Hopp til innhold

Larvik kan være konkurs om to uker

Hvis ikke Larvik Håndballklubb skaffer tre millioner kroner innen 9. mai, er det trolig over og ut for den tradisjonsrike klubben.

Eliteserien håndball kvinner : Vipers Kristiansand - Larvik (31-27)

KRISE: Thea Mørk er en av spillerne som står i fare for å være klubbløs om to uker.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

I 2015 var det økonomisk krise i Larvik. Da ble klubben reddet av forskudd fra sponsorer som nå, tre år senere, gjør at klubben igjen mangler flere millioner kroner. Det ble spillere og ansatte informert om mandag kveld.

– Vi er kommet så langt at vi må innkalle til et årsmøte for å begjære oppbud. Det er vår plikt som styre når vi ikke har penger til å betale leverandører og lønn til de ansatte, sier Cathrine Svendsen, styreleder i LHK til Østlands-Posten.

Vil selge 300 «Larvikpakker»

Klubben har lagt ut informasjon på deres hjemmesider om den kritiske situasjonen og samtidig innkalt til det ekstraordinære styremøtet 9. mai.

«Styret og administrasjonen har gjennom hele 2017 og 2018 arbeidet intenst med å løse de gjenstående utfordringene: Kortsiktig stram likviditet våren 2018 og Norges Håndballforbunds krav om positiv egenkapital ved utløpet av 2018.»

Larvik HK trenger tre millioner kroner innen to uker, og håper å redde klubben ved salg av såkalte «Larvikpakker» som inneholder sesongkort, sponsortreff og kick off-billetter. Salg av 300 Larvikpakker vil dekke beløpet.

Publikumssvikt

Som følge av Larviks økonomiske situasjon har klubben måttet selge en rekke profilerte landslagsspillere de siste par årene. Det har igjen ført til lavere publikumsoppslutning og mindre attraktiv håndballskole.

– Mesterligakampen mellom LHK og Györ i fjor var det 3650 tilskuere på. I fjor hadde vi noen slike kamper. I år har vi ikke hatt noen slike, sier Svendsen til Østlandsposten.

Ifølge avisen skal det ha vært en nedgang på 59 prosent på Larviks mesterliga- og europacupkamper fra forrige sesong.

larvik

GULLGENERASJON: Larvik har prestert sportslig til tross for økonomiske problemer de siste årene, men før fjorsesongen måtte klubben selv nesten alle landslagsspillerne.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Kan nektes elitelisens

Håndballforbundets krav om positiv egenkapital ved utgangen av 2018 gjør at det ikke bare er akutte økonomiske problemer Larvik møter. Om ikke klubben møter forbundets krav, vil den nektes elitelisens og flyttes ned en divisjon.

«Styret iverksetter umiddelbare tiltak for å søke og styrke klubbens økonomi med sikte på å videreføre aktiviteten på tilsvarende nivå som i dag. Styret ser det ikke som realistisk å videreføre klubben på lavere nivå», står det på Larviks hjemmesider.

Styret skriver at de vurderer situasjonen som svært vanskelig, og at de vil ta stilling til om det er grunnlag for å videreføre klubben på styremøtet 9. mai. Frem til da vil styret, spillere, tidligere spillere og ansatte kontakte alle bedrifter i byen og tilby «Larvikpakka».

NB: For første gang på 14 år måtte Larvik gi fra seg seriegullet denne sesongen. Det gikk til Kristiansand-laget Vipers. Larvik sikret sølvet, noe som ifølge klubben selv var langt bedre enn forventet tatt i betraktning den nye og unge spillerstallen.

Siste nytt

 • Mowinckel trøblet i vinden - pallplassen glapp

  Ragnhild Mowinckel øynet en seier i årets første storslalåmkonkurranse i verdenscupen.

  Hun lå på en andreplass rett bak svenske Sara Hector etter den første omgangen, men sviktet da det gjaldt som mest.

  I finaleomgangen endte den norske alpinisten på sjetteplass.

  – Hun var uheldig med vinden som kan ha påvirket sikten, mente Viaplays ekspertkommentator Bjørnar Neteland.

  Alpinstjernen Mikaela Shiffrin fikk også en skuffende start på verdenscupen, da hun endte på en 13. plass.

  – Hun ser nå på en av sine dårligste plasseringer i storslalåm, noensinne, sier Jonassen

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: Robert F. Bukaty / AP
 • Mowinckel på seiersjakt i Killington

  Ragnhild Mowinckel jakter seier i årets første storslalåmkonkurranse i verdenscupen. Hun har 38 hundredeler opp til leder Sara Hector etter 1. omgang i USA.

  Mowinckel kjørte fra startnummer tre og leverte en god omgang. Hun ledet fram til svenske Hector knallet til og la Mowinckel bak seg med 38 hundredeler. Mowinckel er den som ligger nærmest Hector etter at de antatt sterkeste har kommet i mål.

  Den amerikanske alpindronningen Mikaela Shiffrin skuffet på hjemmebane i Killington i første omgang. Hun er 1,36 sekund bak Hector foran finaleomgangen.

  Thea Louise Stjernesund fant ikke toppfarten og er 1,49 bak Hector, mens Maria Tviberg har 2,87 sekunder opp. Hun kan få konkurranse om å avansere til finaleomgangen.

  Finaleomgangen i Killington starter klokken 19.

  (©NTB)

  Pressekonferanse med de norske alpinutøverne
  Foto: Lise Åserud
 • Lewandowski i tårer etter sitt første VM-mål – setter press på Argentina

  Polen tok sin første seier i VM mot Saudi-Arabia, og det kan de takke keeper Wojciech Szczesny for.

  Piotr Zielinski sendte Polen i føringen etter 40 minutter, men rett etterpå fikk Saudi-Arabia tildelt et straffespark etter at dommeren hadde sett på VAR-skjermen.

  Det straffesparket var av den billige sorten.

  – Det er kjempebillig i mine øyne. Det synes jeg aldri i verden er straffe. Da blir det mange straffer i dette mesterskapet kommenterte TV2s ekspert Jesper Mathisen etter at dommeren pekte på straffemerket.

  Men Szczesny stod frem da Polen trengte det som mest. Først reddet han straffesparket, så kom han seg kjapt opp og reddet returen mesterlig.

  Begge lag skapte store sjanser i andre omgang, og Robert Lewandowski hadde et forsøk i stolpen.

  Snaue ti minutter før slutt så lyktes det endelig for Barcelona-spissen. Lewandowski utnyttet en gavepakke fra Saudi-Arabia, og satte iskaldt inn sitt første VM-mål i karrieren.

  Med dagens seier er gruppe c vidåpen. Polen står med fire poeng etter to kamper, mens Saudi-Arabia har tre poeng.

  Senere i kveld møtes Argentina og Mexico. Om Argentina taper den, er de utrolig nok ute av VM.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste