Hopp til innhold

Henrik to hundredeler fra bronse

– Jeg kjenner det blir verre og verre for hvert sekund som går, sier Henrik Kristoffersen.

Kristoffersen ned til bestetid i andre omgang

NESTEN: Henrik Kristoffersen kjørte en bra andreomgang. Men dessverre holdt det akkurat ikke til medalje.

Det ble en fantastisk spennende avslutning på søndagens slalåm i VM. Det kulminerte med at Marcel Hirscher kjørte ut. Dermed ble det fransk seier og gull til Jean-Baptiste Grange.

Bak fulgte tyskerne Fritz Dopfer og Felix Neureuther.

De beste sviktet

Henrik Kristoffersen lå som nummer ni etter første omgang og det så ut til å være vanskelig å sikre en medalje. 20-åringen kjørte en bra andreomgang, men like etter kom Neureuther og tok ledelsen fra ham med to hundredeler.

De to hundredelene skulle være skillet mellom en medalje og en kjedelig fjerdeplass for nordmannen.

– Du rekker ikke blunke en gang, så det er ikke mye tid, sier Kristoffersen.

For én etter én klarte ikke de beste etter den første omgangen å straffe Jean-Baptiste Grange som leverte en strålende andreomgang. I et snøvær som ble tettere og tettere kom de for sent, blant dem var to svensker og russiske Aleksander Khorosjilov.

Til slutt var det bare Marcel Hirscher som sto igjen på toppen. Han tapte hele veien til franskmannen og til slutt kjørte han hun. Dermed tok Jean-Baptiste Grange sitt andre VM-gull i karrieren.

– Jeg hadde ikke ventet det i det hele tatt. Jeg trodde i hvert fall at Hirscher og Khorosjilov skulle komme inn foran. Hadde jeg blitt nummer seks, så hadde det vært helt greit, sier Kristoffersen.

Kjetil Andre Aamodt mener unggutten må huske at han bare er 20 år og har årene foran seg i alpinsirkuset.

– Det stemmer jo og jeg er ydmyk i forhold til det, men hvis du spør Kjetil så tenkte sikkert ikke han sånn da han var 20, sier Kristoffersen.

Dermed ble det ett sølv på Norge i VM i Beaver Creek. Den medaljen tok Kjetil Jansrud i superkombinasjonen.

Grange verdensmester i slalåm

MESTER: Her kjører Grange inn det som viste seg å holde til VM-gull.

– Forbedringspotensial

Sebastian Foss Solevaag kjørte en fenomenal andreomgang og ble til slutt nummer ni.

– Jeg føler en del blir ødelagt i første omgang, men jeg tror ikke tida mi i andre omgang er så bra heller, så det er en del forbedringspotensial, sier Solevaag.

Foss-Solevåg i andre omgang

BRA KJØRING: Sebastian Foss-Solevåg kjørte seg opp til en niendeplass i 2. omgang.

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • Palumbo fikk Juventus-debuten

  Norske Martin Palumbo fikk sine første minutter for Juventus da han ble byttet inn 12 minutter før full tid. 20-åringen er på utlån fra serierival Udinese.

  Juventus tok imot Lazio i senkampen og ledet 2-0 til pause etter mål fra Dusan Vlahovic og Álvaro Morata. Juve-back Alex Sandro scoret selvmål tidlig i andre omgang, slik at det sto 2-1.

  Det så lenge ut til å gå mot tre poeng for vertene, men seks minutter på overtid sørget Sergej Milinkovic-Savic for balanse i regnskapet. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Arsenal-smell i mesterligakampen

  Martin Ødegaard og Arsenal røk 0-2 for Newcastle mandag og snublet dermed stygt i kampen om den siste mesterligabilletten i Premier League.

  Scoringene som avgjorde kampen kom i annen omgang. Etter 56 minutter satte Arsenal-midtstopper Ben White ballen i eget mål etter et hardt innlegg fra Newcastles Joelinton. Fem minutter før full tid hamret Bruno Guimarães inn 2-0 etter massivt Newcastle-press.

  Ufortjent var det ikke at de tre poengene ble værende igjen på St. James' Park. Hjemmelaget satte tidlig trykk på Arsenal. Gjestene fikk aldri festet noe skikkelig grep om kampen, men måtte i stedet tåle en blytung kveld.

  Tapet betyr nemlig at London-rival Tottenham har to poeng til gode på Arsenal i kampen om fjerdeplassen i Premier League foran siste serierunde. Dermed kan mesterligadrømmen glippe for Martin Ødegaard og lagkameratene. Det vil naturlig nok være et hardt slag. (NTB)

 • Ruud møter franske Paire i 2. runde i Genève-turneringen

  Casper Ruud møter franske Benoît Paire i andre runde av ATP-turneringen i tennis i Genève.

  Ruud hadde walkover i første runde. Han er andreseedet i Genève bak Daniil Medvedev. Nordmannen gikk helt til topps i Sveits i fjor.

  Nordmannen, som kommer rett fra tap i semifinalen i Roma, har møtt franske Paire fire ganger tidligere. Han har vunnet alle møtene på grus og sist gang i Gstaad i fjor.

  Benoît Paire tok det første settet 7-5 i 1. rundeoppgjøret mot finske Emil Ruusuvuori mandag. Deretter slo finnen tilbake med samme sifre i sett nummer to, før Paire vant det tredje med 6-4. (NTB)

  Italy Tennis Open
  Foto: Alessandra Tarantino / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste