Hopp til innhold

Kristoffersens hundredelsmareritt i VM: – Kan legge et ekstra press på ham

ÅRE/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen har blitt nummer fire i sine tre siste VM-renn. Totalt har 18 hundredeler skilt ham fra tre VM-medaljer.

Kristoffersen Beaver Creek

JAKTER SIN FØRSTE VM-MEDALJE: Henrik Kristoffersen under VM-slalåmen i 2015.

Foto: Marco Trovati / AP

Kristoffersen trekker selv frem de tre fjerdeplassene i et intervju med NRK i forkant av fredagens storslalåm.

I VM i Beaver Creek i 2015 var han to hundredeler bak tyske Felix Neureuther, som tok da bronse i slalåm.

To år senere i St. Moritz ble han slått med fem hundredeler av lagkompis Leif Kristian Nestvold-Haugen i storslalåm.

Noen få dager senere ble det nok en fjerdeplass, og nok en gang bak Neureuther. Denne gangen ble han slått med elleve hundredeler.

Kristoffersen var tydelig sint etter målgang og kastet stavene i målområdet. Han snakket heller ikke med pressen før en time etter rennet.

Henrik Kristoffersen var misfornøyd etter en skuffende avslutning på slalåmen i St. Moritz.

– Stang ut

Nå venter to nye muligheter for nordmannen i VM i Åre. Fredag er det storslalåm på programmet, mens slalåmen er på søndag. Og til tross for at formen ikke har vært like god som i tidligere sesonger, er Kristoffersen blant medaljekandidatene.

– Jeg har en forventning om at jeg skal kjøre bra på ski, og forhåpentligvis bedre enn det jeg har gjort til tider i år. Til tider har også skikjøringen i år vært veldig bra. Jeg har ikke noen flere forventninger utover det, men den forventningen har jeg uansett, sier Kristoffersen, som har to OL-medaljer, til NRK.

Men VM-medaljer har han altså ikke.

Kjetil André Aamodt, NRKs alpinekspert, mener det er tilfeldigheter som er årsaken til at Kristoffersen ikke har lyktes i et VM ennå.

– Det at han ikke har tatt medalje i VM, kan være med på å legge et ekstra press på ham. Både i 2015 og 2017 var han helt klart blant medaljefavorittene, og så ble det litt stang ut, sier Aamodt.

KJETIL ANDRE AAMODT I ST. MORITZ

NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Har lett etter svar

Perioden før VM har imidlertid ikke vært den aller beste for nordmannen.

Kristoffersen har ikke greid å slå suverene Marcel Hirscher denne sesongen og under slalåmrennet i Schladming 30. januar hektet han i 2. omgang.

Sesongens siste renn før VM, storslalåmrennet i Garmisch-Partenkirchen, ble også avlyst på grunn av dårlig vær. Dermed har han ikke fått kjørt konkurranse siden han kjørte ut i Schladming.

Tiden har han brukt til trening hjemme i Norge. Der har han jaktet på VM-formen og søkt etter noen svar på hvorfor kjøringen har vært så ujevn.

– Det er alltid ting man kan gjøre bedre. Man må endre noe av det tekniske, også, sier han, uten å røpe for mye.

– Men det gjenstår å se i renn. Det er da man får den ordentlige testen på det.

Siste nytt

 • Zuccarello ble overtidshelt for Wild

  Minnesota Wild hadde tapt tre kamper på rad, men kom tilbake på vinnersporet hjemme mot Philadelphia Flyers natt til fredag.

  Matt Boldy sendte Wild opp i en 2-1-ledelse tidlig i den tredje perioden, en scoring hvor Mats Zuccarello noterte seg for en målgivende pasning.

  Halvannet minutt før slutt utlignet imidlertid Flyers og dermed gikk kampen til spilleforlengelse.

  To minutter ut i den startet Zuccarello et angrep midt inne i egen forsvarssone. Lagene spilte da med tre utespillere hver og nordmannen avanserte inn i Flyers' sone, hvor han tok tunnel på Travis Konecny og kom alene med keeper Carter Hart.

  I avslutningen gjorde Zuccarello ingen feil og vippet pucken elegant over hånden til keeperen, som dermed førte til hjemmeseier for Wild.

  Zuccarello står denne sesongen med 47 målpoeng (19 scoringer og 28 assists) på 45 kamper.

  Mats Zuccarello
  Foto: Jeff Wheeler / AP
 • Arsenal videre i ligacupen etter Maanum-show

  Arsenal rutter ikke bare én, men to norske stjerner.

  23-årige Frida Maanum viste seg frem med to mål og én målgivende pasning i Arsenals 3-0-seier over Aston Villa torsdag. Resultatet ga de rødkledde semifinalebillett i den engelske ligacupen.

  Maanum har storspilt for "The Gunners" denne sesongen, og torsdag kveld var hun i sitt ess på Meadow Park.

  Etter snau halvtimen spilt sendte Maanum ballen mellom beina på en motspiller og til side for Villas målvakt. Like etter pause fulgte hun opp med en lekker avslutning opp i det lengste hjørnet.

  Ti minutter senere sentrer 23-åringen ballen til Caitlin Foord som setter Arsenals tredje mål.

  Manchester City, West Ham og Chelsea har også tatt seg videre i ligacupen.

  Semifinalene spilles 8. og 9. februar, mens finalen er lagt til Selhurst Park i London 5. mars, skriver NTB.

  maanum
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Ronaldo-bom i første titteljakt i Saudi-Arabia

  Al-Nassr og Cristiano Ronaldo (37) levde ikke opp til favorittstempelet i den saudiarabiske supercupen. Det ble bråstopp allerede i semifinalen.

  Ronaldo ble nylig hentet til Al-Nassr. Der håver portugiseren inn store summer, men sportslig endte første tittelmulighet i fiasko.

  Torsdag røk laget hans 1-3 for rivalen Al-Ittihad. Dermed ble det ingen avansement til søndagens supercupfinale i Riyadh.

  37-åringen er fem ganger blitt kåret til verdens beste fotballspiller. Han spilte hele semifinalen og kom til et par sjanser. Al-Ittihad gjorde en god defensiv jobb og stoppet Ronaldo fra å innta en hovedrolle.

  Sist helg ble det en målløs debut for Ronaldo i Saudi-Arabias toppserie.

  (©NTB)

  ronaldo
  Foto: AHMED YOSRI / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste