter for Petter Northug og hans støttespillere. Langrennsstjernen skal være på vei inn på landslaget igjen foran den kommende VM-sesongen.

– Nå er det kjærlighet. Nå har vi hjerter og blunkesmilefjes i tekstmeldingene, da er det et tegn på at det er en liten flørt, og det kan ende i en noe bra, sa Northug til NRK under ski-NM.

Petter Northug

TILBAKE? Petter Northug har stilt opp i en rekke skirenn den siste tiden. Her fra Trondheim Skishow tidligere denne uken.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Skuffet Northug-manager

Dersom skiforbundet hadde inngått samarbeid med Coop, kunne trolig også Northug beholdt sin avtale med handelskjeden. Det synes nå i stedet umulig, dersom han skal tilbake på landslaget.

– Er dere skuffet?

– Ja det sier seg selv. Jeg har vært tydelig med Espen Bjervig om hvordan jeg opplevde denne prosessen her, så får vi ta videre dialog med skiforbundet og med Petter, sier Langås til NRK.

Manageren vil ikke kommentere hvordan Northug vil påvirkes av skiforbundets sponsorvalg.

Usikker fremtid

Velger Northug å vende tilbake til landslaget foran neste sesong, må han trolig vende sin mangeårige støttespiller ryggen. I Norges Skiforbund har man nemlig vært tydelige på at trønderen ikke kan regne med å få spesialbehandling denne gangen.

Tidligere har Northug fått en landslagsavtale som har åpnet for at han kunne profilere Coop i sommerhalvåret, for deretter å stille seg til disposisjon for skiforbundets samarbeidspartnere ved sesongstart.

Fredag gjentar markeds- og administrasjonssjef Espen Bjervig overfor VG at det blir uaktuelt å fortsette med den typen praksis på grunn av et vedtak i skistyret.

Northug og hans støttespillere har vært hemmelighetsfulle med hensyn til hvor veien går videre for langrennsstjernen. I forbindelse med NM i Alta nylig signaliserte samtidig hovedpersonen overfor NRK at dialogen med landslagsledelsen er positiv.

Northug skal samtidig ha vært i samtaler med Coop om en videreføring av samarbeidet.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal