NRK Meny
Normal

Lagerbäck om «Ohi»: – Vil være med i landslagsdiskusjonen

Landslagssjef Lars Lagerbäck avslører at vårens heteste spiller i Eliteserien er høyaktuell for Norge dersom han fortsetter å bøtte inn mål for Stabæk.

Eliteserien fotball 2017: Stabæk - Sarpsborg.

LANDSLAGSAKTUELL: Ohi Anthony Omoijuanfo jublet foran Stabæk-fansen etter hattrick mot Sarpsborg 08. Lagkamerat Morten Morisbak Skjønsberg til høyre.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Fortsetter han å prestere bra, så er han definitivt en spiller som kommer til å være med i diskusjonen, sier Lars Lagerbäck til NRK.

FBL-WC-2018-NIR-NOR

SJEF: Landslagssjef Lars Lagerbäck.

Foto: PAUL FAITH / AFP

Han snakker om Stabæks Ohi Anthony Omoijuanfo. 23-åringen har tatt Eliteserien med storm i vår. Etter fire kamper er han ligaens toppscorer med seks mål

Mot Sarpsborg 08 scoret han sitt andre hattrick for sesongen i 3-0-seieren på Nadderud.

Landslagssjef Lars Lagerbäck så ikke oppgjøret, men skal se kampen på video ved første anledning.

– Spillere som lager mål er alltid interessant. Han er en spiller som går rett på mål, og en type som er flink til å true rommet bak forsvaret. Han har grunnkvalitetene som trengs for å bli en god angriper, sier Lagerbäck til NRK.

I slutten av mai tar svensken ut sin neste landslagsstropp til kampene mot Tsjekkia (VM-kvalik) og Sverige (privatlandskamp) i juni.

– Det er for tidlig å svare deg på hvor nær han er. Men alle spillere som prestererer på et høyt nivå har en mulighet til å komme med på landslaget, sier Lars Lagerbäck til NRK.

Flere typer aktuelle

For svensken understreker samtidig at «Ohi» må prestere over tid for å bli aktuell for Norge.

– Det er alltid bra å gjøre mål. Men man må vise over lengre tid at man fortjener en plass. Nå fikk de litt hjelp under kampen i går også, mener Lagerbäck, og viser til den omdiskuterte utvisningen av Sarpsborg-stopper Sigurd Rosted 31 minutt ut i første omgang.

– Men det skal ikke forringe innsatsen hans. Det er naturligvis en bra prestasjon, fortsetter Lagerbäck.

Sander Svendsen

AKTUELL FOR LAGERBÄCK?: Moldes Sander Svendsen har imponert for Molde i de første fire serierundene.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Typer som Sander Svensen (19) i Molde og Flamur Kastrati (25) i Sandefjord kan også fort blande seg inn i landslagssdiskusjonen om de fortsetter å imponere, ifølge Lagerback.

– Hva synes du om at det dukker opp slike spillere?

– Det er alltid positivt, selvsagt. Men du kommer ikke på landslaget på bakgrunn av én kamp. Så de må vise over tid at de har kvalitetene som gjør at de blir aktuelle for landslaget, fortsetter 68-åringen.

Kommer til Norge

Samtidig understreker han dilemmaet når han skal vurdere spillere i Eliteserien sammenliknet med utenlandsproffene.

– Det er det som er vanskelig med denne jobben. Jeg må vurdere standarden på ligaen. Og jeg må vurdere kvaliteten på laget de spiller på. Det er lettere å være god i et bra lag, enn i et mindre godt lag.

– Men dette bruker å utkrystallisere seg over tid. Dersom de fortsetter å være dominante i Eliteserien, så har de alle muligheter til å komme på landslaget, sier Lars Lagerbäck,

Førstkommende helg kommer han til Norge for å følge den 5. runden i Eliteserien. Søndag ser han Vålerenga mot Sogndal på Ullevaal stadion.

Les også: Stabæks toppscorer: – Jeg kan ikke huske å ha følt meg så bra

Siste nytt

  • Tor Odvar Moen er ferdig i Larvik

    Larviks håndballtrener Tor Odvar Moen får ikke fornyet kontrakt. Det melder TV2. Kontrakten hans går ut etter denne sesongen. Det har ikke kommet frem noe begrunnelse for hvorfor kontrakten ikke blir fornyet.

    Tor Oddvar Moen, trener i Larvik
    Foto: John-André Samuelsen / NRK
  • Nå er Norge mestvinnende i Sotsji

    Etter nye russiske utestengelser er Norge nå den nasjonen som står med flest gullmedaljer i Sotsji-OL i 2014. Bobkjører Alexander Zubkov ble fratatt sine to gullmedaljer fredag, og dermed står Russland med 10 gull. Norge tok 11.

    Gullmedalje
    Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
  • Fire nye russere utestengt

    IOC har dopingutestengt fire nye russiske utøvere fra OL på livstid. Den doble gullvinneren fra toer- og firerbob Alexander Zubkov, skøyterløperne Olga Fatkulina og Aleksandr Rumjantsev, og bobkjører Olga Stulneva.

    Olympics Russian Doping Sochi
    Foto: Natacha Pisarenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag
V-cup hopp: Kvalifisering