Lægreid gir skiskytterkjæresten mye av æren for suksess-sesongen

ÖSTERSUND (NRK): Sturla Holm Lægreid (24) har hatt enorm suksess i sin debutsesong. Han mener skiskytterkjæresten har bidratt til den gode flyten.

Sturla Holm Lægreid før jaktstarten i Östersund. Oppvarming sammen med Chloe Levins

STØTTE: Sturla Holm Lægreid og skiskytterkjæresten Chloe Levins under oppvarmingen før jaktstarten i Östersund.

Han snudde jaktstarten i Östersund på utrolig vis, og tok sesongens sjuende seier. For skiskytterkometen Sturla Holm Lægreid har det første året i verdenscupen vært det man kan kalle utrolig – uten å overdrive.

Tidligere har han takket familien, trenere og lagkamerater. Han har fortalt om meditasjon som hjelper ham før renn, og grep som bidrar til økt fokus.

Etter og tatt over ledelsen i sammenlagtcupen dagen før avslutningen, og samtidig sikret seieren i jaktstartcupen, takket han også kjæresten.

– Hun har vært en støttespiller, selvfølgelig, og vært veldig betydningsfull i min hverdag. Jeg tror jeg må dele noen av mine seiere med henne, sier Lægreid til NRK.

Varmet opp for snuoperasjonen

Han møtte den amerikanske skiskytteren Chloe Levins (22) i høst. Lørdag plukket TV-kameraene opp at de varmet opp sammen før jaktstarten, og hun heiet både USAs løpere og Lægreid frem i løypa – på norsk. Etter rennet kom seiersklemmen raskt.

– Jeg har skjønt at det har blitt litt avslørt, men det er veldig hyggelig å ha en som støtter meg på verdenscuprenn også, innrømmer Lægreid.

Sturla Holm Lægreid

SEIRET: Med fullt hus på siste stående, kunne Sturla Holm Lægreid gå i mål til soleklar seier på jaktstarten.

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / Reuters

Levins gikk ett renn i VM, men har ellers gått IBU-cup – nivået under verdenscupen – denne sesongen. Etter mesterskapet i Pokljuka dro de sammen til Østerrike, hvor Lægreid forteller at han fikk koblet skikkelig av etter VM-suksessen. Slik fant han krefter til de avsluttende verdenscuphelgene.

– Jeg sa at jeg ikke hadde noen kjæreste å reise hjem til i Norge, men det er jo en grunn til at jeg ble igjen i Ramsau, da. Jeg ble der med henne. Nå er katta ute av sekken. Jeg er kjempeglad, jeg. Jeg har bare hatt en god flyt gjennom hele sesongen, forteller Lægreid.

Lægreid og Levins

SKISKYTTERE: Sturla Holm Lægreid og Chloe Levins fra USA.

Foto: NRK

– Har vært ekstremt ekkel

Lagkameratene har selvsagt kjent til at mannen fra Bærum har vært i godt humør av flere grunner enn pallplasser.

– Han har vært ekstremt ekkel. Jeg misunner ham skikkelig. Jeg husker hvordan det var å være nyforelsket selv. Han skal gi sin utkårede en stor del av æren for at han har gjort det så bra i år. Han har flydd på en rosa sky siden høsten, så vi må sende en liten tanke over kontinentet, tror jeg, sier Vetle Sjåstad Christiansen med en latter.

Søndag kan Lægreid vinne verdenscupen sammenlagt. Han vet det blir vanskelig å toppe denne fantastiske sesongen.

– Ja, det kan du si. Nå går det bare nedover. Nå har jeg nådd toppen, flirer han.

Siste nytt

 • Rallyfører Mikkelsen virussmittet

  Rallyfører Andreas Mikkelsen er smittet av koronaviruset og kommer ikke til start i denne ukens VM-runde i Portugal.

  Det bekrefter motorsportprofilen på sin YouTube-kanal.

  «Jeg er selvsagt veldig, veldig skuffet over å gå glipp av Rally Portugal, men vi kommer tilbake til Sardinia», sier Mikkelsen.

  Han har ingen alvorlige symptomer som følge av sykdommen. (NTB)

  Andreas Mikkelsen
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Nakkeoperasjon for Lunde Pedersen

  Sverre Lunde Pedersen har gjennomgått en vellykket operasjon i nakken, bekrefter skøyteforbundet i en pressemelding.

  – Nærmere undersøkelse av nakken til Lunde Pedersen påviste en liten glidning mellom to nakkevirvler som kirurgene valgte å operere på søndag 16. mai for å stabilisere. Dette sikrer en stabil nakke og forkorter tiden han trenger å bruke nakkekrage vesentlig, heter det i pressemeldingen.

  Lunde Pedersen er nå utskrevet fra intensivbehandling og er overført til vanlig sengepost.

  – Med så omfattende skader vil det ta tid før Sverre er tilbake i normal gjenge, og vil trenge en lengre periode med opptrening og ro. Han blir værende på sykehuset inntil videre, skriver skøyteforbundet.

  Landslagsløperen pådro seg skadene da han veltet ved Nesvatn i Fyresdal kommune i Vestfold og Telemark torsdag ettermiddag. Han mistet kontrollen over sykkelen etter å ha kjørt i et hull i veien.

  Netherlands Speed Skating European Championships
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Hodgson slutter i Palace

  Crystal Palace-manager Roy Hodgson (73) forlater klubben når kontrakten hans er over denne sesongen, sier trenerveteranen.

  Han har hatt ansvaret for Palace siden september 2017. Hans siste kamp blir mot Liverpool søndag.

  Managerveteranen har hatt 22 trener- og managerjobber i karrieren. Hodgson ledet Viking i 2004-05. Han fikk også jobben som engelsk landslagssjef etter hvert, men det endte med ydmykelsen mot Island i 2016-EM.

  Han har også trent blant andre FC København, Fulham, Liverpool og Inter i en karriere som startet i svenske Halmstad i 1976.

  – Etter 45 år som trener har jeg bestemt meg for å trappe ned det tøffe livet i Premier League, sier Hodgson.

  «Etter nesten fire år i barndomsklubben sin, gir han seg etter sesongen. Takk for alt, Roy» skriver klubben på Twitter.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal