Kristoffersen friskmeldt – sender advarsel til konkurrentene

Henrik Kristoffersen friskmelder seg etter å ha trøblet med en brukket tå i høst, og mener han kjører fortere på ski nå enn han gjorde på samme tidspunkt i fjor.

null

TILBAKE: Henrik Kristoffersen mener formen er fin etter skaden.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Jeg kjenner ikke noe når jeg står på ski. Tåen min er akkurat det samme som den er hele tiden. Jeg kan bevege den til og med! ler Henrik Kristoffersen.

Når NRK møter ham, er alpinisten i full gang med forberedelser i Saas-Fee, frem mot sesongstart. Men den nevnte tåen har ikke vært helt fin i høst. Et brudd i stortåen har skapt trøbbel, og førte til at Kristoffersen måtte gå på krykker i halvannen uke.

Det førte også til at han måtte kjøre med spesialtilpassede sko de første ukene på snø.

– Jeg gjorde det den første halvannen uken jeg stod på ski. Jeg hadde noen sko som det var litt mer plass i, akkurat rundt tåen. Men jeg kjører på normale sko nå, og alt er fint, forteller Kristoffersen.

Brakk tåen mens han kjørte motocross

I tillegg til å være en racer i slalåmløypene er Kristoffersen også glad i å kjøre motocross. Og det var der ulykken skjedde.

Henrik Kristoffersen

CROSS: Henrik Kristoffersen kjører mye motocross. Her fra 2016.

Foto: Tommy Barstein, NRK

– Jeg kjørte cross, og så skulle jeg kjøre gjennom en sving, og stod på fothvileren. Tuppen på foten ble klemt mellom bakken og fothvileren. Det er sånt som kan skje, forteller Kristoffersen.

Men 24-åringen er ikke enig med dem som mener han bør slutte å kjøre på crossbanen, og gir nettopp motocross mye av æren for hvorfor han har blitt god på ski.

– Det var ikke det at jeg var tulling og gjorde noe jeg ikke skulle gjøre. Jeg kunne skadet meg mer om jeg var i skogen og løp, eller slapp en vekt på foten i vektrommet. Cross er en del av det som har gjort meg til den jeg er, og at jeg har blitt god på ski. Så det synes jeg er veldig viktig, sier Kristoffersen.

– Kjører nok fortere på ski nå enn på samme tid i fjor

Skaden førte til et lite brudd i stortåen, og noen forslåtte bånd på vristen. Men Kristoffersen insisterer på at han ikke er satt noe tilbake av skaden.

– Jeg har ikke gått glipp av så veldig mye. Jeg har gått glipp av halvannen uke med barmarkstrening, og litt kondistrening. Jeg har ikke løpt eller hoppet noe siden jeg gjorde det, fordi det gjør litt vondt. Men i det store bildet har jeg ikke gått glipp av noe i det hele tatt. Jeg har ikke gått glipp av noen skidager.

Kristoffersen tror faktisk han er enda bedre nå, enn på samme tid i fjor.

Jeg kjører nok fortere på ski nå enn på samme tid i fjor. Men om det kommer til å gjøre at jeg kjører bedre i sesongen eller ikke, det vet man aldri. Men det ser ganske bra ut, slår Kristoffersen fast.

Siste nytt

 • Kirkevold matchvinner for Hobro

  Pål Alexander Kirkevold fortsetter sin fine målform i sluttspillet i dansk fotball. 2. påskedag scoret han igjen da Hobro slo Vendsyssel 3-2.

  Yaw-Ihle Amankwah spilte også hele kampen, mens Julian Kristoffersen fikk drøyt ti minutter som innbytter.

  Fotball menn, dansk eliteserie. Superliga. AC Horsens - Hobro IK .
  Foto: Frank Cilius / NTB scanpix
 • Fowler kan bli hovedtrener

  Den tidligere storscoreren Robbie Fowler (44) skal tirsdag presenteres som hovedtrener for A-League-klubben Brisbane Roar, ifølge australske og britiske medier.

  Fowler er mest kjent for å ha spilt over 300 kamper og scoret 171 mål for Liverpool.

  r
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
 • Ruud fortsatt inne blant topp 70

  Casper Ruud går ned én plass og er rangert som verdens 69. beste tennisspiller på den ferske ATP-rankingen.

  20-åringen fikk et realt løft på forrige ukes ranking etter at han spilte seg til finale i en ATP-turnering på grus i Houston, Texas.

  Tennisspilleren Casper Ruud på toppen av Holmenkollen under et pressemøte i forbindelse med tennisturneringen Collector Bank Norwegian Open 2017.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal