Stefan Johansen i verdas mest lukrative kamp: – Meisterligafinalen blir ein miniputt i samanlikning

Men det er heilt andre grunnar som gjer at landslagssjefen håpar Fulham vinn.

Stefan Johansen

LUKRATIVT: Fulham slo Derby i semifinalen, og Stefan Johansen og hans klubb er klar for å kjempe mot Aston Villa om 1,7 milliardar kroner

Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Championship er ein tøff serie med mange kampar og mange gode lag, og det er ingen dårleg liga å spele i. Men det er heilt klart betre å spele i Premier League, seier landslagssjef Lars Lagerbäck til NRK.

Han tenkjer på landslagskaptein Stefan Johansen, og kan få ønsket sitt oppfylt på Wembley laurdag. Då skal Johansens Fulham møte Aston Villa til kamp om den siste plassen i neste sesongs Premier League.

Playoff-finale i Championship er ofte omtala som verdas dyraste enkeltkamp. Kredittvurderingsfirmaet Deloitte har rekna verdien for vinnaren til minimum 160 millionar pund – over 1,7 milliardar kroner.

Skulle Wembley-vinnaren klare å overleve ein sesong i Premier League, kan verdien bli på nærmare 3 milliardar kroner på grunn av den lukrative tv-avtalen som tek til å gjelde frå sesongstart i 2019.

– Meisterligafinalen mellom Real Madrid og Liverpool er ein større kamp. Men økonomisk er det ein miniputt samanlikna med Wembley-kampen, seier direktør Dan Jones i Deloittes sportsavdeling til BBC.

– Håpar Fulham vinn

Lars Lagerbäck

HÅPAR PÅ FULHAM: – Championship er ein bra liga, men det er heilt klart betre å spele i Premier League, seier landslagssjef Lars Lagerbäck, og håpar landslagskapteinen er på opprykkslaget

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Sjølvsagt håpar eg at Fulham vinn, slik at Stefan kan bli Premier League-spelar, seier Lagerbäck, som sjølvsagt skal sjå kampen laurdag kveld.

– Han er ein spelar som eg har hatt med heile tida, og han er kaptein. Derfor er han ekstra viktig for oss.

Lagerbäck har klar prioriteringslista fror fotballkampane før meisterligafinalen laurdag kveld.

– Eg skal sjå første omgang av Vålerenga–Lillestrøm (klokka 17), men i pausen kjem eg nok til å svitsje over til playoff-finalen (klokka 18). Den kampen skal eg definitivt ha med meg, seier Lagerbäck.

Han har notert seg at Fulham har hatt ein noko spesiell sesong.

– Dei opna dårleg, men så gjekk det fantastisk bra fram til dei siste kampane i serien, med over 20 kampar utan tap. Men så dabba dei litt på slutten, då dei kunne avgjort og gått direkte opp, seier Lagerbäck.

Meiner Johansen har utvikla seg i Fulham

Fulham enda på tredjeplass, to poeng bak Cardiff på siste direkte-opprykksplass.

– Stefan har gjort ein god sesong, og han har også blitt betre på landslaget. Det verkar som om han har hatt godt av å vere i Fulham, seier landslagssjefen. Johansen kom til Fulham i 2016 etter to sesongar i skotske Celtic.

– Han har blitt ein betre spelar, og har ei sentral rolle i laget. I Fulham har han nok ei meir offensiv rolle enn på landslaget, og han har gjort det veldig bra.

– Landslaget spelar ulikt Fulham. Det er Stefans individuelle kvalitetar som spelar som er god, både offensivt og defensivt, seier Lars Lagerbäck.

Siste nytt

 • Friidretten fryser OL-kvalifisering

  Det internasjonale friidrettsforbundet har satt kvalifiseringsperioden for Tokyo-OL på vent til desember. Det skriver de i en pressemelding.

  Det betyr at det ikke vil være mulig å kvalifisere seg til OL frem til 1. desember. Utøvere som allerede er kvalifisert etter at kvalifiseringsperioden åpnet i fjor, vil fortsatt være kvalifisert.

  Avgjørelsen er tatt etter samtaler med utøverkommisjonen. Resultater oppnådd før 1. desember kan registreres som verdensrekorder, kontinentale eller nasjonale rekorder, men de vil ikke kvalifisere til OL eller telle på verdensrankingen.

  FILE PHOTO: A 3D printed Olympics logo is seen in front of displayed "Tokyo 2021" words in this illustration
  Foto: Dado Ruvic / Reuters
 • Eliteseriestart utsatt igjen

  Forbudet mot idrettsarrangementer til 15. juni betyr at Norges Fotballforbunds planer for sesongstart i norsk toppfotball må utsettes igjen.

  Kulturminister Abid Raja (V) opplyste tirsdag at regjeringens tiltak for å hindre videre smitte av koronaviruset forlenges inn i juni. Folk skal holde minst to meters avstand til hverandre og ikke samles i grupper på flere enn fem.

  – Det finnes en rekke scenarioer nede på tegnebrettet hos oss, men de avhenger helt av hvor lenge denne krisen varer og hvilke muligheter vi har på de gjenstående dagene i 2020, sa NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB mandag.

  Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Ranheim (3-2).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Bislett Games utsatt

  Bislett Games, som skulle vært arrangert 11. juni 2020, blir utsatt eller avlyst.

  – Vi jobber nå med alternative kalendere. Det jobbes også med alternative formater. Over påske kommer Diamond League ut med en pressemelding hvor man har noe å melde. Det samme gjør vi fra Bislett, sier stevneleder Steinar Hoen til NRK.

  Han sier han støtter tiltakene som regjeringen har gjort, og vil jobbe med å finne en løsning for å arrangere et Bislett Games, i ett eller annet format, senere.

  Bislett Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal