Hopp til innhold

Kristoffersen forbannet - ble bombadert med snøballer fra publikum

SCHLADMING/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen raser etter at noen i publikum kastet flere snøballer på ham i 2. omgang i slalåmrennet i Schladming. Han får støtte av sin rival Marcel Hirscher.

Kristoffersen får snøballer kastet på seg.

VIDEO: Rasende Henrik Kristoffersen kaster snø mot publikum. – Å kaste snøball er ikke lov!

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er helt latterlig, jeg ser at det kommer flere snøballer mot meg. Sånn gjør man bare ikke, sier Kristoffersen til NRK.

– Det kan være farlig hvis man får det i ansiktet, sier alpinisten, som ikke ble truffet av noen av snøballene.

– Har du opplevd dette før?

– Nei, jeg har ikke sett dette før, svarer Kristoffersen.

Kristoffersen kjørte en god første omgang i tirsdagens slalåmrenn og var kun to tideler bak hans faste konkurrent i slalåmcupen, Marcel Hirscher.

Lars Elton Myhre

NRKs alpinekspert Lars Elton Myhre.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Forferdelig

Dermed stod det, som mange ganger før denne sesongen, mellom Kristoffersen og østerrikeren før andre omgang.

Kristoffersen kjørte en svært god andre omgang, men underveis i rennet suste det plutselig flere snøballer fra tilskuersiden.

– Forferdelig. Han er forbannet, og det skjønner jeg godt, ropte NRKs kommentator Thomas Lerdahl.

En rasende Kristoffersen reagerte med å kaste snø tilbake på publikum i målområdet.

– Å kaste snøball er ikke lov, ropte han.

NRKs alpinekspert Lars Elton Myhre, som også kommenterte rennet, har ikke vært borti lignende tidligere.

– Det er synd at det skal dukke opp slike ting. Duellen mellom Hirscher og Henrik er rå nok som den er.

Han berømmer Kristoffersen for å beholde fokus midt i alt viraken.

– Jeg tror ikke at han mistet seieren på grunn av dette, kommenterer han.

ddd

VIDEO: Se rennet til Kristoffersen der snøballene ble kastet mot ham.

Hirscher: – Fem er idioter

Henrik Kristoffersen har alltid hatt et svært godt grep om det berømte kveldsrennet i Schladming. Totalt tre ganger har han stått på toppen av pallen der.

I 2014 sikret han Norges første seier i et verdenscuprenn i slalåm på 10 år. Siden ble det slalåmseier i Schladming i både 2016 og ikke minst i supersesongen 2017, da han utkonkurrerte erkerivalen Marcel Hirscher med følgende hilsen: – Hvem er kongen?

Alpinisten viser god form like før OL. I helgen tok han også en etterlengtet seier over Hirscher i selveste Kitzbühel, østerrikerens hjemmebane.

Denne gangen måtte han altså gi tapt for Marcel Hirscher i kveldsslalåmen i Schladming. Det skilte 39/100 sekund mellom de.

– Men jeg hadde ikke slått Marcel i dag uansett, sier Kristoffersen til NRK.

Hirscher selv var ikke fornøyd med sitt hjemmepublikums oppførsel.

– Det er et fantastisk publikum, men det er 55 000 stykker her og fem av dem er idioter. Jeg skammer meg over de som gjorde dette mot Henrik, sier Hirscher i et intervju med NRK.

Marcel Hirscher likte ikke at publikum kastet snøballer etter Henrik Kristoffersen, men mente publikum stort sett har oppført seg

Byttet utstyr

Sebastian Foss Solevåg kjørte en svak første omgang (26.-plass), men leverte en sterk andre omgang og kjørte seg kraftig opp på resultatlisten (15.-plass).

Spjelkavik-alpinisten byttet både støvler og ski mellom omgangene, noe som så ut til å gi resultater.

Jonathan Nordbotten lå på en 15.-plass etter første omgang, og åpnet svært offensivt i andre omgang. Han tapte noe tid i nedre del av løypen, men endte til slutt på en sterk 10.-plass.

Leif Nestvold-Haugen var nest beste nordmann etter første omgang på 12.-plass. Han gjorde imidlertid flere store feil i andre omgang. Rennet i Schladming ble dermed totalt ødelagt for 30-åringen, som endte på 23.-plass.

Sportsnyheter

Da supertalentene trollbandt Norge: – Jeg har prøvd å slette det fra minnet

For ti år siden herjet to 17-åringer med erfarne landslagsspillere i cupfinalen, og lørdag stod duoen ansikt til ansikt i mesterligafinalen. Der var de toneangivende for hvert sitt lag.

Siste nytt

 • Mbappé feiret ny kontrakt med hattrick

  Kylian Mbappé strålte etter å ha kunngjort at han blir værende i Paris. Den franske stjernen feiret ny PSG-kontrakt med hattrick i 5-0-seieren over Metz.

  – Jeg er veldig glad for å bli værende i Frankrike. I Paris, i min by, sa Mbappé til tilskuerne på Parc des Princes da han før kampstart holdt opp en trøye med "Mbappé 2025" på ryggen.

  Mbappé forlenger med Paris Saint-Germain fram til 2025 og skroter en gigantovergang til Real Madrid.

  Kanskje var det noen tusen kilo med press som forsvant fra skuldrene hans. Da kampen kom i gang, herjet Mbappé og de andre storstjernene i PSG. Først satte Mbappé inn 1-0 etter assist fra Angel di Maria etter 25 minutter, før Lionel Messi viste klasse bare to minutter senere.

  Kylian Mbappé
  Foto: FRANCOIS NASCIMBENI / AFP
 • Norge straffet i undertall – tapte mot Tsjekkia

  De norske ishockeygutta holdt følge med storfavoritt Tsjekkia i spill fem mot fem, men tapte VM-kampen 1-3 etter nye problemer i undertall.

  Tsjekkia startet VM på skuffende vis, men har hevet seg etter at blant andre NHL-profil David Pastrnak kom inn i troppen. Norge øynet håpet om en sjokkseier, men i stedet ble det tap nummer sju på rad mot Tsjekkia.

  Men de norske gutta holdt godt følge med Tsjekkia så lenge alle spillere var på isen. I rent fem-mot-fem-spill ble det 0-0.

  – Det er litt sånn det er. Det er jevnt i alle kampene og vanskelig å score i fem mot fem. Så det gjelder å holde seg unna utvisningsboksen, sa Norges Andreas Martinsen til Viaplay.

  Norge sliter nemlig i undertall. Så langt i VM har over 1 av 3 undertallsperioder endt med baklengsmål. Det gjentok seg lørdag. To undertall og ett tsjekkisk straffeslag ga 3-0 før Ludvig Hoff reduserte i tredje periode. Det ble det eneste norske målet tross flere sjanser.

  Roman Cervenka kunne sette inn 4-1 i et tomt norsk bur halvannet minutt før full tid.

  – Det er mye bra som vi bare må ta med oss. Vi spiller mot et av verdens beste hockeylag, sa Martinsen.

  Søndag venter Sverige for Norge.

  Finland Hockey Worlds
  Foto: Jussi Nukari / AP
 • La Liga klager mot Mbappé-kontrakt: – Skandaløst

  Kylian Mbappé (23) har valgt å bli i Paris Saint-Germain i stedet for å gå til Real Madrid, opplyser klubbens president. Det får La Liga til å reagere.

  Nå klager den spanske ligaen mot Uefa, franske myndigheter og EU.

  La Liga skriver at det er skandaløst at en klubb som Paris Saint-Germain kan forlenge med en av sine best betalte spillere tross tap på over 2 milliarder kroner sist sesong.

  – Denne typen avtaler er et angrep på den økonomiske stabiliteten i europeisk fotball og setter flere hundre tusen arbeidsplasser og sportens integritet i fare, skriver La Liga i en uttalelse.

  La Liga påpeker at Det europeiske fotballforbundet (Uefa) tidligere har straffet PSG etter klager fra La Liga. Straffen er senere omgjort av Idrettens voldgiftsrett (CAS).

  – PSG tar på seg en umulig investering med tanke på at klubben har uakseptable lønnskostnader og hadde store økonomiske tap de forrige sesongene. Det er brudd på Uefa-regler og franske økonomiske regler, skriver La Liga.

  La Liga skriver at dette viser at statseide klubber ikke respekterer eller vil respektere reglene i fotballen.

  Mbappé sa sist sommer at han ville bort fra PSG, og Real Madrid ønsket å hente ham. Lørdag ble det kjent at han i stedet forlenger med PSG fram til 2025.

  France Soccer League One
  Foto: Michel Spingler / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste