Hopp til innhold

Lægreid gir skiskytterkjæresten mye av æren for suksess-sesongen

ÖSTERSUND (NRK): Sturla Holm Lægreid (24) har hatt enorm suksess i sin debutsesong. Han mener skiskytterkjæresten har bidratt til den gode flyten.

Sturla Holm Lægreid før jaktstarten i Östersund. Oppvarming sammen med Chloe Levins

STØTTE: Sturla Holm Lægreid og skiskytterkjæresten Chloe Levins under oppvarmingen før jaktstarten i Östersund.

Han snudde jaktstarten i Östersund på utrolig vis, og tok sesongens sjuende seier. For skiskytterkometen Sturla Holm Lægreid har det første året i verdenscupen vært det man kan kalle utrolig – uten å overdrive.

Tidligere har han takket familien, trenere og lagkamerater. Han har fortalt om meditasjon som hjelper ham før renn, og grep som bidrar til økt fokus.

Etter og tatt over ledelsen i sammenlagtcupen dagen før avslutningen, og samtidig sikret seieren i jaktstartcupen, takket han også kjæresten.

– Hun har vært en støttespiller, selvfølgelig, og vært veldig betydningsfull i min hverdag. Jeg tror jeg må dele noen av mine seiere med henne, sier Lægreid til NRK.

Varmet opp for snuoperasjonen

Han møtte den amerikanske skiskytteren Chloe Levins (22) i høst. Lørdag plukket TV-kameraene opp at de varmet opp sammen før jaktstarten, og hun heiet både USAs løpere og Lægreid frem i løypa – på norsk. Etter rennet kom seiersklemmen raskt.

– Jeg har skjønt at det har blitt litt avslørt, men det er veldig hyggelig å ha en som støtter meg på verdenscuprenn også, innrømmer Lægreid.

Sturla Holm Lægreid

SEIRET: Med fullt hus på siste stående, kunne Sturla Holm Lægreid gå i mål til soleklar seier på jaktstarten.

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / Reuters

Levins gikk ett renn i VM, men har ellers gått IBU-cup – nivået under verdenscupen – denne sesongen. Etter mesterskapet i Pokljuka dro de sammen til Østerrike, hvor Lægreid forteller at han fikk koblet skikkelig av etter VM-suksessen. Slik fant han krefter til de avsluttende verdenscuphelgene.

– Jeg sa at jeg ikke hadde noen kjæreste å reise hjem til i Norge, men det er jo en grunn til at jeg ble igjen i Ramsau, da. Jeg ble der med henne. Nå er katta ute av sekken. Jeg er kjempeglad, jeg. Jeg har bare hatt en god flyt gjennom hele sesongen, forteller Lægreid.

Lægreid og Levins

SKISKYTTERE: Sturla Holm Lægreid og Chloe Levins fra USA.

Foto: NRK

– Har vært ekstremt ekkel

Lagkameratene har selvsagt kjent til at mannen fra Bærum har vært i godt humør av flere grunner enn pallplasser.

– Han har vært ekstremt ekkel. Jeg misunner ham skikkelig. Jeg husker hvordan det var å være nyforelsket selv. Han skal gi sin utkårede en stor del av æren for at han har gjort det så bra i år. Han har flydd på en rosa sky siden høsten, så vi må sende en liten tanke over kontinentet, tror jeg, sier Vetle Sjåstad Christiansen med en latter.

Søndag kan Lægreid vinne verdenscupen sammenlagt. Han vet det blir vanskelig å toppe denne fantastiske sesongen.

– Ja, det kan du si. Nå går det bare nedover. Nå har jeg nådd toppen, flirer han.

Sportsnyheter

NM ski: sprint

Mer snøtrøbbel på Beitostølen - prologvinneren slått ut: – Helt krise

Snøkaoset fortsetter å skape problemer for stjernene. Først røk Lotta Udnes Weng i prologen, så forsvant prologvinneren Ane Appelkvist Stenseth ut. Og snøen laver fortsatt ned.

Siste nytt

 • Skiskyting: VM-gull til Norges juniorlag

  Det norske juniorlaget med Sivert Gerhardsen, Isak Frey, Marie Sofie Brännare-Gran og Gro Randby gikk inn til VM-seier i blandet skiskytterstafett i Estland.

  Det ble en spennende avslutning etter at Randby måtte ut i to strafferunder på stående skyting. Tyskerne tok sølvet, slått med 13,3 sekunder, mens bronsen gikk til Østerrike.

  Tromsø-gutten Gerhardsen brukte ett ekstraskudd, og til tross for to ekstraskudd på stående gikk han ut i en knapp ledelse.

  Frey brukte også ett ekstraskudd på liggende, men Bærum-talentet banket ned alle fem blinkende på stående og ga Norge en luke på nesten ett minutt før jentene skulle i aksjon.

  Bærumsjenta Brännare-Gran brukte ett ekstraskudd på liggende og to på stående før hun vekslet 1.24 minutter foran Polen.

  Ankerkvinnen Gro Randby, som kommer fra Re-klubben Ivrig, brukte ett ekstraskudd på liggende skyting, men på stående fikk hun problemer. Avstanden til Tyskland krympet kraftig, men det holdt til gull.

  (©NTB)

  Norges Cup Finale Skiskyting junior kvinner 17.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Tysk skiskytterprofil legger opp

  Den tyske skiskytteren Benedikt Doll (33) velger å avslutte karrieren etter sesongen, melder IBU.

  Doll tok nylig bronse på normaldistansen i sitt siste VM. Han endte bak Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø.

  Veteranen har vært en vanskelig konkurrent for de norske skiskytterne siden han slo igjennom i 2016, men på siste stående skyting har han ofte slitt. Foran inneværende sesong tok han noen grep på standplass.

  – Nå er det rette øyeblikket. Jeg vil tilbringe mer tid sammen med familien, og jeg ser fram til nye utfordringer etter skiskytterkarrieren, skriver Doll i en uttalelse.

  Han har to bronse fra 2018-OL i Pyeongchang. Det ble bare ett VM-gull i sprint (2017), men han står med flere sølv- og bronsemedaljer. I verdenscupen har Doll seks seirer, og to av dem har kommet denne vinteren.

  (NTB)

  RJbH8ytFMkk
  Foto: AP
 • Valencia-kamp utsatt etter storbrann

  Den voldsomme blokkbrannen i Valencia fører til at byens La Liga-lag ikke spiller helgens bortekamp mot Granada.

  Valencia ba om utsettelsen etter brannen som rev gjennom to leilighetskomplekser i byen torsdag kveld. Fire personer er bekreftet døde, mens 14 er savnet.

  Dagen etter opplyste den spanske toppdivisjonen i en pressemelding at klubbens anmodning blir innfridd.

  Også oppgjøret mellom Valencia-laget Levante og Andorra på nivå to er utsatt.

  Et minutts stillhet vil bli gjennomført i helgens kamper i Spanias to øverste divisjoner.

  Valencia ligger på 8.-plass i La Liga og kjemper om europaplass neste sesong.

  (NTB)

  jSQkjWiqDFE
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal