Hopp til innhold

Lagerbäck om «Ohi»: – Vil være med i landslagsdiskusjonen

Landslagssjef Lars Lagerbäck avslører at vårens heteste spiller i Eliteserien er høyaktuell for Norge dersom han fortsetter å bøtte inn mål for Stabæk.

Eliteserien fotball 2017: Stabæk - Sarpsborg.

LANDSLAGSAKTUELL: Ohi Anthony Omoijuanfo jublet foran Stabæk-fansen etter hattrick mot Sarpsborg 08. Lagkamerat Morten Morisbak Skjønsberg til høyre.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Fortsetter han å prestere bra, så er han definitivt en spiller som kommer til å være med i diskusjonen, sier Lars Lagerbäck til NRK.

FBL-WC-2018-NIR-NOR

SJEF: Landslagssjef Lars Lagerbäck.

Foto: PAUL FAITH / AFP

Han snakker om Stabæks Ohi Anthony Omoijuanfo. 23-åringen har tatt Eliteserien med storm i vår. Etter fire kamper er han ligaens toppscorer med seks mål

Mot Sarpsborg 08 scoret han sitt andre hattrick for sesongen i 3-0-seieren på Nadderud.

Landslagssjef Lars Lagerbäck så ikke oppgjøret, men skal se kampen på video ved første anledning.

– Spillere som lager mål er alltid interessant. Han er en spiller som går rett på mål, og en type som er flink til å true rommet bak forsvaret. Han har grunnkvalitetene som trengs for å bli en god angriper, sier Lagerbäck til NRK.

I slutten av mai tar svensken ut sin neste landslagsstropp til kampene mot Tsjekkia (VM-kvalik) og Sverige (privatlandskamp) i juni.

– Det er for tidlig å svare deg på hvor nær han er. Men alle spillere som prestererer på et høyt nivå har en mulighet til å komme med på landslaget, sier Lars Lagerbäck til NRK.

Flere typer aktuelle

For svensken understreker samtidig at «Ohi» må prestere over tid for å bli aktuell for Norge.

– Det er alltid bra å gjøre mål. Men man må vise over lengre tid at man fortjener en plass. Nå fikk de litt hjelp under kampen i går også, mener Lagerbäck, og viser til den omdiskuterte utvisningen av Sarpsborg-stopper Sigurd Rosted 31 minutt ut i første omgang.

– Men det skal ikke forringe innsatsen hans. Det er naturligvis en bra prestasjon, fortsetter Lagerbäck.

Sander Svendsen

AKTUELL FOR LAGERBÄCK?: Moldes Sander Svendsen har imponert for Molde i de første fire serierundene.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Typer som Sander Svensen (19) i Molde og Flamur Kastrati (25) i Sandefjord kan også fort blande seg inn i landslagssdiskusjonen om de fortsetter å imponere, ifølge Lagerback.

– Hva synes du om at det dukker opp slike spillere?

– Det er alltid positivt, selvsagt. Men du kommer ikke på landslaget på bakgrunn av én kamp. Så de må vise over tid at de har kvalitetene som gjør at de blir aktuelle for landslaget, fortsetter 68-åringen.

Kommer til Norge

Samtidig understreker han dilemmaet når han skal vurdere spillere i Eliteserien sammenliknet med utenlandsproffene.

– Det er det som er vanskelig med denne jobben. Jeg må vurdere standarden på ligaen. Og jeg må vurdere kvaliteten på laget de spiller på. Det er lettere å være god i et bra lag, enn i et mindre godt lag.

– Men dette bruker å utkrystallisere seg over tid. Dersom de fortsetter å være dominante i Eliteserien, så har de alle muligheter til å komme på landslaget, sier Lars Lagerbäck,

Førstkommende helg kommer han til Norge for å følge den 5. runden i Eliteserien. Søndag ser han Vålerenga mot Sogndal på Ullevaal stadion.

Les også: Stabæks toppscorer: – Jeg kan ikke huske å ha følt meg så bra

Siste nytt

 • Formel 1-reserve vant Formel E-tittelen

  Belgiske Stoffel Vandoorne vant sin første Formel E-tittel for det avgående Mercedes-laget i sesongens siste løp i Sør-Korea søndag.

  Belgieren vant foran Jaguars Mitch Evans med 33 poeng. Australieren var nødt til å vinne det siste løpet for sesongen for å sikre tittelen, men klarte ikke å bli bedre enn nummer åtte i sesongfinalen.

  Vandoorne kjørte for McLaren i Formel 1 mellom 2016 og 2018. Han er nå reservefører for det britiske Formel 1-laget.

  Mercedes, som tok sin andre strake konstruktørtittel, kunngjorde for et år siden at de vil forlate Formel E for å konsentrere seg om Formel 1.

  South Korea Formula E Auto Racing
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Ruud klatrer to plasser på ATP-rankingen – tangerte bestenoteringen

  Casper Ruud spilte seg opp fra 7.- til 5.-plass på ATP-rankingen etter han tok seg hele veien til semifinalen av ATP 1000-turneringen i Montreal denne uken. Det er en tangering av hans høyeste plassering på rankingen.

  Ruud nærmer seg med stormskritt sitt store idol – Rafael Nadal – som ligger på 3.-plass på rankingen.

  Daniil Medvedev topper rankingen foran tyske Alexander Zverev.

  Snarøya-gutten spiller sin neste turnering allerede denne uken i Cincinnati, Ohio. Der er han seedet som nummer fem, som betyr at han får walkover til andre runde. Der møter han enten italienske Lorenzo Sanogo eller amerikanske Ben Shelton. (NTB)

  National Bank Open Montréal - Day 7
  Foto: Minas Panagiotakis / AFP
 • Ruuds overmann overlistet i finalen i Montreal

  Hubert Hurkacz fikk det tøft i finalen av ATP 1000-turneringen i Montreal. Polakken tok første sett, men tapte til slutt 1-2 mot spanske Pablo Carreño Busta.

  Carreño Busta vant med sifrene 3-6, 6-3 og 6-3. Seieren var spanjolens tredje ATP-tittel. De to første kom i Estoril, Portugal 2017 og Chengdu, Kina 2019.

  Hurkacz tok seg til sin tredje ATP-finale etter han slo ut Casper Ruud i semifinalen i Montreal med sifrene 5-7, 6-3 og 6-2. Carreño Busta slo ut britiske Daniel Evans i semifinalen. (NTB)

  National Bank Open Montréal - Day 9
  Foto: Minas Panagiotakis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste