Hopp til innhold

Stefan Johansen i verdas mest lukrative kamp: – Meisterligafinalen blir ein miniputt i samanlikning

Men det er heilt andre grunnar som gjer at landslagssjefen håpar Fulham vinn.

Stefan Johansen

LUKRATIVT: Fulham slo Derby i semifinalen, og Stefan Johansen og hans klubb er klar for å kjempe mot Aston Villa om 1,7 milliardar kroner

Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Championship er ein tøff serie med mange kampar og mange gode lag, og det er ingen dårleg liga å spele i. Men det er heilt klart betre å spele i Premier League, seier landslagssjef Lars Lagerbäck til NRK.

Han tenkjer på landslagskaptein Stefan Johansen, og kan få ønsket sitt oppfylt på Wembley laurdag. Då skal Johansens Fulham møte Aston Villa til kamp om den siste plassen i neste sesongs Premier League.

Playoff-finale i Championship er ofte omtala som verdas dyraste enkeltkamp. Kredittvurderingsfirmaet Deloitte har rekna verdien for vinnaren til minimum 160 millionar pund – over 1,7 milliardar kroner.

Skulle Wembley-vinnaren klare å overleve ein sesong i Premier League, kan verdien bli på nærmare 3 milliardar kroner på grunn av den lukrative tv-avtalen som tek til å gjelde frå sesongstart i 2019.

– Meisterligafinalen mellom Real Madrid og Liverpool er ein større kamp. Men økonomisk er det ein miniputt samanlikna med Wembley-kampen, seier direktør Dan Jones i Deloittes sportsavdeling til BBC.

– Håpar Fulham vinn

Lars Lagerbäck

HÅPAR PÅ FULHAM: – Championship er ein bra liga, men det er heilt klart betre å spele i Premier League, seier landslagssjef Lars Lagerbäck, og håpar landslagskapteinen er på opprykkslaget

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Sjølvsagt håpar eg at Fulham vinn, slik at Stefan kan bli Premier League-spelar, seier Lagerbäck, som sjølvsagt skal sjå kampen laurdag kveld.

– Han er ein spelar som eg har hatt med heile tida, og han er kaptein. Derfor er han ekstra viktig for oss.

Lagerbäck har klar prioriteringslista fror fotballkampane før meisterligafinalen laurdag kveld.

– Eg skal sjå første omgang av Vålerenga–Lillestrøm (klokka 17), men i pausen kjem eg nok til å svitsje over til playoff-finalen (klokka 18). Den kampen skal eg definitivt ha med meg, seier Lagerbäck.

Han har notert seg at Fulham har hatt ein noko spesiell sesong.

– Dei opna dårleg, men så gjekk det fantastisk bra fram til dei siste kampane i serien, med over 20 kampar utan tap. Men så dabba dei litt på slutten, då dei kunne avgjort og gått direkte opp, seier Lagerbäck.

Meiner Johansen har utvikla seg i Fulham

Fulham enda på tredjeplass, to poeng bak Cardiff på siste direkte-opprykksplass.

– Stefan har gjort ein god sesong, og han har også blitt betre på landslaget. Det verkar som om han har hatt godt av å vere i Fulham, seier landslagssjefen. Johansen kom til Fulham i 2016 etter to sesongar i skotske Celtic.

– Han har blitt ein betre spelar, og har ei sentral rolle i laget. I Fulham har han nok ei meir offensiv rolle enn på landslaget, og han har gjort det veldig bra.

– Landslaget spelar ulikt Fulham. Det er Stefans individuelle kvalitetar som spelar som er god, både offensivt og defensivt, seier Lars Lagerbäck.

Siste nytt

 • Maradona-rettssak utsatt til oktober

  Rettssaken mot Diego Maradonas medisinske team kommer først i gang i oktober. Åtte personer er tiltalt for å ha medvirket til fotballikonets død.

  Maradona døde i november 2020. Kort tid i forveien hadde han vært innlagt på sykehus, der han ble operert for hjerneblødning.

  Argentinsk påtalemyndighet har tatt ut drapstiltale mot åtte medisinere for å ha medvirket til legendens død. Det er blant annet anført at helsepersonellet ikke gjorde forsøk på å redde Maradonas liv.

  Maradonas personlige lege Lepoldo Luque er blant de åtte tiltalte i saken.

  Opprinnelig skulle rettssaken starte kommende uke, men onsdag opplyste en dommer i Buenos Aires at det ikke skjer før i oktober. Grunnen skal være at det fortsatt gjenstår å få plass en del praktiske ting før høringene kan starte.

  De åtte medisinerne risikerer fengselsstraffer fra åtte til 25 år.

  Den samme dommeren besluttet onsdag å avvise deler av familiens forespørsel om å flytte Maradonas levninger fra en privat kirkegård til et mausoleum.

  (NTB)

  GJuZoXKupr4
  Foto: AP
 • Olympiakos vant serieligaen

  Olympiakos slo Fiorentina i onsdagens finale i serieligaen i fotball.

  Tittelvinneren ble kåret på AEK Arena i Aten. Oppgjøret hadde få sjanser, og i den greske kveldsvarmen gjorde lagene det vanskelig for hverandre. Kampen gikk til ekstraomganger, hvor Olympiakos skåret.

  Ligaen er lavest rangert av Uefas tre europacuper. Den ble opprettet foran 2021/22-sesongen. (NTB)

 • Nok en nedtur for Glimt – klarte kun uavgjort mot Sandefjord

  Med 1-1 hjemme mot Sandefjord ble det nok et lunkent resultat for Bodø/Glimt i eliteserien. De to foregående kampene har endt med bortetap mot HamKam og uavgjort hjemme mot KFUM i forrige kamp.

  Sandefjord gikk først opp i føringen etter 35 minutter. Eman Markovic. Sandefjord-spilleren fikk ballen da han stod umarkert ute til høyre i Glimts boks og sendte den inn i nettmaskene.

  Det så lenge ut til at Sandefjord skulle ta med seg ledelsen til pause, men inne i overtiden i førsteomgang ble det dramatikk.

  Kasper Høgh ropte på straffespark etter at han ble hektet av Sandefjord-spiller Christopher Cheng inne i sekstenmeteren. Etter en VAR-sjekk ble det dømt straffe til de gulkledde, og den banket Albært Grønbek i mål.

  Trener Hans Erik Ødegaard og hans menn i Sandefjord stod med tre strake tap i eliteserien før uavgjort-kampen mot Glimt og befinner seg helt på bunnen av tabellen. Bodø/Glimt på sin side leder serien med 24 poeng.

  Eliteserien i fotball 2024: Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal