Hopp til innhold

Kristoffersen slo Hirscher - igjen: – Hvem er kongen?

OSLO/SCHLADMING (NRK): Etter en rå avslutning tok Henrik Kristoffersen sin 14. slalåmseier - ni hundredeler foran rivalen Marcel Hirscher. Så kom en voldsom utblåsning.

Henrik Kristoffersen imponerte igjen da han vant kveldens slalåmrenn i Schladming.

For 11. gang ble Hirscher nummer to bak Henrik Kristoffersen. Nordmannen har aldri tapt et slalåmrenn etter å ha ledet etter første omgang, og det skjedde heller ikke i Schladming tirsdag kveld. Ni hundredeler var nok.

– Hvem er kongen? ropte en jublende glad Kristoffersen i målområdet og hermet dermed etter en annen skikonge - Petter Northug.

– Hææ?! F***! Kyss meg bak a! fortsatte en voldsomt engasjert vinner med rundt 60.000 tilskuere som vitner.

I et intervju med NRK kun få minutter etter målgang, beskrev Kristoffersen rennet som «litt ekstra spesielt». Om hendelsen i målområdet, sa han følgende:

– Jeg husker ikke hva jeg sa for å være helt ærlig. Og det vil jeg helst ikke gjenta. Det er litt mye følelser der. Jeg tror ikke det er så mange idrettsutøvere som klarer å styre seg akkurat når de passerer mållinjen og vet de vinner. Men kongen er jo egentlig Hirscher. Eller Harald! Jeg liker kongen, men har aldri møtt ham. Det har jeg lyst til.

Grønt eller rødt

22-åringen fortalte at han snakket med Sebastian Foss Solevåg før rennet, og fikk beskjed om at buen over målseilet lyste grønt om man tok bestetiden og rødt om man passerte bak lederen.

– Jeg sa til meg selv at jeg ikke skulle se, men jeg måtte jo det. Og da det lyste det ikke grønt. Da fikk jeg sykt dårlig tid. Jeg hadde planlagt å gi så mye i bunnen uansett, men, forteller Kristoffersen.

Henrik Kristoffersen ledet etter 1 omg i Schladming. Og han beholdt ledelsen også etter 2 omgang.

– Det er vanvittig hva denne gutten har fått til så langt. Han er allerede en legende, sier NRK-ekspert Kjetil André Aamodt.

Aleksander Khorosjilov, som vant tilsvarende renn i 2015, lå som nummer tre etter første omgang, og tok ledelsen med ni tideler etter å ha slått Julien Lizeroux før Marcel Hirscher og Kristoffersen skulle avslutte rennet.

Haugen på 11. plass

Hirscher åpnet voldsomt i høy risiko og kom i mål 54 hundredeler for russeren.

– Det burde ikke holde mot Henrik Kristoffersen, slo Aamodt fast.

Og fikk rett. Såvidt.

Leif Kristian Haugen, som ble nummer fire i Kitzbühel-slalåmen, var nummer 17 og først ut i finalen av nordmennene. Han kjørte ned til ledelse etter en godkjent finaleomgang. Det holdt til 11. plass til slutt.

– Det var mye bedre. Det er litt hjertet i halsen hele veien i en veldig rask løype der man må tenke fortere, fortere hele veien selv om man egentlig ikke har lyst, sier Leif Kristian Haugen om sitt renn.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB
  • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

    Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

    Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal