Hopp til innhold

Lægreid gir skiskytterkjæresten mye av æren for suksess-sesongen

ÖSTERSUND (NRK): Sturla Holm Lægreid (24) har hatt enorm suksess i sin debutsesong. Han mener skiskytterkjæresten har bidratt til den gode flyten.

Sturla Holm Lægreid før jaktstarten i Östersund. Oppvarming sammen med Chloe Levins

STØTTE: Sturla Holm Lægreid og skiskytterkjæresten Chloe Levins under oppvarmingen før jaktstarten i Östersund.

Han snudde jaktstarten i Östersund på utrolig vis, og tok sesongens sjuende seier. For skiskytterkometen Sturla Holm Lægreid har det første året i verdenscupen vært det man kan kalle utrolig – uten å overdrive.

Tidligere har han takket familien, trenere og lagkamerater. Han har fortalt om meditasjon som hjelper ham før renn, og grep som bidrar til økt fokus.

Etter og tatt over ledelsen i sammenlagtcupen dagen før avslutningen, og samtidig sikret seieren i jaktstartcupen, takket han også kjæresten.

– Hun har vært en støttespiller, selvfølgelig, og vært veldig betydningsfull i min hverdag. Jeg tror jeg må dele noen av mine seiere med henne, sier Lægreid til NRK.

Varmet opp for snuoperasjonen

Han møtte den amerikanske skiskytteren Chloe Levins (22) i høst. Lørdag plukket TV-kameraene opp at de varmet opp sammen før jaktstarten, og hun heiet både USAs løpere og Lægreid frem i løypa – på norsk. Etter rennet kom seiersklemmen raskt.

– Jeg har skjønt at det har blitt litt avslørt, men det er veldig hyggelig å ha en som støtter meg på verdenscuprenn også, innrømmer Lægreid.

Sturla Holm Lægreid

SEIRET: Med fullt hus på siste stående, kunne Sturla Holm Lægreid gå i mål til soleklar seier på jaktstarten.

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / Reuters

Levins gikk ett renn i VM, men har ellers gått IBU-cup – nivået under verdenscupen – denne sesongen. Etter mesterskapet i Pokljuka dro de sammen til Østerrike, hvor Lægreid forteller at han fikk koblet skikkelig av etter VM-suksessen. Slik fant han krefter til de avsluttende verdenscuphelgene.

– Jeg sa at jeg ikke hadde noen kjæreste å reise hjem til i Norge, men det er jo en grunn til at jeg ble igjen i Ramsau, da. Jeg ble der med henne. Nå er katta ute av sekken. Jeg er kjempeglad, jeg. Jeg har bare hatt en god flyt gjennom hele sesongen, forteller Lægreid.

Lægreid og Levins

SKISKYTTERE: Sturla Holm Lægreid og Chloe Levins fra USA.

Foto: NRK

– Har vært ekstremt ekkel

Lagkameratene har selvsagt kjent til at mannen fra Bærum har vært i godt humør av flere grunner enn pallplasser.

– Han har vært ekstremt ekkel. Jeg misunner ham skikkelig. Jeg husker hvordan det var å være nyforelsket selv. Han skal gi sin utkårede en stor del av æren for at han har gjort det så bra i år. Han har flydd på en rosa sky siden høsten, så vi må sende en liten tanke over kontinentet, tror jeg, sier Vetle Sjåstad Christiansen med en latter.

Søndag kan Lægreid vinne verdenscupen sammenlagt. Han vet det blir vanskelig å toppe denne fantastiske sesongen.

– Ja, det kan du si. Nå går det bare nedover. Nå har jeg nådd toppen, flirer han.

Sportsnyheter

City

Olsen etter overfallet: – Idiotene skal ikke få ødelegge opplevelsen

Da Manchester City-supporterne stormet banen etter å ha sikret serietittelen, ble Robin Olsen overfalt, ifølge klubben. Ligamesterne beklager hendelsen.

Siste nytt

 • Gashi ute på ubestemt tid

  LSK-Kvinners midtbanespelar Laura Gashi er ute av spel på ubestemt tid etter at ho blei frakta av bana på båre under søndagens Toppseriekamp mot Lyn.

  20-åringen hadde store smerter i ankelen, men skal ikkje ha pådrege seg noko brot. Førebels er det uvisst kor lenge Gashi er ute med skade, men klubben melder til NRK at ein får ein peikepinn på skadeomfanget når ein ser korleis ho responderer dei komande dagane.

  LSK-Kvinner har slite med mange langtidsskadar på sentrale spelarar den siste tida. For snautt to veker sidan pådrog landslagsmålvakt Cecilie Fiskerstrand seg ein korsbandskade som gjer at ho er ute i lang tid.

  Football, Toppserien, LSK Kvinner - Rosenborg Laura Gashi
  Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY
 • Dixon satte fartsrekord

  Scott Dixon sikret beste startposisjon i billøpsklassikeren Indianapolis 500 med den raskeste kvalifiseringstid noen gang, melder NTB.

  Dixon hadde snittfart på 376,580 km/t over fire runder på ovalbanen, og så fort har ingen kjørt i kampen om «pole position». Newzealenderen sikret beste startposisjon i løpet for femte gang.

  b0aoGmk3LDc
  Foto: Michael Conroy / AP
 • Hovland langt bak

  Viktor Hovland var i favorittsjiktet før det amerikanske PGA-mesterskapet, men endte på delt 41.-plass. Hovland fikk mye motgang også på avslutningsrunden i det amerikanske PGA-mesterskapet, blant annet med hattrick i bogeyer, melder NTB.

  Justin Thomas vant etter omspill mot Will Zalatoris.

  HiIQe_eLQg0
  Foto: Orlando Ramirez / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste