Hopp til innhold

Larvik kan være konkurs om to uker

Hvis ikke Larvik Håndballklubb skaffer tre millioner kroner innen 9. mai, er det trolig over og ut for den tradisjonsrike klubben.

Eliteserien håndball kvinner : Vipers Kristiansand - Larvik (31-27)

KRISE: Thea Mørk er en av spillerne som står i fare for å være klubbløs om to uker.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

I 2015 var det økonomisk krise i Larvik. Da ble klubben reddet av forskudd fra sponsorer som nå, tre år senere, gjør at klubben igjen mangler flere millioner kroner. Det ble spillere og ansatte informert om mandag kveld.

– Vi er kommet så langt at vi må innkalle til et årsmøte for å begjære oppbud. Det er vår plikt som styre når vi ikke har penger til å betale leverandører og lønn til de ansatte, sier Cathrine Svendsen, styreleder i LHK til Østlands-Posten.

Vil selge 300 «Larvikpakker»

Klubben har lagt ut informasjon på deres hjemmesider om den kritiske situasjonen og samtidig innkalt til det ekstraordinære styremøtet 9. mai.

«Styret og administrasjonen har gjennom hele 2017 og 2018 arbeidet intenst med å løse de gjenstående utfordringene: Kortsiktig stram likviditet våren 2018 og Norges Håndballforbunds krav om positiv egenkapital ved utløpet av 2018.»

Larvik HK trenger tre millioner kroner innen to uker, og håper å redde klubben ved salg av såkalte «Larvikpakker» som inneholder sesongkort, sponsortreff og kick off-billetter. Salg av 300 Larvikpakker vil dekke beløpet.

Publikumssvikt

Som følge av Larviks økonomiske situasjon har klubben måttet selge en rekke profilerte landslagsspillere de siste par årene. Det har igjen ført til lavere publikumsoppslutning og mindre attraktiv håndballskole.

– Mesterligakampen mellom LHK og Györ i fjor var det 3650 tilskuere på. I fjor hadde vi noen slike kamper. I år har vi ikke hatt noen slike, sier Svendsen til Østlandsposten.

Ifølge avisen skal det ha vært en nedgang på 59 prosent på Larviks mesterliga- og europacupkamper fra forrige sesong.

larvik

GULLGENERASJON: Larvik har prestert sportslig til tross for økonomiske problemer de siste årene, men før fjorsesongen måtte klubben selv nesten alle landslagsspillerne.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Kan nektes elitelisens

Håndballforbundets krav om positiv egenkapital ved utgangen av 2018 gjør at det ikke bare er akutte økonomiske problemer Larvik møter. Om ikke klubben møter forbundets krav, vil den nektes elitelisens og flyttes ned en divisjon.

«Styret iverksetter umiddelbare tiltak for å søke og styrke klubbens økonomi med sikte på å videreføre aktiviteten på tilsvarende nivå som i dag. Styret ser det ikke som realistisk å videreføre klubben på lavere nivå», står det på Larviks hjemmesider.

Styret skriver at de vurderer situasjonen som svært vanskelig, og at de vil ta stilling til om det er grunnlag for å videreføre klubben på styremøtet 9. mai. Frem til da vil styret, spillere, tidligere spillere og ansatte kontakte alle bedrifter i byen og tilby «Larvikpakka».

NB: For første gang på 14 år måtte Larvik gi fra seg seriegullet denne sesongen. Det gikk til Kristiansand-laget Vipers. Larvik sikret sølvet, noe som ifølge klubben selv var langt bedre enn forventet tatt i betraktning den nye og unge spillerstallen.

Siste nytt

  • Norsk VM-bronse i curling

    Curlingekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo Sveits 6-5 i en spennende bronsekamp i VM blandet lag i Östersund.

    Dermed ble det igjen medaljejubel for paret som fra før har tatt sølv og bronse i både VM og OL.

    Skaslien og Nedregotten løftet seg etter fredagens semifinaletap mot Estland og vant den tette kampen mot sveitserne.

    Den norske duoen avgjorde mye da de tok tre poeng i femte omgang og dermed tok ledelsen 5-3. Sveitserne tok ett poeng i hver av de to neste omgangene, og dermed kunne Skaslien og Nedregotten kontrollere inn seieren med sistestein i den avgjørende omgangen.

    (©NTB)

    597pS7pqseA
    Foto: AP
  • Roing: Juel og Solbakken til A-finale i EM

    Jonas Juel og Erik Solbakken skal kjempe om EM-medaljer i dobbeltsculler i ro-EM i Ungarn.

    De to nordmennene er klare for A-finale i sin klasse etter å ha blitt nummer tre i semifinalen lørdag. 3.-plassen holdt akkurat til å gå videre til A-finalen, men til gjengjeld var avstanden ned til 4.-plasserte Frankrike nesten tre sekunder.

    Tysklands Jonas Gelsen og Marc Weber vant semifinalen foran en italiensk båt. Juel og Solbakken ble slått med snaut ni sekunder av vinnerbåten.

    Juel og Solbakken er tatt ut til EM på bekostning av Oscar Helvig og Kristoffer Brun. De to sistnevnte har sørget for at én norsk dobbeltsculler er kvalifisert for OL i Paris, og det er ennå ikke avklart hvilken duo som får konkurrere der.

    I verdenscupregattaen i italienske Varese nylig var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    Ro-EM kan du se på NRK.

    (©NTB)

    OhNKv4qQYNk
    Foto: NTB
  • Norges cheerleadere nest best i verden: – En utrolig VM-dag

    Fredag var de de norske seniorlagene i aksjon i VM i cheerleading i Orlando, USA, og de leverte en rekke flotte prestasjoner.

    Norge sikret seg sølvmedalje i en av de gjeveste kategoriene, og fikk igjen bekreftet sin posisjon som en sterk nasjon innen sporten.

    – For en utrolig VM-dag vi har hatt! Våre seniorlag har virkelig vist hva norsk cheerleading står for, sier Thomas Kejser-Lervik, leder av Norges Amerikanske Idretters Forbund.

    Etter at de norske juniorlagene torsdag sikret seg sølv og to bronsemedaljer, var det seniorenes tur til å skinne på fredag. Norges lag leverte også veldig sterkt her.

    – Med sterk innsats og lagånd viste våre utøvere at de er å regne med på verdensscenen. Resultatet markerer en betydelig prestasjon, og vi ser frem til å bygge videre på dette og fortsette å utvikle sporten i Norge, avslutter han.

    y

Sendeplan

Kl. Program Kanal