Hopp til innhold

Kristoff tok VM-sølv – bare slått av historiske Sagan

BERGEN/OSLO (NRK): Alexander Kristoff ble slått på målstreken av Peter Sagan i kampen om VM-gullet. Sølvet gjør ham irritert.

Bilder med tillatelse fra TV2

NESTEN: Alexander Kristoff (t.h.) ble bare slått av Peter Sagan i sykkel-VM i Bergen.

– Jeg er både glad og skuffet. Det er jo gullet som blir husket, selv om sølv er et godt resultat for Norge. Gull hadde likevel vært noe annet, sier Kristoff til NRK etter å ha fått sølvet rundt halsen foran tusenvis av norske fans.

Alexander Kristoff lå helt nydelig plassert i spurten på VM-fellesstarten, men de siste få meterne kom Peter Sagan som et lyn, og tok sitt tredje strake VM-gull – med minst mulig margin. Ingen har noen gang blitt verdensmester i sykkel tre år på rad.

Sykkel-VM Bergen

NESTEN: Alexander Kristoff (t.h.) ble bare slått av Peter Sagan i sykkel-VM i Bergen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det er spesielt, og betyr mye for meg. Jeg er veldig glad og vil takke lagkameratene mine, sier Sagan.

– Antiklimaks

Sølvet gikk altså til Kristoff og Norge. Michael Matthews fra Australia tok bronsen.

– Jeg er irritert på meg selv fordi jeg ikke klarte det, men jeg får vel glede meg over sølvet, selv om jeg nå er mest irritert. Gull på hjemmebane kunne vært tidenes resultat, så da blir sølv et lite antiklimaks, forteller Kristoff til TV 2 rett etter målgang.

Vi må bare hylle Kristoff for sølv på hjemmebane, selv om han sikkert er skuffet over å være så nære i å ta regnbuetrøya her, sier NRK-ekspert Lars Petter Nordhaug.

TV 2 mistet TV-bildene da det gjenstod rundt fem kilometer og seerne fikk derfor ikke se rytterne før det gjenstod 900 meter. Da lå Kristoff i andreposisjon. Nordmann kom perfekt inn, men så – som så ofte, dukket slovakiske Sagan opp og snappet den gjeveste medaljen.

– Jeg trodde jeg skulle ta det, og følte meg bra. Det gjorde dessverre tydeligvis Sagan også, forklarer Kristoff til NRK.

Boasson Hagen forsøkte

Boasson Hagen forsøkte å stikke med drøye 11 kilometer igjen, men fikk ingen luke. Det gjorde derimot franske Julian Alaphillipe og Gianni Moscon fra Italia. De fikk noen sekunder, som førte til et enormt jag fra en stor gruppe bak.

Der lå Kristoff i kjempeposisjon, men Boasson Hagen kom seg aldri opp igjen når det hele skulle avgjøres.

– Det er utrolig surt når det er så nært, men vi gleder oss over sølvet. Sagan har gjort dette før og vet hvordan det gjøres, det er imponerende, sier Boasson Hagen til NRK etter det som til slutt ble en 31.-plass.

– Det er surt ikke klare å være med over toppen, men beina var ikke der. Jeg følte meg bra hele veien, men så ble det for tøft. Målet var jo å være med hele veien, forteller han.

Sykkel-VM Bergen

STORT LAG: Norge kjørte for både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Eiking i brudd

Et brudd kom seg tidlig av gårde i Bergens gater, men hovedfeltet hadde stålkontroll og tok sakte, men sikkert inn minuttene de fikk. Med fire runder igjen av det 267,5 kilometer lange rittet var alle samlet.

Så begynte støtene for alvor og til slutt ble en utbrytergruppe på åtte mann dannet, blant annet Odd Christian Eiking fra Bergen. Heller ikke den kom seg langt nok av gårde, og ble hentet inn før rytterne satte ut på siste – og avgjørende runde – i folkehavet.

– Det er fantastisk at Alex fullfører på denne måten. Jeg er ikke overrasket, men det var helt utrolig. Vi kjørte så bra som lag alle ni mann. Jeg har aldri hatt en lik følelse enn i dag, sier Eiking til NRK.

 • Norges Kristoffer Skjerping og August Jensen brøt rittet.
Sykkel-VM Bergen

FOLKEHAV: Gatene i Bergen var fulle av publikum.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Siste nytt

 • Joshua King: – Jeg er ferdig i Watford

  Den norske landslagsspissen Joshua King kommer ikke til å fortsette i Watford etter nedrykket fra Premier League. Det bekrefter King til TV 2 lørdag.

  Watford forbereder seg på spill i mesterskapsserien, men laget kommer ikke til å få med seg King i den nest øverste divisjonen i England.

  – Jeg kan si at jeg er ferdig i Watford. Men noe annet enn det kan jeg ikke si, sier Joshua King til TV 2.

  Kontrakten hans med Watford varer egentlig fram til 30. juni 2023, men nordmannen kommer til å bytte arbeidsgiver i løpet av sommeren.

  Han melder at han enda ikke har bestemt seg for noen ny klubb.

  Fotball: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Politiet vurderer ekstra beredskap på landskampen

  Det er ventet drøye 15.000 tilskuere til Ullevaal stadion når Norge tar imot New Zealand til privatlandskamp lørdag ettermiddag. Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, bekrefter at kampen spilles som planlagt til tross for hendelsene i Oslo i natt.

  – Vi er i dialog med politiet. Det vurderes forsterket beredskap, sier Fisketjønn til NRK.

  Politiinspektør Tore Soldal uttalte på en pressekonferanse lørdag at hverken festivalen Tons of Rock eller landskampen avlyses.

  – Vi mener at vi skal klare å sikre disse arrangementene på en trygg måte. Vi har iverksatt både synlige og usynlige grep i samfunnet, sier Soldal.

  Trening kvinnelandslaget i fotball
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Kampen mellom Molde og Jerv utsettes grunnet smitteutbrudd

  Eliteseriekampen mellom Molde og Jerv som skulle spilles søndag har blitt avlyst. Grunnen er et smitteutbrudd hos Jerv.

  Det bekrefter Moldes administrative leder Bjørn Snorre Strand til Discovery.

  Det stemmer at kampen mellom Molde og Jerv utsettes. Vi må bare innrette oss med det. Det er ikke første gang det skjer og sannsynligvis ikke siste gang, sier Moldes administrative leder Bjørn Snorre Strand til kanalen.

  Mange av Jervs spillere har blitt smittet av koronaviruset. Fredag kveld meldte Jervs daglige leder Jon Ole Reinhardsen til VG at klubben ikke hadde 15 tilgjengelige spillere til kampen mot Molde.

  Eliteserien i fotball 2022: Jerv - Sarpsborg 08 (0-5)
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste