NRK Meny

Kritiske til landslagsledelsens skyteforklaring

HOLMENKOLLEN (NRK): NRKs skiskyttereksperter mener skytetrening burde vært prioritert allerede før VM-sesongen.

Lunde Olsbu

MÅ FORBEDRES: Marte Olsbu skjøt fem bom på 15 kilometeren onsdag. NRKs ekspert Ola Lunde mener laget burde trent mer skyting før VM.

Foto: Ruud, Vidar / NTB Scanpix

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Etter 19 bom for skiskytterkvinnene på onsdagens normaldistanse, var alle enige i at skyting må få høyere prioritet før OL i Sør-Korea om to år. For sent, mener NRKs eksperter.

– Da er det litt for dårlig å si at det kommer endringer til OL, mener NRKs skyteekspert Ola Lunde.

– Ingen umulig oppgave

Ledelsen ville ikke ta mye selvkritikk for å ha fokusert på den fysiske treningsbiten. Det til tross for at landslagstrener Stian Eckhoff sa under VM i Kontiolahti i fjor at mesterskapet på hjemmebane hadde alt fokus.

Halvard Hanevold

KRITISK: NRK-ekspert Halvard Hanevold.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– De burde sett på skytingen tidligere. Det er noe som har vært et problem over lengre tid, påpeker Halvard Hanevold.

– De har åpenbart jobbet bra med langrennsdelen, men de har mistet mange muligheter på standplass. Det burde ikke vært noen umulig oppgave å kombinere treningen. Det blir litt dumt å si at man skal prioritere skyting til OL nå, fortsetter han.

Kvinnene selv utrykte overfor pressen, at de var usikre på hvorfor det ble så mange bom på 15 kilometeren.

– Det var mange grove bom og da gjør du en altfor dårlig jobb. Samtidig gjenspeiler det skytingen deres denne sesongen, men dette var hakket dårligere, sier Ola Lunde.

Evalueringsmøte

Onsdag kveld hadde kvinnene og trenerteamet en evaluering av hva som gikk galt.

– Vi tok et møte for å bli ferdig med onsdagen. Jentene fikk sagt sitt og jeg kom med korte, enkle innspill. Vi snakker sammen om det som gir trygghet, sier skytetrener Joar Himle.

Torsdag bar det rett på skytetrening - en trening som bare så vidt ble gjennomført på grunn av den berømte Kollen-tåka.

– De fikk gjennomført økta og terpet på detaljene vi hadde gått igjennom. Det handler om avtrekksteknikk. At det er mer kontrollert med ettertrykk. De avslutter skuddet litt for tidlig, forklarer Himle.

Stafettlaget

LAGET: Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu går VM-stafetten. Her flankert av trenerne Steinar Mundal (t.v.) og Stian Eckhoff.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Kan snu

Tiril Eckhoff, Marte Olsbu, Fanny Horn Birkeland og Synnøve Solemdal utgjør Norges stafettlag. De har tro på at de kommer sterkere tilbake.

– Vi må ta oss sammen, ingen var fornøyd med det vi gjorde på standplass på normalen. Vi skal ikke fleipe det bort, men vi vet vi er gode når vi er på vårt beste, sier Fanny Horn Birkeland.

– Skyting er jo alt mulig. Det har vi sett mange ganger, så det er mulig å endre det. Men det må jobbes hardt og man må gjøre en hardere jobb, være mer skjerpet i hodet, understreker Lunde.

Siste nytt

  • Tror Sanchéz sprudler av ryktene

    Chile-trener Juan Antonio Pizzi tror alle spekulasjonene rundt Arsenal-spiller Alexis Sánchez gjør ham til en bedre spiller. Det er fortsatt uvisst om chileneren blir værende i klubben. – Han gir alt, og jeg tror de fleste spillere ville likt å være i samme situasjon. Alle de største klubbene i verden vil ha ham, sier Pizzi, ifølge NTB.

    Sanchéz
    Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Prøve-VM fotball 2017: Semifinale Portugal - Chile
Prøve-VM fotball: Semifinale
Prøve-VM fotball: Semifinale
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Semifinale Portugal - Chile