Hopp til innhold

Kristoffersens hundredelsmareritt i VM: – Kan legge et ekstra press på ham

ÅRE/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen har blitt nummer fire i sine tre siste VM-renn. Totalt har 18 hundredeler skilt ham fra tre VM-medaljer.

Kristoffersen Beaver Creek

JAKTER SIN FØRSTE VM-MEDALJE: Henrik Kristoffersen under VM-slalåmen i 2015.

Foto: Marco Trovati / AP

Kristoffersen trekker selv frem de tre fjerdeplassene i et intervju med NRK i forkant av fredagens storslalåm.

I VM i Beaver Creek i 2015 var han to hundredeler bak tyske Felix Neureuther, som tok da bronse i slalåm.

To år senere i St. Moritz ble han slått med fem hundredeler av lagkompis Leif Kristian Nestvold-Haugen i storslalåm.

Noen få dager senere ble det nok en fjerdeplass, og nok en gang bak Neureuther. Denne gangen ble han slått med elleve hundredeler.

Kristoffersen var tydelig sint etter målgang og kastet stavene i målområdet. Han snakket heller ikke med pressen før en time etter rennet.

Henrik Kristoffersen var misfornøyd etter en skuffende avslutning på slalåmen i St. Moritz.

– Stang ut

Nå venter to nye muligheter for nordmannen i VM i Åre. Fredag er det storslalåm på programmet, mens slalåmen er på søndag. Og til tross for at formen ikke har vært like god som i tidligere sesonger, er Kristoffersen blant medaljekandidatene.

– Jeg har en forventning om at jeg skal kjøre bra på ski, og forhåpentligvis bedre enn det jeg har gjort til tider i år. Til tider har også skikjøringen i år vært veldig bra. Jeg har ikke noen flere forventninger utover det, men den forventningen har jeg uansett, sier Kristoffersen, som har to OL-medaljer, til NRK.

Men VM-medaljer har han altså ikke.

Kjetil André Aamodt, NRKs alpinekspert, mener det er tilfeldigheter som er årsaken til at Kristoffersen ikke har lyktes i et VM ennå.

– Det at han ikke har tatt medalje i VM, kan være med på å legge et ekstra press på ham. Både i 2015 og 2017 var han helt klart blant medaljefavorittene, og så ble det litt stang ut, sier Aamodt.

KJETIL ANDRE AAMODT I ST. MORITZ

NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Har lett etter svar

Perioden før VM har imidlertid ikke vært den aller beste for nordmannen.

Kristoffersen har ikke greid å slå suverene Marcel Hirscher denne sesongen og under slalåmrennet i Schladming 30. januar hektet han i 2. omgang.

Sesongens siste renn før VM, storslalåmrennet i Garmisch-Partenkirchen, ble også avlyst på grunn av dårlig vær. Dermed har han ikke fått kjørt konkurranse siden han kjørte ut i Schladming.

Tiden har han brukt til trening hjemme i Norge. Der har han jaktet på VM-formen og søkt etter noen svar på hvorfor kjøringen har vært så ujevn.

– Det er alltid ting man kan gjøre bedre. Man må endre noe av det tekniske, også, sier han, uten å røpe for mye.

– Men det gjenstår å se i renn. Det er da man får den ordentlige testen på det.

Siste nytt

 • Skuffet Ødegaard med tale til fansen

  Arsenals kaptein Martin Ødegaard takket fansen etter at det endte med en andreplass i Premier League.

  – Vi er nok alle litt skuffet nå. Vi har ventet lenge på seieren og er så nære, men jeg er så stolt av laget, alle i klubben, fansen og progresjonen vi har hatt, sier nordmannen i et intervju på stadionmatta.

  Deretter forteller han om forskjellen han opplever det har vært i klubben siden han kom til Arsenal i 2021.

  – Vi har endret klubben og jeg tror alle tror på oss nå. For å være ærlig så kan jeg ikke vente med å komme i gang igjen etter pausen, og gjøre alle dere enda gladere. Det er det store målet.

  Martin Ødegaard etter Arsenals kamp mot Everton i sesongavslutningen i Premier League. Arsenal vant 2-1, men endte på annenplass, ett poeng bak Manchester City.
 • Ny VM-nedtur for Norge

  Norges ishockeylandslag må slå Storbritannia mandag for å være sikker på å berge plassen i elite-VM. Søndag ble det 1-4 mot Østerrike etter svakt spill. Sander Vold Engebråten tente et lite håp med et reduseringsmål i siste periode, men det holdt ikke.

  Norge har spilt seks av sine sju kamper i gruppespillet og har bare de tre poengene fra 2-0-seieren over Danmark. Taper Norge i ordinær tid for hittil poengløse Storbritannia mandag, blir det nedrykk.

  Tap i forlengning eller etter straffer vil bety at Norge er foran britene mandag kveld, men de norske har da spilt ferdig og må håpe at Østerrike slår Storbritannia tirsdag. (NTB)

  Norge ishockey-VM
  Foto: AP
 • Klopp tok farvel med seier: – Jeg elsker dere

  Liverpool møtte Wolverhampton på Anfield i manager Jürgen Klopps siste kamp.

  Hjemmelaget tok tidlig kontrollen, og da gjestenes Nelson Semedo fikk rødt kort etter 28 minutter tok det ikke lang tid før Alexis MacAllister satte inn ledelsen. Fem minutter før pause økte stopperen Jarell Quansah til 2-0. Det ble også resultatet, og Klopp kunne klemme både spillere og støtteapparat.

  Liverpool blir nummer tre i årets Premier League. Sju poeng bak Arsenal, og ni poeng bak Manchester City.

  Etter kampen ble Klopp og resten av støtteapparatet som nå takker av i Liverpool hyllet av en fortsatt fullsatt stadion.

  – Jeg elsker dere, sa Jürgen Klopp til supporterne i en tale midt på banen på Anfield.

  Klopp hadde mye på hjertet der han stod på en liten scene og med en mikrofon i hånda.

  – Dette føles ikke som en slutt. Det føles som en start. I dag så jeg et fotballag fullt av talent, ungdommelighet, kreativitet og målbevissthet.

  Klopp prøvde å dra i gang en sang med om Arne Slot, Liverpools nye manager. Publikum responderte med å første repetere «Arne Slot» før de endret til å synge Klopps navn.

  – Jeg håper dere tar imot den nye managere slik som dere tok imot meg. Dere skal gå «all in» fra første dag. Dere må fortsette å tro, sa Klopp, før han til slutt takket for seg som Liverpool-manager.

  – Tusen takk. Dere er det beste laget i verden. Tusen takk!

  Premier League - Liverpool v Wolverhampton Wanderers

Sendeplan

Kl. Program Kanal