Kurtovic: – Jeg er ingen erstatter for Nora Mørk

Med Nora Mørk ute med skade fikk Amanda Kurtovic endelig spille i favorittposisjonen på landslaget.

Amanda Kurtovic

SKUDD: Amanda Kurtovic fyrer et skudd mot Kroatia i onsdagens kamp.

Foto: Darko Bandic / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Landslaget spilte onsdag sin første kamp siden VM-nedturen i desember. Siden den gang har Nora Mørk røket korsbåndet, og det er usikkert når Norges viktigste spiller er tilbake på håndballbanen.

Det betyr at Thorir Hergeirsson trenger ny høyreback, og Kurtovic har gitt klar beskjed om at hun vil bekle den rollen. Hun er back på klubblaget, men må spille høyrekant med flagget på brystet.

– Jeg føler jeg kan tilføre landslaget mye mer som back enn kant. Der kan jeg vise mine kvaliteter bedre, meldte Kurtovic til NRK i fjor.

– Gleder oss til hun kommer tilbake

Men noen Mørk-erstatter? Det vil hun ikke kalle seg.

– Jeg spiller back i klubblag, og er veldig komfortabel med det. Jeg må fortsette å gjøre det jeg gjør i klubben. Og jeg er ingen erstatter for Nora. Vi gleder oss alle til hun kommer tilbake, hun er viktig for laget. Vi er medspillere, sier Kurtovic til Viasat etter kampen mot Kroatia.

Mot Kroatia ble det kun to mål for Kurtovic, langt under Nora Mørk-nivå. Ekspert Frode Kyvåg etterlyste flere distanseskudd, og landslagstrener Hergeirsson mente at ikke kjemien var helt på plass.

– Det er lenge siden vi har vært samlet, og vi har ikke hatt mange treninger sammen før kampen. Det mangler litt på timing, og det tar litt tid. Det kommer seg vel med et par treninger, sier Kurtovic til Viasat.

– Flyter ikke helt

Hergeirsson ga den nye høyrebacken godkjent etter oppgjøret.

Thorir Hergeirsson

LANDSLAGSTRENER: Thorir Hergeirsson.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Amanda er en god bakspiller på høyt internasjonalt nivå, men rutinemessig skal vi få en del flere treninger sammen med Amanda, «Vikky» og Stine. Vi skal også få inn flere følere på landslaget inn mot nytt mesterskap i år. Men nå spiller vi for å vinne for å sikre plassen i EM.

Også Stine Bredal Oftedal merket at ikke alt stemte framover.

– Jeg føler ikke at det flyter helt, det er en del å gå på, sier midtback Stine Bredal Oftedal, som satte tre scoringer.

Siste nytt

 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Moi ble månedens spiller

  Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober.

  25-åringen har imponert for Celtic den siste tiden. Han er leid ut til klubben fra Southampton denne sesongen i jakt på spilletid, og han har levert meget sterke prestasjoner. Han scoret fire seriemål i løpet av måneden (to mot Ross County, ett hver mot Aberdeen og St. Mirren) for laget som topper tabellen.

  – Det ligger gode prestasjoner bak dette, men fotball er en lagsport, så jeg må takke mine lagkamerater, sier Moi til Celtics nettsted. (NTB)

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Steve Welsh / AP
 • Kolstad slo Haslum

  Kolstad slo Halsum 34-28 i herrenes eliteserie i håndball og topper tabellen. Elverum vant også i kveld med 36-25 over Follo. Kveldens tredje oppgjør i eliteserien endte med seier 30-29 til Drammen over Bækkelaget.

  Daniel Knudsen Brandmo i svevet for Kolstad Håndball
  Foto: Robert Magnussen / nidarosfoto.no

Sendeplan

Kl. Program Kanal