Hopp til innhold

Kristoffersen-stikk etter maktdemonstrasjon: – Gamlegutta må høre litt på oss

Henrik Kristoffersen (27) leverte en finaleomgang det luktet skikkelig svidd av og vant storslalåmrennet i Alta Badia. Så kom han med et aldri så lite stikk til fjorårets kritikere.

RASKEST: Ingen klarte å gjøre noe med totaltiden til nordmannen.

Nordmannen lå som nummer sju etter den første omgangen, men han klinket til da alt skulle avgjøres, og ingen kunne matche totaltiden til Kristoffersen.

– En maktdemonstrasjon, kommenterte Viasport Vinters Kjetil André Aamodt rett etter omgangen.

Og 27-åringen la på ingen måte skjul på hvor godt det var å få alt til å stemme. Han jublet voldsomt i målområdet, slo seg på brystet og skrek i ren glede.

– Gamlegutta må høre litt på oss

Ingen av de seks kjørerne på toppen klarte å ta seg til mål til grønne tider, og Kristoffersen kunne etter hvert konstatere at han hadde tatt sin 24. verdenscupseier.

Da vartet han også opp med en avsløring:

Henrik Kristoffersen, følelser

LYKKELIG: Henrik Kristoffersen viste mye glede i målområdet.

Foto: Alessandro Trovati / AP

– Vi endret noe stort med skiene for to dager siden. Så jeg prøvde det for første gang i går, sier Kristoffersen i seiersintervjuet vist på Viaplay.

Under fjorårssesongen fikk han litt tyn for å klage på at utstyret ikke fungerte. Nå mener 27-åringen at han har fått bevist hvor mye utstyret faktisk har å si.

De gamlegutta må høre litt på oss nye at utstyr har ganske mye å si i alpint. Når utstyr ikke funker, så mister du selvtilliten, du mister teknikken og du kjører dårligere på ski, forklarer han etter dagens seier.

Skeptisk Aamodt

Med utstyret på plass, er det lite som kan stoppe en Kristoffersen i form.

– Da kan jeg kjøre mer teknisk riktig, selvtilliten kommer og du kan gi gass, og da står vi her, sier han selvsikkert.

Familiens ære: Kjetil André Aamodt

EKSPERT: Kjetil André Aamodt.

Foto: Per Heimly / Nordisk Film/NRK

Viasat-ekspert Aamodt var én av dem som uttalte seg kritisk til seierherrens utstyrsfokus i fjor. I dag får han altså servert et lite stikk i retur.

– Det kan noen ganger være en forklaring på at teknikken ikke fungerer, og at man ikke er helt i form. Alt må stemme, selvfølgelig, men at det bare er skia som gjør at han kjører fort, det er jeg fortsatt litt kritisk til. Han kjører godt på ski i dag, og det er det aller viktigste for å vinne skirenn, svarer Aamodt på Kristoffersens melding.

– Tatt noen utradisjonelle valg

Også Lars Elton Myhre, NRKs alpinekspert, uttalte seg kritisk om Kristoffersens utstyrsklaging i fjor. Nå er han glad for å se at landsmannen har funnet ut av problemene.

Lars Elton Myhre

EKSPERT: Lars Elton Myhre

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Det er dritkult å se Henrik på toppen igjen. Han slet gjennom fjoråret med utstyret, og har tatt noen drastiske og utradisjonelle valg inn mot årets sesong. Frem til nå i sesongen har det ikke gitt synlige resultater, men teamet har hatt klokkertro og kverna på videre.

Myhre tror det nå er grunn til å håpe at det nå har løsnet skikkelig for alpinesset.

– Når ting sitter for Henrik, er han en seiersmaskin. Jeg gleder meg til fortsettelsen, avslutter Myhre, og får støtte av Nina Løseth:

– Det var godt å se Henrik gi ordentlig gass og stå på toppen av pallen igjen, sier hun.

Siste nytt

  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB
  • Kollaps for J17-landslaget i EM – åttemålstap mot Frankrike

    Norges J17-landslag har fått tøff medfart i EM-sluttspillet. Etter 0-3-tap for England i åpningskampen ble det en fryktelig 0-8-smell mot Frankrike onsdag.

    Frankrike er tittelforsvarer i J17-EM, men årets utgave virket ikke uoverkommelig sterk da det ble bare 3-2-seier over det svenske vertslaget som Norge slo i EM-kvalifiseringen i mars.

    Norge holdt 0-0 i en halv omgang på Malmö idrottspark, men så raknet det. To ganger i første omgang scoret motstanderen to ganger med to minutters mellomrom, og ved pause sto det 4-0.

    Så ble det ikke flere mål før det siste kvarteret, da innbytterne Rachael Adedini og Djenna-Léna Tene scoret fire ganger til. Adedini gjorde hattrick med mål i det 77. og 88. minutt og på overtid. (NTB)

  • Bruddseier i Giroen etter at Foss gikk i bakken: – For en skrell

    Franske Benjamin Thomas tok en overraskende seier på den 5. etappen av Giro d'Italia etter å ha sittet i brudd store deler av dagen.

    Onsdagens 178 kilometer lange etappe gikk fra Genova, over den 3.-kategoriserte stigningen Passo del Bracco, og inn til Lucca. Der ble det hele avgjort mellom de fire rytterne som hadde sittet i brudd.

    Thomas tok seieren foran danske Kasper Valgren, som ble nummer to. Italienske Andrea Pietrobon kompletterte pallen.

    – For et bruddkupp, for en skrell. Thomas vinner og tar Cofidis' første seier i årets sesong, sa Discovery-kommentator Theis Magelssen.

    77 kilometer fra mål ble det etablert et firemannsbrudd med blant andre Valgren. 50 kilometer senere gikk Tobias Foss og seks andre løpere i bakken, noe som sinket hovedfeltet betraktelig.

    – Han har det okey. Han var liutt opprørt i starten, men jeg er sikker på at det vil gå bra med ham. Enn så lenge er alt bra, sier Zak Dempster, sportsdirektør i Ineos-Grenadiers, om Foss i en video på X.

    Benjamin Thomas
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal