Hopp til innhold

Landslagssjefen lei av «gullkravet»: – God bedring!

HAMBURG (NRK): Håndballjentene opplever at ingenting annet enn gull vurderes som godt nok i Norge. Det provoserer landslagssjefen voldsomt.

VM i håndball for kvinner.

Thorir Hergeirsson er lei av kravet om at bare gull er godt nok for Norge.

Foto: Henrik Montgomery/tt / NTB scanpix

Seiersvante norske jenter var langt nede etter det overraskende finaletapet mot Frankrike. Thorir Hergeirsson fremsto som fattet, men skuffet:

– Jeg tenker mye på hvorfor vi tapte. Hva vi skulle gjort annerledes. Men når jeg står her nå, tenker jeg på at dette også er veldig bra. Det er sterkt. Så er det mange som er lite ydmyke og sier ingenting annet enn gull er godt nok for Norge. Da sier jeg god bedring. Det sier jeg, gjentar islendingen.

– Folk er lite ydmyke og høye på pæra. Jeg blir meget lei av det. Og ofte provosert.

Hvem tenker du på når du sier «folk»?

– Det er en gjenganger. Nordmenn. De tar ofte ting for gitt. Det gjelder ikke alle, det er også mange flotte, ydmyke folk rundt oss, men mange tar ting for gitt. Samtidig skal folk fortsette å ha forventninger til oss. Jeg vil mye heller det enn at de ikke bryr seg, sier Hergeirsson.

SKUFFET: Håndballjentene var skuffet etter finaletapet.

Snakket lenge

Han kom inn i pressesonen på utsolgte Barclaycard Arena i Hamburg som en av de siste finaleaktørene, men tok seg god tid og snakket i over 11 minutter før han ble dratt videre til pressekonferanse.

– Presset påvirker alltid på en måte, men jeg syns vi har en god kultur for å håndtere det. I stor grad har denne gjengen vært flinke til å håndtere forventningene. De har også enorme forventninger til seg selv, sier Hergeirsson.

VM-logistikken ble tema også etter mesterskapets siste dag. Den norske leiren frykter at mye flytting og reise til fire byer kan ha påvirket prestasjonene på banen.

– Det har vært et utrolig arbeidsomt mesterskap. Jeg har vært med i en eller annen rolle siden EM i 1996, OL, VM og EM, og har aldri opplevd maken. Fridagene har vi ofte kunnet bruke til å lade batteriene og forberede oss. Nå har vi brukt tre fridager på å reise rundt halve Tyskland. Vi har nok reist mest. Og det koster en del, sier landslagstreneren.

Kan det han påvirket VM-utfallet?

– Det vet vi ikke. Det er mange faktorer. Det var ikke derfor vi tapte kampen i dag, men vi kommer til å gi tilbakemelding om dette. Også om det som det var bra, for det var mye, men de kan tenke litt mer på spillernes beste.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson var stolt av laget tross finaletapet.

Idiot eller konge?

Det var planlagt stor gullbankett i sentrum av millionbyen Hamburg søndag kveld, men det var en nedbrutt gjeng som forlot finalearenaen for å møte familie, sponsorer og håndballforbundet til middag.

– Jeg er stolt over sølvmedaljen. Det hjelper ingen at jeg er sur. Jeg har vært med for lenge, og livet er kort. Jeg klarer liksom ikke grave meg ned. Frankrike var bedre enn oss på kanskje de viktigste tingene. Og vi vinner ingen kamper om vi ikke er opp mot 100 prosent. Nå var vi kanskje 75–80 prosent på flere plasser. Det holder bare ikke, sier Hergeirsson.

Ifølge datteren din sa du før VM at du kommer hjem som idiot eller konge?

– Hehe. Det er en spøk vi har. En «joke».

Du syns ikke du reiser hjem som idiot nå?

– Det vet jeg ikke. Nei, det er sikkert noen som syns det, men det jeg lever jeg greit med, sier Norges suksesstrener og smiler.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal