NRK Meny
Normal

Lagkameratene om VM-vrakingen: – Må ta godt vare på dem

Tore Reginiussen og Birger Meling føler med lagkameratene Nicklas Bendtner og Mike Jensen etter at de ble vraket fra Danmarks VM-tropp.

Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Brann (1-2).

SKJEBNESVANGER SKADE: Nicklas Bendtner på vei ut i garderoben midtveis i andre omgang i kampen mot Brann.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Det er noe begge har jobbet lenge mot og har hatt som et mål i lang tid. Det tar sikkert noen dager før skuffelsen gir seg, men vi skal ta imot dem med åpne armer når de kommer tilbake til Trondheim, sier Reginiussen.

– Det er en drøm for alle fotballspillere å spille i VM, så jeg føler veldig med Mike og Nicklas akkurat nå. Det er tungt å få en slik beskjed, så vi må ha medfølelse med dem og ta godt vare på dem i tiden som kommer, kommenterer Meling.

Søndag kveld kom bekreftelsen på at de to danske Rosenborg-spillerne ikke fikk være med til Russland.

Fotballandslaget trener

Tore Reginiussen og Birger Meling under landslagets trening mandag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Et stort mål

Bendtner ble skadet i Eliteseriekampen mot Brann 27. mai, men var opprinnelig en del av bruttotroppen til Danmarks landslagssjef Åge Hareide.

Da den offisielle troppen ble offentliggjort var imidlertid ikke spissen med på listen.

Lagkamerat Tore Reginiussen tror Bendtner er svært skuffet akkurat nå, noe dansken heller ikke la skjul på da han publiserte en svart side på Instagram etter uttaket.

– Helt siden han kom til Rosenborg, så tror jeg at det har ligget i bakhodet og at VM har vært et stort mål. Det var vel litt derfor han kom også, for å spille seg i form og vise seg frem igjen, sier Reginiussen.

– Det har han lykkes med og da er det maks uflaks at han blir skadet i den siste kampen. Men så ubarmhjertig er fotballen, kommenterer landslagsspilleren.

Bendtners insta-story

– Viktige spillere

VM-vrakingen innebærer nå at Rosenborg kan dra nytte av stjernespillerne sine i viktige kamper denne sommeren.

– Det er to viktige spillere, og etter hvert som skuffelsen legger seg vil de nok bli motiverte. Vi går inn i en spennende sommer med kvalik til Europa og det er alltid morsomt, sier Reginiussen.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen ser riktignok ikke for seg at Bendtner er klar til møtet med Tromsø på Alfheim 11. juni.

– Jeg tviler på at Nicklas er klar til Tromsø. Mike regner jeg med er tilbake denne uka og blir med nordover, sier han til Adresseavisen.

Rosenborg mot Stabæk

Mike Jensen (th) fikk ikke plass i Hareides VM-tropp.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Siste nytt

 • Håndball: Lindboe til ØIF Arendal

  André Lindboe forlater Elverum nesten ti år. Nå venter spill i ØIF Arendal. Det bekreftet ØIF Arendal søndag. Lindboe har skrevet toårig avtale ØIF Arendal, men Lindboe kan terminere kontrakten etter ett år dersom en utenlandsk klubb kommer på banen.

  Håndball herrer: Champions League Elverum - Kadetten Schaffhausen (26-22)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Djokovic og Federer møtes i finalen

  Novak Djokovic kan bli den første som vinner alle ATP Masters 1000-turneringene når han møter Roger Federer til finalen i Cincinnati. De to har ikke har møtt hverandre siden januar 2016. Finalen spilles søndag kveld klokken 22.00.

  Cincinnati Tennis
  Foto: John Minchillo / AP
 • Mareritt for Skjelvik og Kamara

  Zlatan Ibrahimovic ville ikke spille på kunstgresset i Seattle. Uten ham tapte Los Angeles Galaxy 0-5 for Sounders i lørdagens MLS-kamp. Jørgen Skjelvik og Ola Kamara spilte begge fra start.

  Minnesota United Galaxy Soccer
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Baseball, finale
NM-veka
NM-veka: Baseball
NM-veka: Baseball
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Friidrett og cricket
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo