Lagerbäcks Hegerberg-beskjed: – Vi skal ikke overtale på dette nivået

ULLEVAAL (NRK): Lars Lagerbäck kastet Zlatan Ibrahimovic ut av landslagstroppen i 2006, og hentet han tilbake åtte måneder senere. Dette er hans råd i Ada Hegerberg-saken.

Martin Sjögren, Ada Hegerberg og Lars Lagerbäck

VIDEO: Lars Lagerbäck fikk spørsmål om hvordan han ville håndtert en situasjon hvor en stjernespiller ikke ville spille på landslaget.

– Det er ikke en spiller som bestemmer om de skal være på landslaget eller ikke, sier landslagssjefen til NRK.

Slik lød spørsmålet fra NRKs reporter på Ullevaal stadion:

– Kvinnelandslaget er i en situasjon der en av deres beste spillere ikke ønsker å spille på landslaget. Sverige var i en liknende situasjon med Zlatan? Hvis en av dine spillere ikke ønsket å være med, hva hadde du gjort?

– Jeg har aldri hatt noen som ikke ønsket å spille på landslaget. Jeg har hatt spillere som har takket nei av ulike grunner.

– Om noen sier nei, fordi de ikke vil eller av andre grunner, ja da «skipper» jeg dem. Det er ikke noe jeg kan gjøre med det. Man må ha motiverte spillere, og jeg tror ikke man skal holde på og overtale spillere på dette nivået.

Hegerberg: – Ingenting er forandret

Til Aftenposten uttaler Ada Hegerberg seg for første gang om saken. Der utelukker hun en retur til landslaget.

Ada Hegerberg

MESTERLIGA-TRIUMF: Ada Hegerberg vant mesterligaen med Lyon i år. Før det sa spissen at hun ikke har motivasjon til å fortsette på landslaget. Samtidig listet 23-åringen opp en rekke kritiske punkter rettet mot NFF.

Foto: Gleb Garanich / Reuters

– Min avgjørelse var ikke basert på om landslaget kom til å vinne kamper eller ikke i fremtiden. Ingenting er forandret på det valget jeg har tatt, sier Lyon-spissen til Aftenposten.

– Jeg vil benytte anledningen til å ønske landslaget lykke til i VM, legger Hegerberg til.

Lagerbäck ville ikke ta første skrittet for å løse konflikten med Zlatan

Den svenske landslagssjefen vet alt om å ha en superstjerne på landslaget. Selv hadde han kontroversielle Zlatan Ibrahimovic i landslagstroppen.

I 2006 ble den svenske stjernespissen sendt hjem fra en samling i 2006. Da havnet Zlatan i krangel med landslagssjef Lars Lagerbäck etter at spillerne brøt reglene og gikk på byen.

Ibrahimovic sa nei til landslaget etter at han ble kastet ut av laget. Svensken mente straffen var for streng. I etterkant av konflikten ville ikke Lagerbäck være den som tok det første skrittet til ny kontakt for å løse konflikten.

Lars Lagerbäck

STJERNE: Lars Lagerbäck hadde i sin tid som landslagssjef for Sverige en stor stjerne på laget. Zlatan Ibrahimovic var alltid et samtaleemne.

Foto: JANERIK HENRIKSSON, JANERIK HENRIKSSON / Scanpix

Slik er det også i konflikten med Ada Hegerberg. Etter at Norge sikret VM-billett, blusset debatten opp på nytt. Nylig uttalte landslagssjef Martin Sjögren at han ikke har planer om å kontakte Hegerberg.

– Jeg hadde en samtale med Zlatan for noen dager siden, men i motsetning til gitte signaler sier han nå at han ikke vil være med i landslaget, sa Lagerbäck den gangen.

– Verken jeg eller Roland Andersson (assisterende landslagssjef) vil tvinge noen til å bli med. Vi har muligheten til det, men vil ikke.

– Hva med framtiden?

– Vi har ingen stengte dører, ikke for oss og ikke for Zlatan. Vi kommer til å fortsette å prate sammen, la svensken til.

Senere opphevet Ibrahimovic sin private boikott og stilte seg igjen disponibel for landslagsspill, i tillegg til at landslagssjefen var positiv til en retur.

Ibrahimovic og Lagerbäck snakket ut og ble enige om å legge ned stridsøksen.

Siste nytt

 • Scoret i debuten

  Kristian Thorstvedt scoret da han debuterte for sin nye klubb Genk igår kveld. 20-åringen scoret 23 minutter ut i oppgjøret mot Zulte Waregem. – Utrolig deilig debut med tre poeng og mål. Kunne ikke drømt om noe bedre, skrev han på Twitter etter kampen.

  Kristian Thorstvedt
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Dårlig nytt for Solskjær

  Etter 2-0-tapet mot Liverpool igår bekreftet Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær at Marcus Rashford har pådratt seg et tretthetsbrudd i ryggen. Det betyr at Uniteds toppscorer trolig blir ute i to til tre måneder. – Han har fått en stygg skade og blir ute en stund. Det pleier å ta i hvert fall seks uker å lege et tretthetsbrudd, og så må han ha rehabilitering etter det, sier nordmannen om situasjonen.

  Michael Carrick, Ole Gunnar Solskjær og Marcus Rashford
  Foto: Tim Ireland / AP
 • Norge sendte Sverige ut av EM

  Norge vant 23-20 over Sverige i Malmö søndag, og sendte med det svenskene ut av håndball-EM. Målvakt Torbjørn Bergerud ble kåret til kampens beste spiller. Norges neste kamp er Island. Den kampen spilles tirsdag. Deretter venter Slovenia onsdag.

  Norges keeper Torbjørn Bergerud.
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal