Landslagssjefen: – Kan være vanskelig å kombinere med ski

TORSBY/OSLO (NRK): Landslagssjef Ole Morten Iversen vil ikke nekte Therese Johaug å delta i EM i friidrett, men frykter konsekvensene ved en eventuell satsing.

Johaug

NM: Therese Johaug smadret konkurrentene på 10.000-meteren under NM på Hamar.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det hadde vært moro å prøvd seg på EM i friidrett, jeg skal innrømme det. Det var utrolig gøy å løpe NM og å få den tiden, sier Therese Johaug til NRK.

Landslaget er på plass svenske Torsby, og har snø under bena i skitunnelen. Samtidig er det et annet underlag som frister langrennsstjernen, tartandekke og friidrettsbanen.

Johaug smadret konkurrentene på 10.000-meteren under NM på Hamar for en drøy uke siden.

– Det som skjedde under NM var ikke overraskende for oss som kjenner Therese. Hun har en vanvittig god motor, som få i hele verden kan matche henne på, forteller kvinnenes landslagssjef Iversen til NRK.

– Vil ha Therese på langrennslandslaget

Neste år arrangeres EM i friidrett i Paris, og Johaug har åpnet opp for å ta turen til Frankrikes hovedstad.

Landslagssjef Iversen er ikke i tvil om at skiløperen fra Dalsbygda har et uforløst potensial på friidrettsbanen, men han er likevel tydelig på at det er en lang vei og gå.

Ole Morten Iversen

VIL HA JOHAUG PÅ LANGRENNSLANDSLAGET: Landslagssjef Ole Morten Iversen.

Foto: Tommy Pedersen/TT / NTB scanpix

– 10.000 meter er noe som passer henne bra, samtidig som det er godt stykke frem til de som løper fortest. Jeg er helt sikker på at hun kunne blitt en av verdens beste løpere hvis hun hadde satset på det.

Og akkurat den lange veien bekymrer den sindige trønderen, dersom Johaug skulle ta avgjørelse om å jobbe mot EM.

– Vil du applaudere en friidrettssatsing?

– Nei, jeg vil ha Therese på langrennslaget, helt klart. Å delta på et par 10.000-meter er helt uproblematisk. Men hvis målet er å vinne EM, tror jeg det krever så mye at det kan være vanskelig å kombinere med ski.

– Bare festlig

Johaug sin debut i NM i friidrett sendte sjokkbølger inn i Friidretts-Norge, flere valgte å ikke stille, i frykt for skriveriene en eventuell Johaug-dominans ville føre til.

Og Johaug parkerte feltet på Hamar, men i likhet med Iversen, ser hun at det er et godt stykke til toppen.

– Jeg vet at jeg ikke har noen sjanse blant de gode friidrettssløperne, som løper på 29 og 30-tallet, det er veldig fort. Men det hadde vært moro å bra prøvd seg og fått en god tid, sier Johaug.

Therese Johaug

TORSBY: Landslaget er på plass i Torsby med snø under skia.

Foto: Tommy Pedersen/TT / NTB scanpix

Hun forteller videre at det er sjanseløst å stille i EM dersom det skal være ett år til neste gang hun løper på en friidrettsbane. Og at det endelige valget må tas i sameråd med trenerne.

Landslagssjef Iversen er også klar på at han ikke vil stoppe en eventuell EM-deltakelse.

– Hvis det passer inn i våre og hennes planer, er det bare festlig.

Sportsnyheter

Keeper scoret fra midtbanen: – Usikker på om jeg skulle sikte på høyre eller venstre kryss

Piteå-keeper Guro Pettersen stjal overskriftene i Sverige da hun i ettermiddag scoret fra midtbanen. Nå skal hun øve på å juble.

Siste nytt

 • Berget scoret årets første

  Jo Inge Berget åpnet endelig scoringskontoen i Malmös 1-1-kamp borte mot AIK.

  Torsdagens toppkamp i svensk fotball mellom Malmö og AIK var 24 minutter gammel da Berget satte hodet på et presist slått frispark fra Anders Christiansen. Ballen gikk inn via bakerste stolpe.

  Scoringen var nordmannens første i den nye Allsvenskan-sesongen. I fjor stoppet han på seks seriemål for MFF.

  Fotball, svensk eliteserie.
  Foto: Andreas Hillergren / NTB
 • Rotet bort ny Europa-sjanse

  Everton kunne ha styrket egne sjanser til å spille i Europa neste sesong, men måtte nøye seg med 0–0 borte mot Aston Villa i Premier League torsdag.

  Dermed kan europacupspill glippe for Liverpool-klubben.

  Carlo Ancelottis menn imponerte ikke stort i borteoppgjøret mot Villa, og skapte få farligheter.

  Poengdelingen gjør at åttendeplasserte Everton er forbi Arsenal på tabellen, men de blåkledde er fortsatt utenfor europaplass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Carl Recine / AP
 • Foss med sterk Giro-dag

  15.-plassen til Tobias Foss ble lyspunktet for Jumbo-Visma-laget i Giro d'Italia torsdag. Etterpå fikk nordmannen rosende omtale av lagets sportsdirektør.

  Foss var i mål 40 sekunder bak den sveitsiske etappevinneren Gino Mäder, som holdt unna for forfølgerne og sikret karrierens største triumf etter en lang dag i brudd.

  Torsdagens etappe ble ikke slik Jumbo-Visma hadde håpet på. Sammenlagthåpet George Bennett sviktet og greide ikke å henge med hovedfeltet.

  – Det Tobias viste, var en god prestasjon. Han endte ikke altfor langt bak de beste klatrerne, sier sportsdirektør Addy Engels i en uttalelse.

  Italy Giro Cycling
  Foto: Fabio Ferrari / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal