Kristoffersen tok historisk slalåmseier

Henrik Kristoffersen slo til med en fantomavslutning i slalåmrennet i Schladming og sikret Norges første seier i et verdenscuprenn i slalåm på 10 år.

Henrik Kristoffersen ble løftet på gullstol av legendene Marcel Hirscher og Felix Neurether etter sin første verdenscupseier.

VIDEO: Her blir Henrik Kristoffersen hyllet på gullstol.

– Det er utrolig å vinne her i Schladming foran rundt 50.000 tilskuere, sa Kristoffersen, som ble båret på gullstol etter seieren.

SKI-WORLD-SLALOM

10 år siden sist. En nordmann på toppen av pallen i et verdenscuprenn i slalåm.

Foto: ALEXANDER KLEIN / Afp

Sist gang Norge vant et verdenscuprenn i slalåm var da Truls Ove Karlsen vant i slovenske Kranjska Gora i 2004.

Norge har heller aldri vunnet et slalåmrenn i Østerrike. I tillegg er dette også Henrik Kristoffersens aller første verdenscupseier.

– Jeg har sett så mange kveldsrenn fra Schladming på TV, og så vinner jeg mitt første her. Det er helt utrolig, sa den glade vinneren.

– Det er Schladming og du får ikke noe større enn dette. Det er helt sjukt, sa han på norsk i seiersintervjuet etter rennet.

Lå på andreplass

Kristoffersen lå på 2.-plass før finaleomgangen etter en svært sterk 1.-omgang i kveldsrennet i Schladming. Et renn som regnes som slalåmkjørernes desiderte høydepunkt i verdenscupen.

Med startnummer én kjørte 19-åringen ned til bedre tid enn både verdenscuptoer og slalåmess Marcel Hirscer og Alexis Pinturault (som nylig vant superkombinasjonen i Kitzbühel).

I 2.-omgang ble han liggende etter i øvre del av løypa etter at han gjorde flere små feil. Men etter en helt utrolig avslutning kjørte han inn til ledelse foran Hirscher.

– Han er en kunstner på ski, sier NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen.

Saken fortsetter under video

Henrik Kristoffersen har tatt alpin-verden med storm gjennom sine fantastiske prestasjoner i verdenscupen i år. I kveld tok han det siste steget ved å vinne kveldsrennet i Schladming. Se den fantastiske andreomgangen hans her!

VIDEO: Se Kristoffersens fantastiske 2. omgang her.

Matt kjørte ut

Den eneste som kunne true ham nå, var Mario Matt som ledet etter 1.-omgang, men østerrikeren feilet og kjørte ut til vill jubel fra NRKs kommentatorer.

– Henrik Kristoffersen går hen og vinner, jublet kommentator Andreas Toft.

Austria Alpine Skiing World Cup

Svindal: - Henrik Kristoffersen is a superstar!

Foto: Giovanni Auletta / Ap

Marcel Hirscher kom på 2.-plass, mens Felix Neureuther tok 3.-plassen.

19-åringen slo Hirscher med 18 hundredeler.

Kristoffersen er med tirsdagens seier tidenes yngste norske vinner i et verdenscuprenn i alpint, og det like før OL.

Kjetil André Aamodt er en av dem som tidligere har lansert Kristoffersen som medaljekandidat til OL.

– Han er absolutt outsider til å ta medalje i OL i Sotsji, har han sagt.

Tirsdagens verdenscupvinner har imidlertid ikke tenkt så mye på OL - før nå.

– Jeg har ikke tenkt så mye på OL, bare verdenscupen, men dette er en opptur. Det blir litt mer press, men det er OK, sier en smilende Kristoffersen.

Gratuleres på Twitter

Nå hylles 19-åringen på Twitter. Deriblant av Norges desiderte alpinkonge, Aksel Lund Svindal.

– Last week I claimed Henrik Kristoffersen is a superstar!!! Now everyone has to know, skriver han.

Også konkurrenten Marcel Hirscher gratulerer den nye slalåmyndingen.

– Man of the day: Henrik #Kristoffersen! skriver han.

Gåsehud!!!, tvitrer Kjetil Jansrud.

Kjørte seg opp

Tre andre nordmenn deltok i rennet, og alle kom til finaleomgangen.

Leif Kristian Haugen kjørte seg opp i 2.-omgang. Han lå på 22. plass før finaleomgangen og endte til slutt på 15.-plass.

Sebastian Foss Solevåg lå an til en svært god tid, men sunnmøringen ble litt for ivrig og fikk en skrens i en av svingene.

Dermed var løpet ødelagt for det unge slalåmtalentet som fullførte 2.-omgangen og endte på 25.-plass.

Jonathan Nordbotten kom på 20.-plass.

Mario Matt fra Østerrike ledet rennet før 2.-omgang, 0.09 foran Kristoffersen. Mattias Hargin fra Sverige var på 3.-plass - 0.10 bak Matt.

Seieren tirsdag er Norges 18. verdenscupseier i slalåm.

For første gang i hans unge karriere, startet Henrik Kristoffersen med startnummer 1 i kveldens slalåmrenn i Schladming. Se løpet her!

VIDEO: Henrik Kristoffersen i 1.-omgang.

Henrik Kristoffersen var mildt sagt fornøyd etter sin første verdenscupseier.

VIDEO: Se seiersintervjuet med Kristoffersen.

Sportsnyheter

Sheriff Tiraspol sjokkerer i mesterligaen – slo Real Madrid

Lille Sheriff Tiraspol kommer fra en stat som ikke er internasjonalt anerkjent. Tirsdag slo de sensasjonelt Real Madrid i mesterligaen og leder nå den tøffe gruppe D.

Siste nytt

 • Messi-scoring da PSG slo City

  I den fjerde kampen for Paris Saint-Germain fikk Lionel Messi omsider sin scoring. Den bidro til 2-0-seier over Manchester City i mesterligaen.

  Messi og hans spisskollegaer hadde stanget lenge fram til Kylian Mbappé la ballen igjen til den lille argentineren på 16-metersstreken i det 74. minutt. Messi kom stormende og skrudde ballen høyt i målet utenfor City-keeper Edersons rekkevidde.

  Målet kom i Messis første hjemmekamp for PSG i mesterligaen, og den utløste naturligvis ville jubelscener blant hjemmefansen.

  Den ble også nådestøtet for et City-lag som kunne og burde ha svart på Idrissa Gueyes tidlige ledermål, som kom etter åtte minutters spill.

  Messis lag står nå med fire poeng og topper gruppe A. Brugge har også fire poeng, mens City har tre og RB Leipzig null.

 • Knusende Liverpool-seier over Porto

  Liverpool var i scoringsform da de slo Porto på bortbane hele 5-1 i mesterligaoppgjøret tirsdag. Både Mohammed Salah og Roberto Firmino scoret hver sine to mål, mens Sadio Mané også var ansvarlig for en scoring. Etter seieren topper Liverpool sin gruppe suverent med seks poeng.

  Porto var hardt rammet av skader. Stopperkjempen Pepe måtte gi seg etter å ha fått problemer under oppvarmingen, mens midtbanespilleren Otávio måtte byttes ut før det var spilt et kvarter. Laget er nå på sisteplass med ett poeng.

  Liverpool spilte for øvrig med sørgebind etter klubblegenden Roger Hunts død.

 • Bråthen har levert stevning

  Ifølge VG har hoppsjef Clas Brede Bråthen levert stevning til Oslo tingrett. Det får også NRK bekreftet. Det innebærer at det allerede varslede søksmålet mot Norges Skiforbund blir en realitet.

  Også Bråthens advokat, Marit Håvemoen, bekrefter dette overfor NTB.

  Bråthens fagforening, Handel og Kontor, vil kommentere stevningen i en pressemelding tirsdag kveld.

  Norges Skiforbund og forbundets hoppkomité satt mandag i møter om Bråthen-konflikten, men det er ikke kommet noen konklusjon fra møtet.

  Toppledelsen i skiforbundet ønsker ikke å forlenge kontrakten til Clas Brede Bråthen når den går ut i april 2022, mens Bråthen lenge har varslet et søksmål hvor han krever fast jobb.

  Hopperne konkurrerer på Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal