NRK Meny
Normal

Henrik Kristoffersen knuste Hirscher: – Dette har jeg ventet på

KITZBÜHEL (NRK): Forbannelsen ble endelig brutt. Marcel Hirscher ble slått med nesten sekundet under vanskelige forhold.

Se målgangen her

SOLID ANDREOMGANG: Henrik Kristoffersen viste klasse i finaleomgangen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Dette har jeg ventet på. Jeg var litt på grensa til tider, men jeg følte jeg var smart der jeg trengte å være smart, sier Kristoffersen.

– Uansett hva som skjer så må man jage videre. Hadde jeg ikke gjort det hadde jeg ikke stått her som vinner.

Kristoffersen har sju andreplasser i verdenscupen denne sesongen. I dag skulle han endelig få ta det siste steget opp på toppen av pallen. For første gang på ett år.

Hirscher mot Kristoffersen

Michael Matt som lå på andreplass kjørte ut tidlig i finalen, mens Marcel Hirscher hadde en fin andreomgang, og ledet da Kristoffersen skulle sette utfor.

– Det bobler av råskapen til Hirscher, sa NRK-ekspert Marius Arnesen, da østerrikeren kom til mål i klar ledelse.

Kristoffersen var aggressiv ned løypa, og det holdt på å gå galt da han kom alt for langt ut på den ene skia midtveis i rennet. Det gikk heldigvis bra, og han ble jublende glad da han fikk se de grønne tallene på tavla.

– Han er så sterk, han er en kunster på ski, sier Arnesen.

– Han er tilbake der han hører hjemme, sier NRK-kommentator Thomas Lerdahl.

Kristoffersen

I FORM: Henrik Kristoffersen ser ut til å være i rute foran OL.

Foto: Joe Klamar / AFP

Flere norske viste form

De norske gutta ser ut til å være i rute til OL. Leif Nestvold-Haugen lå på femteplass etter den første omgangen, men tapte dessverre mye på den siste delen av løypa.

Sebastian Foss Solevåg lå godt an til å blande seg inn i toppen, men gjorde en stor feil i finaleomgangen som spolerte rennet. Jonathan Nordbotten på sin side kjørte seg opp fra 20. plass til en fin sjuendeplass.

– Jeg kjørte bra ut fra start, og angrep hele veien. Spesielt nederst kjører jeg veldig bra, sier Nordbotten.

Kristoffersen har hatt et par skonummer for små i forhold til Hirscher denne sesongen, men allerede før nordmannen satt nedfor løypa i den første omgangen, så skjønte man at noe var annerledes.

Matt sjokkerte i den første omgangen

Mens de fleste ventet at Hirscher skulle ta lede, så overrasket Michael Matt, og kom inn til mål nesten sekundet foran landsmannen i den første omgangen.

Michael er for øvrig broren til Mario Matt som vant OL-gull foran Hirscher i Russland for fire år siden. Kanskje Michael har prikket inn formen bra nok til å gjenta bedriften til broren?

Han kunne imidlertid ikke nyte ledelsen lenge, for noen minutter senere ventet en sulten nordmann på toppen.

Se 1. omgangen til Kristoffersen

STRÅLENDE FØRSTEOMGANG: Henrik Kristoffersen kjørte en strålende førsteomgang.

Kristoffersen kjørte strålende ned løypa, og tok ledelsen 0,10 sekunder foran Matt, og over sekundet foran Hirscher.

– Det var seigt og vanskelig, men jeg prøvde å holde tempoet oppe. Uansett hva som skjedde prøvde jeg å kjøre på videre, sa Kristoffersen etter den første omgangen.

I tillegg til Kristoffersen leverte de andre norske gutta en bra første omgang, med Leif Nestvold-Haugen på femteplass og Sebastian Foss Solevåg på sjuendeplass.

Siste nytt

 • Per-Egil Flo klar for ny klubb

  Per-Egil Flo forlater tjekkiske Slavia Praha til fordel for sveitsiske FC Lausanne-Sport. Den tidligere Sogndal- og Moldespilleren har fem landskamper for Norge, og skal spille på nivå to i Sveits etter at FC Lausanne-Sport rykket ned fra førstedivisjon forrige sesong.

  Fotballandslaget trener.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Hamilton forlenger med Mercedes

  Den britiske Formel 1-føreren, Lewis Hamilton, har forlenget sin kontrakt med Mercedes. Avtalen varer frem til 2020 og skal være verdt 40 millioner pund i året, ifølge BBC. Han er verdensmester i Formel 1 fire ganger.

  AUTO-PRIX-F1-ITA-QUALIFYING
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
 • Fjorårets toer bryter Touren

  Rigoberto Urán trekker seg fra årets Tour de France etter å ha pådratt seg skader i en velt søndag. På onsdagens etappe rullet colombianeren i mål over 26 minutter bak etappevinner Geraint Thomas. I fjor ble 31-åringen nummer to i sammendraget.

  Uran
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale