Hopp til innhold

Larvik kan være konkurs om to uker

Hvis ikke Larvik Håndballklubb skaffer tre millioner kroner innen 9. mai, er det trolig over og ut for den tradisjonsrike klubben.

Eliteserien håndball kvinner : Vipers Kristiansand - Larvik (31-27)

KRISE: Thea Mørk er en av spillerne som står i fare for å være klubbløs om to uker.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

I 2015 var det økonomisk krise i Larvik. Da ble klubben reddet av forskudd fra sponsorer som nå, tre år senere, gjør at klubben igjen mangler flere millioner kroner. Det ble spillere og ansatte informert om mandag kveld.

– Vi er kommet så langt at vi må innkalle til et årsmøte for å begjære oppbud. Det er vår plikt som styre når vi ikke har penger til å betale leverandører og lønn til de ansatte, sier Cathrine Svendsen, styreleder i LHK til Østlands-Posten.

Vil selge 300 «Larvikpakker»

Klubben har lagt ut informasjon på deres hjemmesider om den kritiske situasjonen og samtidig innkalt til det ekstraordinære styremøtet 9. mai.

«Styret og administrasjonen har gjennom hele 2017 og 2018 arbeidet intenst med å løse de gjenstående utfordringene: Kortsiktig stram likviditet våren 2018 og Norges Håndballforbunds krav om positiv egenkapital ved utløpet av 2018.»

Larvik HK trenger tre millioner kroner innen to uker, og håper å redde klubben ved salg av såkalte «Larvikpakker» som inneholder sesongkort, sponsortreff og kick off-billetter. Salg av 300 Larvikpakker vil dekke beløpet.

Publikumssvikt

Som følge av Larviks økonomiske situasjon har klubben måttet selge en rekke profilerte landslagsspillere de siste par årene. Det har igjen ført til lavere publikumsoppslutning og mindre attraktiv håndballskole.

– Mesterligakampen mellom LHK og Györ i fjor var det 3650 tilskuere på. I fjor hadde vi noen slike kamper. I år har vi ikke hatt noen slike, sier Svendsen til Østlandsposten.

Ifølge avisen skal det ha vært en nedgang på 59 prosent på Larviks mesterliga- og europacupkamper fra forrige sesong.

larvik

GULLGENERASJON: Larvik har prestert sportslig til tross for økonomiske problemer de siste årene, men før fjorsesongen måtte klubben selv nesten alle landslagsspillerne.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Kan nektes elitelisens

Håndballforbundets krav om positiv egenkapital ved utgangen av 2018 gjør at det ikke bare er akutte økonomiske problemer Larvik møter. Om ikke klubben møter forbundets krav, vil den nektes elitelisens og flyttes ned en divisjon.

«Styret iverksetter umiddelbare tiltak for å søke og styrke klubbens økonomi med sikte på å videreføre aktiviteten på tilsvarende nivå som i dag. Styret ser det ikke som realistisk å videreføre klubben på lavere nivå», står det på Larviks hjemmesider.

Styret skriver at de vurderer situasjonen som svært vanskelig, og at de vil ta stilling til om det er grunnlag for å videreføre klubben på styremøtet 9. mai. Frem til da vil styret, spillere, tidligere spillere og ansatte kontakte alle bedrifter i byen og tilby «Larvikpakka».

NB: For første gang på 14 år måtte Larvik gi fra seg seriegullet denne sesongen. Det gikk til Kristiansand-laget Vipers. Larvik sikret sølvet, noe som ifølge klubben selv var langt bedre enn forventet tatt i betraktning den nye og unge spillerstallen.

Siste nytt

 • Zuccarello herjet med mål og to assist – ett målpoeng fra 600 i karrieren

  Mats Zuccarello herjet med ett mål og to assist da Minnesota Wild slo Chicago Blackhawks 4-1 i NHL søndag. Han mangler ett målpoeng på 600 i karrieren.

  Zuccarello er etter søndagens kamp oppe i 192 mål og 407 assist i grunnseriekamper i NHL. Dermed står han foran et gjevt jubileum.

  (©NTB)

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Pontus Hššk / NTB
 • Nordstad Moen klarte OL-kravet på maraton

  Friidrettsprofilen Sondre Nordstad Moen løp inn til tredjeplass i et maratonløp i japanske Fukuoka søndag.

  Nordstad Moen ble klokket inn til tiden 2.07.16, hvilket bare er halvannet minutt bak hans norske rekord, melder Friidrett1.

  Trønderens tid er i tillegg under OL-kravet og hans tredje beste løp på distansen noensinne.

  Sist Nordstad Moen løp like fort på maratondistansen var i 2019.

  Hans norske rekord lyder på 2.05.48 og stammer fra nettopp Fukuoka i 2017. (NTB)

  Sondre Nordstad Moen i aksjon på 10.000 meter for menn på Bislett.
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Storspill fra Hovland på siste dag på Bahamas

  Det ble ikke noe hat trick for Viktor Hovland i den eksklusive Hero World Challenge-turneringen på Bahamas, arrangert i regi av Tiger Woods.

  Nordmannen vant turneringen i både 2021 og 2022, men spilte svakt de tre første dagene og var aldri med i seierskampen. Han leverte imidlertid svært bra søndag, hvor han på de 15 første hullene noterte seg for to eagler og seks birdier.

  De siste tre hullene gikk han ett slag over par og dermed ble det en runde på totalt ni slag under par.

  Alle spillerne er ikke ferdigspilt, men i skrivende stund er det den beste runden så langt søndag. Hovland ligger an til å avansere fra en 16. plass til en delt 11. plass.

  Viktor Hovland
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal