Kristoffersens hundredelsmareritt i VM: – Kan legge et ekstra press på ham

ÅRE/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen har blitt nummer fire i sine tre siste VM-renn. Totalt har 18 hundredeler skilt ham fra tre VM-medaljer.

Kristoffersen Beaver Creek

JAKTER SIN FØRSTE VM-MEDALJE: Henrik Kristoffersen under VM-slalåmen i 2015.

Foto: Marco Trovati / AP

Kristoffersen trekker selv frem de tre fjerdeplassene i et intervju med NRK i forkant av fredagens storslalåm.

I VM i Beaver Creek i 2015 var han to hundredeler bak tyske Felix Neureuther, som tok da bronse i slalåm.

To år senere i St. Moritz ble han slått med fem hundredeler av lagkompis Leif Kristian Nestvold-Haugen i storslalåm.

Noen få dager senere ble det nok en fjerdeplass, og nok en gang bak Neureuther. Denne gangen ble han slått med elleve hundredeler.

Kristoffersen var tydelig sint etter målgang og kastet stavene i målområdet. Han snakket heller ikke med pressen før en time etter rennet.

Henrik Kristoffersen var misfornøyd etter en skuffende avslutning på slalåmen i St. Moritz.

– Stang ut

Nå venter to nye muligheter for nordmannen i VM i Åre. Fredag er det storslalåm på programmet, mens slalåmen er på søndag. Og til tross for at formen ikke har vært like god som i tidligere sesonger, er Kristoffersen blant medaljekandidatene.

– Jeg har en forventning om at jeg skal kjøre bra på ski, og forhåpentligvis bedre enn det jeg har gjort til tider i år. Til tider har også skikjøringen i år vært veldig bra. Jeg har ikke noen flere forventninger utover det, men den forventningen har jeg uansett, sier Kristoffersen, som har to OL-medaljer, til NRK.

Men VM-medaljer har han altså ikke.

Kjetil André Aamodt, NRKs alpinekspert, mener det er tilfeldigheter som er årsaken til at Kristoffersen ikke har lyktes i et VM ennå.

– Det at han ikke har tatt medalje i VM, kan være med på å legge et ekstra press på ham. Både i 2015 og 2017 var han helt klart blant medaljefavorittene, og så ble det litt stang ut, sier Aamodt.

KJETIL ANDRE AAMODT I ST. MORITZ

NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Har lett etter svar

Perioden før VM har imidlertid ikke vært den aller beste for nordmannen.

Kristoffersen har ikke greid å slå suverene Marcel Hirscher denne sesongen og under slalåmrennet i Schladming 30. januar hektet han i 2. omgang.

Sesongens siste renn før VM, storslalåmrennet i Garmisch-Partenkirchen, ble også avlyst på grunn av dårlig vær. Dermed har han ikke fått kjørt konkurranse siden han kjørte ut i Schladming.

Tiden har han brukt til trening hjemme i Norge. Der har han jaktet på VM-formen og søkt etter noen svar på hvorfor kjøringen har vært så ujevn.

– Det er alltid ting man kan gjøre bedre. Man må endre noe av det tekniske, også, sier han, uten å røpe for mye.

– Men det gjenstår å se i renn. Det er da man får den ordentlige testen på det.

Siste nytt

 • Kalvå ut av OL-troppen – Haga inn

  Det opplyste Norges Skiforbund lørdag morgen.

  Sammen med Heidi Weng testet Anne Kjersti Kalvå positiv på koronaviruset tidligere denne uken under landslagets siste høydesamling før OL i italienske Seiser Alm.

  Ettersom det er både tvil og usikkerhet om Weng og Kalvå rekker OL som starter neste uke og for damenes del er ferdig 19. februar, har landslagsledelsen gjort tøffe prioriteringer. De har bestemt at Kalvå ikke får delta.

  «I forbindelse med smittesituasjonen i den norske OL-troppen, har vi behov for å sikre nok utøvere til distansene under lekene».

  Inn kommer Ragnhild Haga, skriver Norges Skiforbund, og legger til at Heidi Wengs situasjon avventes nærmere. Det norske damelandslaget reiser etter planen med charterfly fra Zürich den 1. februar.

  UqA5khL495Y
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Her forlater landslaget hotellet

  Emil Iversen, Sjur Røthe, Hans Christer Holund, Erik Valsnes, Håvard Solås Taugbøl og Pål Golberg og deler av støtteapparatet satte kursen til flyplassen i Verona i denne bussen tidlig lørdag morgen.

  Emil Iversen
  Foto: Mikal Emil Aaserud / NRK
 • Positiv koronatest i svenskenes langrennsleir

  Det svenske skiforbundet melder lørdag morgen i en pressemelding at langrennsløper Leo Johansson er satt i karantene etter å ha testet positivt for covid-19 ved ankomst til Kina.

  Johansson reiste med flyvningen fra Oslo til Beijing der også danske og norske OL-utøvere var om bord.

  – En kjedelig beskjed for Leo og for troppen, men ingen andre på langrennslandslaget har testet positivt ved ankomst, sier svenskenes troppsjef Peter Reinebo i en uttalelse.

  Johansson ble smittet av koronaviruset allerede for to uker siden, men valgte likevel å sette seg på flyet med de andre utøverne torsdag kveld norsk tid.

  Det svenske støtteapparatet mener de positive prøvene skyldes hans tidligere smittetilfellet fra tidligere denne måneden. Til tross for prøvesvarene i Kina mener det svenske legeteamet at Johansson ikke er smittsom, da han har testet negativt seks ganger i Sverige før avreise.

  Reglene under Beijing-OL er imidlertid annerledes og Johansson får nå ikke returnere fra karantene før han har levert to negative koronaprøver med 24 timers mellomrom.

  Verdenscup i langrenn på Lillehammer
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal