Reagerer på Kristoffersens utblåsning: – Ikke innafor

NRKs alpinekspert Lars Elton Myhre tror Henrik Kristoffersens utstyrsprodusent kommer til å mislike slalåmstjernens verbale utbrudd.

Henrik Kristoffersen

TYDELIG MISFORNØYD: Henrik Kristoffersen var frustrert med skiene i målområdet.

«Altså, de skiene er så dårlige», oppsummerte en oppgitt Henrik Kristoffersen i målområdet i Lenzerheide.

Da hadde han nettopp gjennomført en svak omgang i verdenscupavslutningen i favorittdisiplinen slalåm, og han var tydelig frustrert på grunn av utstyret.

– Det visste jeg ikke var på TV. Det var ikke meningen at det skulle være på TV, svarte hovedpersonen selv på oppfordring fra TV 2 om å utdype.

NRKs ekspert Lars Elton Myhre tror Kristoffersen kommer til å få tilbakemeldinger på utbruddet.

– Det er ikke innafor, og kommer garantert til å bli tatt opp av skiprodusent, mener han.

– Soleklar førsteprioritet

Myhre sier at det er enkelt å se at det ikke stemmer utstyrsmessig for Kristoffersen, men han påpeker også at nummer 2, 4, 5 og 7 etter den første omgangen faktisk kjører på samme merke.

– Utstyret er noe løperne jobber med å optimalisere hele tiden og som er svært personlig, understreker NRKs ekspert.

Lars Elton Myhre

ALPINEKSPERT: Lars Elton Myhre, her avbildet da han fortsatt var på landslaget.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Utøverne har nemlig ulikt oppsett, altså innsving på ski, stivhet og sko, så det at én alpinist gjør det bra på ett merke, betyr ikke at en annen på samme merke har like forutsetninger. Likevel mener Myhre at ansvaret hviler på Kristoffersen selv.

– Han er på et merke hvor han har en soleklar førsteprioritet og har alle muligheter, konkluderer han.

– Ja, utstyret funker ikke perfekt for ham, men det er jo en stor del av jobben til enhver utøver å sikre at utstyret fungerer som det skal. Dette blir på en måte det samme som om du har glemt å trene beinstyrke, og taper tid på slutten av hver omgang. Her er det en viktig ingrediens som de ikke har jobbet godt nok med før sesong, mener jeg, avslutter Myhre.

«Du vil jo helst skylde på deg selv»

Kristoffersen gjorde noen endringer på utstyret før finaleomgangen, uten at det hjalp nevneverdig. Fasiten ble en skuffende 12.-plass, og det var en sliten og tom alpinist som møtte opp i intervjusonen.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg. Jeg synes det er godt at vi er ferdig, og nå har vi noen måneder til å fikse på ting til neste år, sier han til SVT.

– Hvordan har det vært mentalt å slite med utstyret?

– Tøft. Fordi teknikken blir dårligere når det ikke funker, og da legger man til seg uvaner. Man blir rådvill. Først tenker jeg at det er jeg som gjør noe gærent, og så er det ikke sikkert at det er jeg som gjør noe gærent, forklarer Kristoffersen.

– Du vil jo helst skylde på deg selv, men hvor lenge skal du skylde på deg selv før du tror at det faktisk er sannheten, når det egentlig ikke er din feil? Det er det som er så vanskelig, legger han til.

Kristoffersen påpeker at han er veldig fornøyd med skiene på løsere forhold, og at det ikke er aktuelt å bytte merke.

– Jeg har kjørt på Rossignol i 17 år, så jeg i alle fall lojal, avslutter han.

Det har ikke lyktes NRK å få en kommentar fra Rossignol om hvordan de reagerer på Kristoffersens utblåsning.

Siste nytt

 • Modrić-perle sendte Kroatia videre

  Skottland står nå med elleve deltakelser i EM og VM uten å ta seg videre fra gruppespillet. Tirsdag ville skottene klart det med seier over Kroatia, og mange på Hampden Park øynet muligheten da Callum McGregor utlignet til 1-1 like før pause. Kroatia, som førte kampen, misbrukte mulighetene før kaptein Luka Modrić tok ansvar. Midtbanedirigenten klemte til fra utsiden av 16-meteren med utsiden av foten, og ballen smalt inn bak en sjanseløs Lyndon Dykes. Så, et knapt kvarter før slutt, fjernet Ivan Perisic all tvil med en følsom heading til 3-1 etter et hjørnespark. Servitør? Luka Modrić, naturligvis.

 • Polen-stjerne avbildet med EM-røyk

  Før møtet med Spania skal den polske målvakten Wojciech Szczesny ha blitt avbildet med røyk i hånden – midt under EM.

  Bildet, som viser Juventus-målvakten ta en blås utenfor spillerhotellet i Sopot, er blitt publisert av den engelske avisen Daily Star.

  Ifølge den svenske avisen Expressen skal den polske landslagstreneren Paulo Sousa forsvare målvakten.

  Han kritiserer i stedet paparazziene.

  – Det verste for meg er paparazziene som tar bilder. Vi må hjelpe de yngre spillerne å lære seg de riktige tingene, og det er ikke bra at de tar bilder av slike ting. Det er ikke bra å vise den yngre generasjonen spillere som røyker. Det er ikke bra for modellen vi skal følge, man skal ikke gjøre slikt foran alle. Jeg synes det paparazzien gjør er verre enn det spilleren gjør, sier Sousa.

  _15DHtemflA
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP
 • Keane irritert på England-spillere

  Roy Keane er blitt velkjent for sin misnøye med at spillere på to lag er hyggelige med hverandre før eller etter kamper.

  Det er derfor kanskje ikke noen stor overraskelse at Keane rister på hodet av nyheten om at England-spillerne Mason Mount og Ben Chilwell har havnet i karantene etter å ha blitt kategorisert som nærkontakter av korona-smittede Billy Gilmour.

  Skotske Gilmour og den engelske duoen, som alle tre spiller for Chelsea, skal ifølge ITV ha snakket sammen i 20 minutter i tunellen i etterkant av Englands 0-0-kamp mot Skottland.

  – Hvorfor skal du snakke med en motspiller, og jeg bryr meg ikke om at de spiller på samme klubblag, i over 20 minutter? Selv snakker jeg sjelden med noen i mer enn fem minutter, sier Keane på sedvanlig vis.

  Karantenen gjorde at de to engelske spillerne ikke var på banen mot Tsjekkia tirsdag.

  – Etter en kamp, når du nettopp har vært i krig mot noen, hvorfor vil du snakke med noen så lenge? De burde brukt sunn fornuft, sier Keane.

  Championship - Stoke City v Nottingham Forest
  Foto: Ed Sykes / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal